Intensivt

Det har varit en väldigt intensiv men rolig dag idag med Iris. Självklart så blev det en rätt så tidig morgon efter en halvjobbig natt. Jag trodde att man skulle vänja sig någon gång men icke, det är lika jobbigt att gå upp varje morgon. Var faktist lättare att ta sig ur sängen när jag jobbade än nu och då är det ändå senare uppgång nu. Fattar inte. Nu gled jag visst ifrån ämnet lite tror jag.
Väl uppe så var Iris på ett myshumör och efter en kort liten sovstund så klädde vi på oss och gick till MAXI och handlade. Var lite jobbigt att gå ändå dit idag eftersom mitt knä blev lite sämre igår efter ett konstigt knak helt utan förvarning. Men det var bara till att bita ihop.
Väl hemma så var det lek, mat, sovstund och ännu mer lek. Sen tyckte jag och Iris att vi behövde gå ut en gång till för att glida runt lite på stan. Hittade en duktigt snygg Lyle & Scott-tröja som fick det att vattnas i munnen på mig. Men det känns inte som rätt läge att köpa kläder just nu. Så den fick hänga kvar på sin galge.
Väl hemma igen så blev det mat igen, denna gången åt jag och Iris köttbullar och makaroner. Och här ser vi att hon fått en stänk av mitt italienska påbrå då hon verkligen älskar pasta.
Sen tänkte jag att vi skulle ta en dusch ihop och satte henne i hennes nya barnstol av plast som jag köpte just för att kunna ha i badrummet för sånt här. Men tyckte hon om det? Nej, så det blev till att ta fram badbaljan och låta henne plaska loss där.
Och när pyjamasen var på så lekte hon sig trött innan vällingen. Om som vanligt så ligger hon och halvsover när hon kommer på att sova är fel och börjar grina och gnälla tills hon får komma ner på golvet och leka igen. Och sådär håller det på. I samma stund man tar upp henne så börjar gnället. Men ändå går eller kryper hon runt och gäspar och kliar sig i ögonen. Så till slut så får man ta upp henne och tvinga henne kvar i famnen tills hon somnar. Och det tar oftast bara några minuter men känns som en evighet.

Ska vi ta de värsta vurporna idag också medan jag ändå skriver. Vi har en vurpa som slutade med pannan i bordet, en med pannan i en byrå, en med bakhuvudet i golvet, en med ansiktet i barnstolen och slutligen en till med bakhuvudet i golvet. Undrar om barn kan få hjärnskakningar? För isf borde hon haft en hel del vid det här laget


Kommentarer
Postat av: Sara Sandén fd Johansson

Förstår vad du menar med hur jobbigt det är att gå upp på morgonen.. Även fast man oftast gick upp tidigare förut när man jobbade så är det mycket jobbigare att gå upp nu.. Känner igen känslan. Jobbigt att hon fortfarande sover dåligt, hoppas att det blir bättre framöver!

Sköt om er! Hlsn Sara och Alva

2010-02-10 @ 14:39:32
URL: http://alvasdagar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0