Gott

Igår var det en bra dag i livet. Blev en sväng på stranden vid lunchtid och även om det bara var 16 grader i vattnet så ville Iris mer än gärna bada så mycket som möjligt. Fattar inte att hon kunde vara i. Själv så fick jag kramp i vader och fötter för mer än så doppade jag inte i vattnet. På kvällen var det middag hos mormor och morfar där det blev kött, potatis och hemmagjord bearnaisesås. Mmmmm, gott. Iris fick en ny favoriträtt i rösti. Hon åt hur mycket som helst. Fattar ibland inte hur mycket den där lilla tjejen kan äta.

Idag efter frukost gick jag och Iris till parken så Emma kunde städa. Men efter tre nävar sand i munnen så fick jag nog och stoppade ner henne i vagnen och gick en sväng på stan. Eller, det var egentligen bara två nävar för sista gången så stoppade hon ner huvudet i sanden och tog sig en tugga. Äckelungen!!!
Lunchen idag blev på Zappas där vi åt varsin korv och delade på en pommes. Underskattad mat om du frågar mig, och Iris.

Nu ligger Iris och sover och jag sitter här och slappar lite innan jag ska till golfbanan för att äga Dadda och Iris ska till mormor och morfar med Emma och leka med sina kusiner.

Borgholm

Igår så tog vi bilen upp till Borgholm för att leka turister. Eftersom det är en lite längre resa så tog vi med Iris dvd så hon kunde kolla på lite film i bilen. Men efter en studn tog batteriet slut och jag kopplade i laddaren men det höll inte speciellt länge för Iris valde att slita sönder sladden. Så det blev ingen dvd för lilla damen efter det.
Väl framme i Borgholm så somnade Iris snabbt och jag och Emma kunde gå i affärer i lugn och ro.
Efter lunch så drog vi oss hemåt för att möta upp min sida av släkten för att äta lite glass. Och denna gången kunde Iris umgås med Arvid utan bita honom. Bra va?
När glassen var uppäten så gick Emma och Iris och tittade på Duran & Mollan medan jag tog mig till golfbanan för en runda. Iris hade haft det jättekul och dansat, klappat händerna och varit i högform. Ungefär som jag på golfbanan. Jag kanske inte dansade så mycket men jag var i högform och klappade händerna åt mig själv i smyg när ingen annan såg det.

I natt fick Iris sova mellan mig och Emma. Hon var väldigt orolig natten till igår och sov riktigt dåligt och när hon satte igång igår igen så tänkte vi att vi kanske kunde lugna henne. Visst, hon har snurrat och inte kunnat ligga still men hon har iaf sovit.

Idag så vet jag inte riktigt vad vi ska göra men eftersom solen skiner så är stranden ett bra alternativ

Helgen

Så vad har vi gjort sen i fredags morse då? Om inte minnet sviker mig helt så var vi i parken lite i fredags och lekte. Kan ha varit sista gången vi var där med tanke på att det tydligen bor en massa råttor i parken. Och råttor tycker vi inte om. På kvällen skulle Emma ha tjejkväll här hemma så jag och Iris åkte ut till Mange och Herman där vi åt gott och hade en trevlig kväll.

Igår så var det en rätt slapp dag. Jag och Iris gick upp tidigt och lekte och mös här hemma hela förmiddagen medan Emma tog igen sig från nattens äventyr på Harrys. Vid halv tol tyckte jag det var läge att ta tag i livet och få oss ur pyjamasen. När kläderna väl var på så somnade Iris och jag gick och handlade lite så vi kunde få någon lunch. På eftermiddagen så åkte vi ut till farmor och farfar i Lindsdal där även kusin Arvid, faster Charlotte och farbror Henrik bor när de är här och hälsar på. Iris tycker om Arvid så pass mycket att hon ständigt försöker äta upp honom. Vet inte hur många gånger hon var framme och bet i stackarn. Är det någon som vet hur man får barn att sluta bitas?

Idag så har vi haft ännu en slappdag. Gjorde inte många knop innan halv tre då vi gick till parken bakom ishallen så Iris fick göra något annat än att vara inne i helgen. När vi tröttnat på regnet så gick vi hem till mormor och morfar och åt lite lasange. Efter det så gick Emma och tittade på fotboll på friidrottsarenan medan jag och Iris gick hem och tittade på Bajen på tv. Flippade en del så jag kunde se avslutningen på golfen. Skönt att Bajen vann och kul att Rickard S Jonsson vann golfen. Var inte hälsosamma slut att se, varken i golfen eller fotbollen.
Lyckades få Iris att somna redan vid åtta idag vilket är rekord sen midsommar tror jag. Men nyss kom hon gående här som en trött Dynamit-Harry och kröp upp i soffan hos mig och Emma. Tänk om det var så varje gång hon vaknade så man slapp gå till henne. Vad bra det hade varit.

Nu ska vi återgå till söndagsfilmen på fyran, Att flyga drake

Trött och förkyld

Har varit en spännande natt i natt. Iris har varit i högform och sovit allt annat än bra. Strax efter att vi gått och lagt oss i sängen så hörde jag ett jubel från Iris rum. Reste mig och gick in för att titta och då är hon på väg in till oss. Vid tre hade Emma varit inne och då låg hon på golvet och sov. Verkar som hon börjat gå i sömnen. Det känns inte helt bra faktiskt.
Vi fick en liten sovmorgon idag jag och Iris, vi gick upp vid halv åtta och det är bra. Men vad hjälpte det? Nu ligger Iris och sover igen. Tror att värmen och hennes förkylning tar ut sin rätt. Idag snorar hon mer än vad hon gjort innan så jag vet inte om förkylningen har gått in i någon andra fas eller nåt. Men hon är duktig min lilla tjej, frågar man snällt så får man torka bort snoret som rinner ur näsan utan några större protester. Var skillnad när hon var yngre, då fick man kriga för att få tag på en liten snordroppe som hängde och dinglade under hennes lilla näsa.

Till frukost idag så beställde Iris knäckebröd med ost och en kaffe latte att dricka. Och då får självklart Iris det. Nu drack hon väldigt lite av latten så hon kanske inte tycker om kaffe riktigt så mycket som hon säger att hon gör. Kanske ska testa utan mjölk någon dag?


Lattetjej?


Kusinskoj

Så vad har jag och Iris gjort idag då? Först så lyckades jag få Iris att ta en liten förmiddagslur idag och det tillhör inte vanligheterna längre. Men idag var hon riktigt trött på morgonen och somnade i min famn. Hann precis göra mig själv klar innan hon vaknade. Efter tandborstning, insmörjning av solkräm och påklädning så blev det en sväng på stan. Iris var en lycklig liten tjej som promenerade på Kalmar gator. Efter lunch så gick vi till parken där Iris blev en olydig liten flicka som vägrade ha solhatten på. Eftersom hon blev febrig på midsommardagen när hon var ute utan solhatt så vill jag gärna inte riskera att det händer igen så då blev det hemgång rätt så snart efter att vi kom dit. Hon hann dock gräva, gunga och springa runt lite så hon var nog egentligen rätt nöjd. Väl hemma så somnade hon rätt så fort.
När hon vaknade så gick vi bort till mormor och morfar där storkusinerna Ida och Moa är på besök. Lyckan i Iris ansikte när hon fick se dem var oslagbar. Hon blev så glad. Kunde tro att hon vunnit 172 miljoner på Lotto. Så kusinerna och Iris har lekt hela kvällen och det har varit full fart. De har dansat, brottats, skrattat, tittat på film, ätit mat och glass och haft det mysigt ihop. Är kul att se Ida och Moa med Iris, syns att hon tycker det är kul med de större barnen.
Efter några timmar skoj och mat så gick vi hem och Iris fick ta sig en kvällspromenad med lite avbrott av burenhet av sin far då hon vägrade hålla handen i folkmassan på Storgatan. Som ni kanske förstår så tycker Iris inte att det är så kul att åka vagn längre, hon vill helst gå själv nu för tiden. Iaf så blev nog den sista promenaden lite jobbig för när vi kom utanför Inside så tog hon en liten paus. Och då bor vi ovanför Inside så det var ingen längre sträcka kvar. Men behöver man vila så gör man.
Nu sover Iris sött och så hoppas jag att det blir hela natten. Inte för att jag tror på det men hoppas kan man ju.


Iris vilar lite på Insides trappa


Pussel

Här får ni en liten film på när Iris lägger sitt Pippipussel. Visst är hon smart min dotter, ett riktigt litet geni.




Får åter igen be om ursäkt för ljudet. Är något skit med vår kamera ibland


Bloggtorka

Befinner mig just nu i ett tillstånd som gör att jag inte direkt har någon energi till att sköta bloggen så som jag vill. Vill ju ge er läsare lite bilder, lite filmer och lite roliga historier om mitt och Iris liv. Men med denna förkylningen som jag har så orkar jag inte riktigt engagera mig. Men jag lovar att försöka uppdatera den minst en gång om dagen iaf.

Igår eftermiddag så tog jag och Iris det rätt så lugnt. BLev en liten runda på stan innan vi gick hem och väntade på att Emma skulle komma hem. När Emma väl var hemma så blev det mat och sen gick vi ner till Kattrumpan så Iris kunde få leka lite i sandlådan. Tessan med barnen mötte upp så det var full fart på barnen ännu en gång. När vi var färdiglekta så gick vi till Larmtorget och lyssnade på Calaisa en stund innan vi gick hem och började den dagliga kampen för att få Iris att sova. Tror att hon har ställt in sovklockan på att somna 21:10. Är den tiden varje kväll nu. Är kanske lite sent egentligen men vad ska man göra? Vill hon inte sova innan så går det ju inte.

Natten har återigen varit rätt så jobbig men när man vet vad det beror på så är det mindre jobbig på något sätt. Tycker mest synd om Iris som vaknar av sin hosta och sen snurrar runt som en helikopter som är på väg att störta. Är inte så lätt att sova när man har en liten tjej som sparkar på en hela natten. Men det blev några timmars ostörd sömn i natt och det är tacksamt.

Planerna för idag är åter igen öppna fram till tre då farmor och farfar kommer och hämtar Iris eftersom jag då ska ut på golfbanan. Med lite piller och så lite piller till så ska jag nog orka spela 18 hål

Gammelmormor

Jag och Iris har varit ute i Lindsdal och hälsat på gammelmormor. Till en början var Iris blyg och vågade knappt titta på gammelmormor men allt eftersom tiden gick så tinade hon upp och i slutet så var det nästan så att hon satt i knät. Var kul att träffa gammelmormor igen, var alldeles för länge sen. Är lite dålig på att ha kontakt med henne men jag ska skärpa mig, är mysigt att sitta och prata med henne.
Så vad gjorde vi då? Vi fikade, Iris åt lunch, medan vi pratade så sprang Iris omkring och plockade lite blommor, lite sten och så hittade hon sin boll som hon lekte med.
Iris somnade i samma stund som bussen startade och satte igång sitt sovande brummande. Lyckades sen att lyfta upp henne ur vagnen och in i hennes rum utan att hon vaknade. Så hon var nog trött lilla gumman. Nu ska jag nog också lägga mig och sova lite för att bota förkylningen.

Hostig natt

Det blev en väldigt jobbig natt i natt. Iris började hosta strax innan 12 och det var inget roligt att höra. Lät som det gjorde väldigt ont i halsen varje gång med tanke på det gnälliga ljudet som kom efter varje host. Och jag kan förstå henne eftersom vi verkar ha samma förkylning, det gör ont. Så det slutade med att hon låg inne hos mig och Emma och hostade och hade ont. Men vi lyckades få i henne lite medicin och efter det så blev det något bättre.
Nu är vi iaf vakna och relativt pigga så vi försöker göra det bästa av denna dagen. Vi har planerat att åka till gammelmormor men vi får se om hon vill ta emot två snoriga och hostiga människor. Annars så vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.

Parken

Vi är nyss hemkomna från Stadsparken där vi träffas Tessan med hennes barn Michelle och Filip. Det har varit full fart på barnen. Började leka lite på lekplatsen för att sen gå ner på gräset och spela fotboll, jaga varandra, äta bullar och dricka saft. Sen avslutade jag och Iris med att dela på en mjukglass. Iris var väldigt nöjd med eftermiddagen. Det hände något spännande också. Michelle hittade en mus som satt bland blommorna och slappade. Bildbeviset ser ni här under.


Sväng på stan

Idag på förmiddagen så tog Iris och jag en sväng på stan med Iris kusin Arvid, faster och farbror. Efter en stund så slöt farmor också upp. Vi gick runt lite nere på Baronen även om den mesta tiden spenderades på Village. Mindre kul om du frågar mig men det fick gå för denna gången.
Det var kul att se Iris min när hon fick se Arvid när han vaknade till och satte sig upp. Ett stort, stort leende kom fram och hon tittade och pekade på honom hela tiden. Men eftersom hon är förkyld så vill jag inte att hon ska röra vid honom så att hon också blir sjuk utan det får vänta några dagar.
På väg hem så fastnade jag i ett samtal och alla andra gick före. Då hade Iris fått syn på den snurrande, blöta stenkulan och det var ju jättespännande. Mindre spännande var det att hon blev dyngsur. Är kanske inte optimalt att gå i blöta kläder när man är förkyld. Men eftersom vi ändå var på väg hem så spelade det mindre roll. Bara hon var nöjd.

Nu har vi ätit lite lunch och då menar jag lite. Iris åt tre skedar och sen var hon nöjd. Lyckades dock få i henne en banan så hon fick något i magen. Men jag förstår att hon inte vill äta, är inte speciellt hungrig själv.

Nu ligger Iris och sover och jag ska snart göra samma sak. Är viktigt att vila så man orkar leka i parken sen vilket är planen för eftermiddagen.

Uppdatering

Tänkte uppdatera er lite om vad som hänt sen i torsdags och börjar då lämpligast med fredagens händelser. Efter en rätt så jobbig förmiddag med en skittrött Iris som vägrade att sova så tog vi bussen ut till farmor och farfars sommarstuga på Lotsgården. Iris somnade i väntan på bussen och hade en så bra tajming att inte vakna innan vi var framme. Så hon sov hela bussresan och promenaden från bussen till stugan. Bra jobbat. När hon väl var vaken så var det full fart resten av dagen. Hon badade, åkte skrinda, åkte vagn, sprang omkring, slängde bollar, åt vinbär, åt jordgubbar, sprang lite till, badade ännu mer och hade en bra dag. På kvällen kom Emma ut efter jobbet och så blev det grillat innan vi åkte hem och fick Iris i säng.

Lördagen började jag med en golfrunda som fick avbrytas efter fem hål pga den förbannade åskan. Så jag var hemma till nio ungefär. Så kan det gå. Tror inte att vi gjorde speciellt mycket i lördags egentligen förutom att gå en sväng på stan, åka och handla och ha en familjedag helt enkelt.

Igår så var vi ute på Hansa City och gick runt lite. Tyvärr så hann vi inte göra allt vi skulle då Iris helt plötsligt fick en vansinnesutbrott som inte var av denna värld. Hon skrek och grät som aldrig förr. Var något i hästväg. Väl hemma så gick vi ner till Kattrumpan så Iris fick leka och bada lite. På kvällen gick Emma och Iris till mormor och morfar och åt middag medan jag var kvar hemma och tittade på fotboll.

Både Iris och jag är väldigt förkylda och vi hostar ikapp här hemma. Så idag blir det inget bad utan vi håller oss på land för att våra kroppar ska återhämta sig lite snabbare. Iris har hostat väldigt mycket i natt men har trots det sovit rätt bra. Fast idag är det svårt att tro att hon är lite sjuk eftersom det är full fart på henne. Hon leker som om hon var helt friskt utan minsta sjukdomstecken. Och det är bra så länge hon inte kör helt slut på sig. Hon har kommit på att man kan ha väldigt roligt i sängen. Här under kan ni se hur hon beter sig. Beklagar ljudet.


Iris springer i sin säng



Det går även bra att sitta på kanten och få bra gung i kroppen tack vare fjädringen


Varmt, varmt, varmt

Jag vet att det enligt de flesta är helt fel att klaga på värmen men just nu vill jag ha lite regn, eller iaf en riktigt molnig dag. Blev så glad när molnen gled in över Kalmar idag men säg den glädje som varar för evigt. En stund senare så var solen framme igen och värmde med sina strålar.

Idag har jag och Iris haft en rätt bra dag tycker jag. Vi valde bort stranden och gjorde andra saker istället. På förmiddagen så var vi hos Putte och snackade lite golf och Iris provade kepsar, kände på lite golfbollar och avslutade med att slänga alla peggar på golvet. Full fart helt enkelt.
Idag gjorde vi comback i Stadsparkens lekplats. Var några dagar sedan sist men Iris kände sig hemma snabbt och sprang omkring som vanligt och lekt. Efter det så blev det glass vid Byttan. Iris smaskade i sig mjukglass som aldrig förr.
Sen gick vi hem och sov en stund innan vi gav oss ut på en liten cykeltur med en massa stopp för att prata med folk.
Dagen avslutades med grillade hamburgare när Emma kom hem. Efter det så var det tid för att duscha, borsta Iris tänder och börja kampen om att få henne att sova. Och idag gick det rätt bra, hon somnade redan vid nio vilket är en halvtimme tidigare än vanligt.

Liten trött tjej

Iris fick för sig att vakna redan vid halv sex idag. Var inte så populärt hos mig och Emma. Jag tog några raska steg till köket och fixade lite välling vilket fick henne att halvsova i en nästan en timme till. Men då var det dax att gå upp enligt Iris och då är det bara att lyda. Problemet är bara att hon varit skittrött sen vi gick upp men vägrat att sova. Sista halvtimmen hon var vaken så kunde hon knappt gå av trötthet men lik förbannat så skulle hon vara vaken. Men till slut så gav hon upp och la sig i min famn och somnade. Så nu sover hon och ska få göra det hur länge hon vill.

Idag har jag ingen aning om vad vi ska göra men stranden lockar inte mig idag. Men det är inte omöjligt att vi tar en sväng dit iaf för Iris skull. Men jag tror att vi ska testa att gå till Stadsparken och leka lite och hoppas på att skuggan och lite vindar svalkar lite. Men gör det inte det så blir det nog en sväng ner till Kattrumpan.

Grillkväll

Efter bad och dusch så packade vi ihop oss och gick bort till mormor och morfar där det skulle grillas. Mormor och morfar hade besök av Bosse och Lena och senare kom gammelfarbror Ted och gammelfaster Gun och deras son Jocke med hans son Teodore. Så det var en massa folk där kan man säga.
Det första som hände var att jag och Bosse tog en tur med hans bil, en Mustang. Var en grym upplevelse att åka med när motorn fick jobba lite och satte fart på bilen.
Efter bilturen var det dax för mat och den var lika god som vanligt och det var en trevlig middag.

Nu jobbar vi för fullt för att få en övertrött Iris att sova. Just nu gör Emma ett försök och lyckas inte hon nu så gör jag ett försök. Den som lyckas få henne att sova får en puss. Bra pris va?

Inne

Idag har jag och Iris inte kommit ut än. Har lite dåligt samvete men det är rätt skönt att slippa solen ett tag. Var ju ute hela dagen igår och det gör en lite matt. Så nu har jag beslutat att vi stannar inne tills efter lunch. Kanske är skönt för Iris också att slippa solen lite.
Hon har iaf sovit väldigt gott nu ett tag, blev en och halv timme och det var nog bra för henne med tanke på att hon gått upp vid sex två dagar i rad nu trots att hon kommit sent i säng. Förhoppningsvis så har hon sovit klart för idag nu så vi kan leka resten av dagen.
Så om en timme ungefär så äter vi lunch och sen går vi ner till Kattrumpan och badar och leker. Efter det så går vi hem och duschar innan vi ger oss av till mormor och morfar där det bjuds på grillat ikväll. Kan bli så att vi stannar till på lekplatsen bakom ishallen på vägen dit om det inte är allt för hett i eftermiddag. Hm, hur troligt är det för den delen?

En sommardag

Igår hade vi en väldigt skön dag ute i sommarstugan. Vi badade, lekte, spelade lite golf, Iris sov sött i skuggan, vi solade, badade lite till, åt mat och hade det skönt helt enkelt. Iris passade även på att leka lite med de andra barnen som var nere vid stranden. Så hon var väldigt nöjd med sin tisdag. Själv så avslutade jag dagen med en golfrunda. Spelade helt ok så jag var också nöjd med min tisdag. Men som vanligt så blir det lite för lite tid med Emma. Men snart har hon semester och då får jag mer tid med henne. Tycker jag om.

Idag så blir vi kvar inne i stan men en sväng till stranden känns inte som en omöjlighet på något sätt, tvärtom, känns mer som en möjlighet. Men först så ska vi försöka få lite mer sömn eftersom Iris idag ville gå redan vid sex och vägra somna om. Varför är hon så morgonpigg? Idag ska jag sätta upp lite extra skydd för ljuset så kanske hon sover lite längre imorgon. Det är värt ett försök iaf för att se om det är ljuset som väcker henne.

Nu lite bilder från gårdagen.


Iris badar i sin pool


Iris spelar lite golf


Sommarstugan

För att stå ut med värmen idag så har Iris och jag bett farfar komma och hämta oss så vi får vara ute vid sommarstugan idag med havet som granne och vinden som lekkompis (gud så poetiskt).
Så om en stund så ska vi dra oss ut till Lotsgården och bara njuta av det fina vädret och leka med farmor och farfar. Vi ska bada både i barnpool och i havet. Vi ska åka skrinda, vagn och sova ute. Ser fram emot en skön dag.

På vägen hem så åker jag och lämnar Iris hos mormor och morfar så att jag och Dadda kan spela lite golf. Emma ska ändå iväg ikväll så då gäller det att passa på. Så jag antar att jag kommer att få en hel del frisk luft idag.

Varmt

Det har varit olidligt varmt idag. Hade gärna varit inne hela dagen men med tanke på att det är lika varmt inne som det är ute så har vi varit ute en del också. Faktiskt har vi nog varit mer ute än inne. Vi började med att gå till MAXI och handla lite på förmiddagen. Svettades lika mycket under den promenaden som jag gjorde under drygt fyra timmars golf igår. När vi väl kom hem så blev det lite lunch innan vi packade ihop oss och gick ner till Kattrumpan. Vi har badat, lekt lite, ätit lite frukt och haft det mysigt med morfar som följde med. Iris somnade på vägen hem och vaknade till när jag la ner henne i sängen. Och då har hon blivit uppburen, lite avklädd och buren lite till. Så hon var nog rätt trött lilla damen. Så nu ska hon få sova en stund till så hon orkar med kvällen. Men inte för länge för jag vill att jag och Emma ska få lite tid ihop ensamma också efter gårdagskvällen.

Helgen

Så vad har vi gjort i helgen då? I lördags så åkte vi till Möllstorp och badade på dagen. Om du frågar Iris så var hon riktigt nöjd med det. Lite mindre nöjd var hon dock med pappa och morfar då de för en kort sekund tittade bort när vi var i vattnet och Iris trillade. Men hon försökte simma på och höll sig på något sätt över ytan. Nu var det ju så att hon hade bara vatten till låren så det var inte så att hon inte bottnade. Men rädd blev hon iaf och började storgråta. Men har man trillat av hästen så ska man upp igen så jag satte ner henne i vattmet och skvätta lite vatten på henne och så var hon nöjd med att bada igen.
När vi väl var hemma så bar det av till mormor och morfar för att sova där så att Emma och jag kunde vara lite ensamma. Så vi käkade thaimat och sen tog vi en picknick ute på Svinö med ost och vin i solnedgången, mysigt.

Igår så var det bad som stod på schemat igen, denna gången på Kattrumpan. Efter ett tag så lämnade jag Iris åter igen men denna gången stod golf på mitt schema.

Igår kväll så hade Iris oerhört svårt att sova då det verkade som om hon fått Emmas förkylning. Hon hostade och grät och allt pekade på halsont. Men efter någon timmes oroligheter så somnade hon på mig och där låg hon i  dryga tre timmar. Det är inte alltid så lätt att sova med en 11-kilosklump på sig om ni undrar. Efter det så låg hon bredvid mig och höll igång men hon sov iaf vilket var bra för henne. Nattens sista timmar tog Emma henne så jag skulle få lite riktig sömn. Tack Emma.
Nu verkar Iris dock må rätt så bra vilket jag är glad för. Får hoppas att det blir bättre ikväll än igår för allas skull.

Idag så har vi inga direkta planer men en sväng till MAXI är inte uteslutet. Kan även bli lekplats, stranden eller en sväng på stan. Den som lever får se.

Grisfest

Idag hade vi grisfest här hemma. Eller så var det bara en vanlig kväll med grillning där Iris grisade ner sig. Trevligt var det iaf. Så nu kan ni se hur det ser ut när min dotter äter lite grillat med diverse tillbehör











Som vanligt

Denna dagen har väl varit ungefär som vanligt. Lite stan, lite lunch, lite sova, lite park och lite prat med folket på gården. Men det har varit en bra dag med en Iris som varit på strålande humör. Och jag blev också nyss på bättre humör då Emma ringde och sa att hon kommer hem med det tidiga tåget. Me like.

Ikväll blir det precis som jag hoppades, grill. Blir lite kött, lite kyckling, lite majs och lök på grillen. Kan vara så att det blir en haloumi också om jag känner Emma rätt. Till det så kör vi bara en sallad. Vi är så tuffa att vi struntar i potatis och sånt. Det får ni vanliga människor syssla med.

För den delen, Iris fick världens ryck idag och anföll mig när vi låg i sängen för att vila lite. Hon satte sig på min mage och kastade sig framåt med huvudet före och händerna upp i luften. Ska nog vara glad att vi inte slog i skallarna ordentligt. Men denna gången gick det bra och vi hade väldigt roligt. Skulle vara kul att veta vad som rör sig i hennes skalle när hon få de här rycken. Vad kommer idén ifrån? Har hon sett någon annan göra så?

Farfars tjej



Är du nöjd nu farfar???


Tre sekunder

Läser just nu boken Tre Sekunder av Roslund & Hellström. Borde kanske inte ha läst mer än vad bokens titel säger men igår så blev det väldigt sent som jag släckte lampan. Klockan var över två då jag tog beslutet att lägga boken åt sidan för att få lite sömn. Men jag kunde inte sluta läsa för den är så fantastiskt jävla spännande rent ut sagt. Men att läsa så länge när man ska gå upp vid halv sju är inte häslosamt. Var sjukt trött när Iris ville gå upp. Så den timmen sömn vi tog här mellan åtta och nio var helt otroligt skön. Hade kunnat sova i några timmar till om Iris velat.

Idag skiner inte solen som omväxling vilket kan vara lite skönt när man bränt sig lite. Fast det känns som den kommer att bryta igenom molnen relativt snart. Varför pratar jag så mycket väder nu för tiden? Måste sluta med det.

Idag är det iaf fredag och fredagar tycker jag om. Ikväll hoppas jag på att vi tänder grillen och äter en god köttbit innan vi tar riktigt fredagsmys hela familjen.

En dag på stranden

Det blev en dag på stranden kan man säga. Men det började med en inomhusdag. Lagom till att vi skulle gå ut första gången så blev Iris så trött så att hon nästan gick och la sig själv. Nu behövde hon lite hjälp för att väl somna men det gick snabbt. Hon vaknade dock rätt så snart och var jätteledsen och var helt otröstlig. Vet inte vad det var med henne men det ville inte riktigt gå över. Men efter en stund med diverse försök att få i henne mat, vatten och andra mutor för att få henne glad så lyckades jag till slut få henne på bra humör. När hon väl var glad så gick det rätt snabbt tills vi kom ut och kunde gå ner till Kattrumpan. På vägen ner så träffade vi morfar som skulle med till stranden och det gav mig faktiskt en riktigt skön dag på stranden där jag kunde slappna av lite, läsa lite och bränna mig lite. En heldag helt enkelt.

Det negativa med dagen är dock Iris kissrutiner. Det började med att hon kissade på mig när hon satt i mitt knä efter badet. Och då hade hon ju självklart ingen blöja på sig. Men det var bara att hoppa i vattnet så var det borta. När vi kom hem från stranden skulle vi gå till Konsum och handla lite och gick in till Janne på Phonehouse för att prata lite. Då var blöjan överfull av kiss så när hon kissade då så rann det över om man säger så och jag hade en nerkissad tröja. Tredje dumheten var när vi var på väg in i duschen, då passade hon på att kissa på golvet. Sist men inte minst så kom nästa kiss när vi kom ut från duschen. Inom en minut så hann hon sprida sitt kiss på tre ställen.
Så hon har haft en ordentlig kissdag min lilla kissunge. Hoppas på bättring imorgon. Får väl iofs skylla mig själv en gång då jag inte bytte blöja i tid.

Måste bada

Idag så måste jag och Iris ta oss till stranden, så enkelt är det. Men jag tror att vi avvaktar lite till eftersom vi ändå är rätt sena med allt här hemma. Så vi tar lunch först och sen så drar vi till någon strand. Om det blir Kalmarsundsparken eller Kattrumpan vet jag inte riktigt än. Det får ödet bestämma.... Men hur eller hur så måste jag bada idag, och gärna mer än fötterna.

Något jag vet däremot är att Iris har problem med värmen om nätterna. Hon vaknar ett antal gånger per natt och nu har hon varit väldigt ledsen dessutom så det är nog lite mardrömmar inblandade också. Vet inte hur vi ska få henne att hitta tillbaka till sina bra nätter igen. Men det kommer väl efter sommaren när hon börjat på dagis och det blir lite svalare. Men förhoppningsvis så händer det lite tidigare.

Jag och mina planer

Åter igen så har mina planer blivit helt fel. Min tanke om att duscha med Iris när Emma kom hem blev något helt annat. Kom på att vi kanske behövde äta innan så det inte skulle bli middag allt för sent. Så när maten var uppäten vid sju-tiden så blev det Emma och Iris som duschade istället medan jag fixade köket. Så Emmas vila uteblev vid det tillfället. Men nu poppar hon popcorn och när de är klara ska hon inte behöva göra något mer idag än att borsta tänderna och gå och lägga sig.

Lägga sig ja. Iris var rätt söt när jag nattade henne. När hon somnat och jag försökte gå så vaknade hon och grät lite och klängde sig fast vid mig. Ett tag tog hon tag i min tröja för att jag inte skulle kunna ta mig därifrån. Efter ett antal försök så lyckades jag likt en smygande ninja slingra mig ur hennes grepp och ta mig ur sängen. En minut senare så grät hon igen men då tog Emma tag i saken och nu sover hon som en stock. Bra Emma

Läskigt

Trots att jag skrev att Iris inte ville vila förut så blev det vila innan parken. Hon kom fram till mig och kröp upp i min famn och somnade nästan på två minuter. Så kan det gå.

I parken var det kanon idag. Hon var i storform och hade det hur trevligt som helst. Men så var olyckan framme, vi sitter på kanten till sandlådan bredvid varandra när hon helt plötsligt trillar bakåt uta förvarning. Det var inget trevligt ljud som kom fram när hennes lilla bakhuvud slog i stenplattan. Den tysta gråten slog nog rekord och hon var så sjukt ledsen. Men efter lite tröst av pappa så gick det över som tur var. Och det verkar inte vara någon fara med henne nu utan det är som vanligt full fart. Men jag ska erkänna att jag blev lite rädd för det var riktigt läskigt.
Hon är lite rolig när hon har slagit sig min lilla ängel. Frågar man vart hon slog sig så pekar hon på platsen där det hände och inte på det ställe på kroppen där hon slog sig. Tycker jag är lite komiskt iaf.

Efter fallet så gick vi hem och spenderade lite tid på gården med Birgitta. Iris har sprungit in och ut på Ullcentrum med diverse garn och annat hon hittade där inne. Plus att hon snodde Birgittas vattenflaska och lämnade tillbaka den urdrucken. Sån är hon min dotter, ger man henne lillfingret så tar hon hela handen.

Nu väntar vi på att Emma ska komma hem så vi kan hoppa in i duschen. Varför gör ni inte det direkt tänker ni då kanske. Jo, eftersom Emma är sjuk så behöver hon kanske lite vila och då kan hon passa på att få lugn och ro medan jag och Iris duschar tänkte jag. Visst är jag en omtänksam och smart man?

Lunchdate

När jag och Iris var på väg ut för att gå en sväng på stan så ringde Martin och frågade vad vi höll på med. Jag sa som det var, att vi var på väg ut på stan och får till svar att de är på väg in till stan. Så det blev en liten date med familjen Anderbom för mig och Iris. Efter diverse affärsbesök så tog vi en lunch på Ströget där Betty åt en bakad potatis medan jag, Iris och Martin åt pizzabuffé. Alice fick hålla sig till barnmat. Var en trevlig förmiddag och det var kul att träffa Anderboms.

Hade tänkt att Iris skulle vila lite nu men det verkar inte som hon vill det så jag ska snart packa ner oss igen för en tur till parken. Skiter nog i badet idag, är ändå inte så där superhett ute tycker jag.

Slänger upp en bild från frukosten där Iris äter ett plommon. Hon blir härligt kladdig när hon äter typ plommon och nektariner och andra saker som blir lite rinniga.



Iris äter plommon


Ledsen

Iris hade en jobbig natt där hon vaknade två gånger och var riktigt ledsen. Första gången så lyckades jag att få henne lugn med lite kramar och lugnt prat men andra gången så var det kört. Emma vaknade av gråten och var smart nog att göra lite välling. Så när jag och Iris kom ut i köket så var hon redan igång och fixade vällingen. Efter det fick Iris välling i vår säng och där sov hon också resten av natten. Nu var ju iofs klockan halv fem så det var ju inte någon längre stund hon sov mellan oss. Men det är rätt mysigt att ha henne där ibland.

Idag så är solen här igen och då vill vi vara ute. Blir antagligen lite strand idag, lite lekplats och så blir det en sväng på stan för att köpa lite tajts till Iris. Tror att det blir tajts på förmiddagen och resten på eftermiddagen.

Bistro Bar

Är nu hemkomna från besöket på Bistro Bar där vi har ätit mat och druckit en öl. Maten var ok men inget mer. Börjar bli mer och mer kräsen när det gäller smak på mat och det är väl både bra och dåligt. Men jag förväntar mig att det ska vara en liten wow-upplevelse när man äter ute även om man tar en pasta med fläskfile och gorgonzolaost. Men det var inte det här utan smakade mer som något man lika väl hade kunnat göra hemma. Men det var trevligt att få sitta ner och äta och bli lite uppassad. Iris hade däremot svårt att sitta still men som tur var så var det musik från torget så hon kunde stå och dansa lite. När musiken tysnade så valde hon att gå till lite andra gäster och försöka vara lite social. Efter ett tag så fick hon nog av det med och då fick Emma ta henne på en promenad på torget. När vi kände oss nöjda så gick vi hem och satte oss på innegården och drack ett glas vin och åt lite jordgubbar.
Nu ligger Iris och sover i Emmas famn och förhoppningsvis så sover hon gott hela natten.

Nu blir det fotboll, Holland-Uruguay. Kämpa Holland

Glassmonster

Idag när vi kom ner till parken så var det en massa barn där som alla gick omkring och åt lite bulle. Iris var inte sen på att gå fram till de och försöka bita lite på bullarna. Som tur var så lyckades hon inte men tack vare att det fanns en snäll mamma till de andra barnen så fick Iris en egen bulle. Tack för det. Iris smaskade i sig sin bulle innan hon bestämde sig för att försöka simma i sanden. Hon var helt galen och hade sand precis över hela kroppen. Vet inte vad som flög i henne. Efter en studn kom farfar förbi och eftersom farfar var glassugen så blev det glass idag igen. Iris smaskade i sig och njöt av livet. Hon har blivit ett litet glassmonster.

Nu ska jag och Iris hoppa in i duschen och försöka få bort all sand så i är fina ikväll när vi ska till Bistro Bar och äta med mormor och morfar. Troligtvis så kommer vi även att lyssna på musiken på Larmtorget. Lär bli svårt att undvika att höra den.


Glassmonstret Iris


Falukorv

Iris frukost idag bestod av rå falukorv och juice. Hade självklart gjort en macka åt henne med men den smakade hon bara på och när hon fick syn på falukorven så var inget annat av intresse längre. Eller jo, lite smörgåspickles och stark senap var lite spännande med. Dock inte lika gott som spännande.
Så jag antar att jag får gå och köpa en falukorvring någon dag så Iris får en favoritfrukost i några dagar framöver. Fast det låter inte så gott när jag skriver det så. Nä, vi kör vidare på mackor och hoppas att det funkar.

Nu längtar jag lite till helgen så Emma får vara hemma lite. Tycker om när hon är hemma hos mig och Iris. Och det är extra kul när hon är hemma när det är fint väder. Är kul att göra något ihop hela familjen. Kanske är egoisten inom mig som pratar men det är skönt att kunna dela på Iris och få slappna av någon sekund då och då. Speciellt när man är ute och framförallt vid stranden. Men nu är det inte helg så då får jag och Iris fortsätta hänga utan Emma och göra det bästa av det. Och just nu är det att ta det väldigbt lugnt och inte behöva känna press av att komma ut i solen.

Halsont

Igår när jag skulle sova så kände jag hur jag började få ont i halsen. En vild chansning är att min sambo har smittat mig eftersom hon har både ont i halsen och kroppen. Än så länge har jag inte speciellt ont i kroppen men det lär väl komma om jag har samma skit som Emma. Som tur är så verkar Iris må bra och det är det viktiga.

Idag så vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Är inte omöjligt att vi stannar inne innan lunch eftersom vädret ändå är skit. Eftermiddagens planer får var lite flytande än så länge. Nu ska vi äta frukost


Med morfar i parken

Nu är vi hemkomna efter en sväng till Clas Olson där vi köpte en fläkt, som jag förövrigt inte får sätta ihop eftersom Iris tycker att den är jätteläskig, som vi ska ha i vårt sovrum för att få det något svalare än 27 grader om kvällarna. Efter fläktköpet så gick vi till Stadsparken där morfar mötte upp oss för att leka lite med Iris. Efter en stunds lek så tog Iris en liten paus för mellanmål, ett mellanmål som bestod av banan och vatten. Sen tyckte morfar att det var dax för glass och varken jag eller Iris är ju speciellt svåra när det kommer till sånt så då satte vi oss på Byttan och åt och mös. Sen skulle vi lura Iris att dansa lite på scenen utanför Byttan, men icke. Hon var livrädd för scenen. När jag försökte ställa ner henne på den så klamrade hon sig fast som en apunge. Men att dansa på gruset gick jättebra så det gjorde hon en stund innan vi gick hemåt.
Tog svängen mot Tjärhovet hem och lät Iris gå bredvid vagnen. Det innebar att vi fick stanna vid varje parkbänk för att sitta en stund och sen så skulle det vinkas till bänkarna när vi gick. Så det tog sin lilla stund men det var det värt.
Väl hemma så har hon som sagt varit rädd för fläkten som jag köpte så jag fick lägga ner det projektet och se till att Iris fick något annat i huvudet så vi har pusslat lite till.

Om en stund kommer Emma hem. Lider med min stackars Emma som är förkyld och jävlig, igen. Men vi får hoppas att det går över innan hon gifter sig, eller vi kanske jag ska säga.


Iris och morfar tar en paus i lekandet


Ibland blir det fel

I morse så valde jag och Iris att stimulera hennes hjärna lite med att lägga en massa pussel, stoppa klossar i rätt hål och få djuren på hennes ark att låta. Tyckte att hon hade så mycket grejer i sitt rum så jag tog ut allt till vardagsrummet där vi kunde tänka i lugn och ro. När vi var färdiga så gjorde jag först Iris klar för att gå ut och sen mig. När jag håller på att borsta tänderna så hör jag hur Iris springer fram och tillbaka mellan vardagsrummet och köket. När jag är färdig så går jag ut och ser att hon håller på att slänga djuren till arken i soppåsen. Som tur var hade hon bara hunnit slänga en och var på väg med nummer två då jag lyckades stoppa henne.
Så ibland blir det fel när hon menar väl. Vi kanske har oss själva att skylla här eftersom vi har lärt henne att slänga sina gamla kissblöjor i soppåsen.

När vi var klara här hemma så tog vi en promenad till Krusenstiernska gården. Tyvärr så tröttnade Iris på att gå rätt så snabbt och eftersom hon inte ville åka vagn så skulle jag bära. Tröttnade rätt snabbt på det så det blev inget långt besök där men en stund iaf. Innan Iris tröttnade på att gå så sprang hon glatt omkring och jublade. Innan hon gav upp gåendet så satte hon sig på lite stenar och vilade. Hur språngmarchen och viladet såg ut kan ni se här under.


Iris springer


Iris vilar


Lite sovmorgon

Fick en liten sovmorgon idag igen eftersom Emma var snabb nog i huvudet för att ge Iris välling när hon höll på att vakna strax efter att Emma gått upp för att göra sig klar för jobbet. Så då somnade Iris om och jag fick sova till kvart i åtta när det var dax för Emma att gå. För då råkade hon väcka både mig och Iris när hon sa hej då. Men vad gör det när man fick sova en timme extra mot om Iris hade gått upp när hon vaknade till första gången?

Och för en gångs skull så sken inte solen när jag vaknade. Undrar när det hände senast. Kan tycka att det är lite skönt med en molnig dag mitt i alla soldagar. Nu tror jag iofs att solen kommer bryta igenom molntäcket inom några timmar och det blir ytterligare en varm dag. Men så länge solen inte är framme behöver man inte ha dåligt samvete för att vi är inne.

En liten film

Här kommer en liten film på Iris från festen i lördags. När jag tänker efter så var det många vuxenpoäng att gå på en sommarfest. Fast jag kanske ska räkna mig till de vuxna nu för tiden. Iris har iaf en bra bit kvar till vuxenlivet tack och lov.


Händelserikt

Har varit rätt så händelserikt sen jag skrev sist. Vi har varit på sommarfest ute på sommarstugan, städat, varit på stranden och jag har spelat lite golf. Orkar inte skriva allt för mycket om det men imorgon så lovar jag att det kommer en film eller två. Men idag får nu nöja er med en bild.


Min dotter, raggaren


Charmtroll

Igår efter middagen så tog vi en promenad ner till hamnen. På väg ner så sprang vi på Micke och Kalle och Iris började direkt med att visa sig från sin allra bästa sida. Och det fortsatte en stund senare när vi sprang på Stefan och Linda. Hon satt och lekte titt-ut med sin filt och visade Stefan att hon håller på Bajen genom sitt AIK-pruttande och Bajenvinkande.
När vi kom hem så satt våra grannar på gården och hon fortsatte att charma dem. Vet inte riktigt vad det var med henne men det var underbart att se. En stund senare så sov hon sött.

Idag så sov hon ända till sju utan någon vällingstund i arla morgon. Det tycker vi om. Kanske börjar det bli lite ordning på hennes sovrutiner igen efter den varma veckan. Håller tummarna.

Idag ska vi åka ut till sommarstugan där det är lite festligheter med lekar och grill. Men sen ska Iris få hinna bada lite också och idag ska videokameran med så ni kan få se hur bra hon trivs i vattnet.

Bikinibrud

Iris visade idag sina talanger som bikinibrud när hon lånade Emmas bikiniöverdel. Om det nu mot all förmodan skulle skita sig med golfkarriären så har hon en modellkarriär att falla tillbaka på.




Iris poserar i bikini


Kalmarsundsparken

Blev som planerat bad nere vid Kalmarsundsparken idag. Det är bara så att Iris älskar vatten i alla dess former. Bad eller dusch spelar ingen roll bara hon får vara blöt. Tyvärr är det lite svårt att ha med sig kameran i vattnet så ni får vänta till imorgon innan ni kan få nya badkort. Så håll ut.
Efter badet så gick vi hem och bytte om för att gå ner till hamnen och ta en glass. Vi satte oss vid den fetaste båten jag sett på länge. Den var helt enorm och snygg dessutom. Hade gärna bytt till mig den mot den vi har på sommarstugan, inte för att jag tror att ägaren till båten i hamnen varit speciellt intresserad av det bytet. Väl hemma så blev det lite Teletubbies för Iris och fotboll för mig. I halvtid så tog jag och Iris en dusch ihop. Man kan konstatera att hon är snoppintresserad. Så fort hon får läge så försöker hon rycka mig i snoppen. Så jag är beredd hela tiden för jag är inte sugen på att bli ryckt i snoppen av min dotter. Hon får vänta med att rycka i snoppar tills hon är 39 och då ska det inte vara min.


Iris leker på stranden


Laddar för bad

Just nu ligger Iris och sover sött i sin säng. Väntar på att hon ska vakna så vi kan äta lite lunch innan vi sätter oss på cykeln och drar iväg till Kalmarsundsparken för lite bad. Är lite bekväm här som väljer Kalmarsundsparken men det blir lite lättare att ha koll på henne där och få slappna av lite själv också om man jämför med Kattrumpan. Varför? Jo, för att i Kalmarsundsparken finns ingen lekplats där hon kan flänga omkring utan här blir det till att sitta i sanden och gräva lite och sätter jag mig då bredvid så kan jag slappna av lite iställer för att behöva hjälpa henne upp i en rutchkana eller gunga. Vad egoistisk jag låter men vi har faktiskt varit på lekplatsen idag så hon har fått gunga, gräva och springa omkring och leka. Så det är inte speciellt synd om henne.

Ikväll ska vi äta flundra med nypotatis och skirat smöt. Är ingen större fiskälskare men ibland så kan det vara gott. Och jag kan inte komma ihåg när jag åt flundra sist så det ska bli spännande. Fast lite grillat kött hade inte varit fel det heller men det får bli imorgon.

Skön kväll

Igår hade jag en skön kväll ute på golfbanan. Spelade för första gången i år den golf jag ska spela. Har varit för dålig tidigare i år men igår så lossnade allt. Har kommit på att jag ska spela utan glasögon så jag slipper få en konstig puttlinje som jag tydligen får med glasögon. Tyvärr hann vi bara spela 14 hål innan det blev mörkt så jag vet inte riktigt vilket resultat det hade blivit men när vi slutade så var jag ett över banans par och fyra under par med mitt hcp. Tycker jag är ok iaf. När sen Bajen spöade Elfsborg i cupen också så blev det en ännu bättre kväll. Men jag önskar att den hade varit lite längre så jag hade haft lite tid för Emma och Iris också. Men man kan inte få allt tydligen.

Idag är det fredag och fredagar är bra dagar. En inte allt för vild gissning på planerna för dagen är att det blir stranden idag.

Måste bara hylla Emma lite som var smart nog att komma in med välling till Iris vid sex-tiden när hon höll på att vakna till liv. Jag kan henne vällingen vilket gav resultatet att hon sov till kvart i åtta. Helt fantastiskt så snabb min älskade Emma är i skallen.

Konstigt humör

Idag har Iris varit på ett väldigt konstigt humör. Hon har varit trött, gnällig och haft ett jävla temprament. Så fort något inte blivit precis som hon velat så har det varit gråt och ilska från lilla damens sida. Undrar om det är värmen som tar ut sin rätt? Men emellanåt så har hon varit världens underbaraste lilla tjej.

Efter lunch så sov hon och sen har vi varit i parken och nu så ligger en cykeltur nära till hands. Fast egentligen så borde vi redan varit ute och cyklat men eftersom Iris bet mig i axeln när vi var på väg upp för att hämta cykelhjälm och sadel så sköt jag upp den en stund. Blir så arg när hon biter och nyper mig. Önskar att jag hade ett sätt som fick henne att sluta. Är det någon som vet hur man gör?

Grabbdagen

Igår var det som sagt grabbdag för mig och Iris. Vi började med en frukost hos Jägarn där Iris satt och var på sitt allra bästa humör och satt och flirtade med Wittberg. Efter det så blev det Kattrumpan för lite bad innan jag och Iris gick hem och åt lunch följt av en sovstund. Blev en rätt lång sovstund igår vilket inte hjälpte för hon var enligt rapport från Emma väldigt trött på kvällen. På kvällen var vi hos Karlbom och spelade minitennis och åt grillade hamburgare. Jag skippade utgången utan valde att gå hem och försöka få lite sömn.

Idag så vet jag inte vad vi ska göra men att vi kommer att vara ute är ingen avancerad gissning. Tror att vi satsar på lite lekplats på förmiddagen och så tar vi kanske ett bad i eftermiddag. Eller kanske vi hittar på något annat. Vi får se. Har en känsla av att vi skulle behöva gå och handla men det är för tråkigt när det är så här fint väder.


Iris ger Wittberg en kram


RSS 2.0