Kul dag

Idag har det varit en rätt så rolig dag. Det flöt på på jobbet trots kyla, snö och reklam. Och efter jobbet så gick jag till dagis och hämtade en Iris som var på ett strålande humör. Hon var tom så glad att jag lyckades få på henne hennes nya handskar som hon hittills har vägrat att använda. Nöjd och glad så stryde jag färden hemåt och Iris satt och babblade oavbrutet hela vägen hem. Väl hemma så satte vi oss i soffan och åt lite chips och drack lite fruktdryck. Efter det så var det lek och jag lärde henne att dra lite skämt. Så nu kan hon nästan "se upp för trappan"-skämtet. Kommer nog bli en liten komiker av den där lilla damen.
Och ikväll så fick jag den stora äran att natta Iris. Och det gick med bravur. Kanske ska gnälla lite mer på bloggen om att hon inte vill veta av mig. Funkade uppenbarligen idag iaf. Undrar om hon läser bloggen om dagarn?

Nu ska jag spela lite datorspel och döda lite terrorister innan jag går och lägger mig.

Inget kul

Just nu är det inte speciellt kul att vara Per Holmström. Först så är man ute i kylan halva dagen och fryser som ett litet svin. Och när man sen kommer hem så möts man av kyla från Iris också. Vet inte riktigt vad jag gjort men hon tycker inte att hennes pappa är speciellt mycket värd. Tänkte att jag ska ignorera det och låta henne komma till mig men hittills har det inte hjälpt. Hon har bara fortsatt att behandla mig som luft. Eller, det är väl bara så när hennes mamma är i närheten. Men jag kan iofs förstå att Iris hellre är med Emma än med mig. Jag hade också gjort det valet. Ja ja, vi får se om jag är något att ha idag.

Nu ska jag börja ladda för ytterligare en kall brevbärartur. Tror att jag tar vinterjackan på mig idag faktiskt.


Sömn?

Tydligen har något lurat i Iris att sömn är överskattat för hon ville inte alls sova i natt och det betyder att jag inte heller får sova speciellt mycket. Så idag är jag trött, så trött. Vill bara åka hem och lägga mig och sova men det är inte speciellt aktuellt. För idag ska jag ut och leka i snön. Tar med mig en postcykel och försöker ta mig runt i snöyran. Kommer nog att bli rätt kul faktiskt även om det inte känns så just nu. Men det är bara till att plugga lurarna i öronen och lyssna på lite bra musik så blir denna dagen också en bra dag.

Kusinmys

Iris har ju sina kusiner här och de har haft mycket roligt i helgen. Iris sov hos kusinerna i natt så jag och Emma fick sova ostörda en natt. Det fick ju inte mormor och morfar. Tydligen hade Iris haft en jobbig natt och vaknat flera gånger. Idag så har vi varit och tittat på Duran och Mollan, gått en sväng på stan och så har vi haft adventsfika här. Efter en massa lek och stim så blev det lite tv för tjejerna och då blev det lite lugn i lägenheten. Och det verkade som om de hade det rätt så mysigt ihop de små liven. Nu blir det en lugn hemmakväll framför tv:n och ladda upp inför nästa vecka med allt vad det innebär.



Kusinmys i soffan


Lördagen väntar

Jag och Iris sitter här och funderar lite på vad lördagen har att erbjuda. Det jag vet med säkerhet är att det kommer att bli en trevlig frallfrukost med Emma, Iris och jag själv. Efter det så vet jag inte vad som väntar förutom att Emma ska gå en sväng på stan.
Ikväll så lär det också bli middag och mys hos mormor och morfar där Ida och Moa bor under sin Kalmarvistelse.
Men vad som händer där emellan har jag ingen aning om. Så jag får helt enkelt återkomma med det.

Gårdagskvällen var iaf väldigt trevlig. Vi var hos mormor och morfar och åt god mat och drack gott vin. Iris hade väldigt kul med sina kusiner. De lekte, badade, åt glass, åt mat, läste, busade och Iris var så lycklig över att ha sina storkusiner i stan.

Nu ska vi snart väcka Emma och sen ska jag ge mig ut i vinterlandskaper och inhandla frallor.


Kusiner

Så var Iris kusiner i stan. Efter en liten sväng på stadens gator och torg så mötte vi upp Ida, Moa, Anna och mormor här hemma för att sen gå och äta pizzabuffé på Italia. Iris blev så glad av att träffa sina storkusiner. När hon hörde dem så gav hon ifrån sig ett glädjetjut och när hon såg dem så blev hela hon till ett enda stort leende.
Efter lunchen så gick jag och Iris hem och nu ligger hon och sover. När hon vaknat och vi gjort oss klara för eftermiddagen så ska vi gå och åka pulka. Tror att det kommer bli skitroligt med tanke på hur kul hon tyckte det v ar att åka från Kvasten och hem. Och med tanke på att det är plant och inte händer ett skit så kommer hon tycka det är skitroligt att åka nedför en backe. Hoppas jag iaf. För annars är det hela 79 kr i sjön.

Dagens outfit

Eller, det är del av dagens outfit iaf.


God morgon

God morgon mina kära läsare. Natten har varit rätt ok faktiskt. Fick gå in till Iris vid fyra och trösta lite då hon vaknade och hostade som fan. Men hon somnade om rätt snabbt och sov ända till sex då hon kom in till oss. Men vid halv sju ville hon upp så då följde jag med henne upp. Så nu har vi tittat på Musses Klubbhus som börjar bli lite av mitt favoritprogram, tror det beror på att jag klarar av att svara på alla frågor Musse ställer och klarar av att lösa alla problem som de behöver hjälp med. Och vem älskar inte Muskedansen som de dansar i slutet?

Idag så vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Men jag antar att vi kommer träffa Ida, Moa och Anna som kommer till stan idag. Men sen vet jag inte riktigt om vi ska vara ute speciellt mycket med tanke på Iris förkylning. Fast om det inte blåser och snöar lika mycket som igår så är det lite lockande med pulka. Vi får se hur hon låter under förmiddagen. Just nu låter hon rätt så illa men det är ju alltid värre på morgonen. Sen är det bara att hoppas att hon tycker det är roligare med pulka denna vintern än förra för då var hon ju helt ointresserad.

Nu ska vi snart äta lite frukost tror jag.

Bli frisk

Just nu hoppas jag bara att Iris är så pass frisk imorgon så vi kan göra något annat än att vara hemma. För blir det en dag till som den här så kommer jag få panik. Iris sov en dryg halvtimme på förmiddagen men det är allt. Hon hade nog behövt sova i åtminstonde en timme till under dagen för att låta kroppen ta hand om hennes sjukdom. Men icke, istället så är det en skittrött tjej som går omkring här hemma och gör allt för att inte somna. Jag tror att hon är inne i 93:e andningen just nu. Och när tröttheten kommer så kommer allt bus. Hon har slängt saker omkring sig, hon har lagt sig i smutstvätten inte mindre än tre gånger efter att jag sa till första gången, och så bara skrattar hon när jag blir arg. Det vill säga tills jag bär in henne i hennes rum och lägger henne i sängen. Då försvinner skrattet snabbt och övergår i gråt. Men hon är inte så jävla rolig att hänga med när hon är på detta humöret. Men jag får väl ta det eftersom hon är sjuk. Men nu längtar jag tills Emma kommer hem så jag kan få en liten, liten stund för mig själv. Antagligen så går jag till McD och handlar mat eftersom jag inte orkar ställa mig vid spisen. Och blir det inte så så ställer jag mig antagligen i garderoben en stund och bara andas.
Alla ni som har barn förstår mig säkert när jag säger att ibland vill man bara skrika rätt ut, som den här hamstern här nedanför. Men även om min lilla Iris går mig på nerverna ibland så är hon världens bästa tjej som jag älskar mer än allt annat, Emma och Bajen inkluderat ;-)






Hemma

Vid åtta-tiden så ringde Emma och sa att Iris inte borde gå till dagis. Hon hostade, snorade och var allmänt trött och gnällig. Och eftersom Emma jobber på ett litet företag där två dessutom var lediga idag så var det bara för mig att gå hem. Kan säga att det inte kändes speciellt roligt att behöva säga det till vår lagledare även om han är väldigt förstående. Men det känns skit att lämna jobbet när man vet vad som väntar de som är kvar idag. Det är Kalmarposten, reklam, mycket post, Ölandsbladet och så är det snöstorm. Så, det är ingen dans på rosor idag för en brevbärare. Så samvetet mår inte så bra just nu även om detta är en sak man inte kan påverka för är Iris sjuk så är Iris sjuk. Men det suger. Men nu får jag göra det bästa av denna dagen och försöka passa på att fixa lite inför bröllopet när Iris sover eller tittar på Teletubbies eller något annat barnprogram.

Så jag börjar redan nu helt enkelt med lite bordsplacering. I övrigt så börjar fler och fler bitar falla på plats inför dagen D. Det är ordnat med solosång till kyrkan, bandet är bokat, fotografen är klar, vi har pratat med prästen, vi har skickat in hindersprövning, syrran jobbar vidare med diverse program och andra pysselsaker(tack igen) och fler och fler ja till att komma droppar in. Så det rullar på kan man säga även om vi har en hel del att fixa med innan vi kan säga ja till varandra. Eller, det kan vi ju göra iaf men det blir nog roligare om vi får en bra fest på kvällen också

Populär? Nä

Under ett tag nu så har jag inte varit direkt populär hemma. Eller, hos Emma tror jag inte det är någon fara, det är värre med Iris. Just nu är det mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma och mamma.
Det funkar dock skitbra när Emma inte är hemma men när hon väl kliver innanför dörren så är jag inte vatten värd. Är lite jobbigt och frustrerande att inte få ta hand om sin dotter och kunna natta henne osv. Och så är det lite surt att inte kunna avlasta Emma som får ta allt.
Men nu ska jag ignorera henne lite och se om det gör så att vinden kan vända.

Vinden ja, det blåser rätt rejält här idag så det kommer att bli en blåsig och tung brevbärartur. Men vad gör det när det är sista arbetsdagen denna veckan? Då får man ta att det är tungt.

Nu ska jag återgå till arbetet


Hosta

Idag blev det en lång dag på dagis för Iris. Jag jobbade ända till fem och var där strax efter. Och då var det en trött Iris som jag hittade. Hon hade hostat så mycket att hon inte sovit i mer än 40 minuter så hon somnade i vagnen på väg hem. Blev iofs bara en kort sovstund men den var viktig för att hon skulle orka äta och vara vaken en liten stund ikväll. Nu blev det iofs en längre stund än vad som är optimalt men så får det vara ibland.
Hon har åkt på en jävla hosta. Är inte så farligt när hon är vaken men när det är dax att sova så är den inget rolig. Tycker så synd om min lilla tjej. Allt jag vill är ju att hon ska vara frisk och må bra.

Nu ska jag återvända till tv:n som har mig i sitt våld ikväll. Är faktiskt mycket bra på burken på onsdagar och då blir jag gärna en tv-slav

Snart 2 eller 16?

Iris sa idag att hon ville prata med morfar så då tog vi och ringde upp morfar och när Iris fick telefonen så gick hon in på sitt rum och babblade på som bara den. När Emma sen går in för att se vad hon gör så möts hon av denna synen. Frågan man ställer sig är om vi har en dotter som snart fyller två eller en dotter på 16 år?
Hon har iaf en väldigt skön och avslappnad stil.








Blött

Idag har det varit en minst sagt blöt dag. Är så glad att jag nu är hemma. Men jag vet att jag snart måste gå ut igen för att köpa blandfärs och snus. Bra kombination va? Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och göra vad som måste göras. Hade annars tänkt att ha en mysig eftermiddag med Iris. Hade tänkt att vi skulle titta på Teletubbies och äta kex. Men det kan vi ju göra iaf om vi tar tag i det tråkiga först.

Har trots det blöta vädret varit en rätt så bra dag. Råkade dock starta ett lite bråk på jobbet, var dock inte min avsikt utan ville bara ha reda på en sak, men det var tydligen helt fel att fråga just de två personerna. Önskar att jag hade satt ner foten och skällt ut dem men jag var på lite för bra humör för det just då. Och så har jag fått ett par nya jobbskor också och vem kan vara ledsen när man fåt nya skor?

Nu ska jag byta bajsblöja och sen så ska jag och Iris gå till Konsum

Gamla vanliga Iris?

Igår kväll så var den gamla vanliga Iris tillbaka. Den Irisen som inte vill gå och lägga sig utan föredrar att ligga och krångla och göra allt för att hålla sig vaken. Kan inte påstå att jag saknat henne men hoppet tändes om en bra natt. Nu blev den ju inte det iaf så krånglandet var helt i onödan.

Känner att det var dumt av mig att klaga på vädret igår med tanke på vilket väder det ska vara idag. Känns lite korkat faktiskt. Men, jag ska inte klaga idag för imorgon så ska det ju bli ännu värre. Men visst är det kul och mysigt med höst? Och ska jag vara ärlig så hoppas jag att det slår om till vinter tills på söndag för då är det första advent och då är det enligt mig vinter. Och sen kan det vara vinter fram till slutet av februari. Men det behöver inte vara riktigt lika kallt som förra året.

Regn

Hur kan en sån fin morgon som det ändå var bli till en sån skitdag. Och nu pratar jag enbart vädret. Det har ju för fan regna hela dagen i stort sätt. Det är så ledsamt. Och när mörkret nu lägger sig som ett täcke över staden så blir man fan inte mycket piggare. Nä, jag längtar tillbaka till Thailand där det fanns värme och sol. Det var sol då och då iaf, det är det ju inte här.

För den delen längtar jag hem också till Emma, Iris och myskväll med lite tända ljus och ett eller två glas vin

Skitdag

Detta kommer att bli en riktig skitdag. Den har inte börjat bra och den kommer fan inte att bli speciellt mycket bättre. Har tappat all lust till att jobba idag och vill bara hem och lägga mig. Men det funkar ju inte så i verkligeheten så jag får väl bita ihop och göra det bästa av det. Orkar och vill inte säga varför utan ni som behöver veta det får veta det.

Nu ska jag jobba och vara en bra anställd

Sjuk?

Det verkar som om min lilla ängel håller på att bli sjuk. Håller nu tummarna för att en god natts sömn gör att bacillerna försvinner från hennes lilla kropp. Vill inte att hon ska vara sjuk.

Dagen idag har varit en bra dag. Var väldigt trevligt i Lindsdal där vi firade Arvid. Han blev jävligt nöjd över sin nya Milantröja med Ibrahimovic på ryggen. Självklart så var han även nöjd med skjortan och riddaren oxå men Milantröjan var tydligen det bästa eftersom han valde att ta på sig den direkt.
Har varit jävligt trevligt att ha syster hemma och denna gången träffades vi lite mer än vad vi gjort de senaste gångerna.
Och jag hoppas att hon vet hur mycket jag och Emma uppskattar allt arbete hon gör inför bröllopet.

Vi har även hunnit med att städa här hemma idag med så vi har hunnit med både nytta och nöjen idag.

Nu blir det sängen

Saknad

Igår när vi var ute i Lindsdal för middag och lite mys med familjen så frågade jag mormor och hon hade några av morfars manschetteknappar kvar som jag kunde låna när jag och Emma ska gifta oss. Och idag så kom det fram att de hade legat hos mamma och pappa. Så när vi satt och åt lunch idag så fick jag titta på dem. Blev ett väldigt känslosamt tillfälle för mig. Att se morfars initialer på manschetteknapparna och inse att de tillhörde honom när han levde fick mig att sakna honom något oerhört. Saknar alltid min morfar, farfar och farmor men ibland kommer det tillfällen då saknaden blir till något mer. Och idag var det ett sånt tillfälle.

Jag har så mycket minnen av min morfar som jag aldrig kommer glömma. Vissa minnen kanske inte ens är riktiga minnen utan bara kort jag sett men som väcker känslor i mig och jag önskar att jag kom ihåg bättre. Men jag glömmer aldrig när jag fick sitta i morfars knä och styra bilen ute vid sommarstugan, eller när han lärde mig köra båten. Och jag kommer ihåg ett antal läxförhör han hade med mig. Kommer ihåg när jag fick följa med morfar till tändsticksfabriken i Tidaholm och sitta i de stora lastbilarna och de tändstickorna utan svavelplutten i ena änden som jag och Charlotte fick ha att leka med. Eller doften av hans pipa som tyvärr övergick till cigaretter i slutet, pipan var bättre. Och den sista gången vi såg varandra så hånade han mig för en misslyckad färgning av håret som slutade med att jag såg ut som en morot som han uttryckte det. Glömmer inte heller hur och när jag fick reda på att morfar var död. Vet exakt var jag var, vad jag hade gjort och vad jag gjorde efter det. Efter att ha umgåtts med familjen för att sörja så gick jag upp på mitt rum, satte mig med ryggen mot garderoben och lyssnade på Tro med Marie Fredriksson. Och jag var förbannad för det var så jävla orättvist. Min morfar var när han dog pigg och frisk. Han cyklade varje dag och det var inga små rundor han gav sig ut på. Och så helt plötsligt så får han en hjärtattack. Och jag var förbannad för att jag aldrig fick en chans att säga hej då. Mina föräldrar fick säga hej då på sjukhuset men när de gjorde det så spelade jag fotboll. Önskar än idag att jag fått reda på vad som hänt innan matchen men å andra sidan så är det kanske lika bra att jag slapp se morfar död så minnet av honom är glädje och liv istället för död.

Vet inte varför jag skriver detta men ibland är det skönt att skriva ner vad man tänkt under dagen och att jag gör det på bloggen är väl för att kanske få fram en lite annan sida av mitt liv än bara barn, fotboll, jobb osv.


Kommer iaf vara väldigt speciellt för mig att bära morfars manschetteknappar på min bröllopsdag och veta att han på det sättet är med mig.

Tills sist, morfar, jag saknar dig




Morfars manschetteknappar. initialerna står för Gunnar Kerstensson


Lördagen

Glömde tydligen att skriva något igår så det gör jag nu istället. Lördagen började en timme för tidigt för mig. Jag och Emma brukar få en sovmorgon var på helgerna och då brukar vi få sova till nio. Nu ville Iris att jag skulle gå upp redan vid åtta. Hon lyckades dock inte riktigt med sin olan utan jag låg kvar i sängen till strax innan halv nio. Men det blev en för tidig uppgång iaf.

Efter frukost och allt annat som hör morgonen till så tog vi en sväng på stan och uträttade en del saker inför framtiden. När jag kände mig klar med stan så tog jag bussen ut till Dadda. Hos Dadda blev det lite skitsnack, fotboll och lite bilder från Thailand. Allt verkade vara bra med Dadda förutom att han såg ut som en taliban med ett väldigt stabilt skägg.

Sen hoppade jag på bussen ut till Lindsdal och gissa vilka som satt på den bussen? Rätt, Emma och Iris. Så kvällen spenderades ute i Lindsdal där vi åt middag och umgicks med faster, farbror, Arvid, farmor, farfar och gammelmormor. Blev en rätt sen buss hem med en jävla massa folk som skulle ut så det var livat. Fan vad jag inte längtar till Iris blir så gammal att hon ska ut. Och när det väl är dax för det så hoppas jag verkligen att modet är förändrat för idag verkar det som om den som har kortast kjol vinner och så vill jag inte att det ska vara om några år. Nä, då ska det vara långkjol, heltäckande överkropp och det ska inte se det minsta slampigt ut.
Men de var en trevlig tjej som förvisso såg ut som ett halvt sprutluder som tittade på Iris så mycket och avslutade med att säga att vi "har en väldigt söt bebis" innan hon hoppade av bussen. Tack för det.

Igår så satte vi upp lite väggdekorationer i Iris rum. Först så satte vi de över sängen och då blev de rätt snabbt nedrivna av en liten bustjej. Då flyttade vi dem och då trillar de ner av sig självt lite då och då. Men med en massa extra dubbelhäftande tejp så sitter de nu på plats. Men att de skulle rasa ner kunde man nästan räkna ut med tanke på priset, vi köpte de nämligen i Thailand för 55 kr. Det är iaf Musse Piggs klubbhusfigurer som numera pryder Iris vägg.



Iris nya väggdekoration


Måsen och Jenny

Idag så har vi varit på Måsen med faster och Arvid. Iris var på ett konstigt humör och blev lite grinig så fort hon inte fick som hon ville. Där emellan så var det bara bra. Så hon pysslade, ritade, målade och sjöng. Arvid verkade också ha det väldigt bra för han kröp omkring och ställde sig sedan och öste klossar ur en låda.

Efter Måsen så begav vi oss till Jenny Nyströmskolan och åt lunch. En tre-rätters där jag valde fisk till huvudrätt. Fisk? Vad har hänt med mig? Det fanns ju kött att välja på. Gott var det iaf. Iris hade lite problem att hålla sig vaken under middagen men jag lyckades ha henne vaken tills vi kom hem och då somnade hon på två minuter. Så nu ligger gumman och sover och jag har satt igång en tvättmaskin och plockat in lite kläder i garderoben.

Vi får se vad vi ska hitta på i eftermiddag. Var tänkt att vi skulle fika med Martin och Alice men vi får väl se hur sugna de är på att åka in till stan i detta vädret. Jag måste iaf ut igen för att köpa vin, våtservetter och en födelsedagspresent till Arvid. Men eftersom jag vet vad jag ska ha så ska jag vara snabb och effektiv så vi slipper vara ute så länge.

Om någon undrar så är det fem veckor kvar till julafton. Fan vad kul med julafton för den delen. Den ska för övrigt firas hemma hos oss i år. Första gången men förhoppningsvis inte sista.

Slänger upp en bild från Thailand som iaf får mig på bättre humör. För er som inte var med så är det kanske inte lika roligt.


Rätt så nära paradiset faktiskt


Förstenad

Min dotter har blivit beroende av tv:n redan innan hon fyllt två. Idag som hon som förstenad framför tv:n och tittade på Musses klubbhus.
Idag lyckades vi hålla henne vaken till halv åtta så nu finns det hopp om en skaplig natt. Jag håller iaf tummarna.


Iris är helt inne i vad som visar på tv:n


Sista dagen

Så var den sista arbetsdagen för den här veckan här och den börjar inte bra. Vid infon idag så får vi reda på att det blir smörgåstårta imorgon. Och då jobbar ju inte jag så jag blir utan. Fan.

Idag blir det ytterligare en tung dag på jobbet men det går an när man väl kommer ut och kan plugga in lite musik i öronen och bara traska på. Det är innearbetet som är segt såna här dagar.

Iris har som vanligt inte sovit speciellt bra i natt. Skulle upp vid tre igen men efter en lång och utdragen kamp så somnade hon om och sov gott till halv sju. Är så jävla irriterande att hon vill upp trots att hon är skittrött. Vet inte hur vi ska få ordning på det men vi får kämpa lite för att hålla henne vaken lite längre om kvällarna helt enkelt så kanske det går. För så här orkar vi inte hålla på länge till. Både jag och Emma är som två trötta zombies på kvällarna och det är inget kul. Så nu måste det bli ordning på torpet.

Nu ska jag jobba igen

Tiden går

Så var ännu en dag över. Tycker själv det är tråkigt och töntigt att säga att tiden går fort men vart tar tiden vägen egentligen. Dagarna bara försvinner och nu är det snart helg igen. Skönt det ska bli att få vila lite vilket jag förhoppningsvis får.

Idag var det sjukt mycket att göra på jobbet men det gick rätt så bra. All cred åt våra lagledare som med bra planering löste denna dagen. Lär väl bli en del imorgon också tror jag.

Efter jobbet så var jag och Emma på ett möte med prästen som ska viga oss, Anders. Han berättade hur vigseln kommer gå till, vi valde psalmer och pratade lite allmänt hur det funkar. Både jag och Emma blev lite nervösa för idag insåg vi nog båda två att det är rätt nära. Nu är det ju knappa två månade kvar men med tanke på det första stycket så är det snart dax. Ska bli jävligt kul iaf när vår bröllopsdag väl kommer.

Nu ska jag sova för jag är väldigt trött.

Mycket

Idag är det jävligt mycket att göra på jobbet. Kommer ha fullt upp hela dagen kan jag lova er. Så jag skriver inte mycket mer än så här.

Tröttare än tröttast

Jag är så sjukt trött så när jag skrivit klart det här inlägget så kommer jag gå och lägga mig. Och att jag går till sängs så här tidigt tillhör inte vanligheterna.

Idag kom som sagt syrran och Arvid till Kalmar och de kom direkt från tåget och hälsade på. Var lite rädd för att Iris skulle bete sig som Iris gör när andra barn är i närheten. Men idag så skötte hon sig exemplarisk. Inte ett försök till att bitas, inte knuffar, inget nypande, inga slag. Så hon skötte sig bättre än vad jag kunde hoppas på. Det var pussar och kramar och klappa fint. Och hon var väldigt glad över att se faster och kusin. Så nu ser iaf jag fram tills vi träffar dem igen om någon dag.


Kusinerna sitter och är söta i  Iris säng


Tidigt

Iris har för tillfället fått för sig att dagen börjar vid tre-tiden på natten. Nu vet vi ju att det beror på tidomställningen men det är jävligt irriterande att behöva vakna vid tre för att hon vill gå upp. I natt så lyckades vi dock få henne att somna om till kvart över fyra men sen var det kört. Fördelen med det är väl att man är igång i kroppen och knoppen innan man går till jobbet.

Idag så kommer syrran och lilla Arvid till Kalmar. Ska bli skitkul att få träffa dem igen. Arvid har ju fyllt ett så till helgen blir det kalas för honom. Har egentligen lust att ge honom hans presenter redan idag men det får vänta. Ska iaf bli kul att få se hur lillgrabben vuxit sen senaste gången vi sågs.

Känner att jag har mycket att göra i veckan. Hade tänkt att jag skulle försöka hinna med att träffa Dadda någon kväll också. Och så ska jag på möte imorgon eftermiddag och så har vi en del att plocka med hemma. Och så har vi några maskiner med tvätt som ska köras också efter resan. En del är tvättat och klart men lika mycket återstår att få rent.

Nu, jobb

Tillbaka i vardagen

Är nu hemma från Thailand och tillbaka i vardagen. Har varit en underbar resa som gett mig en massa minnen som jag kommer bära med mig resten av livet. Har fått se och uppleva så mycket saker som jag aldrig trodde att jag skulle få vara med om. Har träffat människor som jag alltid kommer minnas. Har fått se Iris växa så mycket på två veckor så jag knappt hängde med. Jag har fått en insikt i hur lyckligt lottade vi är på ett sätt som bor där vi bor och på samma gång se hur mycket vi har att lära av de som har det mindre bra. Att ta vara på det som finns en nära och att ge av sig själv utan att kräva något tillbaka.

Har för den delen en jävla massa kort som jag vill visa er men just idag så orkar jag inte sitta och välja vilka. Men här kommer den bilden jag är mest stolt över att jag tog.



Se, jag vågade ta kort på en orm. Och för er som inte vet så är ormar det absolut värsta jag vet. Men jag vågade gå fram så pass nära att jag kunde ta denna bilden. Visade sedan upp den för lokalbefolkningen som kunde engelska och fick då reda på att den var "dangerous, very dangerous". Och det gör mig ännu mer stolt. Jag kunde ju dött om den fått för sig att hoppa på mig och bita mig.

Kan ta en bild till på världens bästa guide. Mannen på bilden är Pop. Han tog med mig till sina hemtrakter som ligger några mil från ön där vi bodde för att jag skulle få se lite härlig djungel och kunna ta lite fina bilder. Och inte nog med det, han visade mig runt i området där han bor, han bjöd på mat, resan dit och på en underbar upplevelse utan att jag fick betala ett skit. Allt jag kunde ge han var en tröja, iofs en väldigt fin tröja men det kändes genant att inte få betala bensin, mat eller något annat.



Nu lite Iris. Min lilla tjej har varit otroligt duktig hela resan. Hon har inte klagat överdrivet mycket över att bli smord med solskyddskräm och hudkräm och sånt. Hon har blivit en riktigt litet vattendjur. Hon älskade att bada i poolen så pass mycket att hon en gång försökte gå ner för stegen själv till poolen utan att någon var i den. Hon klarade flygresan hem väldigt bra trots att det inte finns allt för mycket att göra på ett plan. Och då är det ändå en resa på 11 timmar. Just nu är hon dock lite jetlaggad och somnade redan vid sex idag efter att ha gått upp vid halv tre i morse. Det var ingen höjdare för Emma som hade natten. Men nu är det tillbaka till verkligenheten för henne också då det är dagis imorgon.

Nu ska jag titta lite på fotbollsgalan innan jag går och lägger mig och tar igen lite förlorad sömn.


Thailand

Sa, da ar man i Thailand. Var ett tag sen sist och det ar svart att tro att det ar samma land. On vi ar pa heter Koh Kho Khao och det ar ratt nara paradiset. Har slipper man alla som ska salja en massa skit till en. Det enda som stor ar cikadorna pa kvallen.
Sa, vad har vi gjort da? Vi har badat i var privata pool, vi har badat i havet, solat, besokt en skola som ni kommer fa hora mer om, vi har akt bat, shoppat, akt taxi, atit gott, atiti mycket, druckit gott, badat annu mer, sett en very dangerous orm(foto finns och kommer nar jag ar hemma) solat, last bocker, gatt, lost korsord, varit i en mycket Thailands stad dar de inte var direkt vana vid turister, haft en vild dotter som slagit sig en javla massa och en massa mer.

Att vi har egen pool beror pa att vi inte fick vad vi bokat och som kompensation sa fick vi byta upp oss lite mot en liten avgift. Sa nu har vi det kanon med poolen 10 meter fran sangen.

Ja, sa vi har det helt enkelt javligt bra och det ar nastan en vecka kvar i detta paradis. Tror aldrig att jag traffat sa mycket vanligt folk som bara vill att man ska ha det bra. Och alla alskar Iris vilket ger oss lite battre service. Iris har for den delen borjat lara sig lite thai vilket ar valdigt uppskattat av thalandarna. Hon gar for den delen under smeknamnet Bye Bye.

De kommande dagarna sa ska vi ta oss ivag pa lite utflykter, en snorklingstripp och en rundtur pa on dar vi ska fa se hur folket har lever. Ska bli kul att fa en del av det riktiga Thailand bortom alla hotell och restauranger.

Far se om jag skriver nagot mer innan jag ar hemma. For jag har ju trots allt semester och da ska jag val slippa tanka??

RSS 2.0