Teletubbies

Innan vi går på rubriken så tar jag lite annat. Iris vaknade vid fem i natt och var jätteledsen. Hon grät och grät och jag kunde inte få henne att sluta. Emma kom också in i Iris rum men det hjälpte inte det heller. Då tog vi in henne till vår säng men inte ens det hjälpte. Så då gjorde vi lite välling och när den var uppdrucken så somnade hon om sött mellan oss. Men tro inte att det blev någon sovmorgon för det, nej då, upp vid halv sju såklart. Men hon har varit duktigt trött men att sova är tydligen inget alternativ. Försökte få henne att somna för en liten stund sen först i soffan och sen i hennes säng men gav efter ett tag upp. Och det är nu vi kommer till Teletubbies. Frågade henne när vi låg i sängen om hon ville titta på lite Teletubbies och hon ger ifrån sig ett glädjeskrik och tar sig ur sängen i en hastighet som gjorde att jag undrade om hon egentligen är mänsklig. Trillade omkring när hon kom ner på golvet men brydde sig inte ett skit utan reste sig snabbt och sprang fram till tv:n i väntan på att jag skulle få igång dvd:n. Så nu sitter hon på en kudde på golvet med blicken på tv:n och är så fokuserad att hon knappt blinkar. Så jag kan nu konstatera att Teletubbies är det bästa på hela jorden om du frågar Iris.
Nu får hon titta tills hon somnar helt enkelt och det kommer inte dröja länge för tröttheten är brutal mot henne just nu. Men samtidigt så vill hon ju inte missa Teletubbies så hon slits nog mellan att vara vaken och titta på tv eller att sova skönt i pappas famn.


Iris favoriter


Slappardag

Har blivit en riktig slappardag för mig och Iris idag. Innan lunchen så gick vi en liten sväng på stan och mötte upp syrran och Arvid. Sen gick vi hem och matade barnen och lät de leka lite innan vi gick till Italia och käkade pizzabuffé. Iris åt en hel del kanter och fick även smaka på sjävla pizzan och tuggade och gav ifrån sig ett högt mmmm. Så tydligen så är pizza hennes grej.

Efter lunch så gick vi hem och bytte bajsblöja för att sen mysa lite ihop på golvet innan Iris blev skittrött och somnade i min famn. Efter en stund så somnade även jag så det blev en och en halv timme i soffan. När vi väl vaknade så mös vi lite i hennes säng innan hon kom på att hon var törstig och krävde vatten. Och hon drack som om hon varit i en öken i en dryg vecka den lilla stackarn. När törsten var släckt så skulle vi sortera tvätt. Eller, jag sorterade och Iris slängde kläder över hela vardagsrummet. Så varje hög kräver nog sin genomgång innan det slängs i maskinen för annars kan kläderna komma ut med en helt annan färg än vad de hade när de åkte in i maskinen.
 Efter det så blev det banan och nu så är lekandet igång för fullt.

Nu väntar vi mest på att Emma ska komma hem så vi kan mysa lite hela familjen. Och jag tror att jag och Iris kan härda ut i 45 minuter till även om det är jobbigt.

Pizza

Dagens plan är pizzabuffé med kusin och faster. Men det är väl inte helt omöjligt att vi hinner med lite mer än det. Dagen började lite för tidigt idag med men efter en sovstund här på morgonen så är vi i fas igen och känner oss pigga och glada. Iris har struttat runt här sen hon vaknade som om hon ägde världen och allt var precis som hon ville ha det. Är fantastiskt kul att bara titta på henne och (ursäkta uttrycket) slippa engagera mig i hennes lekande. Tycker det är coolt att hon utan problem kan leka själv i någon timme nu och struntar totalt i vad jag gör. För det är inte så länge sedan som hon inte ville göra ett skit själv utan man skulle vara med på allt. Men det är väl det som kallas utveckling.

Nä, jag har väl inte så mycket mer att skriva just nu så då gör jag inte det.

Duktig tjej

Min lilla dotter har redan en väldigt god smak vad det gäller fotbollslag. Eller vad säger ni om den här sågningen.


Jackan

Lovade ju ett kort på den nyinköpta jackan som Iris premiärbar idag. Tyvärr var hon inte det minsta sugen på att ställa upp och leka modell utan var allt för upptagen med att plocka blommor från Ullcenters blomlåda. Så ni får hålla till godo med den här bilden, blev inget bättre tyvärr.


Tidigt

Idag ville Iris att vi skulle gå upp tidigt av någon anledning så redan 05:20 kom vaknade hon och ville upp. Kan säga att det var något hennes pappa var en stark motståndare till. Försökte få henne att somna om först i hennes säng, sen i vår säng för att sen ge upp och gå upp med henne. Men skam den som ger sig och en vällingflaska senare så låg vi och sov i soffan. Blev dock ingen längre stund så sen hon vaknade strax innan sju så har hon varit skittrött. Men strax innan nio så lyckades jag få henne att somna om igen.

Idag så har vi inga planer alls men om det inte kommer något regn så kan vi nog räkna med en tur till någon lekplats så hon får leka av sig lite. I övrigt så blir det väl mat, lek, lite sömn, lite mer lek, mer mat och så tar vi natt. Men en rolig sak kommer att hända idag. Vi ska nämligen prova Iris nya jacka som hennes mamma köpte igår. Får hoppas att den passar. Kan utlova ett kort Iris med nya jackan om den passar.

Skitunge

Kom hem från Lindsdal för en stund sen där vi hälsat på farfar, faster och kusin Arvid. Till en början så var det glädje och mys ifrån både Arvid och Iris och de var så söta när de kramade och pussade varandra. Men efter lunchen så förvandlades Iris till en liten skitunge som började bita Arvid i huvudet istället för att pussas. Och som avslutning på det hela så slickade hon Arvid över halva ansiktet. Blir så jävla arg på henne när hon gör så för hon borde ha fattat att man inte biter folk med tanke på hur arg jag blivit varje gång.
Och som grädde på moset så bet hon faster i armen också.

Men om man bortser från allt bitande så var det en trevlig stund där ute. Är kul att se hur Arvid växer och hur mycket mer han är med för varje gång jag ser honom. Och man blir lite imponerad när han trivs i allas sällskap, spelar ingne roll vem som håller honom, han är lika nöjd för det. Så har det tyvärr aldrig varit med Iris utan hon har varit lite mer kräsen och helst velat vara hos mamma och pappa. Har blivit bättre på senare tiden som tur är. Men det är väl iofs inget fel i att vara kräsen men jag har tur att inte Emma är det iaf.


Sandlåda

Kom ihåg att jag tog en bild på Iris när hon sitter och leker i sandlådan. Ser ni hur genomtänkt min klädsel var på Iris när jag satte på Iris en vit, lurvig jacka?


Hm?

Jag förstår inte riktigt mig själv nu för tiden. Har märkt att jag inte bloggar något på eftermiddagarna längre utan bara på förmiddagarna. Och jag vet inte varför. För det är ju knappast så att vi slutar göra saker efter lunch och bara ligger och sover. Ska försöka skärpa mig.

Igår eftermiddag så var vi nere på Kattrumpan och lekte vid lekplatsen. Iris gungade, åkte rutschkana, jagade ankor och lekte i sandlådan. Och att leka i sandlådan var en hit. Iris skvätte sand omkring sig som om hon inte gjort något annat tidigare i livet. Tyvärr så var hon väldigt ego och tyckte inte alls om att dela med sig av spaden och hinken till de andra barnen utan hon skulle ha allt. Men det är väl sånt hon ärvt av sin pappa.

Nu ska jag gå och lägga mig en stund igen innan dagen tar fart på allvar.

MAXI

Jag och Iris har tagit en tur till MAXI idag för att handla lite mat. Iris var på ett strålande humör nästan hela tiden så det var en bra handling, nästan iaf. När jag hade kommit till mjölken så började hon vända sig om i vagnen för att titta på mig och det var bara början. Efter ett tag så försökte hon ställa sig upp i vagnen för att se lite bättre. Problemet för henne var ju dock att hon fortfarande var fastspänd men hon gjorde ett rejält försök iaf. Så det slutade med att hon stod upp i vagnen med bältet ordentligt fastsnurrat runt sig. Lyckades dock få loss henne och gjorde ett nytt försök att få henne att sitta ner. Men samma sak upprepade sig till andra människors nöje. Men det får man väl bjuda på?
Vände nu på insatsen och gav henne lappen med vilka saker jag skulle köpa och då lugnade hon ner sig så jag kunde plocka de sista sakerna och ge mig av hemåt. Fick som tur var skjuts av farfar hem så jag slapp tänka på att underhålla en allt mer uttråkad Iris.

Nu så sover vi lite middag och sen så blir det en sväng till parken så Iris får leka loss lite.

Sova soffa

Har ingen riktig koll på att jag och när jag gick in till Iris i natt och la mig. Var helt enkelt för trött. Men hon skulle upp tidigt iaf och det var jag inte sugen på men vad har man för val? Iris är den som bestämmer rätt mycket i denna familjen faktiskt. Men jag fick min belöning sen när hon och jag låg och sov i soffan i en timme. Var så sjukt skönt och det har räddat denna dagen.

Vi har just ätit lite frukost och Iris ville äta sin fil själv. Gick förhållandevis bra även om lite kom utanför. Eller om jag ska vara ärlig så struntade hon nästan i filen och ville bara leka skeden. Men jag är iaf stolt över att hon lyckades få den fil som hon åt själv i närheten av munnen.


Galet trött

Har idag varit galet trött efter en väldigt trevlig fest igår. Orkar inte skriva så mycket om det utan kör en kort sammafattning. Cowboy, öl, öl-jakt, skjuta gevär, öl, äta soppa ur burk, linedance, öl, hamburgare, öl, Cockies N Beans, öl, poker, kaffe, chili, korv med bröd, öl och taxi hem. Väl hemma så blev det dusch och självvald soffsovning. För vem vill ligga ner när allt snurrar? Då sitter jag hellre och sover framför tv:n.

Jag och Emma vaknade alldeles för tidigt idag men just då kändes det rätt att gå upp. Så det har varit en lång dag som har blivit rätt jobbig att ta sig igenom. Har inte mått dåligt men har varit galet trött. Så nu lockar sängen jävligt mycket.

Imorgon är det ny vecka med nya äventyr. Bland annat så kommer syrran och Arvid till Kalmar imorgon kväll så jag ska passa på att träffa dem. Jag ska fylla en sandlåda med sand, se Bajen lira mot Trollhättan osv. Ni får väl reda på vad som händer allt eftersom.

Nu blir det sängen.

Är det bara jag som tycker det är skitkul att spelaren vi inte nämner vid namn suger mer och mer hela tiden? Och nu har det gått så långt att tom råttorna vill skicka han bort från stan. Jag njuter.

Nybro

Igår eftermiddag fick jag och Iris nog av det lite halvrisiga vädret som inte direkt tillåter lekparker och sköna promenader så vi tog tåget till Nybro för att hälsa på Emma på jobbet. Och den som verkade uppskatta det mest var Iris som sprang omkring och lekte precis överallt. Hon körde verkligen slut på sig så det var inga svårigheter att få henne att somna på kvällen. Visserligen så kom hon upp en gång men somnade snabbt om i Emmas famn. Hon är så söt när hon kommer gående från sovrummet ut i vardagsrummet med trötta ögon men med ett leende på läpparna. Är faktiskt en underbar syn att se ens dotter på det sättet. Går inte att förklara.

Idag så ska jag och Emma till Nybro igen då Anders och Helena ska ha cowboy-fest någonstans ute i skogen. Iris lämnar vi hos mormor och morfar så vi kan festa loss utan att behöva ta hänsyn till henne. Så imorgon så får vi båda sovmorgon, lyx.

Nu ska jag smyga in och väcka Emma och antagligen Iris som ligger och sover i min famn. Två flugor i en smäll helt enkelt.

Sova

Tycker det ser ut som om Iris verkar tycka att det är rätt skönt att ligga och sova i pappas famn. Blir lite avundsjuk att inte jag får ligga i min famn och sova.


Fredag igen

Så var det fredag igen. Veckorna går helt otroligt fort nu för tiden, kanske tom lite för fort. Om veckorna ska gå lika fort i framtiden också så är det snart dax för mig att börja jobba igen och det vill jag inte. Inte för att jag har något emot att jobba utan mer för att jag inte kommer få vara med Iris hela dagarna utan låta någon annan ta hand om min underbara lilla tjej.

Idag så blev det inget med föräldragruppen så jag och Iris får underhålla oss själva. När Iris vaknar så blir det frukost av något slag innan vi gör oss i ordning för en sväng på stan. Hittade en resväska till Iris igår som jag funderar på att köpa idag. Får bara hoppas den finns kvar då det var ett kanonpris på den. Om vädret håller i sig till eftermiddagen så blir det Stadsparken med hink och spade. Tänkte Iris skulle få gå loss i sandlådan idag. Får bara hoppas att hon skiter i att äta sand bara. Tycker det är vidrigt när hon tar en näva och trycker in i munnen och tuggar på som om det vore mat. Om någon har ett bra tips på hur man får barn att inte äta sand så får ni gärna höra av er.

Cykelpremiär

Så var cykelpremiären avklarad. Kan väl säga att Iris inte hade någon direkt åsikt om det hela. Var varken läskigt eller roligt utan hon satt där helt lugnt och tittade. Det var däremot inte roligt att få på sig hjälmen och att behöva bli fastspänd i stolen. Men där hade hon inte direkt något val.
Men vi kan nog konstatera att vi kommer ge oss ut på fler cykelturer. Men då kanske vi har ett mål med resan, tex Skälby, Stensö eller något annat mysigt ställe. Får nog skaffa mig en cykelkorg också så jag kan få med mig lite saker om vi drar iväg. Att ha skötväskan på sidan var lite irriterande så där måste jag hitta en bra lösning.

Nu ligger Iris och sover efter lunchen. Vad eftermiddagen bjuder på får vi se men att det blir en del lek inomhus är ingen vågad gissning med tanke på att det är skittråkigt väder ute. Men att vi kommer vara utomhus mer idag råder det inga tvivel om får det mår både jag och Iris bra av.

Cykeltur

Idag så ska jag och Iris ut och cykla lite. Kommer bli premiär för Iris att röra sig någonstans på det sättet. Ska bli kul att se vad hon tycker om det. Hon har iaf accepterat att ha hjälm på sig och det är bra. Vart turen går vet jag inte än men det blir ingen långrunda idag ifall hon helt plötsligt skulle tycka att det är jättejobbigt och hemskt. Man vet aldrig med små barn.

Igår hände inte speciellt mycket förutom att vi var och handlade, fikade med mormor och krigade lite. Iris fick för sig att en kontakt skulle dras ut men det var jag inte riktigt överrens med. Så jag skällde och Iris skrattade tills jag stängde in henne på hennes rum, då grät hon istället. Jag öppnar dörren och pratar med henne och det första hon gör att att försöka rycka ut kontakten igen så då blev det samma sak igen. In i rummet, gråt, ut ur rummet, till kontakten, arg pappa, ledsen Iris, trött pappa som nu gav upp, satte på henne ytterkläderna och gick en promenad för att lugna ner känslorna hos oss båda. Så kan en eftermiddag se ut hos oss om ni undrar.

Seger

Så tog Bajen en underbar seger i hemmapremiären mot Sundsvall. Blev en tuff match med en lycklig utgång. Och jag tror det var därför som Iris hade svårt att somna igår. Stackars Emma var ju hemma ensam med henne och hon vägrade att somna innan klockan var tjugo i tio. Lite väl sent för en liten tjej som Iris. Vi vet inte vad vi ska ta oss till om det inte blir ändring snart för så här kan vi inte ha det.

Idag så ska vi gå till Giraffen och köpa en cykelhjälm till Iris så vi kan ut och cykla snart. Fick en cykelbarnstol när jag fyllde år och då vill jag ju utnyttja den. Hoppas bara hon tycker det är kul att sitta där bak när pappa drar på.
Men vi ska handla lite mer än en cykelhjälm, det ska inhandlas lite mat också. Och har Iris tur så är mormor hemma så vi kan stanna till där och ta en fika eller något på vägen hem.

Hur eftermiddagen blir beror helt och håller på vädret. Är det kallt och jävligt så blir det inomhuslek men en promenad på stan och blir vädret fint så blir det parken. Men vi får se helt enkelt.

Parken 1 och 2

Blev en sväng till parken idag innan lunch. Hade tagit med mig en boll till Iris så hon slapp att springa runt utan mål. Hade kanske varit bra om det funnits ett fotbollsmål där så hade jag kunnat skjuta lite på henne men nu fick vi improvisera och låta henne jaga bollen istället. Men det gick bra det med.



Hade tänkt att vi skulle gå till någon annan park nu på eftermiddagen men jag tycker inte att vädret ser så inbjudande ut så det blir nog en sväng på stan istället. Gå och kolla lite kläder som jag vill att Iris ska ha. Att hon sen har så sjukt mycket kläder att hon klarar sig i ett år framöver spelar ingen roll. Man kan inte skämma bort denna lilla underbara tjej för mycket. Men jag ska inte handla idag utan det får bli när det drar ihop sig till sommaren.

Bra start

Denna dagen har varit riktigt bra hittills. Iris vaknade vid sex men då kände jag att det var alldeles för tidigt för att gå upp så jag lyckades med lite vilja att få henne att somna om så det blev en halv sovmorgon då vi inte gick upp förrän halv åtta. Och det är bra tycker jag. Och nu har vi kommit till den tid i livet då Iris inte längre vill sova på förmiddagen utan det räcker med en sovstund om dagen och den brukar komma runt lunch. Men idag får hon hålla ut tills efter lunch eftersom det är lunch med farfar som är planen idag. Och då går det ju inte att sitta och sova. Farfar ja. Farfar har köpt en sandlåda till Iris som står ute i Lindsdal. Så någon dag denna veckan ska jag och Iris ta oss ut till Lindsdal så jag får fylla den med sand som hon sen antagligen kommer tömma genom att äta upp sanden. Men det är smällar man får ta. Nu har jag tänkt att vi ska gå ut och leka lite så Iris får springa lite i gräset. Funderar på att ta med en boll hon kan jaga efter så hon inte bara springer fram och tillbaka utan något mål.

I eftermiddag så är det än så länge planlöst men vi lär säkert hitta på något spännande. Om inte för att hålla nerverna i styr inför kvällen match mot Sundsvall. Åter igen så blir det på skiljda håll jag och Iris ser matchen. Jag drar ut till Stefan i Lindsdal för att se den medan Iris är hemma med mamma. Hur det går? Sundsvall vinner nog med 5-0. Hoppas min dåliga trend på att tippa resultat håller i sig.

Helt sjukt

Hände nyss en helt sjuk sak här hemma. Jag och Emma har bestämt att vi ska försöka få Iris att somna i sin säng istället för i soffan. Att det sen blir i min eller Emmas famn struntar vi i men att vi slipper få henne att somna i soffan varje kväll vore skönt. Så medan jag diskade så gjorde Emma ett försök som slutade i tital katastrof. Iris började gråta och fortsatte gråta med en volym som är helt olik henne. Och vi vet sen innan att gråter hon för mycket så spyr hon. Och som hon spydde. Först en liten spya i sängen följt av två rejäla spyor till. En i hennes rum och en i vardagsrummet. Så det blev ett väldigt sent bad för lilla fröken och att bada hjälper mot alla sorters katastrofer när det gäller Iris. Så efter badet var allt lugnt igen och hon somnade i Emmas famn, dock i soffan.
Men jag kan inte fatta att det ska vara så hemskt att somna i sin egna säng. Och så fattar jag inte att man skriker och gråter så mycket att man spyr. Måste prata lite med henne om det imorgon.

Feber

Skippade att ta tempen på Iris idag på morgonen då jag med handen fick fram att hon hade lite drygt 38 graders feber. Som före detta doktor så kan jag göra sånt. Lite Ipren på det och så lite sömn så kändes det som febern gått ner. Och efter lunch så har hon varit rätt pigg faktiskt så jag antar att det är på bättringsvägen.
Men det verkar som om hon blivit lite knäpp av febern då hon helt plötsligt gick fram och bet mig i tån. Vet inte hur normalt det är. Och att hon sen ville gå runt med en hink på huvudet också under större delen av eftermiddagen stärker mina misstankar om att hon fått en liten knäpp där upp i skalen. Men det kan också vara mina gener som spökar.


Iris biter mig i tån


Iris med hink på huvudet


Vår helg

Så nu har jag glömt att skriva igen, har helt enkelt inte haft någon tid för att blogga i helgen men nu är det vardag igen och då finns tiden.

I fredags så hade vi en myskväll här hemma med god mat, tv och lite vin. I lördags så var det stora städdagen. Mormor och morfar kom och hämtade Iris vid lunch så jag och Emma kunde städa. Och städa gjorde vi. Var tom lite roligt att städa med stereon på full volym som pumpade ut Mötley Crue. Går förvånansvärt enkelt att städa under de förutsättningarna. På kvällen blev det middag hos mormor och morfar innan vi avslutade kvällen i soffan framför en bra film.

Igår så började dagen tidigt när Emma kom in och gratulerade mig på min födelsedag. Iris sov fortfarande och Emma tyckte det skulle varit taskigt att väcka henne och jag kan bara hålla med. Sen stack jag ut och spelade golf med Dadda. Men innan jag gick så hann Iris vakna så jag fick mig en rejäl puss innan jag gick. Golfen gick sådär men det var ett steg framåt sen första rundan så det går åt rätt håll.
När jag kom hem så var det matlagning på schemat eftersom mina föräldrar, min mormor och Emmas föräldrar skulle komma på middag. När middagen var klar så blev det knappt två timmars nattande av Iris och lite mys i soffan.

Igår eftermiddag så hade Iris lite feber men efter lite medicin så var det löst tills i natt då hon började stöka i sin säng. Emma gick in och fann henne halvvägs ner på golvet flämtades som en hund. Emma tog naturligtvis upp henne och hon var kokhet. Så det blev temp som förvånande nog bara visade strax över 38 och en panodil. Efter det så gick jag in och la mig hos henne och så sov vi tätt ihop hela natten så täcke var överskattat för min del iaf. Tyvärr så tror jag dock att det är lite feber på gång igen så snart får det bli en kamp för att få ta tempen på henne. Tycker verkligen inte om det.

Pizza

Jag och Iris har varit och ätit pizzabuffé med Bucha och hans dotter Julia. Iris satt och smörade för Julia hela tiden och visade sig från sin allra bästa sida. Tom med Bucha blev uppflörtad och det tillhör inte vanligheterna att Iris flörtar med killar hon inte känner. Så han ska känna sig hedrad den gamle brevbäraren.

Efter pizzan så gick vi hem och sov en stund jag och Iris innan farfar kom och väckte oss. Men Iris har verkligen vaknat på rätt sida idag för tom när hon är nyvaken så slänger hon fram ett leende och är charmig som få. Såna här dagar är helt underbara när inget kan få henne på dåligt humör.

Men nu till något annat. Iris har idag kissat ner två par strumpor. I samma sekund jag tar av henne blöjan och sätter ner henne på golvet för att låta henne lufta lite innan jag tar på henne nästa blöja så skvätter hon iväg en stråle kiss. Börjar kännas som hon gör det bara för att jävlas. Får göra ett test sen för att se om hon kissar igen om hon får vara blöjlös en stund

Fredagsmys

Idag skulle vi till simhallen med föräldragruppen men då vi kom dit så var det upptaget i lilla bassängen så alla vi som kunde, det vill säga Anna och jag tog med oss barnen till parken som ligger bakom ishallen. Alfons och Iris gungade, åkte rutschkana och sprang omkring och lekte. Iris passade även på att äta några nävar sand. Problemet var att hon verkade tycka det var gott. Har hon nog fått från sin mamma.....
Är synd att det inte blev någon simhall men barnen verkade ha rätt kul iaf. Och de är ju så söta de där små när de ska kramas och myser med varandra. Eller vad tycker ni?


Kramkalas


och sen går vi skiljda vägar


Kattrumpan



Jag och Iris har haft en underbar stund på Kattrumpan. Gungat, åkt rutschkana och jagat kanadagäss. Lunchen är nu uppäten och nu ska vi ta en sovstund.


Hej på dig du

I morse vid halv sex kom det en liten tjej gående i mitt och Emmas sovrum. Hon tittade på oss och gick rätt ut i vardagsrummet och ägnade inte någon större uppmärksamhet åt oss. Lyckades locka in henne efter en stund för att försöka få henne att sova en stund till. För vem vill gå upp vid halv sex? Inte jag iaf. EFter lite grinande från Iris sida så sov hon snart igen och gjorde så till sju. Skönt, nästan som en sovmorgon.
Men det är kul att hon sov hela natten fram till halv sex utan gnäll och att hon sen bara gick upp helt själv utan att väcka oss med ljud först är riktigt roligt. Kanske börjar bli lite ordning på sömnen nu. Jag hoppas på det iaf.

Iris har fattat intresse för sin ryggsäck, hon har märkt att det går att knäppa ett spänne på den och det är så spännande att försöka. Hon vill absolut inte ha någon hjälp utan hon ska bara klara det själv. Så hon kämpar och kämpar. Hon har ännu inte klarat det men snart så sitter det nog där. Det viktiga är att hon inte lär sig att knäppa upp bara för då får vi skaffa andra selar i vagnen och i barnstolen som vi låser på något annat sätt.

Resten av dagen

Så vad har jag och Iris gjort resten av dagen då? Efter besöket på Netto där toapapper inhandlades men i övrigt inga fynd så gick vi hem och åt lunch. Efter det så var det lek och bus som gällde tills Iris blev skittrött. Tänkte då försöka få henne att sova men icke. Så då gick vi ut en sväng med förhoppningen om att hon skulle somna i vagnen men icke. Så vi gick och köpte nya spikar till mina golfskor vilket var nödvändigt. Och när jag sen bytte spikarna så insåg jag att det var absolut nödvändigt. Fanns ju knappt inget kvar av de gamla.
Efter det så sov jag och Iris en stund i soffan och det var så skönt. När vi väl vaknade så har det varit bus, bus och åter bus. Hon kör slut på mig den lilla damen.

Imorgon så hoppas jag på fint väder så vi kan ta en lekstund i parken med gungor, rutschkana och sen bara låta henne springa omkring. En mysig stund ute helt enkelt. Och om det blåser lite mindre och inte så kallt imorgon så kanske vi tom kan ta en lunch ute. Det vore något det.

Slott




Tog denna bilden på min lilla prinsessa igår. Tyckte det passade bra med ett slott bakom henne


Sorry

Blev tyvärr inte speciellt mycket bloggande igår, berodde på två saker. Först och främst så var Iris på ett skithumör hela eftermiddag och då är det inget kul att sätta sig och blogga. Och sen så laddade jag för fotbollen och hade inte riktigt hjärnan med mig för att kunna få till några bra blogginlägg. Men idag är en ny dag och då tar vi nya tag.

Just nu ligger Iris och sover i min famn och jag tittar på Efter 10 med Malou(vuxenpoäng). När hon vaknar till så ska vi äta lite mellanmål innan vi klär på oss och tar en liten sväng ut. Har funderingar på att gå till Netto och köpa billigt toapapper. Och vem vet vilka fynd man kan göra där förutom just toapappret?
Efter det så blir det lunch och sen får vi se vad eftermiddagen har att erbjuda.


Dagen D

Idag är det alltså premiär för Bajen i Superettan, Ängelholm borta och det ska bli sjukt kul, jobbigt, nervöst, härligt, spännande att fotbollssäsongen äntligen börjar. Bandy, handboll och hockey i all ära, det är fotbollen som räknas. Iris har inte sovit så bra i natt men hon berättade för mig att det var för att hon vaknat och blivit nervös och därefter hade svårt att somna om. Försökte dela med mig av några små tips för att glömma att det är match så man kan leva livet som vanligt tills det är dax för avspark. Iris och jag väljer dock att se matchen på olika ställen. Jag och några kompisar ska se den här hemma medan Iris ser den hos mormor och morfar. Allt för att inte stressa upp varandra.

I övrigt idag så kommer vi att försöka att vara ute en del i det fina vädret. Siktar på en promenad ner till Stadsparken där vi kan gunga, leka och springa omkring lite. Sen så ska vi med mormor och morfar och titta på en lägenhet. Ungefär så ser dagen ut i mitt huvud iaf, hur det sen blir i verkligheten är en helt annan sak.

Middag

Som jag utlovat så kommer här ett recept och en bild på dagens middag som är korv med pommes frites. Börjar med bilden, eller bilderna. En på Iris tallrik och en på min


Min tallrik



Iris tallrik

Recept på korv med pommes

Sätt in pommes i en långpanna i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. Rör om då och då.
Picka hål på korven med en kniv och stek sen tills de är varma inuti.
Till ditt barn så tar du av skinnet och skär korven i lagom stora bitar.
Ät och njut. Gärna med lite ketchup och senap på korven dock kan du kanske skippa det på barnets portion


Sömnrytmen

Iris sömnrytm har blivit lite konstig idag. Efter mitt förra inlägg så somnade hon en stund efter elva men blev väckt av mig vid tolv för då tyckte jag att det var dax för mat. Efter det så gick vi till mormor där Iris fick vara när jag gick till MAXI och handlade. När jag kom tillbaka så satt Iris i badet eftersom hon gått fram till badkaret och börjat klä av sig. Mormor tolkade som att hon ville bada så bad blev det. Tycker det är kul att hon uppskattar badet så mycket. Fortsätter det så så lät det aldrig vara några problem att få henne ren i framtiden. Efter badet så blev det fika innan jag och Iris satte av hemåt igen.
Och nu så sover hon igen. Somnade för ungefär 20 minuter sen och det konstiga med det är att hon brukar vakna vid denna tiden när vi tar vår eftermiddagslur. Så allt är fel idag när det gäller sovtiderna. Men nu ska hon inte få sova så länge för då är risken att hon är vaken halva natten så hon får max 25 minuter till.
Under tiden så passar jag på att titta på Simpsons och halvsova lite.

Kvällen middag blir en härlig middag för Iris. En riktig klassiker som jag tror hon kommer uppskatta. Vad det blir får ni se senare då jag kommer lägga upp receptet här med en fin liten bild. Så håll ut så ska ni få ett kanonrecept på en god måltid


Men vägra då

Har just nu en dotter här hemma som är så sjukt trött. Ögonen går i kors och är illröda. Ser ut som en rabiat varg eller något. Men vill hon sova för det? Nä, hon vägrar. Får helt enkelt stoppa ner henne i vagnen och gå en sväng. Det förstör ju iofs min plan lite då jag tänkte plocka undan lite här hemma medan hon sover men det är smällar man får ta.
Kanske helt enkelt ska ta svängen till MAXI redan nu helt enkelt. Annars blir det bara en liten sväng på stan. Just nu kom Iris fram och la sig på golvet vid mina fötter och bara ligger där och blinkar med ögonen i hopp om att få bort tröttheten. Hon är rätt söt när hon ligger där som en liten hund.

Göteborg

Nu är vi hemma igen efter vår helg i Göteborg. Vi stack i fredags kväll när Emma kom hem från jobbet. Var en väldigt smärtfri resa då Iris somnade i Nybro och endast vaknade till lite då och då men snabbt somnade om igen. Så det gick betydligt bättre än förväntat. Väl framme hos faster och farbror så vaknade naturligtvis Iris och höll hov i en dryg timme. Och den följande natten så var hon som ett frimärke på mig. Och det var på mitt huvud hon skulle vara kloss med så det blev en rätt jobbig natt.

I lördags så blev det en massa mys med kusinen, frukost, en sväng på stan, lunch, promenad med farfar, middag och till hotellet för sömn. Personligen så tyckte jag att det gick i ett hela tiden så då kan jag bara tänka mig hur det var för Iris.

Igår så var det så dop för kusin Arvid. Arvid skötte sig kanon och sa inte ett ord under hela cermornin. Inte som Iris helt enkelt som grät rätt så mycket när prästen skvätte vatten på henne. Efter dopet var det käk och fika och Iris lekte med mitt kusinbarn Isabella och Arvids kusiner på den andra sidan. Så när det var dax att gå därifrån och börja åka hemåt så var hon helt slut och sov ända till Värnamo. Efter det så var det lite jobbigt att åka bil men böcker, Teletubbies, nallen och pappas lekar gjorde att hon stod ut.

Ungefär så har vår helg sett ut. Men nu är det ny vecka och nya tag och idag ska vi försöka ta oss bort till MAXI för att handla lite. Kanske passar på att hälsa på mormor på vägen om hon är hemma.



Iris pussar på kusin Arvid


Lekland

Idag har jag och Iris varit på Elvins lekland med föräldragruppen. Var kul att se barnen springa omkring och åka rutschkana, bada i bollhavet och ha det allmänt trevligt. Iris valde att åka rutschkana med huvudet först och ner i själva kanan. Blev ett snyggt rött märke i pannan. Och sen så fick hon äntligen lite stryk. Låter kanske illa när jag säger det men hon är väldigt bra på att vara på andra barn i håret och ansiktet osv. Men idag så gav Alfons henne en lite hårdare behandling och Iris blev jätteledsen. Självklart försöker jag trösta henne men tycker ändå att det är bra att hon får sig lite stryk så hon lär sig att det gör ont när någon river en i ansiktet. Livets hårda skola helt enkelt.

När vi var färdiga på Elvins så tog vi bussen in till stan igen och gick och köpte en sulky på OjToy. Tog hissen ner och vad händer? Den fastnar naturligtvis. Tror det är första gången det hänt för mig men jag bryr mig inte speciellt mycket. Var mycket värre för Iris som blev helt knäckt. Men vi kom loss efter några minuter då någon händig snubbe bände upp dörren och släppte ut oss.

Sen hem och äta mat och nu ligger Iris och sover tungt i min famn. Ikväll så bär det av till Göteborg så under eftermiddagen så ska jag se till att vi blir färdigpackade jag och Iris. Kommer inte bli lätt att ordna med Iris springande runt benen men det är bara att lura iväg henne för att sen springa och fixa det man ska. Och så får man hålla på till man är klar.

Dammsugarskräck

Idag på eftermiddagen så tyckte jag att det behövdes dammsugas lite i köket så jag tog fram dammsugaren och började. Iris smet in i vardagsrummet och blev väldigt tyst. Så jag stängde av dammsugaren och gick in och tittade vad hon gjorde. Hittade henne i hörnet vid soffan och tårarna rann från ögonen och hon var otröstlig. Så snabbt konstaterade jag att det var dammsugaren hon blivit rädd av. Tog med henne in på hennes rum och när hon då fick syn på dammsugaren igen så ökade gråten. Så det blev till att lägga henne i sängen och snabbt plocka undan den dumma dammsugaren och efter det så blev det snabbt bättre.

I övrigt idag så har vi tagit två promenader varav en gick till Kattrumpan så Iris fick springa omkring lite. Blev även rutschkana och gunga. Så hon var nöjd och belåten när vi gick hem.

Anorlunda morgon

Har blivit en lite anorlunda morgon. Jag och Iris gick upp strax efter sex för att en halvtimme senare ligga i soffan och sova tills det var dax för Emma att gå till jobbet. Då vaknade Iris och sen dess har det varit full fart.
Vi har ätit frukost, borstat tänder, lekt, bytt blöja, klätt på oss, läst böcker, lyssnat på musik och nu så springer Iris omkring och flyttar skor.
Planerna för idag är att gå till Kattrumpan och gunga lite, springa på gräset och sen så blir det lek, lek, lek. Tänkte trötta ut henne rejält idag så hon sover gott i natt igen. Är så glad att hon tyckte om att gunga igår så nu kör vi på så hon inte vill göra annat i sommar förutom att gå på golfbanan med mig.

Ska även börja packa lite inför helgen då vi ska till Göteborg. Kusin Arvid ska döpas och jag har märkt att det inte bara är att packa lite grann och dra som man gjorde innan man fick barn. Nä, nu måste man tänka lite på vad som ska med. Så det är lika bra att börja idag så man slipper stresspacka imorgon.

Gunga

Gjorde ett nytt försök med gungadet idag och det gick kanon. Hon gnällde inte en sekund vilket är helt fantastiskt.
Här kan ni se när Iris ser ut osm en säck potatis i en gunga


A walk in the park

Jag och Iris tog oss en promenad i solskenet. Tänkte att en park kan ju vara bra att vara i så Iris kan ströva omkring lite. Och det kan man lugnt påstå att hon gjorde. Hon halvsprang runt på gräsmattan och kvittrade som en liten fågel. En bra stund tills hon tröttnade och satte sig i gräset och såg utmattad ut. Då blev det vagnen igen och en promenad för mig istället.


Iris promenerar i solskenet


Tjur-Iris

Iris har som sagt inte varit på riktigt topphumör de senaste dagarna. Vet inte riktigt vad som är med henne. Igår var hon lite halvtjurig nästan hela dagen. Blev bättre efter eftermiddagsluren då hon helt plötsligt blev på ett strålande humör och busade runt tills det var dax att sova. För då kom hon igång och tjurade ordentligt. HOn grät och var helt till sig. Och trots att hon somnade gång på gång så vaknade hon och skrek och grät. Undrar vad det är i hennes hjärna som ställer till det när det är sovtime. För samma sak hände idag på morgonen när det var dax för hennes morgonlur. Hon somnar till och vaknar och är hur ledsen som helst. Är väl en sån period just nu antar jag.

Och idag så var hon riktigt mammig för en gångs skull. När Emma skulle gå till jobbet så blev hon ledsen och grät och klängde sig fast i sin mamma som om det var sista gången hon fick se henne. Jag blev så glad.

Idag är planen att gå ut rätt snart för att Iris ska få springa lite på en gräsmatta någonstans i närheten. Sen blir det hem och äta lunch, leka lite här hemma, gå en sväng till i det fina vädret för att sen gå bort till mormor och morfar för middag. Ska för den delen ringa dit nu för att höra om de vill ha Iris själva en stund medan jag är och handlar.

Återkommer under dagen med bilder.

Glömde. nästan. Igår fick Iris en hundupplevelse igen. Hon fick klappa en liten valp och hon blir så glad att jag tror hon kissar på sig lite. Och när vi pratar kiss. Idag hade hon verkligen en rekordbajs. Det var bajs i hela blöjan. Från fronten till bakkanten. Och det luktade inte gott alls.

Vår påsk

Så vad har hänt i helgen som varit? En massa och ingenting. Sist jag skrev så skulle jag till Dadda och dricka öl och Emma skulle ha tjejkväll här hemma. Så jag drog iväg till Dadda strax innan sju och väl där så åt vi god mat, drack öl, kollade på Boondock Saints 2 och snackade en hel del skit. Var en bra kväll. När jag väl kom hem så var det full fart här hemma med tre småfulla tjejer som spelade Sing Star. Var i säng runt två tror jag och sov som en liten gris.

På lördagen så vaknade vi framåt tio och tog det väldigt lugnt tills det var dax att åka ut till Lindsdal och hämta Iris. En Iris som hade haft det väldigt bra och dessutom sovit mellan nio och sex vilket är något slags rekord. Och det är klart att det ska hända när hon inte är hemma. Efter lunch och lite umgänge med farmor och farfar så tog vi oss hemåt och spenderade resten av dagen och kvällen hemma om jag inte minns helt fel.

I söndags så blev det en lugn förmiddag med en massa hemmamys. På eftermiddagen så gick vi till Skälby för att träffa Emmas kompisar med barn och titta på djuren. Iris fick vandra omkring i det gröna och men var måttligt intresserad av djuren. Trodde att hon skulle tjuta mer av lycka och tycka att djurne var skithäftiga men icke.
När vi kände oss färdiga med Skälby så åkte vi ut till familjen Anderbom i Lindsdal för grillpremiär. Blev en trevlig kväll förutom att Iris inte riktigt kunde sköta sig utan slet Alice i håret för att sen ställa sig på henne. Hon är lite ond min kära dotter.

Och igår så hade vi en förmiddag som bestod av inte mycket alls. Och på eftermiddagen så tog jag och Dadda en sväng till Linköping för att kolla på hockey, Linköping-Djurgården. Var rätt så kul att se lite slutspelshockey även om det var lite tamt. Lyckligtvis så vann dessutom Linköping vilket gjorde det ännu bättre.

Och medan jag ändå pratar sport. Jag kan ju inte annat än att tycka att det är lite småroligt att AIK och Djurgården har börjat allsvenskan så uselt. Det gör mig lite glad faktiskt.

Planerna för idag är ovissa. Iris verkar inte vara i topptrim så vi får se vad vi tar oss till.

Påsklov

Som ni kanske märker så har jag tagit ett litet påsklov. Men jag lovar er att köra för fullt på tisdag igen. Så kom tillbaka då så lovar jag att uppdatera er om våran påsk och sen köra på med allt annat som händer i våra liv.

Golf

Så var årets första golfrunda spelad och tror ni inte jag hade oturen att stöta på årets första orm också. Usch, hatar verkligen de äckliga slingrande asen. Mår dåligt av att stöta på dem men alltid, alltid är det jag som ser de först och är närmst att bli biten. Hur golfen gick är en annan historia. Men förutom ormen så var det trevligt att vara tillbaka på golfbanan.

Har träffat Iris väldigt lite idag. Kom hem vid 12 och nu är hon hos farmor och farfar och ska vara där över natten då Emma ska ha tjejkväll här hemma och jag ska till Dadda och dricka öl och snacka skit.

Nu låter jag säkert skitdum men det kan vara rätt skönt att få vara utan Iris en stund för just nu är hon extremt pappig. Kan inte ens gå och duscha utan att hon ska stå utanför och banka och gnälla. Är ju hedrande på sitt sätt men det är jobbigt på ett annat sätt. Dels för att jag vill att hon ska vara lika mammig som hon är pappig och dels för att jag får dåligt samvete för att jag inte är med Iris hela tiden när hon vill det. Men man behöver lite ensamtid också även om det bara gäller för en dusch i tio minuter.

Nu ska jag lyssna på lite musik och dricka upp min öl.

Skärtorsdag

Vad ska man säga om natten? Iris vaknade som vanligt och ville ha sällskap. Men i natt så orkade jag inte ligga kvar när jag vaknade för 93:e gången utan gick då in och la mig hos Emma igen. Och Iris sov vidare ensam vilket var väldigt skönt. Sen vaknade hon strax innan sju men började då inte gnälla utan ställde sig upp och började gå in till mig och Emma. Men som vanligt så vaknar Emma fortare än blixten så hon gick upp och hjäpte henne in till oss och sängen. Så idag blev det lite morgonmys i sängen för hela familjen.

Idag har jag och Iris inga direkta planer. Hade tänkt att åka och hälsa på Emma på jobbet men hon är fullbokad idag så hon kommer inte ha tid för oss så då skiter vi i det. Sen hade vi en tanke på att gå till MAXI och handla lite men det var rätt mycket som skulle inhandlas så det tar vi imorgon när vi lämnat Iris i Lindsdal. Så vi får helt enkelt se vad vi hittar på för något idag.

Imorgon ja, imorgon är det dax för årets första golfrunda. Väldigt tidigt för att vara mig men jag är så sjukt sugen. Har varit golfsugen sen förra säsongen tog slut så väntan har varit lång.


RSS 2.0