Tomt

Det är väldigt tomt här hemma idag. Emma är fortfarande i Stockholm och Iris är hos mormor och morfar. Ska erkänna att det var skönt att få sova en hel natt utan att bli störd men nu är det väldigt tomt och tyst här hemma. Hade jag inte haft tv:n som sällskap så hade jag nog legat under täcket och varit rädd för tystnaden.
Men om 4,5 timme så är båda mina tjejer hemma igen så jag får passa på att dona lite här hemma så det är fint när de kommer hem. Dammsugning står på schemat. Jippi!!!

Tidigt

Idag så blev det en väldigt tidig uppgång ur sängen. Kvart i sex vaknade Iris och ville gå upp. Lyckades hålla henne relativ lugn till sex men då var det kört. Då skulle hon upp och äta gröt. Lyckades iofs få henne att somna om en stund lite senare men det hjälper inte mig så mycket eftersom jag knappt han somna innan hon vaknade. Men, det är ju lördag och man är ledig så det spelar ingen roll. Vänta lite nu, jag är ju ledig varje dag..... Ha ha ha, rätt åt alla er som jobbar.

Idag ska Iris som sagt vara hos sina morföräldrar. Vet inte riktigt när de kommer och hämtar henne men jag hoppas att det inte blir allt för tidigt och inte allt för sent. Fast nu ser jag att klockan redan är 11 så inom två timmar blir nog lagom, för mig iaf. När jag väl är själv så ska jag bära upp alla julsaker på vinden innan jag tar en riktigt lång och varm dusch innan Henke kommer. För då blir det fotboll, öl, tv-spel, pizza och andra grabbiga saker man kan tänka sig. Vem vet, kanske slutar med att vi sitter här och bryter arm som några gamla slitna norrlänningar. Oj, fördom.

Måste bara promota ett litet klipp med allas vår idol Dregen. Se och njut.


Vår dag

Dagen började som vanligt med gröt, mys, lite mer sömn osv. Vid halv 10 skulle vi sätta oss på en buss ut till Elwins lekland men det blev inte riktigt den bussen vi skulle åka för den missade vi tack vare en bajsblöja. Men vi tog en annan och fick gå en liten bit istället. Leklandet var faktiskt riktigt bra för små barn, betydligt bättre än Leos. Iris stormtrivdes så det blir ett besök till innan hon fyller ett. För sen börjar det kosta pengar och det är det kanske inte riktigt värt innan hon kan gå lite stabilare och kan åka lite fler rutchbanon och klättra lite bättre. Men kul hade vi iaf.
Efter det så var det ett jävla jagande av bussar för att slippa gå hem. Första missade vi med 20 meter och till den andra fick jag springa som en kenyan för att hinna. Tack snälle busschaffören som väntade.

Väl hemma så blev det lite mat innan vi tog en sväng till på stan där vi träffade Dadda. Efter att vi hjälpt han med att hitta en jacka på Stadium så gick vi hit och fikade med farmor och farfar.

Snart kommer Dadda hit och ska laga mat till mig som vi ska äta till På Spåret. Iris har redan somnat och det är kanske inte så konstigt med tanke på att hon inte sovit sen vi gick från leklandet. Så vi får se hur natten blir och hur tidigt jag får gå upp imorgon.

Nu kommer lite bilder från leklandet


Iris leker loss


Iris drunknar i bollhavet


Iris nitar en pirat

Här kommer en liten bonusbild där jag tycker att Iris är sjukt söt. Eller vad säger ni?


Världens finaste unge



Tillbaka

Vi har nu flyttat tillbaka Iris säng till hennes rum. Det har varit en hel del nätter som varit helt ok nu på sistonde så nu gör vi ett nytt försök i hennes rum. Hittills har det gått sådär. Sen klockan åtta så har hon redan vaknat tre gånger och jag bara antar att det blir en massa gånger till. Men vaknar hon när jag och Emma gått och lagt oss så får hon sova hos oss i natt. Vi gör ett undantag eftersom Emma sen ska vara borta hela natten och vill passa på att mysa med oss så mycket som möjligt innan.
Helgen ja. Emma åker till Stockholm imorgon bitti så imorgon ska jag och Iris ha fredagsmys själva. På dagen blir det Edvins lekland eller vad det heter. På kvällen blir revben, chips, cola, På Spåret och majskrokar.
Lördagen kommer Iris spendera med mormor och morfar eftersom jag och Henke ska ta en dag/kväll med fotboll, tv-spel, öl och utgång.

Men jag lovar att skriva mer innan det.

Har för den delen glömt att säga grattis till Stefan och Sofie som fick en liten dotter i veckan, så, Grattis!!


Gura

Som jag sa innan så tänkte jag ta och stämma min gitarr och det gjorde jag redan idag. Nu blev det väl inte en sån succé som jag hade hoppats på men helt ok iaf. Problemet var att Iris hela tiden ville spela själv eller sno boken med noterna i och då är det kört för mig just nu. Får ta och öva lite när Iris inte är i närheten så jag kan gå runt och spela så hon inte kan få tag på gitarren.

I övrigt idag så har vi haft det kanon. Vi började med en sväng på stan där vi tog en fika på Nilssons. Sen gick vi hem så Iris kunde vila lite innan det var dax för mat. Efter käket så blev det lek innan Iris däckade av trötthet. På eftermiddagen så kom först farfar och sen mormor och hälsade på. De var dock här samtidigt så det blev en fika innan vi alla tre lekte med Iris.

Sen kom Emma hem och då blev det käk, bad, lek och nu ligger Iris och sover på Emmas bröst. Ser mysigt ut.

Trött

När klockan var kvart i tre i natt så tyckte Iris att det var morgon och ville gå upp. Krävdes lite sång och mys för att hon skulle somna om. Nästa gång vi vaknade var klockan sex och då var det vår hyresvärd som skottade snö. Och innan han började skotta så slog av av all snö från skyffeln och det lät som kriget bröt loss på innergården. Men ännu en gång så lyckades jag och Iris somna om och sov till strax efter sju. Då gick Iris upp och mös med Emma medan jag låg kvar en stund till.

Så, vad ska jag och Iris hitta på idag då? Det är en jävla massa snö ute så en långpromenad känns uteslutet. Funderar på att gå och sätta mig på ett fik en stund och dricka en kopp kaffe, ge Iris lite frukt och bara slappa lite. Sen är ju frågan om Iris vill det. Annars så kan kanske Måsen vara ett alternativ. Vi får helt enkelt se vad dagen har i sitt sköte.

Har ju märkt att Iris tycker om musik så jag funderar på att stämma min gitarr någon dag och lära mig lite barnvisor så kan vi sitta här hemma och jamma ihop.

Dålig pappa?

Som ni kunde läsa tidigare så har jag och Iris ett litet krig här hemma om blöjbyten. Jag tycker att Iris ska ligga stilla på rygg på skötbordet medan hon vill klättra omkring. Ni kan läsa allt lite längre ner på sidan.
Allt det tålamodet jag hade på morgonen idag försvann mer och mer ju längre dagen gick och ju mer hon höll på att krångla. Så när kvällen kom fick jag nog och sa till henne.
"Kom till mig och säg till när du är redo att ligga still på skötbordet så ska jag byta din blöja"
Och hon kom snart krypande och sträckte armarna mot mig och pekade mot badrummet. Gutt tänkte jag, jag vann. Men icke. I samma stund jag la ner henne på skötbordet så började det igen.
Så, nu till min dålighet. Inte nog med att jag låter min stackars dotter gå runt med bajs i blöjan för att hon ska lära sig en läxa, jag glömde bort att hon ska ha mat mitt i allt detta. Så det var inga glada miner från hennes sida.
Kan säga att jag kände mig rätt usel när jag insåg att hon inte fått någon mat. Det var ju inte riktigt så det var tänkt att lära henne en läxa.
Och vem vet? Jag kanske är en dålig pappa bara för det där med bajsblöjan också. Eller?

Simdrottning

Jag önskar att alla kunde få se hur kul Iris tycker det är i simhallen. Hon ler nästan konstant och tycker verkligen att det är skitkul. Men självklart så får hon sina ryck ibland när det inte blir som hon vill men det är nästan bara kul.
Idag så skulle vi lära barnen att blåsa bubblor i vattnet, det gick sådär. Jag bubblade och Iris försökte bara dricka vattnet. Nästa grej var att hon skulle hålla i ett par ringar så jag kunde dra henne fram och tillbaka i vattnet. Problemet var bara att hon släppte ringarna när jag tog tag i dem. Men efter en del övning så gick det. Sen så "dök" hon från en madrass, åkte vattenrutchbana, var en massa under vattnet och avslutningsvis så tog vi en stund i bubbelpoolen.
En bra dag i simhallen helt enketl.
Väl hemma så somnade Iris och sov stenhårt i en dryg timme. Jag hade nog kunnat dra på maxvolym på datorn och spelat vilken musik som helst utan att hon vaknat. Bra idé, nu ska vi lyssna på musik.

Majskrok


Iris visar sina färdigheter i majskrokätande, no hands!!!


Vill bara passa på att säga att jag och Iris ska på babysim idag. Ska bli skitkul eftersom vi missade förra veckan


Ovänner

Varje dag så är jag och Iris ovänner några gånger och det är när det är dax för blöjbyte. Den senaste tiden så har hon totalvägrat att ligga still på rygg på skötbordet. Och det är jävligt irriterande. Framförallt så handlar det ju om att jag inte vill att hon ska trilla ner, för gör hon det så slår hon sig rejält. Det andra är att det är rätt svårt att byta på henne om hon inte ligger på rygg. Det går men det försvårar det rejält. Så det är en arg pappa som byter blöjor för tillfället. Men jag ger mig inte utan varje gång hon snurrar runt så åker hon tillbaka på rygg. Iris skriker och halvgråter lite och jag säger barskt till henne att ligga still medan jag lägger ner henne på rygg igen. Och så håller det på tills någon av oss tröttnar. Ibland är det jag och ibland är det Iris. Men idag vann jag och det är jag nöjd med. För ibland så är det faktiskt så att det bara är att bestämma sig och sen hålla fast vid det hur ont det än gör inombords när ens lilla hjärta skriker och gråter.

Nu ska jag gå och hämta kameran och lägga upp en bild på henne från i måndags som jag glömt. Så väntar ni tio minuter så kommer det en bild. Håll ut även om ni är otåliga

Sångstund

Idag har det varit en konstig dag för mig och Iris. Vaknade som vanligt och åt lite gröt och mös lite med mamma innan hon stack till jobbet. Strax efter att mamma åkt till jobbet så brukar Iris somna igen och sova en liten stund och vakna upp som en pigg och glad tjej. Men inte idag, idag så vägrade hon att somna om. Och självklart så skulle vi vara iväg vid halv tio så jag antar att det var därför. Hur eller hur så tyckte jag att det kunde vara en bra idé att gå lite tidigare så kunde hon sova en stund i vagnen. Tror ni hon gjorde det? Nä, eller jo, vid tjugo över somnade hon. Så det blev en kort lur innan det var dax att gå till kyrkan och sjunga lite barnsånger. Väl där var Iris på ett strålande humör och lekte och höll på. Tycker det är rätt trevligt där och det är bra sånger som tom jag kan. Och kan jag dem inte så är dem lätta att lära. Och det är inte speciellt mycket Gud och Jesus och sånt utan det handlar väl om en eller två sånger och det är ok om du frågar mig. När vi väl var färdiga där så satte jag henne i vagnen och hon somnade på några sekunder. Bra tänkte jag, då tar jag en promenad på stan och kollar lite. Vad händer då? Jo, hon vaknar efter en kvart och vill inte somna om. Så vi går hem och äter och då slår tröttheten till igen. Men vill hon sova? Nej. Efter mycket om och men så somnar hon iaf och sov en rätt bra stund i soffan. Sen hon vaknade så har vi ätit lite frukt, druckit kaffe, lekt, busat och lekt lite till.

Nu väntar vi på att klockan ska bli halv sex för då kommer Iris mormor och morfar som ska vara barnvakt här ikväll eftersom jag och Emma ska till Jenny Nyström och äta. Ska bli skönt att vara banrfri några timmar och bara få vara vuxen.

Gosunge

Idag har Iris haft en riktigt bra dag. Hon har varit på ett strålande humör nästan hela tiden. Förmiddagen spenderade vi på stan med att gå omkring i lite affärer och titta efter fynd, dock utan att hitta några. Iris satt i sin vagn och jollrade och log. Menhelt plötsligt så kom stora gråten och jag tänkte att nu är det säkert bajs i blöjan och gick hem. Men icke, det var lika bajsfritt som det varit hela förmiddagen. Så då tog vi lunch istället och då lyckades hon prestera en liten korv. En timme senare så kom en korv till och sen somnade hon. Dock har hon legat och fisit i sömnen konstant men det är väl ok när man är så söt som hon är. Och när hon vaknade så överraskade hon ordentligt. Hon satte sig upp, kliade ögonen, tog tag i mina händer och skulle direkt upp och gå. Så vi gick ett varv runt lägenheten innan hon satte sig och lekte med sin docka. Och där sitter hon nu och pratar med sin lilla docka. Nu ska jag gå och avbryta henne och se om hon vill ha lite frukt.

Ny vecka

Så var en ny vecka här och denna veckan känns det som det är en massa saker som ska göras. Just nu kan jag dock bara komma på två, babysim och sångstund. Blir inte mycket till vecka om det bara är det så vi får hitta på lite fler grejer att ta oss för.

I natt så blev det en lite halvstökig natt då Iris inte riktigt var på sova-självhumör. Tänkte att det skulle lösa sig om vi la oss i extrasängen tillsammans. Men icke. Det var som en cirkus där inne, hon var inte still en sekund kändes det som. Ena stunden så låg hon med fötterna i mitt ansikte, andra stunden så låg hon med huvudet på kudden och stunden efter det så låg hon på tvären i sängen. Är tur att hon sover i spjälsäng när hon sover ensam för annars hade hon rullat runt i hela lägenheten och sovit i varenda liten vrå vi har.

Nu till något annat. Vi har kommit på att Iris verkligen älskar att bada. Igår blev hon helt galen bara av att se badbaljan så nu funderar vi på ett litet kvällsbad varje dag som ett sätt att varva ner innan vällingen. Suger att vi inte har ett badkar så jag också kan bada och varva ner.

Pulka

Idag så har Iris åkt pulka för första gången i sitt liv. Förväntningarna från mamma och pappa var höga med tanke på hur kul hon tyckte att det var med rutchkana. Men icke, det var inget kul alls. Helt likgiltig och rörde knappt en min. Var en rejäl besvikelse för oss. Men det positiva med det är att jag nu slipper gå upp och ner för en pulkabacke resten av vintern. Det negativa är ju att hon inte tyckte det var kul för det är ju ett rätt så enkelt nöje att ta till när vi ska ut och hitta på något. Här är iaf en film och en bild på dagens äventyr.


Iris första pulkafärd


Iris och mamma far ner för backen


Vilken dag

Ja, det blev till slut en väldigt händelserik dag igår. Eller kväll kanske jag ska säga. Dagen började ungefär som vilken lördag som helst med en frallfrukost. När vi var färdiga här hemma så gick vi en sväng på stan och tog en fika med Lilly och Niklas. Och Iris visade sig från sin allra bästa sida när hon satt med Lilly för helt plötsligt så skulle hon pussa Lilly. Händer inte varje dag att hon börjar pussa folk som inte är jag eller Emma. Efterfikat så gick vi en sväng på stan för att köpa pyjamaser till Iris, soja och byta lite strumpor.
Väl hemma så var det lek och stim i några timmar tills Iris slocknade vid sju. Lugn kväll här hemma tänkte jag. Icke tänkte Iris och vaknade lagom till Robinson och ville ha vatten. När hon druckit lite så hade hon svårt att somna om och ville ha mer att dricka och fick syn på min ölburk. Hon började peka och skrika och när jag väl listade ut vad det var hon ville ha så tog jag självklart bort den. Och då började hon att storgråta. Pappas flicka?
Efter det så var det mer vatten som gällde, och mer och mer. Till slut så fick vi gömma vattenflaskan för henne och då somnade hon. Vaknade senare av att hon hostade och helt plötsligt så kom en liten spya i sängen. Och när Emma tog upp henne och satte sig i soffan så kom ytterligare en spya och detta var ingen liten spya utan det sprutade över Emma, Iris och soffan. Så det blev ett sent bad för lilla Iris och efter det så var det inte allt för lätt att få henne att somna om. Men vid 11-tidens så sov hon sött igen och gjorde det till halv sju. Och som vanligt så sov hon en timme till med mig inne i extrasängen så jag fick en riktig sovmorgon idag. Kul för mig.
Nu sitter Iris och leker på golvet och jag sitter vid datorn. En bra söndagmorgon.
Men om vi ska återgå till kräkandet lite. Blir lite orolig för nu är det tredje kvällen i rad som hon kräks. Visst, nu har vi väl haft en anledning varje gång. Och det är hostan plus, för mycket mat första gången, för mycket gråt andra gången och för mycket vatten tredje gången. Men jag tycker fortfarande att det är lite oroande med tanke på hur sällan hon spytt innan.

Iris har en ny favoritleksak, plastkåpan vi har över maten i micron. Fattar inte riktigt vad det är som är så roligt med den men något är det.


Iris med hennes favoritleksak


God morgon

Idag känner vi oss rätt så pigga för en gångs skull. Iris vaknade första gången vid tre och hostade då så hon kräktes och naturligtvis så kräktes hon på mig. En slemmig historia som inte var någon direkt mysig upplevelse. Efter kräket så tyckte Emma att hon skulle sova hos oss och det gjorde hon en liten stund innan jag bar ut henne till hennes säng igen. En stund senare så vaknade hon igen och då blev det extrasängen för oss två. Först så var det helt omöjligt att få henne att ens ligga ner för hon tyckte nog att det var morgon men rätt var det var så sov hon sött och gjorde så till halv åtta. Så nu känner jag mig utvilad och sugen på att möta dagen.

Dagen ja. Har inte en aning om vad vi ska hitta på idag men en promenad i det fina vädret känns lockande. Kanske även en fika på stan om vi hittar någon att fika med.

Nu ska vi vika och hänga tvätt.

Duktigt mätt...

...& belåten. Har som sagt varit på Jenny Nyström och käkat mat med Emma, Iris, mamma, pappa och svärmor. Svärfar jobbade i köket så han kunde tyvärr inte vara med oss vid bordet. Idag blev det iaf en fyrarätters som bestod av skaldjursröra till förrätt, torska med goda tillbehör, kött med goda tillbehör och så en efterrätt som jag inte kommer ihåg. Och till det så blev det ett vinpaket av idel goda viner. Iris var rätt så snäll under mestadels av tiden men fick lite myror i benen efter ett tag och ville inte sitta still så vi arbetade i skift med att hålla henne sysselsatt i korridoren. Men hon däckade snabbt när vi kom hem den lilla gumman.
Blev inga bilder så ni får fantisera om hur det såg ut när vi och åt.

God natt

I did it

Idag hände, jag vågade, fick de här oanade krafterna som man kan få när det gäller ens barn. Idag vågade jag klippa en nagel på Iris. Har varit livrädd för det sen hon föddes men idag så hade jag inget val eftersom det bara var en halv nagel kvar som hon höll på att riva mig med. Så när hon somnat så tog jag fram saxen och klippte nageln försiktigt. Och jag lyckade utan att ens väcka henne. Hurra för mig!!!!

I övrigt så har vi varit och fikat med Mange och lille Alvin. Stackars lille Alvin vaknade när han hostade bara någon minut efter vi kom dit och var inte alls på humör till en början. Men efter en liten stund så kom han igång och satt och jollrade på. Det kan man lugn påstå att Iris också gjorde. Det var full fart redan från början och hon satt och skrattade, åt, drack, bet i pappas keps och var på allmänt bra humör. Sen så var det som om någon drog ur proppen för då kom gråten och hon blev så sjukt trött. Lyckades hålla henne vaken tills vi kom hem och i samma stund jag satte mig i soffan med henne i famnen så somnade hon. Och hon sover än den lilla gumman. Kanske är nödvändigt med tanke på att förmiddagsluren var väldigt kort.

Ikväll så blir det käk på Jenny Nyströmskolan. Svärfar ringde när jag var och fikade och frågade om vi kunde komma och äta och svaret på det var självklart ja. Så när Emma kommer hem så tar vi oss genast dit för en fyrarätters middag. Vattnas redan i munnen.

Får be om ursäkt för att det varit lite dåligt med kort här de senaste dagarna men det har inte varit så mycket som hänt. Igår var det ju nästan sängläge hela dagen när Iris var sjuk och idag så glömde jag kameran när vi var och fikade. Ska se om jag kan ta något kort ikväll när vi är och käkar.

Lite bättre

Iris känns lite piggare idag och den lilla feber hon hade igår är borta. Hon är fortfarande rätt snorig och hostig dock men inte värre än att vi ska ta oss ut en sväng idag. Blir en fika/lunch med Mange från föräldragruppen som tar med sig lille Alvin. Ska bli kul att få lite umgänge med en i samma sits som en själv.

Så, vad har vi gjort sen sist då? Igår så var det en dag med mycket, mycket vila. Jag och Iris låg och sov i soffan i ett antal timmar och det var skönt med tanke på hur lite sömn det blev på natten. När hon väl var vaken så var hon som en igel på mig. Är ju skönt att man betyder mycket för henne men det blir lite jobbig efter ett tag när hon vägrar vara på golvet, eller sängen eller någon annanstans än i min famn. Och speciellt om hon bara vill in till sovrummet för att titta på två tavlor. Idag har hon redan lekt mer själv än vad hon gjorde under hela gårdagen så det går åt rätt håll. Och tydligen så sov hon betydligt bättre i natt med. Emma tog första delen av natten och när jag gick upp så blev det extrasängen direkt för mig och Iris. Och där sov hon till sju så hon skötte sig bra i natt.

Nu ska jag och Iris gå och hänga lite tvätt som är ett av hennes favoritintressen

Sjuk

Min lilla Iris är sjuk. Började igår eftermiddag med att snoret rann och på något sätt lät det som hon hade ont i halsen också. Och i natt så exploderade sjukdomen med snorig näsa, hostar, feber och lite allmänt risig. Men hon håller humöret uppe så gott det går.
Var tänkt att vi skulle på babysim idag men det är bara att glömma tyvärr. Hade sett fram mot det sen förra veckan och nu ska jag behöva vänta en vecka till. Typiskt.

Och idag har min sambo lyckats överträffa sig själv. Ringer mig när hon sitter på bussen och säger att hon har tagit med min mobil till jobbet. Och det är ju inte så att vi har mobiler som är speciellt lika varandra. Och en sak till, hon har med sig sin egna också. Hade väl kunnat förstå det till viss del om hon hade tagit fel och glömt sin mobil men det här är lite svårt att fatta. Ja ja, nu är väl inte det hela världen att vara utan mobil en dag, ska ju ändå inte gå ut. Men håll med om att hon är lite förvirrad min kära sambo. Puss älskling om du läser det här.

Försöker

Sitter på jobbet och försöker jobba lite. Tyvärr vill datorn inte vara med mig utan jag sitter här och bara väntar och väntar på att det ska lossna. Är jävligt irriterande när jag väl är på plats på jobbet för att få jobba ostört. Men det är väl lagen om alltings jävlighet.

Iris är nu hos sin mormor och om jag får ge mig på en gissning så har hon det väldigt bra. Allt annat skulle förvåna mig oerhört. Hon var inte direkt en pigg tjej som satt i vagnen på vägen bort utan somnade rätt fort. Och så hade jag sån tur att hon vaknade precis innan vi kom fram så jag slapp ha dåligt samvete för att jag väckt henne. Bra jobbat gumman.

Ikväll så blir det en grabbkväll hemma hos Henke med FIFA och handboll. Blir väldigt mycket ifrån Iris idag och det är både skönt och jobbigt. Nu är man van att ha henne nära sig under de flesta timmarna av dygnet så detta blir jobbigt på det sätter men samtidigt är det skönt att få vara sig själv en stund och inte ha en liten gullunge som hänger på en. Längtar redan tills i natt när hon vaknar så jag får ligga och sova lite med henne i famnen.

Så trött

I natt har Iris verkligen vägrat att sova. Till en början så ville hon inte somnar utan var vaken till strax efter tio, och det är sent för henne. Sen så har det varit mardrömmar, magont och allmänt stökigt. Så det har inte blivit många minuters sömn för Iris och mig i natt. Och jag har testat nästan allt. Jag har gått runt med henne, gett henne vatten, legat i extrasängen, sovit i soffan, hon har legat bredvid mig, hon har legat på mig och allt annat man kan tänka sig men inget har fungerat. 

Idag så ska Iris vara hos sin mormor för jag ska jobba lite. Så vi får hoppas att hon är på bättre humör idag än vad hon var i natt för mormors skull. Och nu såg jag att hon har börjat bli snorig också vilket kan ge en förklaring till hennes dåliga sömn.

Min smarta lilla tjej

I julklapp fick ju Iris en valp som pratar, sjunger och låter. Eller hon fick tre. Den ena bytte vi till en gåmatta som låter när man kliver på små fötter och den andra bytte vi till en giraff där man stoppar bollar i munnen så åker de ner längs med en kana. Och idag så fattade Iris hur man gjorde så nu har hon suttit och stoppat bollar i giraffens mun hela eftermiddagen, förutom när vi sov och åt då. Och hon är så stolt över sig själv. Direkt efter att bollen åker iväg så börjar hon småskratta och klappa händerna av glädje.
Och hennes pappa är lika glad om inte gladare. Är så stolt över min smarta lilla tjej.


In med bollen i munnen


och sen en applåd för sin duktighet


Jobbig natt och slapp dag

Natten som gick var en jobbig natt för oss alla här hemma. Ingen kunde sova speciellt bra. Jag vaknade titt som tätt, Emma sov risigt och Iris hade mardrömmar hela natten lång. Är inte kul att vakna av att höra Iris skrika och gråta och vara helt förtvivlad. Men oftast så lugnar det sig när man tar upp henne och pratar lite med henne. Vid tredje mardrömmen fick jag nog av att gå upp och tog med mig Iris till extrasängen där vi sov i några timmar, eller vi, hon sov. Jag blev som vanligt lite lätt misshandlad.

Men tack vare den dåliga natten så hade vi en väldigt slapp förmiddag här hemma. Iris låg i min famn och sov i två timmar medan jag kollade på film. Tycker om slappa förmiddagar. När vi väl vaknat, gjort oss klara så tog vi lunch och efter det så blev det en promenad på stan. Vädret är ju tyvärr inte så kul så nu är vi hemma igen och Iris leker glatt på golvet. Funderar på att göra henne sällskap och trötta ut henne lite inför eftermiddagsluren.


Gåvagn?

Iris fick en gåvagn i julklapp men idag när farmor och farfar var här så blev det en åkvagn istället tack vare farmors idé. Och jag kan väl hålla med Iris som nöjd satt där och blev knuffad, varför ska man gå när man kan åka? Hur eller hur så tycker jag att det såg rätt sött ut?



I övrigt idag så har vi fikat med familjen Anderbom, vi har varit och handlat, käkat pizza och haft en bra familjedag. Och nu fortsätter den i soffan med en sovande Iris. Blev rätt natt rätt tidigt för henne idag men det kan nog bero på att hon knappt har sovit ett skit under dagen. Jag gissar på att hon vill passa på att umgås med sin mamma så mycket som möjligt innan hennes arbetsvecka börjar igen.


Duktig tjej

Är så glad idag för att Iris sov så bra som hon gjorde i natt. Hon sov i nästan hela tiden från kl åtta igår kväll till kl sex idag. Och då lyckades jag få henne att sova en timme till efter det. Det är lycka. Och lycka vill jag dela med mig av. Så nu har Iris fått lite gröt och är en liten pigg tjej som leker medan jag sitter vid datorn. Eller pigg och pigg, när jag nu tittar på henne så ser hennes ögon rätt trötta ut så det blir nog en liten sovstund snart. Det är lycka det också.

Så, vad ska vi göra idag då? Vi ska ta ner alla adventsljusstakar och stjärnor, vi ska handla, vi ska försöka ge Martin hans present och så ska jag iaf kolla Arsenal-Bolton och framförallt så ska jag kolla på de nya avsnitten av How I met your mother. Så det är fullt upp.

Nu till något helt annat. Igår kväll så ringde min telefon, det var min far som ringde så jag svarade. "Hallå"? Hör att han är där i bakgrunden men hör även en massa andra röster. Och detta upprepar sig hur många gånger som helst. Ofta trycker jag bara upptaget men ibland svarar jag för att höra han prata i bakgrunden. Självklart försöker jag ringa upp han så han kan sluta men kommer bara till mobilsvar. Och så här håller det på i en timme typ. Till slut så tröttnar jag rejält på detta och ringer Nancy som jag hörde i bakgrunden en gång och där får jag svar direkt och förklarar vad min pappa håller på med. Hon skrattar gott och lovar att säga till min far att ha bättre koll på sin telefon. Man får väl ändå säga att det var till mig han ringde och inte till någon annan som han inte är släkt med, för då hade det blivit pinsamt för gubben.

Vår dag

Idag så har vi hunnit med en hel del i familjen Holmström/Ståhl. Vi började med att gå till Leos Lekland med resten av vår föräldragrupp. De små barnen trivdes i den lilla hagen där det fanns ett bollhav, lite klossar och lite platsdjur som de kunde gunga på. Iris favorit var bollhavet, hon trivdes som fisken i vattnet och det får mig att ångra att jag inte skaffade henne ett bollhav i julklapp. Men snart fyller hon ett och då kan man se till så att vi har bollar i hela lägenheten om det är det hon vill. Men antagligen blir det bara en liten barnpool fylld med bollar så det inte tar allt för mycket plats. Och vill ni sponsra med bollar så är det bara till att göra det. Tar tacksamt emot dem. Och kan ni låta bli när ni ser denna bilden?


Iris i bollhavet


Efter lite uppvärmning i bollhavet så tyckte vi det var dax för rutchbana. Vi gav oss på en lite högre så det skulle vara någon idé och Iris älskade det. Hon log med hela ansiktet i varje åk så att hon kommer trivas på lekplatser i framtiden råder det inga tvivel om.


Iris och Emma i rutchbanan


Efter Leos så gick vi en sväng på stan och köpte en massa kläder till Iris. Blev fyra tröjor och en kjol. Så nu känns garderoben välfylld igen. När vi kände oss färdiga på stan så gick vi hem och åt, lekte och vilade lite innan det var dax att leka lite till.
Ikväll har jag och Iris varit ensamma hemma, Emma är på födelsedagsfest hos Marie. Jag och Iris har haft lördagsmys som bestått av att Iris sover och jag har kollat på två filmer. Började med Madagaskar 2 när Iris fortfarande var lite halvvaken och följde upp den med Tropa De Elite. Två filmer som är så långt ifrån varandra man kan tänka sig men för det var båda bra.

Iris har på sig en ny pyjamas idag som vi köpte förra helgen. Tror inte man kan vara sötare än henne när hon har den på sig. Eller hittar ni ett barn som slår det här??

Min lilla dinosourie

 

 

 


Helg

Så nu var helgen nästan här och det ska vi fira med att gå till Iris morföräldrar och äta mat. Och att äta mat där är som ni vet alltid en fröjd. Jag och Iris ska gå dit om en dryg halvtimme så mormor och morfar får leka lite med Iris innan det är dax för mat som jag antar serveras strax efter att Emma kommer runt halv sju.

Vad har jag och Iris gjort idag då? Efter förmiddagen stök här hemma så tog vi en sväng på stan och kollade runt lite. Vi passade även på att köpa lite tulpaner till Emma eftersom det är tulpanens dag idag och så vet vi ju att hon älskar tulpaner så då är det klart att hon ska ha några stycken. Sen gick vi till McDonalds och köpte lite mat till mig som jag åt hemma medan Iris åt pasta med basilikasås. Efter det så lekte vi tills Iris blev trött och då la vi oss i soffan och sov i en dryg timme, skönt.
Nu har vi ätit lite mellanmål och nu leker Iris själv medan jag sitter här och skriver. Och snart ska vi som sagt göra oss klara för att gå till mormor och morfar.

Lika som bär??


Emma                                      Homer

Idag när jag klädde på Iris kläder inne i hennes rum så tittar hon upp på Homertavlan och säger mamma ett antal gånger. Jag ser dock inte likheten, gör ni? Personligen så tycker jag Iris är lite elak mot sin mamma. Fast jag får väl erkänna att jag skrattade lite.


Lite sämre

Så fick vi åter igen en lite sämre natt där Iris inte ville sova speciellt mycket själv. Vaknade två gånger mellan tolv och ett då jag fick henne att somna om igen men vid kvart över tre så hade hon fått nog av att sova själv så då blev det extrasängen för oss två. Och som tack för att jag offrar min riktigt goda sömn så sparkar hon mig helt plötsligt på halsen. Inget skönt sätt att vakna på kan jag lova.

Igår kväll var jag på ett infomöte om spelrätter på Kalmar Golf Klubb. Var bra info och ett bra möte tills det var dax för frågestund. För då kom alla jävla nötter igång och ställde frågor som inte var av denna värld. Mna blir lite mörkrädd när man hör vuxna människor ställa frågor som inte är av denna värld. En tyckte att klubben skulle köpa marken för en krona av kommunen och sen tyckte han att alla medlemmar ska sätta press på kommunen för att det ska gå. Och mannen i fråga var över 60 år. Och det var fler frågor och påståenden av denna klass. Fick ont i huvet och vill ta mikrofonen och be alla underbegåvande att hålla käften men jag gick hem istället.

Idag blir det McDonaldslunch för mig. Mmm, El Maco.

Och grattis Martin Karlbom som idag blir 39 år.

Dålig tajming

Kan lugn påstå att Iris hade rätt dålig tajming för en stund sen. Vi hade varit på MAXI och handlat och hon hade varit vaken hela tiden. Satt och jollrade och hade det bra i vagnen. Vi går hemåt och när vi kommer till fängelset så somnar ungen. Och det var lagom för lunch och jag orkade inte gå mer med mitt knä. Så fylld av dåligt samvete så väcker jag henne och fruktar gråt och gnäll. Vad händer? Jo, när väl chocken över att vara vaken lagt sig så börjar hon klappa händer, jollra och slänga iväg världens leende. Så där hade jag gått med dåligt samvete i onödan.
Nu är maten nere och hon sitter och äter äpple till efterrätt och mumsar i sig som aldrig förr. Så nu siktar jag in oss på en sovstund för oss båda om en dryg timme. Blir kanon tror jag.

Torkade jordgubbar

Idag till frukost fick Iris smaka torkade jordgubbar och det var så himla gott. Hon smaksade och tyckte tom att fingret jag hade på jordgubben när jag delade den var jättegott. Hon bet och gav ifrån sig ett högt mmmm. Är itne ofta hennes pappa smakar så gott antagligen. Ville inte ge henne för mycket utan att veta att det är en massa socker i så när vi går till MAXI idag så ska jag kolla vad de innehåller. Funderar även på lite torkade äpplen och lite annan torkad frukt.
Idag har Iris varit på ett riktigt bra humör och skrattar, ler och flamsar som bara den, är skitkul. Hoppas det fortsätter så här under dagen så blir det en kanondag.
Nu ska vi göra oss klara för att gå till MAXI men först ska ni få en bild på dagens outfit som Iris har på sig.


Dagens outfit


Nymöblerat

Har ångrat mig angående väntan av att visa vart vi har sängen. Så här ser alltså vårt vardagsrum ut just nu. Kanske inte så välstädat trots att vi städade så sent som i söndags. Men det går fort att stöka ner med en liten Iris i lägenheten. Men det är ju inte därför denna bilden blir publiserad.


Baksidan

Tänkte på att många av er som läser bloggen inte har sett iris baksida. Så här kommer den.


Babysim

Idag har jag och Iris varit iväg på babysim och det var faktiskt mycket roligare än vad jag trodde. Var iväg en gång i höstas men då var jag så ovan med att slänga omkring Iris och leka med henne. Idag så vågar jag bolla lite med henne och låta henne hänga upp och ner osv vilket gör det mycket lättare att leka med henne i vatten också. Så vi har lekt delfin, motorbåt, groda och allt vad det var. Och hon har varit under vatten och så avslutade vi med en stund i bubbelpoolen.
Problemet just nu är att jag är helt slut medan Iris är rätt pigg. Vill bara att hon ska ligga i min famn och sova så jag kan ta och sova en stund jag med. Men, det är som sagt inte jag som bestämmer i detta hemmet.

Det jag skrev igår om ett foto på spjälsängen som möbel får vänta lite tills vi hittat helt rätt plats för den.

Hela natten

Så sov Iris äntligen en hel natt. Eller, hon vaknade till någon gång rätt sent igår kväll precis när vi gått och lagt oss men efter det så sov hon ända fram till klockan sex. Och då lyckades jag lura henne att sova en timme till. Känns fantastiskt. Så det kommer nog att bli så att sängen får stå kvar i vardagsrummet ett tag till för att se om det är här hon sover bäst. Och gör hon det så vet i fan hur vi löser det. Vi kanske testar hennes rum en natt igen eller så får vi möblera om lite. Den som lever får se helt enkelt.

Nu ska jag leka lite med Iris innan vi sätter oss vid frukostbordet och ger framförallt mig frukost

Skrikfest

Nu har vi två dagar i rad haft en skrikfest vid matbordet. Och det är en person som stått för allt skrikande. Och ni kan säkert lista ut vem av oss tre det är. Rätt gissat, Iris. Visst, det händer att hon skriker till under dagarna också men vid middagsbordet så är det gallskrik på gallskrik om hon inte får precis det hon vill ha direkt när hon vill ha det. Och det är inte alltid det lättaste att lista ut vad det är hon pekar på när bordet är fullt av saker. Men det är väl inte alltid så lätt att göra sig förstådd när man inte kan prata.
Ibland blir det tom lite roligt på något sätt men det får man inte visa för jag vill inte uppmuntra henne med såna saker.

Hon har nu fått ett rejält intresse för mina Simpsonsgubbar och det tycker jag inte riktigt om. En vacker dag när hon förstår hur fina de är och att man inte ska tugga på dem och behandla dem som vilken leksak som helst så kommer hon att få leka med dem. Men det lär dröja tills hon blir en 17-18 år tror jag.

Vi kör som sagt en vardagsrumssovning för Iris i natt igen och hoppas på att hon sover ännu bättre i natt. Är rätt spännande att ha en spjälsäng som en liten inredningsdetalj här hemma. Något för Äntligen hemma, Bygglov och allt vad det heter att ta efter. Bild kan kanske komma imorgon.

Imorgon ja. Imorgon så kör babysimmet igång igen och nu är det jag som ska se till att Iris inte drunknar. Ska bli kul att få lite schemalagd underhållning för Iris och inte bara mina idéer på vad vi ska leka med. Visst, nu bestämmer ju Iris en hel del själv av vad hon vill leka med för leksaker men någonstans så begränsar jag henne lite. Är inte jättekul när hon leker med telfonen, fjärrkontrollen och andra saker som jag och Emma tycker är våra och inte hennes. Nu kom jag ifrån ämnet lite, babysim var det ju.
Ska bli kul att se henne i vattnet igen, var ett rätt bra tag sen jag var med henne i simhallen. Jag vet ju att hon tycker det är kul och har hon kul så har jag kul. Så vill ni ha lite underhållning imorgon och se en stor, tjock man hoppa runt i vattnet och leka barnlekar så är ni välkomna till simhallen.

Nu ska jag äta chips, dricka cola, kolla på Paradise Hotel och bli fetare.

Vardagsrummet

Så har vi då kommit till den punkt då vi inte längre vet vad vi ska ta oss till för att Iris ska sova. Så igår kväll så lyfte vi ut Iris säng till vardagsrummet i ett desperat försök till att få lite sömn. Och jag tror att det funkar. För i natt så vaknade hon första gången vid halv fyra vilket är en grym förbättring med tanke på att första gången i vanliga fall brukar vara runt ett. Så vi kör på i några nätter till för att se om det blir ännu bättre.

Idag så har jag och Iris varit ute och gått en sväng. Började med att hälsa på Putte och Mia på 3&1 innan pappa ringde och frågade om vi ville ta en macka på Hamnkafét. Och det tackar man ju inte nej till. Så jag och Iris gick dit lite snabbt. Tog en liten fralla med pannbiff och lök eftersom jag har stekt fläsk och löksås som står och väntar på mig i kylen och det vill jag orka äta upp. Iris fick smaka lite av min macka, lite lök som hon tydligen tycker om och så blev det lite tomat från farfars macka också. Så hon var rätt nöjd.
När vi kände oss färdiga med Hamnkafét så gick vi hem och gav Iris lite riktigt mat. Och efter lite stimmande här hemma så ligger hon nu och sover sött i min famn. 

Frågan är vad vi ska göra i eftermiddag. Funderar på att hålla oss här hemma tills klockan passerat tre så kan Iris få lite mellanmål innan vi ger oss ut igen. Någon som har någon trevlig promenadtur man kan ta med en barnvagn utan att behöva ta i som en gris för att få den att gå framåt. Tack Kalmar Kommun för att ni ser till att vägarna är rena nog för att kunna ta sig fram med barnvagn. Är för jävla dåligt av er men antar att ni som vanligt inte har budgeterat för att det ska komma någon snö.

Välling?

Gick förbi jobbet idag och satte mig och drack en kopp kaffe med Janne, Bagarn och Bosse. Satt och snackade lite skit och Iris var på ett fantastiskt humör, förutom när Bagarn kom nära för då blev hon rädd. Konstigt? Nej, jag är också rädd för honom.
Men i övrigt så var det skratt, leenden och hennes typiska frustande som hon håller på med nu igen.
På väg hem så somnade hon till för en kort stund och det var väl inte så konstigt med tanke på natten men att hon vaknade var lite överraskande. Väl uppe i lägenheten så ville hon inte somna om. Försökte få i henne lite mellanmål istället men det var inte intressant utan hon skulle gå omkring och ville inte alls vara still trots att ögonen gick i kors av trötthet. Försökte med mer banan eftersom vi hade en tidig lunch idag. Men icke. Till slut så gav jag upp med bananen och gav henne lite välling. Tycker egentligen inte om att ge henne välling när det inte är kväll eller morgon då det ska somnas om. Men när hon bara vägrar så får man väl rucka lite på sina principer. Men det kommer inte att hända speciellt många fler gånger.

Tror jag måste hylla Sibylla lite också för deras underbara pris på en SuperStar, 29 kr är verkligen prisvärt.

Pappas flicka

Precis som sin far så har Iris ett favoritställe att sova på och det är naturligtvis soffan. Man blir nästan avundsjuk på hur bra hon verkar ha det när hon får sova i soffan.


Ny vecka

Så var en ny vecka här och den började redan 02:20 för mig och Iris. Men i natt orkade jag inte fixa någon välling till henne utan lyckades på något sätt få henne att somna om. Undrar vad det är som gör att hon har så svårt att sova om nätterna? Vill veta så jag kan ordna så att hon inte behöver vakna 109 gånger varje natt.
Vi har haft en busmorgon här hemma då Iris inte velat sova något tills nu. Men det har varit roligt med en massa bus, skratt och leenden.

Planerna för idag är inte riktigt spikade än men jag tror att det lutar åt en promenad till MAXI för att handla lite fläsk och något annat. Kanske passar på att stanna till på jobbet när jag ändå är i närheten. Men vi får se vad Iris är sugen på att göra när vi är ute och går för det är hon som bestämmer.

Nu ska jag ladda upp korten från i lördags och se om jag lyckades ta något som är värt att spara


Trött pappa

Idag är jag nog världens tröttaste pappa. Iris bestämde sig för att hon inte alls ville sova i natt utan hellre bråka med sin gamle far. Hon vaknade till vid ett första gången och jag gick in och försökte få henne att somna igen utan resultat så det blev till att krypa ner i extrasängen och abrakadabra så sov Iris. Men vid halv fyra var det dax igen. Då vaknade hon och var hur pigg som helst. Hon stod på knä och jollrade och mådde allmänt bra. Jag tittade inte på klockan utan tänkte att nu var det dax att gå upp. Går ut i köket för att fixa lite morgongröt och ser då att klockan är halv fyra. Fixar lite välling istället och lyckas få Iris att somna ännu en gång. Nu är bara problemet att mina luftrör jävlas med mig så jag kan inte sova utan får halsa lite hostmedicin och dricka en kopp te för att kunna andas utan att det tjuter som fan. Så vid halv fem kommer jag i säng igen med en andning som liknar något som kan kallas för normalt. Efter en liten stund så vaknar Iris och vill inte ligga ensam i sin säng utan jag får lägga mig med henne i extrasängen igen. Och där låg vi tills klockan var halv sju för då var det morgon och hon skulle upp.
Så, nu är jag trött som en gnu som blivit jagat av ett lejon över hela Afrika. Vill egentligen bara sova men vem har tid med det? Blir nog tidigt i säng ikväll, förhoppningsvis.

Lite frånvarande

Idag har jag varit en lite frånvarande pappa. Men det är sånt som är bra för själen. Till en början så hade jag sovmorgon idag och det var oerhört uppskattat. Sen så var jag närvarande i ett par timmar innan jag och Dadda gav oss ut i skogen för en promenad och fotade lite vinterlandskap. Var jobbigt att gå omkring i snön men det var lätt värt det när vi satte oss i ett vinskydd och käkade äggmacka och drack kaffe.
Men sen halv fem har jag varit hemma och myst med mina tjejer och nu ska jag ägna resten av kvällen åt Emma eftersom Iris redan ligger och sover.

Så jag önskar er alla en trevlig lördagkväll så hörs vi imorgon

Helg

Så var äntligen helgen här och den inleddes på bästa sätt. Vi har ikväll firat Iris morfar som fyllde år. Och ska jag vara ärlig så kändes det som vi drog den stora vinstlotten då det bjöds på entrecôte och efter det tårta. Gutt säger jag.

Idag har det faktiskt varit en lite jobbig dag med Iris. Hon har inte riktigt velat vara på sitt bästa humör utan det har varit lite smågnälligt och busigt. Men det är väl såna dagar man får ta ibland. Och det vore väl konstigt om hon var jätteglad hela tiden för vem är det?
Ikväll så var hon iaf strålande glad när jag busade med henne och skrattade på sitt mest bedårande sätt. Man blir lätt smittad av det kan jag lova.

Dagens mysigaste var iaf när jag och Iris efter lunch låg i soffan och sov i nästan två timmar. Är inte mycket som slår det. Skulle väl vara att få sova tätt ihop med Emma då. Vilket jag ska göra snart har jag tänkt innan hon lämnar mig för att dela säng med Iris istället.

God natt

Kallt

Jag och Iris är just hemkomna från en lunch med farmor och farfar. Och jag önskar av hela mitt hjärta att jag skulle slippa gå ut igen, för det är kallt, kallt som i en frys. Fast nu vet jag att vi ska ut en gång till men det är för en god sak så det är det värt, morfar fyller år idag och det ska vi fira. Men åter till kylan. Det biter verkligen i kinderna och det räcker med minsta lilla vind för att blod, organ och inävler ska frysa till is. Jag kanske är lite känslig men må så vara, för det är kallt. Och det är inte lätt att veta hur mycket man ska klä på Iris som bara sitter still i sin vagn. Idag blev det tre tröjor, strumpbyxor, vanliga byxor, två par strumpor, två mössor, vantar och en stor heltäckande overall som skyddar både händer och fötter. Men jag tror fortfarande att det kan vara för lite men det är svårt att veta. Hon har iofs inte klagat så det är säkert bra. Risken är att jag kanske klär på henne för mycket istället så hon sitter där och svettas istället.

Nu mer Iris. Iris har tydligen hamnat i trotsåldern och det är inget kul alls. Vad man än säger åt henne att hon inte får göra så gör hon det. När hon klättrar i torkstället så säger jag bestämt nej och bär bort henne. Fem sekunder senare så är hon där igen och gör ett nytt försök. Och det spelar verkligen ingen roll vad det än är för hon gör precis tvärtom mot vad man vill. Men det är väl bara till att fortsätta tjata och vänja sig för det är nog så här det ska vara resten av livet.

Nu ska jag och Iris sova lite tror jag. Vi måste ju vara utvilade till morfars födelsedagsfirande.

God morgon

Efter ännu en natt med en massa krigande med Iris fötter och ben så är det nu en morgon som lovar gott. Vet inte varför men jag är på ett rätt bra humör och känner mig förvånansvärt pigg. Önskar jag kunde säga detsamma om Iris men hon ligger och trynar här bredvid mig i soffan. Och nu passar det tydligen att ligga still utan att sparka runt omkring sig...

Och vad ska vi göra idag då? Vi ska äta frukost när Iris vaknar, sen så ska vi äta lunch med farfar, sen kanske det blir en sväng ut till sommarstugan för att bära ved men det känns tveksamt med tanke på att det är 150 minusgrader ute och ikväll så ska vi och fira morfar som fyller år. Där har ni våran dag i en kort sammafattning. Sen så kommer det tillkomma en massa lek, tjo och tjim.

Och Becka, vi kommer gärna ut till Lindsdal och leker lite snart.

Kommentarer

Hej alla glada läsare av denna bloggen. Ni är ju tydligen en hel del varje dag som är inne här och läser om vad jag och Iris har för oss. Ni tittar på bilder av världens sötaste unge (iaf i mina ögon). Förhoppningsvis så uppskattar ni vad ni läser och många av er verkar återkomma varje dag. Det jag undrar över är,
VARFÖR KAN NI ALDRIG LÄMNA NÅGRA KOMMENTARER? VARFÖR KAN NI ALDRIG STÄLLA NÅGRA FRÅGOR OM NÅGOT? VARFÖR BRYR NI ER INTE OM MINA KÄNSLOR SOM BLOGGARE?

Den senast kommentaren jag fick var i mitten av december och det har väl varit 2-4 kommentarer i månaden sen denna bloggen startade och så kan vi inte ha det. Jag och Iris pratade om det här lite tidigare ikväll och hon sa att hon inte skulle se glad ut på ett enda kort till om ni inte börjar skriva lite till oss. Så...........

SKÄRPNING!!!!!


Lennart

Iris fick en liten gosedjursapa av farfar i julklapp och den är den stora favoritleksaken bland alla leksaker. Hon verkligen myser med den och kramar den som om den vore på riktigt. Det har gått så långt att hon ville att jag skulle mata apan idag när vi åt mellanmål. Ni kanske undrar över rubriken till detta inlägget men det ska ni inte behöva göra länge till.
Eftersom hon fick apan av farfar så tyckte jag och Emma att den skulle ha en anknytning till just farfar. Problemet är att han heter Björn och man kan ju inte kalla en apa fär Björn. Eller hur? Så då tog vi farfars andranamn som är just Lennart. Så nu behöver ni inte undra mer över rubriken.

Och så här ser Lennart ut


Apan Lennart som egentligen skulle heta Björn


Onda små fötter

Igår kväll så tänkte jag att vi skulle flytta runt möblerna lite i Iris rum för att se om hon sov bättre på ett nytt ställe i rummet. Gick sådär. Hon vaknade vid sin vanliga tid och sen så fick hon och jag dela på extrasängen. Och det var ingen angenäm upplevelse. Hon låg och sparkade på mig hela natten. Man blir ju galen men vad kan man göra. Är ju bara att försöka koppla bort de onda små fötterna som massakerar en i flera timmar.
Funderar på att testa om vi ska sova i soffan i natt jag och Iris för här sover hon som en liten gris. I samma stund hon har somnat i min famn så är det bara att lägga ner henne i soffan och så sover hon gott. Ska det möjligtvis bli så att Iris rum i fortsättningen är dagens vardagsrum och vardagsrummet flyttas till Iris rum?
Är en bra idé tycker jag men jag vet att jag har en förståndig sambo som kommer hindra att det blir så. Och tur är väl det för annars hade vi nog haft köket i klädkammaren och badrummet i sovrummet osv.

Tröttkepsar

Idag har mina tjejer varit ena riktiga tröttkepsar, iaf på eftermiddagen. Jag kanske inte ska säga något men jag har inte sovit hälften så mycket som dem har gjort. Och jag är garanterat inte lika söt när jag sover.


Den lilla vampyren

Iris har hakat på den nya vampyrtrenden och hon har gjort det ordentligt. Eller vad säger ni om detta kortet?


Sovmorgon?

Idag var tanken att jag skulle få lite sovmorgon. Hur slutade det tror ni? Jo, med att jag vaknade vid halv åtta med stora problem att andas. Mina luftrör hade kört ihop sig totalt så jag låg och tjöt i sängen som ett brandlarm varje gång jag andades. Är kanske inte den starten man vill ha på en dag.
Försökte somna om efter att jag hostat och harklat mig en stund men insåg att det var meningslöst så det blev till att gå upp och dricka lite Mollipect, en luftrörsvidgande hostmedicin, och en stor kopp te. Så nu känns det ok iaf men det lär väl skita sig snart igen.
Är ju rätt typiskt att det kommer nu bara för att jag var hos läkaren för att prata om just detta problemet förra veckan, men då hade jag ju inte märkt av något sen i början på hösten.

Men Pelle, vi skiter ju i hur du har det och hur du mår. Det är Iris vi undrar över kanske några av er tänker. Och för er kan jag säga att Iris mår kanon.

Tänder

Idag så började Iris nya tänder att titta fram och under natten verkar det ha skett en explosion i munnen på henne för helt plötsligt så var det tänder överallt i käften på henne. Konstigt va?


Iris nya tänder som växt ut under natten

Efter lunch idag så var vi och matade fåglarna i Stadsparken och de är fan i mig helt galna. Fattar inte hur man kan kriga så om lite torrt bröd? Det är ju inte en oxfilé man slänger ner precis. Då hade det varit en annan sak. Iris satt och tittade storögd på alla fåglar som jagade runt efter en mumsbit. Efter det så fortsatte promenaden en sväng till innan jag höll på att förfrysa fingrarna och valde att gå hem. Iris verkade inte allför missnöjd med att komma hem utan har lekt och krypigt runt sen vi kom hem.


Riktig mat

Idag så åt Iris för första gången samma mat som vi gjorde. Hon har ju självklart smakat en massa olika saker som vi tryckt i oss men idag så var det samma rätt för oss alla tre. Var väl ingen gourmémåltid direkt utan stuvade makaroner och falukorv. Men hon åt och var nöjd. Några korvbitar spottades ut efter ett tag men makronerna var tydligen smaskens.

Sen sist så har jag och Iris varit en sväng på stan, vi har ätit lunch, sovit middag och tagit en promenad i mörkret. Tog en sväng ner till slottet och man måste ju säga att juldekorationerna där nere är väldigt fina. Slottsallén lyser av stjärnorna, färglada bollar inne i stadsparken och en massa smålampor längst med vattnet gör det till en väldigt fin miljö att gå omkring i.

Nu är Iris på väg att somna och jag likaså efter att ha varit uppe sen kl tre i natt. Men det är bara till att bita ihop för det är ju en del bra på tv ikväll och jag har ju mig själv att skylla för att jag är trött och då ska jag lida.

Fruktstund

Idag på morgonen så hade jag och Iris en liten fruktstund då hon satt och åt päron helt själv. Nu låter det kanske lite bättre än vad det är i verkligheten för hon har ett litet hjälpmedel i form av ett nät som gör att hon bara får ut små bitar åt gången. Ser rätt kul ut när hon gluffsar i sig som en litet monster som äter på en arm eller nåt.
Döm själva



Sova borta

Natten till igår så sov Iris som nu kanske vet inte hemma utan hos sina farföräldrar. Vid fyra-tiden på dagen så kom dem och hämtade Iris och båda jag och Emma tyckte det var jobbigt att se henne åka iväg i bilen, men det är väl bara att vänja sig inför resten av livet och alla gånger hon ska iväg. Det hade iaf gott jättebra och hon hade varit på bra humör hela tiden. Hade varit lite grinigt när det var sovdax men det brukar det vara här hemma med så det var som vanligt helt enkelt.
Igår eftermiddag när i kom ut så blev hon iaf riktigt glad att se oss. Jag smög in först för att få mig en kram innan Emma kom in och fick all uppmärksamhet. Hon slängde sig runt min hals och gav mig en hård och lång kram. Men det varade som sagt var tills Emma kom för då blev hon en liten morsgris.

Kramar ja, hon har blivit en jäkel på att kramas. Igår när vi satte igång en julstrumpa som sjunger "Rudolf the rednose raindear" så blir hon först lite nyfiken, sen rädd och sen ännu mer nyfiken och i den lilla stunden av rädsla så lägger hon sitt huvud mot min kind och kramar om mig hårt, hårt. Och det är så sjukt mysigt att vara hennes trygghet i såna här lägen.

Nu ska vi prata sovande. Igår kväll så vägrade hon att sova i sin säng och vaknade hela tiden när vi la ner henne så det slutade med att Emma tyckte att hon skulle sova i vår säng. Gick sådär det också för det var tjo och tjim och en massa stim innan hon kom till ro och kunde somna. Tyvärr så är Iris inte direkt still när hon sover så jag och Emma sover väldigt dåligt när hon ligger mellan oss. Strax efter två fick Emma nog och jag bar in Iris till sin säng och där sov hon tills min klocka ringde strax innan tre. Och nu ligger hon och sover som en liten gris i soffan medan jag kollar JVM i hockey. Tänk om hon kunde sova lika bra i sin egna säng som hon gör här i soffan? Kanske läge att flytta hennes säng lite, kanske är några konstiga energifält eller något som stör henne där hennes säng står nu? Vi får testa något nytt.

Farfar??

Igår kväll var vi som sagt ute i Lindsdal och åt middag hos farmor och farfar och sa adjö till fasters familj. Och helt ur det blå så var helt plötsligt farfar favoriten hos Iris. Har varit en lite konstig relation där innan där farfar har funkat jättebra på lite avstånd men inte när han varit allt för nära eller har burit Iris men igår så var de bästa kompisar. Äntligen tänkte jag och blev riktigt glad för att det funkar. Och det är kanon inför kvällen då Iris ska sova hos farmor och farfar. Och då är det en fördel om hon trivs lika bra hos båda så inte farmor får slita som ett djur medan farfar har det slappt och bra.
Och vad ska vi göra medan Iris är borta då? Vi ska ut och äta och sen ska vi vila.

Iris är för övrigt på ett strålande humör idag och det är full fart hela tiden. Hon står, kryper, leker och har det allmänt bra vilket syns på henne också.


Nytt år

Så var det ett nytt år och detta är detta årets första inlägg på bloggen. Så vad ska jag skriva då? Jo, om förra årets sista dag naturligtvis och vårat nyårsfirande med familjen Anderbom.
Vi började firandet med lite skumpa innan det var dax för fyrverkerierna vid slottet. Tyvärr så blev Iris rädd så hon och Emma gick hem medan Alice somnade. Alla barn är då olika.
Väl hemma så satte vi igång med maten. Det serverades hummer, oxfilé och en semifreddo. Och allt var sjukt gott. Kan inte tänka mig någon bättre meny än den. Mmm, börjar dregla bara jag tänker på den.
Efter det så var det spel, dricka och allmänt umgänge. Var en trevlig kväll och vid tolvslaget så valde vi tv:n med Jan Malmsjö istället för att vara ute och frysa. Hade inte varit riktigt rätt att väcka Iris bara för att vi vill se fyrverkerier. Men vi hade några isfacklor som vi drog av här hemma för att få lite stämmning.
Idag har det som sig bör varit en slappardag. Om ett tag ska vi ut till Lindsdal för middag med min familj och en sista träff med syrran och hennes familj innan de drar tillbaka till västkusten.
Nu ska vi försöka få en trött bebis att sova lite.


Isfackla och bubbel är nyårsfirande för småbarnsföräldrar


RSS 2.0