Gott nytt år!!

Iris vill bara önska alla ett gott nytt år och hoppas att ni får en trevlig kväll. Iris nyårslöfte är tydligen att hon ska stödja Bajen i vått och torrt nästa år då vi lirar i superettan. Hennes pappa uppmuntrar självklart detta löfte och lovar precis samma sak.



Iris önskar alla ett gott nytt grönvitt år!!


Det rullar på

Min och Iris vardag rullar på ungefär som vanligt. Efter gårdagens alla timmar av sömn så blev natten en jobbig historia med en massa vakna timmar. Var inte så vidare roligt men det är bara till att bita ihop. Denna natten blir förhoppningsvis bättre då hon knappt har sovit någonting om man jämför med gårdagen.
Idag så har vi inte gjort speciellt mycket utan det har mest varit lek, promenad i det fina vädret, lite mer lek och så en massa mys naturligtvis.

Imorgon så är det alltså årets sista dag. Och det ska vi fira här hemma med en antagligen rätt lugn tillställning med familjen Anderbom. Ser fram emot maten oerhört mycket. Blir hummer till förrätt, oxfilé till varmrätt och så avslutar vi med någon kaffetjofräs av något slag. Och till det blir det skumpa, vin, öl, skumpa och så lite mer skumpa. Men det får bli lugnt då Iris antagligen inte tar någon hänsyn till att pappa firar nyår utan vill upp lika tidigt som vanligt.

Nu blir det sängen så hörs vi imorgon då jag ska bjuda på en nyårshälsning från mig och Iris

Bra dag

Idag kan man lugnt säga att Iris har haft en riktigt bra dag. På både det ena och det andra sättet. Först så har hon fått sova rätt mycket och har därmed varit utvilad och pigg när hon varit vaken vilket medfört att hennes humör har varit på topp hela tiden, och hon har varit sjukt charmig.
Vi kom inte ut från lägenheten innan klockan var strax efter ett och det berodde mestadels på att hon sov. Och när vi väl kom ut så blev det bara en kort promenad ner till Baronen för fika med pappa, syrran, Henrik och lilla Arvid. Sen kom syrrans kompis Sofie med barn också förbi. Och då kopplade Iris på charmen. Hon var strålande glad hela tiden, pratade, pussade på sin pappa, jollrade på, vinkade åt folk och var allmänt glad. Efter det så somnade hon rätt fort i vagnen. Tyvärr så pallade mitt knä inte med någon längre promenad så jag chansade på att hon inte skulle vakna när jag bar upp henne och tog av henne overallen. Gick inte riktigt men hon somnade snabbt om och sov gott vidare i en timme.
Sen var det dax för bajsfest och mat. Från klockan fem så har den lilla skithönan bajsat tre gånger. Fattar inte vart allt bajs kommer ifrån? Är just nu duktigt trött på bajsblöjor just nu.

Nu blir det familjemys resten av kvällen

Duktig tjej

Äntligen så har Iris börjat att sova lite bättre om nätterna. På kvällarna så vaknar hon fortfarande en två, tre gånger men från 11-tiden så sover hon hela natten fram till strax efter sex. Har varit samma ska två nätter i rad nu så vi får hoppas att det är en trend som håller i sig. Och det bästa är att hon har somnat om efter några klunkar vatten och har sovit en timme till. Så nu har jag inte behövt gå upp innan sju i två dagar i rad. Känner mig ju nästan utvilad.

Iris jul i bilder


Vi började med lite paketöppning här hemma och Emma var som vanligt nyfiken och öppnade även Iris paket


Sen åkte vi ut till Lindsdal för att tillbringa förmiddagen där och vid frukostbordet fick Iris en apa av farfar som hon genst försökte äta upp.


Sen blev det julbad med mamma


Sen var det dax att visa upp sina julkläder


Sen blev det lite mys i soffan med farmor och farfar


På väg till gammelmormor så somnade Iris och sov länge, länge


När hon väl vaknade så passade hon på att leka lite med bocken innan det var dax att åka in till Emma familj och väl där så....


....kom tomten med paket


Och lite senare så ville Iris också vara tomte

Och strax efter det så somnade hon och hennes första julafton var över. Men bara för det är ju inte julen över utan den fortsatte på juldagen med lite mer firande med min familj då syster och hennes familj kom hem. Tog dock inte så mycket bilder där på just Iris så den dagen skippar jag. För detta är ju Iris och min blogg och jag orkar inte sitta och ladda upp en massa bilder på bilder där inte vi är med. Men det har varit en bra jul och Iris har fått en massa nya leksaker och på gott och ont så låter de flesta av dem rätt mycket


Dan före dopparedan

Kan ju börja med att säga att min önskan om att Iris skulle sova en hel natt blev just en önskan. Var länge sen hon sov så lite som hon gjorde i natt. Hon vaknade titt som tätt och var inte helt enkel att få till sömns igen. Så det blev uppgång strax innan klockan hade slagit sex. Som tur var så kom Emma upp lite tidigare än vanligt och tog över tills det var dax för henne att åka och jobba så jag fick lite extra sömn. Och Emma hade lyckats få Iris att somna om också så jag och Iris låg och sov en stund ihop innan hon vaknade vid åtta och var pigg som en mört. Men det gjorde inget för då var det ändå dax att gå upp. När vi väl kom upp så gjorde vi oss klara rätt omgående för en gångs skull och ringde Ika så hon kunde köpa lite bröd och komma hit för en frukost. Så strax innan tio gled hon in och så satt vi i lugn och ro och åt en god frukost ihop. Är så kul att se henne och Iris ihop för det funkar så bra. Är som om de träffas minst en gång i veckan och leker med varandra, så bra funkar det. Och detta var väl typ femte gången de såg varandra.
När vi var mätta och belåtna så gick vi en sväng på stan och köpte de sista julklapparna och försökte hitta en tröja till Ika. Det gick sådär för Ika iaf. Tycker det är jävligt roligt att jag och Iris kan umgås med Emmas kompis på ett oerhört avslappnat sättutan Emma. Så tack Emma för att du jobbar idag så jag kan hänga lite med din kompis.

När vi var klara med Ika så ringde farfar och frågade om vi ville äta en macka på Hamnkafét. Självklart så vi och gick dit och satt en stund med farfar och farmor och åt och mös.
Efter det kände vi oss färdiga med utflykter för idag och gick hem och lekte tills Iris i stort sätt föll ihop i mina armar och nu ligger hon och sover tungt i min famn. Skulle vilja lägga henne i hennes säng men vill att hon ska få sova ordentligt så det får bli min famn.

Ikväll så blir det julstök här hemma med att klä granen och pynta lite i lägenheten. Vi ska slå in julklappar, dricka glögg, äta revben och ha det riktigt, riktigt mysigt ihop. För imorgon är det vår första jul som en familj. Häftigt va?

Sov hjärtat sov

Sen Iris lades i sin säng vid åtta så har hon redan varit uppe två gånger. Nu är hon iofs förkyld så det kan säkert påverka att hon vaknar men jag vill ju att hon ska sova gott från åtta till åtta utan att behöva vakna en massa gånger. Dels för min och Emmas skull men framförallt för hennes egen. Tror att hon skulle må bra av att sova en hel natt och vakna utvilad. Vakna och orka vara vaken ett tag innan hon tar en liten lur på förmiddagen och en liten lur på eftermiddagen istället för att som nu sova en stund på morgonen, en på förmiddagen och en rejäl lur på eftermiddagen. Men det är ju vad jag tror och vad jag tror betyder kanske inte så mycket egentligen.

Vår dag

Idag så började vår dag väldigt tidigt. Iris vaknade redan vid 05:40 och ville gå upp. Så det var bara till att bita i det sura äpplet och gå upp och göra gröt. Som tur var så blev hon så utmattad av att äta att vi kunde gå och lägga oss igen och sova en timme till. Det gjorde inte ont kan jag lova. Men sen dess så har det varit full fart hela tiden.
Vi har varit ute på stan och handlat julklappar, vi har lekt, vi har varit på stan en gång till, vi har ätit mat, vi har sovit lite och så har vi gjort alla de där andra sakerna vi gör varje dag.
På eftermiddagen så var först farmor och farfar och hälsade på. Är skönt när det kommer någon annan som Iris kan köra med. När de väl gick så kom Dadda förbi på en kopp kaffe. Och Dadda leker mer än gärna med Iris. Är så kul att hon kommer så bra överrens med sin gudfar. Så här får ni två bilder på de båda.





Och som bonus på de här bilderna så bjuder jag på en bild på Dadda från gårdagens minijul när han provade sin Batman-mask som han hade önskat sig och som vi hade köpt till honom.

Dadda "Batman" Petersson


Nu ligger Iris och sover, Emma är och käkar med gamla tjejgänget och jag sitter och kollar på Simpsons och laddar för en runda till Lilla Puben när Emma kommer hem. En bra kväll förutom att det blir lite tid med Emma men man kan kanske inte få allt


Minijul

Ikväll så har vi haft vår lilla traditionsenliga minijul med familjen Anderbom och Dadda. Alltid lika trevligt och mysigt. I år så tonade vi dock ner det lite och skippade julmaten och höll oss till skinkmacka men det är inte ankskit direkt. Och så drack vi en massa glögg också men det fattade ni kanske.
Jag och Emma känner oss lite dumma då vi drog ner lite på julklapparna också, borde vi kanske inte ha gjort för de andra hade dragit upp det ett snäpp så där satt vi som två puckon och hade dåligt samvete för att vi hade skämtat till det lite. Men så kan det gå och det är långt kvar till jul så vi kanske kan rädda upp situationen lite.
Men nu blir det sängen

Förlåt

Kära läsare. Jag hoppas att ni kan förlåta mig för att jag just nu sköter den här bloggen på ett uselt sätt. Ska försöka bättre mig på riktigt nu. Men ni kanske undrar vad som hänt sen sist och det ska jag berätta nu.

Iris har en förkylning som inte riktigt vill ge med sig och det är snor över hela hennes ansikte nästan hela tiden. Vi försöker torka så gott det går men det är inte lätt på någon som gör allt för att slippa bli torkad. Hon blir vansinnig varje gång och bara skriker och gråter. Vad är det som är så hemskt med att bli torkad om nosen? Kan någon vara så vänlig att berätta det för mig?

I lördags så var det en vanlig mysig familjedag fram till kvällen då jag och Iris fick mysa själva. Emma skulle ut med Elin och Lilly och kvar hemma var vi. Men vi hade det hur mysigt som helst. Det var en massa lek och bus tills Iris i stort sätt föll ihop av trötthet vid niotiden. Vaknade till av att hon hostade några gånger men somnade om snabbt igen. Och hon sov faktiskt i sin säng nästan hela natten och det tillhör verkligen inte vanligheterna. Håller hon äntligen på att lära sig att det inte är farligt att sova själv? Hoppas.

Igår så började dagen med att jag och Iris gick upp tidigt och åt gröt, lekte, somnade om, lekte, mös med Iris mamma, åt mat, lekte lite till, mös lite till och så slutligen så gick vi bort till Iris mormor och morfar när Emma hade piggnat till lite. Väl hos mormor och morfar så åt vi lite pizza och hade det allmänt trevlig. Det enda som var anorlunda denna gången var att Iris skulle stanna kvar när vi gick. Vi skulle vara barnfria hela kvällen, natten och förmiddagen idag. Och det var jävligt skönt även om jag saknade henne rätt mycket. Men jag och Emma njöt av att vara ensamma. Vi var på bio, åt lite ost, drack lite skumpa, kollade en film till och bara var ensamma. Men idag så tog vi tag i oss själva och städade, åkte och handlade och lämnade tidningar och annat skräp till återvinning. Sånt som man inte riktigt har tid med när Iris är med.
Men nu har vi den lilla älsklingen hemma igen och just nu ligger hon och sover i min famn. Är så sjukt mysigt och jag fattar inte hur man kan älska någon så mycket som jag älskar den lilla ungen.

Ikväll så blir det lite minijul med familjen Anderbom och Dadda och Madicken. Ska bli trevligt och gott att få ta sig en rejäl skinkmacka för första gången i år. Foton kommer imorgon. Och från och med imorgon så kommer jag att ta en massa mer foton än vad jag gjort den senaste tiden så ni får se vad som händer med mig och Iris. För jag kan anta att ni är ruskigt nyfikna på min julmustasch.

Sjukdomar

Familjen Holmström/Ståhl har haft och har sjukdomar. Igår var det jag som var nere för räkning då någon slags magsjuka drabbade mig på natten. Spenderade mer tid på toan än i sängen känns det som och fick lämna in för gårdagen. Så Emma fick vara hemma och ta hand om Iris som skulle vaccineras. Och efter vaccinering så kommer ofta lite feber och gnäll. Gnället har uteblivit men feber har hon och snoret rinner som bara den. Men hon är förvånansvärt pigg och glad. Och hon äter och dricker som vanligt så detta går nog snart över.
Det blir ingen utgång idag för mig och Iris utan vi håller oss inne i värmen och myser istället. Kan väl vara skönt för Iris att slippa bli pådragen en stor overall, mössa och vantar och allt annat man behöver för att överleva i denna kylan.
Nu ska vi leka lite så Iris blir trött och vill sova så jag kan stöka undan lite här hemma innan jag går och lägger mig och sover jag också.

Mata fåglar

Idag tog jag och Iris en promenad ner till Stadsparken för att mata fåglar. Tyvärr hade de förflyttat sig ut till strömmen så Iris såg knappt ens en fågel. Men jag därmot stod och slängde pepparkakor och gammalt bröd till de. Och jävlar vad dem åt. Det var krig om varenda bit jag slängde. Tror jag måste göra om det när det inte snöar. För det är inte helt lätt att köra barnvagn på oskottad mark.

Nu till något tråkigt. Min mage har ballat ur totalt. Har aldrig använt toaletten så mycket som jag gjort de sista timmarna. Eller det gjorde jag nog i Thailand men det räknas inte. Så nu har vi alla tre varit magsjuka i familjen. Håller tummarna för att jag inte smittat eller kommer att smitta Iris. Det vore för jävligt om hon blev sjuk igen.

Nu ska jag flumma runt lite på nätet innan jag drar mig mot ett (förhoppningsvis) sista toabesök för kvällen och natten

Bad

Idag efter maten hos mormor och morfar så satte sig jag, Emma och Iris oss i badet. Iris plaskade på som bara den och tyckte att det var väldigt kul att bada. Det som jag tyckte var det absolut roligaste med hela badet var att Iris kissade på Emma medan vattnet tappades upp. Duktig flicka som väljer sitt offer med omsorg.

Imorgon så hade jag tänkt att jag och Iris ska gå och mata fåglarna i parken. Eller egentligen var det Emmas idé men det blir jag och Iris som gör det.

Nu ska jag sova så jag får några timmar sömn utan att ha en liten flicka som ligger och sparkar på en när man är som tröttast och vill sova som mest.

God natt

Snö

Och så snöar det, äntligen om du frågar mig. Måste erkänna att snö är något som jag verkligen älskar och nu är det bara att hoppas att den ligger kvar över jul och nyår, för det var ju inte direkt förra året som det var snö på julen.

Dagen inleddes som vanligt med gröt för Iris och lite yoghurt för mig. Sen gick jag och la mig medan Emma och Iris mös vidare. När Emma väl åkte till jobbet så gick jag och Iris och la oss båda två och sov till 10. Skönt som bara den. Men hade vi sluppit att vara vakna mitt i natten så hade den sömnen kanske inte behövts.
När vi väl var vakna och klara i badrum, påklädda och färdiga med alla morgonbestyr så kom Dadda hit och käkade lunch. Idag bjöd jag på blodpudding. Var inte så gott som jag hade för mig att det var så det blir det nog inte fler gånger. Iris verkade däremot gilla det lite. Eller var det lingonsylten som hon tyckte om.
Efter att Iris fått sin riktiga lunch så tog vi en långpromenad i kylan. Och typiskt nog så somnade Iris och så vill jag inte ha det. Jag vill att Iris ska sova hemma så jag också kan sova lite. Blir ju lite svårt om man är ute. Men nu börjar hon bli trött igen så det finns lite hopp om sömn här snart.

Ikväll ska vi till mormor och morfar och äta mat. Eventuellt så blir det bad för Iris också men det beror på hur trött hon är när vi är där. Hur eller hur så ser jag fram emot att få i mig lite mat som jag inte lagat och då är svärfars mat alltid ett mycket bra alternativ.

Nu ska vi göra ett sovaförsök tror jag.

Det rullar på

Just nu rullar det på så pass mycket att jag knappt hinner blogga och än mindre ta kort att lägga upp här. Ska försöka skärpa mig så gott det går.
Igår så var det söndag och den började med att morfars bilruta hade blivit inslagen någon gång under natten när bilen stod parkerad här utanför. Nu visade sig att det var en liten pojke som slängt en sten och av misstag träffat bilen. Men han och hans pappa hörde av sig och det var jävligt starkt gjort. Så det ordnar sig nog till slut. Resten av dagen så städade vi här hemma innan vi åkte ut till IKEA-området och handlade lite. Efter det så blev det en tur till Lindsdal så att farmor och farfar fick träffa Iris. Och så bjöds det på mat också och det tycker vi om. Tyvärr så tycker inte Iris riktigt om sin farfar. Det funkar jättebra när han sitter bredvid och skojar med henne men så fort han ska ha henne hos sig så skiter det sig. Undrar vad det är som gott fel där egentligen? De var ju så bra polare i början. Men det ordnar sig nog snart.

Idag så har vi tagit en sväng på stan, käkat lunch på Byttan, handlat, Emma har bakat bröd, Iris har haft ont i magen, Iris har vägrat sova, Iris vill bara gå omkring, Iris har somnat i min famn ett antal gånger och så har det rullat på med en massa vardagssaker.
Har nog fortfarande inte fattat att jag inte jobbar, känns så sjukt att vara hemma hela dagarna, att inte ha någon tid att passa varje dag. Men det är skönt och roligt.

Och nu till något riktigt kul. I ett svagt ögonblick idag så kom jag på att jag ska ha en julmustasch. Och överraskande nog så tyckte Emma att det var en bra idé. Så nu är det mustasch som gäller resten av året. Och vem vet? Jag kanske trivs så bra i det att jag kör vidare resten av livet.

Helgen

Så vad har vi gjort i helgen då? I fredags så var det som vanligt fredagsmys med god mat och dryck samt Idoltittande.
Igår så var det dop, lille Herman skulle tas upp i Guds församling. Slottskyrkan är en väldigt trevlig kyrka och det var ett bra dop som inte var allt för Hallelulja och som gick rätt fort. Efter var det fika på Byttan med smörgåstårta och vanlig tårta. Smörgåstårta är alltid gott. Ska nog be Emma göra en till oss nästa helg för hennes är överlägsen.
Efter dopet så blev det en sväng på stan för att prova lite jeans. Hittade inga som passade igår men jag ger inte upp.
Kvällen spenderades hemma och Iris morfar kom på besök och åt med oss och såg Robinson.

Så då kommer den stora frågan, hur gick natten? Den gick åt helvete. Iris vaknade vid tolv och bara vägrade att bli nerlagd i sin säng igen. Hon gjorde precis allt för att slippa ligga i egen säng så det slutade med att hon låg mellan mig och Emma. Men ville hon sova för det? Nä. Nu låg hon och lekte med nappen och jollrade som om det var dag. Tack för det. Så jag gick upp och gjorde lite välling, satte mig i soffan med henne och gav henne flaskan. Efter mycket om och men så somnade hon igen och då lyckades jag få henne att sova i sïn säng igen. Iaf i knappt två timmar. Sen så blev det att hon och jag låg i extrasängen. Är kanske bara att inse att detta inte kommer funka utan att vi får stå ut med en liten Íris i vår eller i extrasängen i resten av livet

???

Jag fattar inte vad det är med Iris nu för tiden? Hon vägrar att sova själv. Det är helt omöjligt att få henne att sova i sin säng. Jag eller Emma måste ligga bredvid henne eller så ska hon sova på någon av oss. Nu har hon legat och sovit i över en timme i min famn. Försökte lägga henne förut men det slutade bara med gråt.
Vi funderar på att ta en skithelg (till?) för att lära henne att sova i sin egna säng. Men det är inte lätt att låta henne ligga där och gråta, blir lätt att man tar upp henne. Men nu måste det bli ändring. Jag sover ju ingenting nu för tiden känns det som. Både jag och Iris är konstant trötta om dagarna och det beror nog på att vi är vakna halva nätterna. Men nu så gör vi ett riktigt försök i helgen och ser vad det leder till.

Ikväll så är det för den delen fredagsmys. Mmmm, fredagsmys


Torsdag & Fredag

Igår så var det som ni säkert vet torsdag. Det firade Emma med att bli magsjuk. Så nu har båda mina tjejer varit risiga i magen. Väntar bara på att det ska bli min tur. Blev en rätt lugn dag utan allt för mycket att göra men jag och Iris tog en sväng ut till City Gross och handlade lite innan vi gick runt bland alla andra affärer i området. Blev en rätt trevlig tur då Iris var på ett strålande humör hela tiden tills hon somnade på vägen hem.

Idag så har vi lekt, slappat och ska snart ge oss ut på stan. På stan blir det lunch med Janne och handla lite inför kvällens fredagsmys.

Har jag berättat om vad som hände i onsdags då vi hälsade på Iris farmor och farfar? Inte? Då ska jag göra det. Farfar skulle göra sina omtalade pannkakor och satte igång. När alla pannkakor var klara så blev det dax att äta. Och vad har man till pannkakor? Jordgubbssylt naturligtvis. Tyckte den såg lite konstig ut i färgen men tänkte inte mer på det. Det borde jag gjort för när jag kollade på flaskan så var bäst före datumet i oktober 2006. Höll på att kräkas rätt ut och är jävligt glad att Iris inte äter jordgubbssylt än.

Nu kommer snart Iris morfar förbi och sen ska vi göra oss klara för en sväng på stan.


Tillbaka

Så börjar äntligen Iris att komma tillbaka från sin sjukdom. Fick ett bakslag igår med en spya men det berodde nog mest på att jag matade henne med lite mycket gröt så den tar jag på mig. Men idag så har hon ätit ordentligt med gröt utan att lämna tillbaka den genom munnen. Däremot så kom det en bajs som var av det hårdare slaget och jag blev så glad. Det var jag inte i natt kan jag lova. Iris vaknade vid 12 och skrek och skrek. La henne på mitt bröst och två pruttar senare så kom bajset. In till skötbordet och av med blöjan. Kladdigt och löst. Jag tar ett steg åt sidan för att blöta lite papper och ser hur det kommer mer bajs, ingen med det med tanke på att hon låg på skötbordet och där räknar man med olyckor ibland. Problemet var att hon hostade till vilket ledde till att bajs flög ut ur rumpan och sprejade tvättmasinken, golvet och dörren till badrummet. Så det blev till att ropa på Emma och låta henne ta Iris för att ta hand om blöjbytandet medan jag torkade bajs lite överallt. Också ett sätt att ta sig genom natten.
Men idag verkar allt gå mot det bättre även om hon är lite trött. Men det är kanske förståligt med tanke på vad hon gått igenom

Vändning?

Jag tror och hoppas att det börjar vända för Iris nu. Hon har fått tillbaka lite matlust och har inte spytt upp det hon fått i sig idag. Däremot så sprutar det ur andra hållet men det känns iaf bättre även om det kanske inte är någon egentlig skillnad. Febern har hon också kvar men dock inte lika hög.
Men den största skillnaden är nog att hon inte sover hela tiden. Tvärtom, just nu så vägrar hon att somna trots att hon är såååå trött. Och det är ett tecken på tillfrisknande när det gäller Iris för att sova är inget som är speciellt roligt eller bra om du frågar henne. Nä, att vara vaken så mycket som möjligt är hennes melodi.

Nu ska jag försöka att få Iris att somna så jag och Emma får lite lugn och ro innan vi går till sängs

Fortfarande sjuk

Vår stackars Iris är fortfarande sjuk. Hon har förvisso bara spytt en lite spya idag men febern vägrar ge med sig. Imorgon blir det till att ta kontakt med sjukvården om den inte är borta. Ska villigt erkänna att det här oroar mig en del. Är värsta kycklingpappan så sånt här är en mardröm för mig. Om hon bara kunde sova på nätterna så hon fick en lång sammanhängande vila så skulle hon nog må lite bättre, men nu vill hon ju inte göra det så då får vi bita ihop.
Just nu så hoppas jag bara att hon blir frisk min lilla tjej så vi kan fortsätta det underbara liv vi har med lek, god mat och en hel del promenader.

Hoppas ni har lite överseende med att jag inte bloggar så mycket innan hon blir frisk. Men ska försöka hålla er uppdaterade

Stackarn

Lilla Iris är fortsatt sjuk. Hon får inte i sig någon fast föda utan att spy upp den direkt. Är inget kul alls. Men än så länge så har hon fått behålla det vatten och den välling hon druckit idag. Alltid något. Tyvärr så verkar inte febern riktigt ge med sig men hon får vila mycket hos mig och Emma så den försvinner nog snart. Just nu ser det ut såhär i soffan bredvid mig.


En sjuk och en frisk

Nä, nu tycker jag att vi tänker på något roligare. Tog de här bilderna igår med någon sekunds mellanrum och jag undrar hur man kan gå från att se helt galen och vansinnig ut ena sekunden till att se så söt och fundersam ut i nästa.
  



Och så slutar vi med att gratulera Iris farmor som fyller 60 idag. Tyvärr så har hon och farfar dragit till Madeira utan att ta med sig barn med familjer. Bu för det. Men grattis iaf!!!


Sjuk Iris

Stackars lilla Iris är sjuk, är inget kul alls. Började strax innan sju med att hon kräktes upp hela middagen över mattan i sitt rum. Tog tempen på henne i samband med det och den visade sig vara lite hör, strax under 39. Men med en flaska välling i kroppen så somnade hon sött. Tyvärr vaknade hon några timmar senare och fick sova i min famn. När jag skulle gå på toa och la Iris i Emmas famn så dröjde det 10 sekunder och så spydde hon rätt över hela Emmas bröst. Det var kräk överallt kändes det som. In i badrummet för en avtvättning av Iris och en dusch för Emma. Man såg hur Iris frös när hon låg på skötbordet, hon riktigt skakade så jag tog med mig henne in till soffan och la henne på mitt bara bröst med en filt runt för att hon skulle få värme. Hennes blick var uppgiven och väldigt förvånad. Märktes att hon inte hade en aning om vad som händer med henne.
Tog tempen en gång till innan en ny pyjamas åkte på och nu hade den sjunkigt något men det vore väl konstigt om den inte gjort det med tanke på att hon fått Panodil. Men vi gav henne en till och nu har hon sovit en stund. Hoppas hon får sova ett bra tag till så hon kryar på sig lite.
Och hönspappa som jag är så är jag hur orolig som helst. Är inte lätt att få i henne dricka direkt för man vill ju inte väcka henne när hon väl sover. Kommer att bli en lång natt som förhoppningsvis gör att vår lilla tjej mår bättre imorgon.

Väntan

Väntar på att Iris ska vakna så vi kan ta en promenad. Har inte varit ute så mycket idag så vi båda behöver någon timme ute i den friska luften. Egentligen skulle vi bara upp och byta blöja efter buffén på Italia men hon var så trött så jag ville inte stöka på henne jackan igen utan vi satte oss i soffan och några minuter senare så sov hon.
Buffén ja, är alltid gott med en pizzabuffé på Italia. Egentligen så borde man kunna beställa en massa olika pizzor på en så man får med sig sin egna buffé hem. Ska testa att beställa det nästa gång och se vad de säger. Blir antagligen nej men det är smällar man får ta.

Längtar tills Emma kommer hem nu så vi kan ha lite fredagsmys med ryggbiff, vin, idol och lite hångel i soffan.

Nu ska jag gå och lägga mig och vila lite.


Fredag

Blev en tidig fredagsmorgon då Iris vaknade vid sex och vägrade somna om. Så det blev till att gå upp och ge henne lite gröt. Efter en stund kom Emma upp och tog över så att jag fick sova en liten stund till, tack Emma.
Sen blev det upp och leka lite innan Iris somnade i min famn. Då går vi och lägger oss båda två tänkte jag men fastnade framför tv:n. Till slut när jag höll på att somna så gick jag in och la oss i sängen. Tre minuter senare så vaknade Iris och nu är vi uppe igen. Så jag får väl skylla mig själv lite för att jag är trött nu.
Planerna för dagen är att gå en sväng på stan, äta pizzabuffé på Italia med svärfar sen ska vi gå en sväng till tror jag. Men nu blir det frukost 

Jultåg

Igår när jag och Iris var och hälsade på Iris mormor så tittade jag lite i reklambladen och såg att de sålde ett jultåg  med räls som lös och sjöng Jinglebells på Netto. Kul, tänkte jag, ett sånt ska Iris ha. Så idag så gick jag till Netto och inhandlade ett tåg med räls som jag satte ihop när vi kom hem. Tåget tuffade på rälsen och Iris skrattade gott åt det hela.
Men när jag skulle visa henne tåget en andra gång så spårade tåget ur och Jinglebells ekade medan tåget låg på sidan och tuffade på så blev Iris livrädd och började gråta. Snabbt stängde jag av musiken på tåget och tröstade henne. Skulle sen visa henne att det inte var något farligt så jag tog fram tåget och pratade väldigt lugnt och sa att det inte var något farligt. Men vad hjälpte det. Hon skrek i högan sky trots att jag bara höll ett litet plasttåg i handen.
Så nu är väl stackarn förstörd för livet vad det gäller tåg och Jinglebells. 
 
Så är det någon som vill ha ett lite tåg med tre vagnar som går i julens tecken så kan ni säga till så kan vi säkert hitta en bra lösning på det hela

Vägra vagn

Undrar bara varför Iris inte tyckt om att åka vagn idag? Funderar på om det har att göra med att hon har overall på sig och känner sig allt för orörlig. Men vad ska man göra? Är det kallt så är det och då krävs overall. Idag fick jag bära henne från Hamnkafét till Ångkvarnen och det är ingen lätt match kan jag lova, inte när man ska skjuta en vagn framför sig också. Ångkvarnen ja, nu är jag vaccinerad. Kan inte påstå att det gjorde ont men smärtan ska tydligen komma senare. Hoppas bara att jag slipper feber för jag vill orka göra lite saker med Iris om dagarna och inte bara sitta som ett kolli och glo.

En film

En liten film på Iris när hon leker i sitt rum. Ber om ursäkt för det stundtals dåliga ljudet



Idag har jag upptäckt hur kul Iris tycker det är med webkamera. Tänkte prata lite med hennes mamma men det blev med hennes gudfar istället. Och det är inte bara webkameran som är rolig, nä, att titta på sig själv på film är precis lika kul. Idag satt hon och skrek av glädje när hon såg sig själv. Hon är underbar den lilla tösen 


Dagsplaner

EFter en tidig morgon så har jag fått sova en stund till eftersom Emma har haft Iris hos sig i en dryg timme. Var inga svårigheter att somna om kan jag lova er. Blev rätt sent i säng igår då jag och Emma satt och kollade på Flickan som lekte med elden. Var en helt ok film tycker jag och längtar nu tills jag får se Luftslottet som sprängdes. 
Planerna för idag är att få Iris att sova lite till här på eftermiddagen. Kommer att hända förr eller senare för hon är redan skittrött. Sen ska vi äta lite lunch innan vi ska ge oss ut i verkligheten på en långpromenad. Och sen ska jag vaccinera mig, ser jag inte fram emot men det är ett måste. Vill inte gå omkring och smitta människor och vill framförallt inte bli sjuk själv.
Nu blir det frukost 

Lunch

Har kommit på att jag är ju ledig nästan varje dag för lunch, och sällskap vid lunchen är ju alltid trevligt. Så jag föreslår att ni hör av er om ni vill ha sällskap av mig och en underbar liten tjej till lunch så får vi styra upp något. Och det är ni som bjuder ;)

En dag

Dagen började som vanligt med en rätt tidig uppstigning efter en natt med lite sömn. Antar att det är så här det kommer att vara så det är väl lika bra att vänja sig. När vi väl kom upp och hade gjort oss klara så tog vi oss ner till Måsen för en sångstund. Var rätt trevligt och en det var en massa barn där. Tyvärr så var Iris väldigt trött till en början men kom igång så småningom och lekte med lite trådar som hängde från taket innan hon tuggade loss ordentligt på ett leksakståg.
När vi kände oss klara där så gick vi till Jenny Nyströmskolan och åt lunch med Iris morfar. Jag åt ett lamm som var helt ok och en efterrätt som var fantastisk. Mmm, hallon med marängtårta av något slag. Underbart!
Efter det så gick vi hem till Iris mormor och drack en kopp kaffe och Iris och mormor lekte loss ordentligt.
I samma stund vi gick därifrån så somnade Iris i vagnen och jag såg min eftermiddagslur försvinna, men icke. I samma stund jag fick av Iris overallen och la mig bredvid henne i sängen så sov vi båda två gott i en timme. Och nu sitter jag och bloggar medan Iris kryper omkring naken och luftar den lilla röda rumpan.

Snart ska jag sätta igång med lite mat så Emma får sig något att äta när hon kommer hem. Blir iofs bara korv och makaroner så det är ju inget avancerat direkt

Produktiv

Har haft en rätt så produktiv eftermiddag så här långt. Först så tog jag och Iris oss bort till MAXI för att handla lite. Känns som jag glömde att köpa ungefär tusen grejer men det kommer fler dagar. Iris håll sig på gott humör genom att tugga på min handske som tydligen smakar smaskens. Funderar på att smaka lite själv sen.
Väl hemma så fick Iris lite mellanmål innan hon somnade i min famn. Så nu ligger hon och snarkar i sin säng och jag har hunnit diska undan lite. Skönt med ett rent kök när jag ska på matlagningen lite senare. Om jag ska vara ärlig så är denna stunden rätt skön när det enda jag behöver bry mig om är att få i mig min espresso och lyssna lite för att höra om Iris vaknar. Och om jag känner henne rätt så lär det bli rätt snart.

Sångstund

Idag har jag och Iris varit på en sångstund i Nicodemussalen som kyrkan har. Det var väl helt ok tycker jag. Kom tyvärr för sent. Trodde att den började vid 10 men det var tydligen vid halv så jag gled in med två sånger kvar innan halvtidsfikat. Efter det så var det lite lek för barnen innan det var dax för lite avslutande sånger. Ska testa det nästa tisdag också så jag får en riktig uppfattning. Sen är det juluppehåll till vecka tre så då får jag och Iris ha egna sångstunder. Men då tar vi och sjunger lite Van Halen, Metallica, Green Day och annan musik Iris tycker om.

Efter sångstunden var slut så gick vi en sväng på stan och handlade lite julklappar. Eller, Iris sov och jag köpte lite julklappar.

Så nu har jag fått i mig lite lunch och ska snart se till att Iris får i sig sin innan vi ger oss ut på nya äventyr.

RSS 2.0