Datorfri dag

Att jag inte bloggat idag beror på att jag i stort sett haft en datorfri dag. Förutom att jag satt en stund vid datorn på jobbet och gjorde lite nytta så är det först nu som jag sitter vid datorn igen. Tillhör inte vanligheterna med så lite dator men det har varit rätt skönt. Kanske ska testa en dator, mobil och tv-fri dag någon gång.

Trots att det var rätt kallt så var det en trevlig dag att vara brevbärare på. Solen sken, fåglarna kvittar(kanske inte) och det var lagom med post. Fler såna dagar tack.

Efter jobbet så var jag hemma och åt och umgicks lite med mina tjejer innan jag åkte till Henke för en FIFA-kväll. Och idag så var det faktiskt jag som var den bättre av oss. Har inte varit så de senaste gångerna men idag var det min tur. Var en väldigt trevlig kväll som bjöd på ett drama utan dess like men det orkar jag inte förklara här.

Imorgon så är det jag och Iris har kvällen för oss själva eftersom Emma ska ut och äta med damerna i föräldragruppen. Så då ska vi mysa ordentligt, chips, pepparkakor, någon god mat, film och lite sagor på det. Och det bästa är att vi får göra om det på onsdag igen eftersom Emma är iväg då oxå.

Nu ska jag borsta tänderna

En söndag i januari

Idag var det en nästan helt vanlig januarisöndag. Skillnaden var att idag så var det ingen Iris hemma på morgonen då hon spenderat natten i Lindsdal. Jag och Emma tog då en rätt bra sovmorgon och vaknade först vid halv 10. Det tillhör inte direkt vanligheterna så det var jävligt skönt.
Efter frukost, dusch, tandborstning osv så tog vi oss ut till Lindsdal där det bjöds på lunch och en glad Iris. Är nästan så att det bästa med att lämna bort Iris är stunden då man kliver innanför dörren och möts av världens gladaste Iris.
Vi har även hunnit med Hansa City, handla och äta middag hos mormor och morfar. Tycker om dagar när man inte behöver laga någon mat. Borde ha det så varje dag.

Snart är det snart dax att plocka fram lite chips och cola och sätta sig i soffan och se på Solsidan och bara ha det bra. En bra avslut på en bra kväll.

Och för att inte vara det minsta kronologisk så tar jag lite om gårdagskvällen oxå. Efter att Iris blev hämtad av farfar så vilade jag och Emma en liten stund innan vi gjorde oss klara för Hamnkrogen. Emma tog en fisk och jag tog en oxfilé som var magisk. Den var så ruskigt god att jag hade kunnat äta 4-5 kilo kött. Mmm, kommer drömma många våta drömmar om den köttbiten i framtiden. Och till maten så blev det ett mycket trevligt vin så det var helt enkelt kanon. Betyget på en femgradig skala, fyra.
När allt var uppätet så gick vi hem och åt lite ost och drack mer vin. Och efter en trevlig kväll så väntade sängen.

Imorgon är det måndag och en ny vecka väntar.

Simhallen del II

Simhallen idag var en riktig succé. Iris trivdes som fisken i vattnet och hade det väldigt roligt. Hon hoppade från kanten, låg på en flytdyna och hade det kul, åkte rutchkana och passade även på att trillar ner från rutchkanan åt fel håll vilket betydde en vålt med hjälp av trappstegen upp innan hon hamnade i vattnet. Och det sista var väl det enda som inte var roligt. Hon tyckte tom att det var roligt att tvätta håret efteråt vilket inte tillhör vanligheterna.
Jag hade som mest kul när jag efter mitt enda åk i vattenrutchbanan hade dagen snabbaste åk. En stund senare var jag inte lika munter då jag såg att någon hade åkt snabbare. Säkert någon liten snorunge.
Efter simhallen så somnade hon rätt fort och förblev sovande rätt så länge. Nu är hon i Lindsdal hos farmor och farfar där hon ska spendera natten. Var inget kul när farfar åkte iväg med henne. När jag skulle stänga bildörren och gå så ropade hon pappa och började gråta. Usch, är ingen höjdare att vara med om. Ringde lite senare för att kolla om allt var ok och det var det. Hon var glad och nöjd när hon kom fram och fick se farmor. Kunde jag väl iofs räknat ut men det är ändå skönt att höra att allt är ok.

Om en stund ska vi till Hamnkrogen och äta. Ska bli trevligt med en middag med min fru. Första gången vi äter ute som gifta, coolt va?


Min lilla badtjej


Simhallen

Idag så blir det simhallen för hela familjen dit vi även får med oss familjen Anderbom. Var alldeles för länge sedan Iris fick simma. Senast var i Thailand om jag inte minns fel. Och med tanke på att hon älskar vatten så är det lång tid utan. Fast hon har ju inte varit helt utan vatten för hon har ju fått bada i badkar och badbalja men det är inte samma sak. Ska ta med lilla kameran så det kan bli en bild i eftermiddag om ni har tur och jag har ork.

I eftermiddag så ska Iris ut till farmor och farfar för att stanna där över natten. Jag och Emma ska till Hamnkrogen och äta och dricka gott. Sen ska det bli skönt att sova en natt ostörd. Och så sovmorgon på det så har vi en kanonhelg framför oss.

Fredagsöl

Denna veckans öl är


Småland


Dagen, än så länge

När vi gjort oss klara för dagen så gick vi ner till Måsen där Iris målade, ritade, sjöng, klistrade, åt kaka och så arbetade vi med lera. Så det var full fart hela tiden. På vägen hem så somnade Iris i vagnen vilket inte var så välplanerat eftersom vi skulle till Jenny Nyströmskolan och äta strax efter. Så det blev en liten sovstund på ca 10 minuter innan hennes elaka far väckte henne.
Väl på Jenny så var dock humöret på topp, det var däremot inte hennes matlust vilket gjorde att hon inte fick i sig allt för mycket mat. Jag tyckte däremot att maten var kanon och var mätt och belåten när vi gick därifrån.
Fem minuter efter att vi kom hem så slocknade Iris och har nu fått sin efterlängtade sömn. Själv så har jag slappat framför tv:n och datorn.

Om en stund ska vi ut på stan för att köpa lite saker inför helgen. Sen kommer nog morfar hit på en fika.

Återkommer senare med bla Veckans fredagsöl


Pappadag

Idag ska jag vara hemma med Iris så hon får en pappadag. Var ett tag sen nu vi var hemma en hel dag bara hon  och jag. Så, idag ska vi hitta på en massa kul tillsammans. Iris var så exalterad över denna dagen att hon tyckte att den skulle börja redan 05:40. Det tyckte kanske inte jag men det är inte jag som bestämmer när det är dax att gå upp. Så, vad har vi hittills hunnit med då? Inte speciellt mycket, bara lite frukost, läsa lite böcker och titta på tv. Men dagen är ung och vi kommer hinner med betydligt mer. Vi ska till Måsen, äta lunhc på Jenny Nyström, sova, leka och så ska vi hitta på något annat kul.
Måste till Systemet oxå eftersom jag ska göra en kaka till imorgon som det ska vara sprit i.

Nu är det hög tid för tandborstning, tvätt och påklädning.

För den delen. Är det ok att kommunen ska betala 112 miljoner för vägar, parkeringar och träningsplaner för att gynna en förening i stan? Nä, det är vidrigt och vidrigare blir det när det inte ens gått rätt till. Fy fan. Ska starta en egen kommun tror jag

Trötta tjejer

Emma skulle natta Iris ikväll och gick in i Iris rum. Efter ett tag så blev det tyst och det förblev så. Efter en stund så började jag misstänka att Emma somnat där inne. Och mycket riktigt, när jag kommer in i hennes rum så ligger de båda två där och andas tungt och sover som två små grisar. De var väldigt söta. Men nu har jag fått upp Emma ur sängen och ner i soffan istället där vi nog kommer spendera resten av kvällen

Älskade Iris

Iris ville titta på Teletubbies förut och å fick hon självklart det. Jag satte mig i soffan för att göra henne sällskap. Efter en stund så kom Iris fram till mig, kröp upp i mitt knä och gav mig en stor kram. Sen satte hon sig och mös in sig så mycket det bara gick. Och där satt hon och var så fin. Hela jag fylldes av en värme som bara den här lilla tjejen kan ge mig. Jag vill tro att hon gör mig till en bättre människa än vad jag var innan hon föddes. För det är ju så att man vill göra allt för att hon ska ha det så bra som möjligt och jag skulle göra vad som helst för hennes skull.


Min älskade dotter


Kallt

Är det bara jag som tycker att det har varit kallt idag? Fan, kroppen fick en chock när jag kom ut idag på morgonen. Och då var det inte så länge sen det var så här kallt och ännu kallare tom men hur det kändes hade tydligen min kropp glömt bort. Men, förutom kylan så har dagen varit bra. Fick order av Witte att köpa lunch till honom och eftersom han tydligen är en renlevnadmänniska så skulle han ha sallad vilket fick mig att åka till Kallskänken och handla. Och vad finns det där som är gott? Just det, smörgåstårta. Mmm, det var gott.
På eftermiddagen så pratade vi om vem som var den mest kända kompisen man hade på Facebook. Och som tur var så var det inte riktigt så tragiskt som jag först trodde utan jag hade en som är lite känd utanför Kalmar. Tack gode gud för det. Vem det är får ni räkna ut själva

Idag blev Iris hämtad på dagis av farfar som tog med henne ut till Lindsdal där hon tydligen fick lite glass till efterrätt. Hon blir bortskämd där ute vilket jag tycker är gutt. Vill att min dotter ska bli bortskämd av hennes far-och morföräldrar. Men bara på det bra sättet som det är nu.
Men om en liten stund så är hon hemma och då är det min tur att skämma bort henne, med kärlek. Gud vad töntigt det lät. Borde nästan trycka på deleteknappen en liten stund så det försvinner men jag jobbar inte så.


Trött

Jag är så jävla trött. Iris vaknade ungefär 743 gånger i natt. Och det är inget som gör mig pigg. Var svårt att gå upp idag och det enda jag ville var att dra upp täcket över huvudet och sova vidare. Nu var ju inte det ett alternativ eftersom det är jobb idag. Men jag är ledig imorgon så det är bara att kämpa sig genom denna dagen. Kan dock bli tidigt i säng ikväll.

Nu ska jag klä på mig och börja tänka på att gå bort till upphämtningsplatsen dit Witte kommer 07:04 enligt honom själv.

En bra dag

Får säga att detta har varit en rätt bra dag. Den började bra, fortsatte bra och avslutades bra. Som en dag ska vara helt enkelt.

Fick åter igen sitta inne och jobba idag och idag var det ruskigt effektivt arbete från min sida. Hann med betydligt mer än vad jag trodde och då hann jag även med lite jävelskap med mina arbetskompisar. Men, det är viktigt för att iaf jag ska trivas.

Ikväll så har jag och Iris varit ensamma eftersom Emma är och äter sushi med Jenny. Och om jag får säga det så har vi haft en väldigt trevlig kväll. Vi läste en massa sagor, tandborstningen gick kanonbra, Iris satt i mitt knä och drack välling och slutligen så gick vi in och la oss i hennes säng där hon somnade och jag var väldigt nära att göra samma sak. Och medan jag ändå pratar om att ha det mysigt med Iris så kan jag idag avslöja att jag är ledig på fredag. Så jag och Iris kommer ha en heldag ihop. Blir antagligen en sväng till Måsen, lunch ute, kanske gå till bibblan eller något annat trevligt på eftermiddagen. Ska bli kul iaf att ha en fredag ihop igen, var ju en hel månad sen sist.

Eftersom detta är ett rätt så tråkigt inlägg så bjuder jag er på ännu en sång av Iris som hon sjöng i söndags morse. idag blir det Blinka lilla stjärna. Enjoy!




Den hemlige miljonären

Eftersom handbollen idag saknade betydelse så valde vi att titta på Den hemlige miljonären på Kanal5. Var ett intressant program där en miljonär jobbar "undercover" som volontär. Det var så idag iaf, hur det blir i fortsättningen vet jag inte. Men, det är rätt intressant att se hur folk har det på den absoluta botten i Sverige. Man vet om att det finns men ändå har man ingen aning. Idag så valde miljonären att ge bort drygt 200 000 kr till olika människor för att de ska kunna fortsätta hjälpa folk. Antagligen en piss i sjön för honom men värt jävligt mycket för de utsatta. Man kanske ska ta och skänka en slant då och då till de mer behövande.
Är nyttigt att se lite såna program ibland och det får en att uppskatta vad man har.

Nu ska jag gå och lägga mig och sova så jag orkar med morgondagen.

Min dotter, ett geni

På väg hem från dagis idag så gick vi över bron vid brandstationen och då fick Iris syn på några ankor som satt på isen bredvid vattnet. Jag frågade Iris hur många ankor det var och hon började räkna. Efter ett tag så hade hon kommit till tio och stannade där. Kände att jag var tvungen att kontrollräkna ankorna och döm av min förvåning när det var tio ankor som satt där. Min dotter är ett geni helt enkelt. Inte ens två år och kan redan räkna, imponerande.


Stör ej, geniet tänker


Luft, luft, luft

Just nu är jag bara luft i min dotters värld. Duger inte till något alls. För en stund sen så trillar hon och slår i huvudet precis framför mig. När jag lyfter upp henne för att trösta henne så ropar hon "mamma, mamma, mamma".
Igår försökte jag borsta hennes tänder men det enda som hördes då var "mamma, mamma, mamma".
Vad vi än ska göra så är det "mamma, mamma, mamma" som kommer från Iris mun. Så man känner sig inte så uppskattad.
Ska iväg en stund ikväll vilket ska bli skönt för då slipper jag bli dissad i några timmar iaf.

Men jag är inte bitter....

Min väns far

Alla som läser denna bloggen vet ju vem Martin är. Eller hur? Men har ni träffat Martins pappa Håkan? Det har jag. För ett antal år sedan så frågade Martin mig och jag kunde hjälpa hans pappa att hämta en tv som skulle köras från Kalmar till Öland. Jag skulle inte köra utan bara vara med som bärhjälp. Håkan hade beställt en taxibuss som skulle frakta tv:n medan vi tog bilen över. Nu blev det som så att Martin och taxisnubben bar tv:n, dels ut från affären och in i Håkans hus. Allt jag gjorde var att hålla upp två dörran och åka med. Men Håkan såg ju vad som hände och inte hände och trots mina protester så blev jag belönad. Men Håkan har efter det gärna skojat med Martin om att jag kan hjälpa till att hålla ett handtag osv vilket jag personligen tycker är rätt kul.
I höstas var iaf Håkan iväg på en resa till Tyskland och på båten fick han syn på en sak som gjorde att han tänkte på mig, en adventkalender med Simpsons. Denna kalendern fick jag igår av Martin, glömde den dock när vi åkte därifrån så den kom i min ägo först idag. Är väldigt glad att för den även om jag aldrig kommer öppna den. Dels för att jag inte äter choklad men framför allt för att jag vill ha den i sin orginalförpackning. Så tack Håkan och Martin för den fina gåvan.








Fick även en annan fin sak av Martin som fått mig lite nostalgisk. Fick rugbyfilmen från 1998 då jag spelade sista året. Är rätt kul att se sig själv som en ung och vältränad pojke. Lite skillnad mot nu. Fan, det länge sen nu. Men det är det som är så skönt, att man nu som en gammal man kan titta på sig själv och se vilken idiot man var och tycka att det är skönt att man slipper vara med om sånt nu.

 


Konstig dag

Har haft en rätt så konstig dag med en massa dumheter av mig själv. Glömde nycklar, räknade upp reklam fel och var allmänt virrig. Nu gick det rätt bra iaf men det är irriterande att vara halvdan i huvudet.

Ikväll blir det en väldigt lugn hemmakväll utan en massa stim. Ska bli skönt.

Är i en svacka idag som ni märker men lovar att bättra mig till imorgon.

By the way, fick till ett bra citat igår när vi tittade på handbollen.
"Hade jag inte varit gift så hade jag sagt att de kroatiska kvinnorna är vackra, men nu är jag gift så då tycker jag inte det"
Nu tyckte Emma att det var ok iaf att jag tyckte att de var vackra så då tycker jag det.

Karatenatt

När natten började lida mot sitt slut och det var någon timme kvar innan klockan skulle ringa så fick jag ett antal brutala uppvaknanden då Iris hade kommit in i vår säng och låg mellan mig och Emma. Det brutala med det är att hon får för sig att hon kan karate och testar sina färdigheter på mina revben. En gång gjorde det tom ont när hon landade en hälspark på det tredje revbenet nerifrån. Men hon är förlåten för länge sen för sen vi gick upp har hon varit en riktigt mysig liten tjej. Är synd att det är jobb idag för jag hade gärna spenderat hela dagen med henne. Men, jobbet väntar så det är bara att glömma.

Denna veckan är det fullt upp för familjen känns det som. Imorgon ska jag iväg till Henke, på onsdag ska Emma iväg, på torsdag är det Svensk Maffia på tv vilket jag inte kommer missa och sen är det helg. Och på lördag är vi barnfria och ska ut och käka.

Ibland tyccker jag att vi lämnar bort Iris för mycket fast ändå inte. Tror att vi gör det lagom mycket och ska ses som föredömmen för andra föräldrar som inte utnyttjar möjligheten för att kunna umgås med varandra utan barn. Är bra för alla inblandade att vi gör det. Iris får möjlighet att umgås med sina mor- och farföräldrar, mor- och farföräldrar får umgås med Iris och jag och Emma får umgås med varandra. Så egentligen så tjänar alla på det. Eller hur?

Nu är det snart dax att börja röra sig mot dagis och jobbet. Slipper gå idag eftersom vi ska lämna tillbaka morfars bil vilket betyder att jag får åka med Emma och Iris. Skönt.

Lindsdal

Blev som sagt en eftermiddag i Lindsdal som började med en fika hos familjen Anderbom. Martin fick idag sin födelsedagspresent och det var ett par gubbtofflor. Tycker det passar honom nu när han bor i villa och börjar bli gammal. Men nu vet vi inte om vi kan umgås mer med dem eftersom Iris visade sig från sin allra sämsta sida och slog, bet och drog stackars Alice i håret. Förstår Anderbomarna om de vill skona sin dotter från det ett tag framöver. Blir så trött på min lilla tjej när hon beter sig så.

Hos farmor och farfar så var hon dock på ett strålande humör och dansade, sjöng och lekte. Och så blev det lite mys med farfar när de satt och tittade på kort i datorn. Värmer mitt hjärta att se Iris och hennes farfar när de sitter och har det mysigt ihop.


Kanske inte världens bästa bild men det blir inte bättre med mobilen


Bä bä ita amm

Iris hade en liten sångstund idag på förmiddagen och idag bjuder jag er på denna sången


Senap

Till lunch idag så åt vi falukorv och makaroner. Och när jag äter falukorv och makaroner så vill jag ha ketchup och mycket senap på. Men det var tydligen fel enligt Emma då jag fick frågan;
"Blir inte maten kall när du har så mycket senap och ketchup på maten?"
Den kanske inte är direkt varm efter men det förhöjer ju smaken så oerhört mycket. Helst skulle jag vilja ha så mycket senap att det gör ont i huvudet när jag äter den men det blir lite jobbigt i längden. Och från den frågan så gled vi vidare på mer senapsprat. Är inte vanlig senap en rätt meningslös grej? Den smakar knappt något? Ingen styrka och färgen är inte heller något vidare. Och senap ska helst inte vara grovkornig heller men det funkar i nödfall om den är stark.
Så är vi nu alla överrens om att vi ska se till att det kommer starkade och mindre grovkornig till alla affärer istället för den vanliga mesiga senapen?

Frallor

För en stund sen så tog jag och Iris en promenad för att köpa lite frallor på Ekelunds. När vi kommer fram så är det inte öppet. WTF? Vad är det för sätt att öppna vid 8? Nu fick vi vänta i fem minuter. Ska det vara så? Nä, säljer man frallor ska man vara morgonpigg och öppna senast 07.00, Eller har jag fel? Nä, tänkte väl det.
På väg hem så slapp Iris att åka vagn och fick gå halva vägen. Eller gå är kanske inte helt rätt. Hon sprang mest, hon jagade fåglar, gick på alla små ishögar och skrattade och mådde bra. Är så kul att vara ute med henne när hon är på det humöret.

Planerna för idag är inte helt spikade än men det lutar åt att vi drar oss ut till Lindsdal för att fika med familjen Anderbom och äta middag med farmor och farfar. Hur det blir lär ni nog få reda på

Ny design

Så, nu har jag ändrat designen lite på bloggen. Hoppas att ni tycker den är bättre än juldesignen. Kom gärna med förslag på hur den kan bli bättre och snyggare. Men för tillfället får den se ut så här för jag orkar inte lägga ner med tid just nu. Är inte så lätt att ändra design samtidigt som jag ska underhålla Iris. För idag är det jag som är uppe med Iris och även om hon varit jätteduktig och lekt själv en massa så är hon på väg att tröttna på att inte leka med pappa. Så då får det vara som det är men jag tycker att det blev helt ok. Eller?

Iris diskar

Så, nu har fixat till det och här kommer filmen när Iris diskar för första gången. Förhoppningsvis så var det dock inte sista


Vila

Dagen började med en skön sovmorgon efter en god natts sömn. När jag väl var vaken så blev det frukost, en sväng på stan och lunch. Efter lunchen har det inte hänt så mycket men snart kommer Henke hit för en fika. Med sig har han sin hund och det ska bli kul att se hur Iris och Nella kommer överrens. Förhoppningsvis så går det bra.

Ikväll blir det middag med mormor och morfar och det ser jag fram emot. Är alltid bra middagar där men det bör ni veta nu om ni läst bloggen innan.

Försökte få upp en film på när Iris diskade idag på förmiddagen men något verkar inte vilja funka. Lovar att göra ett nytt försök och funkar inte det så får jag helt enkelt länka.

Fredagsöl

Så var det premiär för mitt nya inslag här på bloggen, fredagsöl. Och först ut är (trumvirvel)


Mariestad Export


Fredagsmys

Fan vad skönt med fredag. Ska bli gutt att ha en helg med familjen. Ikväll så blir det hemmakväll men inte med en köttbit som planerat för det blir det imorgon hos farmor och farfar. Istället så blir det gyrostallrik från Zappas och det är inte fel det heller.
Ser fram emot På Spåret ikväll då Adam Alsing är med tillsammans med en legend, Emma Blitz. För henne kommer ni väl ihåg? Själv så kommer jag inte ihåg ett enda tv-program hon gjorde men hon var snygg när hon var yngre. Och lite kurriosa om henne. Ett antal hockeyspelare ifrån Luleå hade ett band som hette just Ebba Blitz. Helt onödigt vetande som jag av någon anledning visste.

Ska börja med något nytt ikväll för er läsare. Snor lite från Uggla och börjar med en fredagsöl. Den första kommer om ett tag. Så återkom senare så får ni se vad det blir för öl

Spänt

Efter en hektiskt morgon så blev det något spänt på jobbet. Utan att gå in på för mycket av respekt till de inblandade så var det inget jag hade väntat mig när jag gick till jobbet idag på morgonen. Eller gick och gick, jag åkte som vanligt med Witte.
Witte ja, utan att säga för mycket så är han jävligt rolig. Fick mig ett gott skratt när jag läste vår gästbok från bröllopet. Den pojken har lite humor ibland.

Vilket kryptiskt inlägg än så länge. Är kanske inte alls kul för er att läsa.

Längtar lite till kvällen faktiskt. Vad vi ska göra vet jag dock inte än. Alternativ 1 är en hemmakväll med en god köttbit, vin och kanske en god dessert om jag kommer på någon jag kan fixa. Alternativ 2 är middag hos mormor och morfar där jag hoppas på kött och vin. Fast å andra sidan så brukar all mat där vara bra så jag blir nog inte missnöjd även om det skulle bli vegetariskt. Eller, jo, det skulle jag nog bli men ni fattar min poäng.
Hur eller hur så vet jag inte än vad som väntar men det får bli som det blir.

Min Iris

Idag när jag kom och hämtade på dagis så var Iris så jävla glad rent ut sagt. Hon kom springande och verkligen hoppade upp i min famn. Hon skrattade, log och var så lycklig. Och en sån sak får en rätt så trött pappa att bli på ett strålande humör och dessutom så piggnade jag till rätt rejält.
Väl hemma så blev det mat och en klementin följt av pepparkakor till efterrätt. Tror inte att det finns något godare än klementin om du frågar Iris. Skulle möjligtvis vara glass.
Och för en stund sen så var det dax för den vanliga ångesten, tandborstning. Iris hatar tandborstning lika mycket som hon älskar glass. Det är i stort sätt omöjligt att få henne att hjälpa till så nu för tiden så är det med våld vi gör det och det känns verkligen inte bra. En av oss håller henne, en borstar och Iris gråter och skriker. Det gör verkligen ont i hjärtat att behöva göra så men vad har vi för val?
Istället för att se en förtvivlad Iris så föredrar jag att se henne så här.....






Usch

Idag på morgonen så ringde Emma mig och berättade att Iris hade trillat nedför trappan hemma. Blev sjukt rädd och fick en klump i magen. Men när Emma trots det inträffade var rätt lugn så blev jag också det. Så hur gick det till då? Om jag förstod Emma rätt så var det ungefär såhär.
Emma och Iris kommer ur lägenheten och Emma ställer sig för att låsa dörren när Iris sätter fart mot trappan. Hon går visserligen ner med rumpan först och kommer ett par steg innan hon tappar fästet och börjar rulla nedför trappan.  Hon stannar först på andra våningen utanför grannens dörr. Blev väl inga större skador förutom en bula. Tack vare att hon var fullt påklädd med overall och mössa så klarade hon sig rätt bra.

En stund senare så började jag att tänka på hur det gick för Emma. För det är ingen rolig syn att se när ens barn råkar ut för något. Men hon mådde också bra vilket kunde få mig att återgå till att jobba vidare med ett någorlunda klart huvud.

Jobbar inne idag med och nu börjar det närma sig slutet på detta arbetet. Behöver bara lite hjälp av mina kollegor för att jag ska kunna göra klart det men det hoppas jag att jag får i eftermiddag. För annars sitter jag med skägget i brevlådan inför morgondagen. Ha ha ha, skägget i brevlådan var rätt fyndigt va?

Mellandag

Hela denna dagen har varit en mellandag på något sätt. Började med att jag var så sinnesjukt trött när jag vaknade. Kändes som jag inte sovit ett skit i natt trots att jag hade sovit rätt bra. Väl på jobbet så var det en hel del att göra. En jävla massa post som skulle ut idag och då blir det en del att göra. Ganska naturligt när man tänker efter. Har jobbat inne idag så när väl alla andra gett sig ut så skulle jag ta tag i mitt arbete. Men det blev inte riktigt så. Det var lite prat om diverse postgrejer med diverse folk. Så tiden gick innan jag fick något gjort. Men sen hann jag med en hel del innan jag var tvungen att lägga det åt sidan för att hjälpa till på golvet.

Väl hemma så mös jag och Iris en stund innan jag fixade lite käk åt henne. När Iris käkat klart så blev det ett bad för lilla damen. Hon älskar verkligen att bada, hon blir halvt knäpp i huvudet och försöket dyka i en liten badbalja. Det är vid de här stunderna jag önskar att vi hade ett badkar. Efter badet så var det mat och Iris åt lite till, kan vara bra att fylla på förrådet för natten. Sen blev det lite lek innan det var dax för Iris att sova. Var inte långt borta till att jag också somnade i hennes säng. Hade hon inte legat med ena armen över mitt ansikte så hade jag garanterat legat där och trynat.

Sitter just nu och kollar på Leeds-Arsenal. Måste erkänna att jag saknar ett sånt klassiskt gammalt lag som Leeds i PL. Vet inte vad det är med det laget men det är ett av få lag jag accepterar i England. För det är väl bara Arsenal som är ett riktigt fotbollslag i det landet.

Mer fotboll, Jan Banan tränar alltså med Bajen. Är ju humör att lägga till namnet banan för 10 000 spänn. Hade jag aldrig gjort trots att jag kanske är lite knäpp. Men så knäpp är jag inte.

Detta var ett inlägg bara för sakens skull. Ville bara att ni skulle ha något att läsa tills jag har något vettigt att skriva.

Så här var det

Så här var det alltså i lördags om du frågade mig.

Jag och Emma vaknade och åt en frukost ihop, vår sista som ogifta. Efter det så gick Emma till Elin som skulle fixa hennes och Annas hår. Och här satt jag i min ensamhet och tänkte på vad som komma skulle. Men, säg den ensamhet som varar för evigt. Efter en stund dök Dadda upp och för att slippa ha en massa måsten så stack vi direkt till Packhuset, där jag och Emma skulle spendera natten, för att checka in.
När det var klart så drog vi oss hemåt för att stryka skjortan. Nu fick vi lite problem med det så i panik så ringde jag Ika som kom och gjorde ett försök. Nu funkade det inte för Ika heller men hon kom på att hon kunde gå ner till kemtvätten och ångstryka skjortan. Problemet var bara att kemtvätten var stängd så hon gick helt enkelt hem till sin mamma som fixade till det. Så tack Ika och Gunilla för att jag slapp gå skrynklig i lördags.
Efter en god McDonaldslunch, min sista som ogift, så började det dra ihop sig och vi började klä på oss. Och nej, jag var inte oduschad för jag passade på att göra det när Dadda var och handlade mat. Så, på med alla kläder, knyta skorna och så var vi redo.
Åkte och hämtade min blivande, som var så otroligt vacker, och Anna för att sen ta oss till Domkyrkan där vi skulle vigas.
Vi går in i kyrkan och där möter prästen Anders oss för lite info som jag inte hörde ett ord av eftersom Iris blev rädd för Anders och valde att gråta lite. Och så var det dax.
Med Iris i famnen och med Emma på min vänstra sida så gick vi in i kyrkan till Jurassic Park-låten. Blev förvånad över vilken liten bit vi skulle gå och glömde helt bort att titta på alla som var där. Väl framme vid altaret så släppte jag ner Iris som gick och ställde sig vid Anna. Och där stod hon resten av vigseln förutom en stund i slutet då hon satte sig ner och vilade lite. Hon var hur duktig som helst och jag var hur stolt som helst. Åter till ämnet.
När vi väl var på plats framme vid altaret så började alla känslor att komma över en. Och när Josefine sjöng Utan dina andetag av Kent så kom det lite tårar. Sjukt att känna så mycket känslor på en och samma gång. Nåja, helt plötsligt var det dax för Anders att fråga oss om vi ville ha varandra och det ville vi och så skulle vi säga våra löften till varandra. Mitt i mitt löfte så ler Emma så pass mycket att jag brister ut i skratt precis efter att jag sagt att jag skulle vara henne trogen. Blev lite komiskt tyckte en del medan jag mest tyckte det var jobbigt. Sen var vi gifta. Mer sång( Du är allt med Sonja Alden, mer känslor och lite mer gråt. Sen var det utgång och själva vigseln var över. Och nu var det bara lycka och alla nerver som jag haft innan var borta. Ut på kyrktrappan för att möta folkets jubel. Massor med kramar och att stå i centrum på det sättet var en konstig känsla. Men den störta känslan var ändå lyckan.
När folket började skingras så stack vi iväg för fotograferingen. Vart vi var är hemligt och hur bilderna blev vet vi inte än men jag litar fullkomligt på att Sofie fick en massa bra bilder. Det var lite kallt att vara ute i ungefär en timme. Men det var det enda som inte var perfekt med denna dagen.
När vi kom till festlokalen så fick vi en varm drick och det var en massa kramar och gratulationer innan det var dax att sätta sig till bord. Vill ni veta menyn? Då får ni det. Till förrätt var det Räkor på två vis, en klassisk skagen och Räkor med smak av Thailand. Till varmrätt var det Oxfile med doft av rosmarin och potatisterrin med smak av timjan. Till efterrätt var det ljummen jordgubbssoppa, creme brulee och ananassalsa. Och till det en massa vin.
Under middagen så hölls det en massa tal. Kan ärligt säga att jag blev rörd av alla tal. Och så blev det en liten redovisning från möhippan där höjdpunkten var en häslsning från Dregen till oss och så var det lite film från svensexan och den filmen blev succe. Och som siste talare så var det alltså jag. Var faktiskt inte det minsta nervös inför mitt tal men det var oerhört jobbigt att hålla tillbaka alla känslor som bubblade upp inom mig. Fick ta ett antal konstpauser då det höll på att brista för mig. Bra blev det iaf och allt avslutades med att jag kysste min underbara fru.
Sen var det dax för vals. Jag och Emma tränade i ca 30 sekunder dagen innan men det räckte för vi svängde runt en liten stund utan att det såg allt för jävligt ut. Tror jag iaf.
När dansen var avklarad så började festen på riktigt. Och hela kvällen var helt suverän och jag tror att alla hade kul. Jag hoppas det iaf.
Blev inte riktigt så mycket känslor i detta inlägget som jag trodde men det struntar jag i. För nu vet ni ungefär vad som hände.
Avslutar med lite bilder som jag snott från Marlenes blogg. Läs den gärna på www.marlenejansson.blogg.se .


Vigselakten


På kyrktrappan


Jag håller tal


Och så lite vals


Jobbar igen

Så var jag tillbaka på jobbet igen efter sjukdom, bröllop och lite ledighet. Var nästan en vecka sen jag jobbade senast så igår kväll kändes det bra att veta att jag skulle jobba idag. Iofs vet man aldrig om man ska jobba när man har ett litet barn men det verkade inte på henne som att hon skulle bli sjuk så jag chansade helt enkelt.
Sitter idag inne och jobbar vidare med projektet som egentligen ska vara klart till på fredag om chefen hade fått som han velat, men jag har väldigt svårt att se att det hinner bli klart till dess. Och det underlättar inte direkt när systemet är segt som fan. Men, det är bara att ta ett djupt andetag när det krånglar och tänka på något annat.

Igår blev det en rätt så händelserik dag. På förmiddagen så plockade vi med alla saker vi fick i lördags och försökte få lite ordning på korten som satt på paketen så vi vet vilka vi ska tacka. Sen gick vi till Jenny och tackade lärarna som var där i lördags och hjälpte till. Lunch, hämta Iris på dagis och så ut till IKEA. Skulle egentligen bara köpa en bra förvaringslåda för att ha någonstans att lägga ner kort, glas, blommor osv från bröllopet. En liten minneslåda helt enkelt. Det slutade med att vi åkte därifrån med en hylla också som vi satte upp i Iris rum. Hyllan kostar egentligen 799 men var nedsatt till 395. Men så var den slut så vi ville köpa visningsexet. Men det var lite skadad så det slutade med att vi fick hyllan för 95 kr. Det är en bra deal tycker jag.
Sen kom det roliga. Jag skulle se till att säkra hyllan mot väggen. Nu är det ju så att jag har tummen mitt i handen men eftersom pappa var upptagen så hade jag inget annat val än att fixa det själv. Vågade inte ha den i Iris rum utan att den var säkrad för man vet aldrig när hon får för sig att klättra på något. Mätte lite, ritade lite på väggen, laddade borren, borrade lite, drog i lite gipsplugg, skruvade lite och helt plötsligt var jag klar och hyllan stod säkert. Blev lite imponerad av mig själv. Kanske vågar mig på lite mer hantverk i framtiden.

Planerna efter jobbet idag är inte allt för avancerade. Kommer gå och hämta Iris på dagis, gå hem, leka med Iris, ge Iris mat, äta själv och sen blir det nog soffan. Och har ni tur så kanske jag får ihop ett inlägg om bröllopet. Börjar känna att jag har lite koll på vad som egentligen hände i lördags. Men, jag lovar ingenting.

I väntan på......

Jag känner mig inte riktigt mogen i skallen än för att sammanfatta mitt och Emmas bröllop. Men eftersom jag inte vill tappa alla mina läsare så vill jag ändå bjuda er på något. Och detta något är inte vad som helst utan det tal jag höll på festen. Det lät ungefär såhär. 


Vill börja med att tacka alla som är här och firar vår dag tillsammans med oss. Emma och jag är både glad och tacksamma över att ni hjälper oss att göra den här dagen till något speciellt.

Ska börja med att tacka vissa personer lite extra.
Börjar med mina föräldrar. Vill tacka er för allt ni gjort för mig. Ni har alltid funnits där för mig och det är jag väldigt tacksam för.
Syster, du har också alltid funnits där för mig och till det här bröllopet har det varit extra mycket. Så tack för allt du gjort för mig och Emma
Anna, för att du ställde upp som tärna. Och som direkt såg att jag var rätt för Emma. Eller något sånt.
Dadda, min broder. Tack för att du alltid har funnits där som en storebror. Är dock fortfarande besviken på att du inte vågade köpa ut till mig. Fegis!
Ulf och Christa. Tack för att ni är som ni är och alltid varit så snälla mot mig. Jag vill passa på att säga att jag alltid känt mig välkommen in i er familj.
Och ett extra stort tack för att ni tillverkade Emma och uppfostrade henne och lät henne växa upp till den hon är idag.

Och nu till just den kvinnan.
Emma, du vet säkert redan att jag älskar dig för annars hade vi ju inte varit här idag. Har för mig själv försökt att förklara min kärlek till dig för att kunna uttrycka den här idag. Men hur sätter man små, små ord på känslor som är så stora. Jag vet inte, men jag ska göra mitt bästa.

Du kom in i mitt liv en kall vinterdag i kön till Harrys. Tyckte att du såg lite gammal ut men ändå väldigt fräsch för din ålder. Nu var du ju inte så gammal som jag trodde men fräsch var du iaf.
Du kom in i en tid då jag nästan gett upp kärleken. Men bara nästan, för egentligen borde ju inte en snygging som jag haft några större problem att skaffa ett fruntimmer. Eller har jag fel?
Men vi kan väl lugnt säga att det fick en något trevande start där det inte hände speciellt mycket. Ursäkten att frosta av frysen hade fått vilken annan kille som helst att ge upp direkt.
Men, så en dag i februari så hade du iaf bestämt dig för att jag var något att satsa på och genom hot av Jan-Å, en glasögonsäljare, så fick du mig att komma till Rosenlundska källaren. Var bara tvungen att låna lite kläder av Micke för att inte se ut som en slusk som aldrig bytte kläder för att våga mig dit. Och jag är glad att jag gick dit. För så vacker som du var den kvällen kan inte beskrivas. Du var så snygg. Önskar att jag hade haft en kamera med mig för att kunna visa alla andra hur du såg ut. Den bilden av dig har för evigt etsat sig fast i mitt minne.
Efter den dagen så har det varit svårt att vara ifrån dig.

För du är det absolut bästa som har hänt mig och jag är så glad för att du idag har blivit min fru.
I min värld så finns det inget bättre än att veta att det kommer vara du och jag i resten av livet. Det gör mig lycklig att veta att det är du som kommer vara vid min sida tills den dag jag inte längre finns.
Du är en oerhört varm, snäll och generös människa. Du är en människa med ett stort hjärta som ser till andra i första hand och dig själv i andra. Du ger, ger och ger och kräver aldrig något tillbaka.
Det går inte en dag utan att du visar din kärlek till mig och det är det som gör varje dag så lätt att leva. För utan din kärlek så hade mitt liv varit så oändligt mycket fattigare.

Och det är så fantastisk att jag än idag blir kär i dig titt som tätt. Det kan vara små saker du gör eller hur du ser ut vissa dagar för att jag ska bli helt pirrig av att titta på dig.  

Jag älskar att vara den som finns vid din sida när vi somnar och jag älskar att vakna upp bredvid dig ännu mer. Även om det nu för tiden ofta ligger en liten annan tjej mellan oss på morgonen. Och den lilla tjejen är den enda som kan konkurrera med dig. Men, hon är om något är ett bevis på vår kärlek.
Så tack för att du gav mig vår lilla Iris.

En känd svensk poet skrev ”Den drömmen som aldrig besannats, som dröm var den vacker att få…” Men min dröm har besannats, och den är vackrare än drömmen i sig själv.

Emma, jag älskar dig av hela mitt hjärta och det kommer jag alltid göra.

Gift

Nu är jag alltså gift. Hade en helt underbar dag och kväll. Det blir som ni kanske förstår en hel del intryck när man gifter sig och står i centrum en hel dag och det är svårt att smälta allt. Kommer inte att skriva speciellt mycket idag om bröllopet utan det tar jag imorgon.
Nu vill jag bara tacka alla som var där för att ni gjorde gårdagen till vad den blev. Utan er hade det inte varit så bra som det blev. Är så sjukt tacksam för allt.
Nu ska jag ägna mig lite åt min fru innan vi somnar

Bröllop

Så var dagen här för mitt och Emmas bröllop. Emma är iväg och fixar frisyr osv och jag väntar på att min marskalk Dadda ska komma hit. När han väl är här så ska vi fixa lite småsaker innan det är dax att göra sig klar. Ska bli så jävla kul det här ska ni vet.

Finns väl inte så mycket att skriva just nu förutom att jag är lite nervös.

Nästa gång jag skriver är jag gift och kanske skriver jag något om bröllopet då.

Dagen före den stora dagen

Så var vi nästan där. Idag är det alltså dagen före den stora dagen. Är lite smått stressad men det borde lugna ner sig lite nu för nu är det inte så mycket mer jag kan påverka så jag får släppa allt och bara vara. Om en stund dock för än är jag inte riktigt klar med vad jag kan göra.
Jag känner mig inte nervös för morgondagen för jag har inte riktigt fattat att den är här. Borde kanske känna mig mer nervös än vad jag gör för mitt eget bästa. Men jag är däremot övertygad om att jag kommer vara nervös imorgon innan det är dax. Men, det tar vi då.

Nu ska jag se till att få i mig lite lunch innan vi fortsätter dagens arbete.

För den delen ser jag fram emot att få kvällen och natten ensam med Emma, vår sista kväll i frihet.........


Sjuk

Att jag inte bloggat de senaste dagarna beror på att det inte hänt så mycket. Jag har spenderat väldigt mycket tid i sängen och soffan från det att jag kom hem igår vid 11-tiden. Va? Slutar han så tidigt tänker ni. Men, nej, det gör jag inte. Min förkylning höll på att knäcka mig och jag var helt slut i kropp och huvud och eftersom jag ska gifta mig i helgen så tog jag beslutet att gå hem igår. Tanken var att jag skulle vila ordentligt för att kunna ta mig till jobbet idag men det tyckte min lagledare var en dålig idé. Så han sa åt mig att stanna hemma. Och tur var det för på förmiddagen idag så blev det bara värre och värre. Mådde verkligen skit fram tills efter lunch. Mat, Resorb, värktabletter, berocca och sömn fick mig att vända det lite. Är dock fortfarande rätt så täppt och hostar en del men nu känns det som om det vänder.

Och nu börjar det dra ihop sig, på lördag så gifter sig jag och Emma. Ska bli jävligt kul rent ut sagt. Och nu har vi faktiskt rätt bra koll på grejerna vilket lugnar nerverna lite grann. Får erkänna här att jag har varit lite stressad de senaste dagarna och det är en skrämmande känsla för jag brukar aldrig bli stressad. Men, nu är det dax att lugna ner sig så skallen är klar på lördag så jag kommer ihåg hela dagen.

Iris lider just nu av att få sammanbrott varje natt. I natt så vaknade hon vid 12 och började skrika på dricka. Jag går in och erbjuder vatten som finns i flaskan bredvid sängen men då ska hon ha mjölk. Jag går och hämtar mjölk men den vägrar hon dricka för då ska hon ha välling. Ungefär här börjar jag bli rätt trött på situationen men går och fixar välling. Tror ni att hon ville ha välling då? Nä, då skulle hon ha vatten. Var smått irriterad på min dotter just då. Får bara hoppas att hon skippar psykbrytet i natt så vi får sova. Jag tror att två nätter bra sömn skulle göra att lördagen blir ännu roligare än om vi bara får sova natten till lördagen. Men vad vet jag?

För att inte hänt så mycket så blev det en del text iaf.

Avslutar med en rolig historia.
Vet ni varför pridetåget går så långsamt?


Alla går på bromsmedicin......


Sov hjärtat, sov

Iris har nu haft två riktigt dåliga nätter vilket medför att jag och Emma har haft två riktigt dåliga nätter och då framförallt Emma för Iris är som ett klistermärke på henne hela natten när hon sover i vår säng. Så det enda jag önskar just nu är att Iris sover ordentligt i natt utan att störa oss. Det vore jävligt tacksamt. Dels med tanke på förkylningen och dels med tanke på att det är en del att göra nu vilket gör att man behöver energi. Och får man inte sova så har man inte så mycket energi.

Nu börjar det närma sig lördagen och det är en del kvar att göra. Dock tycker jag att vi har läget under kontroll för gårdagen var en bra dag där vi fick mycket gjort på alla fronter. Skönt.

Idag blir det innejobb igen. Fast idag kommer jag att få tänka betydligt mer än vad jag fick göra igår. Ska dock bli kul att få använda hjärnan även om den inte är i högform. Fast när var den det senast?

Jobba inne

Idag ska jag sitta inne och jobba. Har ett datorjobb som kommer att ta sin lilla tid. Men det är rätt så enkelt när man väl vet vad man ska skriva. Men det luriga blir till att få till vad som ska skrivas in. Men det löser sig säkert så småningom.
Var ett tag rätt nära att gå hem men tvingar mig själv till att inte lyssna på kroppen just nu då jag inte har tid att vara sjuk. Har ju som sagt lite att stå i.

Glömde en sak igår. Var lite av höjden av klantighet jag gjorde igår. När jag slutade skulle jag åka med Martin ut till Lindsdal. Stackars Martin hade väntat en stund på mig och jag kände mig något stressad när jag skulle byta om. Så av med postkläder och på med vanliga. Stänger skåpen och märker att jag inte har mina nycklar på mig. Satan, låst in de i skåpet. Går och hämtar bultsaxen och klipper av hänglåset. Skåpet är då tomt!!!! Satan, hade hängt in byxorna i skåpet utan lås. Så, jag klipptehelt enkelt hänglåset helt i onödan. Kunde kanske ha tittat i det andra skåpet innan men vem tänker på sånt?

Mår inget bra

Tyckte jag mådde rätt så bra när jag vaknade i morse men det har ändrats rätt rejält sen dess. Just nu mår jag inget bra och förkylningen har spridit sig till att göra ont i resten av kroppen. Är ingen bekväm känsla att ha just nu. Är det väl egentligen aldrig men nu har jag en del att göra innan bröllopet och då vill jag vara frisk. Men det är väl bara att bita ihop antar jag. För något annat finns faktiskt inte. Fan

Varning för ras

Idag var det första gången som jag var rädd för att jobba. Det var verkligen med fara för livet som jag gick på Kalmars gator och torg idag. För det första så var det snorhalt vilket gjorde att man gick och halkade till titt som tätt. Men var det nog med det? Nej, det skulle ju falla is och snö från taken också. Var en halv sekund från att få ett litet isblock i huvudet. Då hade jag nog inte skrivit detta just nu för då hade jag legat och vilat på sjukhus antagligen. Sen fanns det fler tillfällen när det kunde gått illa med lite sämre tajming. Blir så trött på alla snåla, dumma fastighetsägare som inte kan se till att det är rent på taken. Tänk om någon hade fått den istappen som tryckte in ett helt biltak på sig, den personen hade dött. Fattar inte hur man kan utsätta andra människor för den faran. Men, det räcker kanske med att sätta upp en skylt för att känna att man gjort sitt. Men det är bara fel.


Svensexa

Har inte bloggat på några dagar och det beror på att jag hade svensexa i lördags vilket gjorde att den dagen försvann och även söndagen då jag var något sliten och min hjärna inte hade klarat av att sända rätt signaler till fingrarna som ska knappa på tangenterna.

I lördags var det så dax för min svensexa. Vid nio blev jag hämtad av ett gäng grabbar som tog mig ner till södra Öland till Bonde söker fru-Jonas där vi skulle spela in en säsong till, Bonde söker fru, andra chansen.
Så det var till att sminka sig och sätta på sig kvinnokläder och sen börja dejta Jonas. Alla grabbar som var med var fantastiskt fula men duktiga men den som fick det att funka var Jonas. Så tack Jonas. Hur det gick kan jag inte berätta innan bröllopet men efter kanske jag kan lägga ut en liten film på det hela. Men en bild kan jag nog bjuda på idag.

Efter bastu, mer inspelning, lite sprit och transport tillbaka till Kalmar så blev det en sväng till Lilla Puben där vi drack lite öl innan vi gick till Stekhuset för att äta. Efter en rolig måltid så blev det Harrys där vi spenderade resten av kvällen.

Var en rätt svag och trött man i söndags men det var det värt. Så tack grabbar för en oförglömlig dag och kväll. Ett extra tack till Jonas som ställde upp på detta och två extra tack till Dadda som fixade och donade till en fantastisk dag.


Tre utröstade "kvinnor"


Klämdag

Så var det en liten klämdag idag då och jag är iaf på jobbet. Men antagligen så är inte du det eller så surfar du för mycket på arbetstid.

Vaknade i morse och kände mig lite halvkrasslig men inte värre än att det går att jobba utan problem. Men sen så hostade jag och jävlar i min låda vad ont det gjorde i halsen. Kändes som en packad finne stod och stack en kniv rakt in i stämbanden. Så för min sångkarriärs skull så hoppar jag över sången idag. Nu är väl förvisso min sångkarriär redan rätt så död men man vet aldrig. Är dock tacksam att detta kommer nu och inte om en vecka.

Idag ska jag dela ut post i Oxhagen vilket är något jag tycker om. Dels för att det var den första turen jag lärde mig plus att det är en del fastighetsboxar, höghus och hissar på det distriktet. Tycker om det helt enkelt.

Ikväll så blir det en lugn och skön hemmakväll med familjen. Jag har iaf inte planerat att hitta på något speciellt och jag tror inte att Emma har gjort det heller.

Nu blir det till att jobba lite

Konstig dag

Det har varit en rätt konstig dag här hemma idag. Iris och jag gick upp rätt så tidigt och Iris var då på ett strålande humör. Några timmar senare när frukosten var uppäten, vi hade lekt, tittat på tv och haft det bra så var det dax att borsta tänderna. Men det tyckte inte Iris. Det var ett halvt krig här hemma och Iris var så ledsen. Jag och Emma stod dock på oss om att tänderna ska borstas och Iris stod på sig om att de inte skulle det. Efter ett tag så satte jag mig med Iris i soffan och då somnade hon. Och efter det har hon varit trött och rätt så grinig. Hon börjar gråta för ingenting och är helt otröstlig för att i nästa stund sluta och vara rätt glad. Hoppas bara hon inte håller på att bli sjuk.

När Iris vaknat och fått i sig lite mat så tog vi en sväng ut till IKEA och Hansa för att köpa lite lakan till Iris och skor till mig och Emma. Så nu har jag äntligen hittat ett par skor till bröllopet efter en jävla massa letande. Är inte lätt att hitta ett par sköna finskor. Trodde jag skulle lösa det på ett par minuter men icke. Men nu är det iaf löst.

När vi kom hem så var jag hungrig, vet inte om Emma och Iris var så hungriga egentligen men mat behöver man ju äta så jag slängde ihop en risotto. Ni vet en sån där skolrisotto med ris, ärtor, paprika, korv, lök och såklart, ris. Är faktiskt rätt gott och extremt jävla enkelt att göra, tror tom att Karlbom skulle klara av det.

Vad som händer resten av kvällen har jag ingen aning om men jag antar att det inte blir allt för mycket action med två trötta tjejer.


Hann inte

Att jag inte bloggade så mycket igår beror på att jag inte hann. Efter jobbet så var det fullt upp. Gick direkt hem till svärföräldrarna efter jobbet för att äta middag där. Är alltid gott att bli bjuden på mat där. NÄr maten var uppäten, Iris nybadad och kaffet urdrucket så drog vi oss hemåt. Efter lite kvällsmys så somnade Iris och en stund efter det kom Angelika hit för att klippa mig inför bröllopet. Har klippt bort en hel del av mitt långa, fina, fluffiga hår och har nu en rätt kort frisyr. Känns väldigt ovant och jag känner mig lite halvnaken på skallen. Men när jag väl vant mig så tror jag att det blir bra. Så nu kommer jag iaf inte att se ut som ett drägg när jag gifter mig.

Igår på jobbet så hade jag riktigt bra brevbäring, Ölandsgatan höll på att snöröjas vilket innebar att det var bilfritt och fritt fram för mig att cykla lite som jag ville. Så jävla skönt att kryssa mellan parkerade bilar och ställa cyklen precis på det stället där jag ville. Så borde det vara varje dag.


En tom Ölandsgata


Rättvisan segrade

I natt sov Iris som en prinsessa fram till kl fem. Då ville hon ha välling för att sen somna om i soffan och sova till halv sju. Är glad att det var min natt i natt trots att det borde varit Emmas. Så man kan säga att rättvisan till slut segrade. Eller hur Emma???

Idag hade det kunnat vara veckans sista arbetsdag om jag hade varit ledig på fredag, men nu är jag inte det, men jag är ledig imorgon iaf vilket känns skönt. Om IKEA är öppet så ska vi kanske ta en sväng dit för att byta lite av Iris julklappar. Om det är stängt så vet jag inte vad vi ska hitta på.

Fortsatte att titta på Solsidan igår. Blir mer och mer kär i det programmet. Det är något över stämningen i det som är så fantastisk. Plus att man känner igen sig i vissa saker lite smått. Och det är kanske mer skrämmande än vad jag inser.

Orättvist

Som jag skrev förut så hade ju Iris en riktig skitkväll igår och somnade i Emmas famn. Men grejen var att det var min natt att ta Iris. Nu behövdes ju aldrig det eftersom hon sov så pass bra där hon sov. När vi nu är på väg för att gå och lägga oss så säger jag till Emma:
" Det är din natt i natt va?"
Då börjar hon skratta och säger att det är min natt eftersom Iris sov på henne hela natten. Är det logiskt? Jag kan väl inte rå för att Iris inte vill att jag skulle ta henne i natt? Jag kan väl inte rå för att jag satt och tittade på hockey när Iris mardrömsperiod började och att Emma då gick in till henne?
Hm, tycker att vi borde hålla fast vid varannan natt som vi gjort hittills. Men, uppenbarligen så är det inte jag som bestämmer här hemma längre. Hur ska det då bli när vi är gifta? Får jag ens bestämma vad jag ska ha för kläder på mig? Får jag bestämma vad jag ska äta och dricka? Får jag borsta mina tänder själv?
Det får bli som det blir bara det blir bra. Och vem vet? Är kanske skönt att slippa ta egna beslut? Vi får hoppas på det.

Dålig dag, men bra

Idag så har det varit en dålig dag på ett bra sätt. Men det hela började redan igår kväll när Iris inte kunde sova igår utan vaknade med gråt varje gång hon lyckade somna. Men efter lite korttittande och välling så sov hon sedan tryggt i Emmas famn. Men vem skulle inte göra det?
Från morgonen och framåt så flöt allt på bra tills kedjan på cykeln hoppade. Hade dock tur i oturen för det hände utanför TeamSportia. Men i min tur i oturen så var oturen framme då han som fixar cyklarna inte var där. Men jag fick låna lite skruvmejslar så jag kunde göra ett försök själv. Men nu är det inte lika lätt att fixa detta på en elcykel som på en vanlig så jag kunde inte lösa det själv. Fick ringa till Bagarn som kom med bilen för att hjälpa mig men inte ens han fixade det. Så det var till att slänga in cykeln i bilen och jag fick sitta som ett mähä där posten ska vara för att ta mig vidare till Tegnergatan där jag skulle avsluta dagens runda, till fots med resten av posten på armen. Nu var det inte så mycket att bära. Hade varit värre om det hänt imorgon då det är Kalmarposten. Men, nu hade jag tur igen. För när jag närmar mig slutet på gatan så får jag syn på kollega Britt som är där med sin elbil och vips så har jag fixat skjuts hem. Åter igen så hoppas jag in där posten normalt ska vara. Kan inte säga att man sitter bekvämt men latheten slår att något är obekvämt alla dar i veckan. För den delen, har nog aldrig varit så svart om fingrarna som jag var när jag försökte få på kedjan. Vilken jävla olja. Och vilken jävla smörja TeamSportia hade för att få bort olja. Sån önskar jag mig i födelsedagspresent. Inte för att jag brukar få så mycket olja på händerna men den verkade bra att ha.

Såg också idag en liten istapp som jag tog kort på för att ni skulle få se. Så, titta nu




En vanlig dag

Idag har det varit en helt vanlig dag utan att det hänt speciellt mycket. Det flöt på bra på jobbet idag, en bra dag helt enkelt. Har haft det lite sämre sen jag kom hem eftersom Iris tydligen inte tycker om mig idag. Eller tyckte om kanske det ska vara, har blivit bättre nu men för en timme sen så fick jag inte ens tilltala henne utan att hon började gnälla. Undrar vad som rör sig i hennes lilla hjärna ibland.

Ikväll så ska jag till Henke och spela FIFA innan jag tar mig hemåt lagom till hockeyn. Är kanske dax att börja titta nu när det drar ihop sig. För er som inte hänger med så pratar jag om junior-VM och Sverige mot Ryssland i semi. Men om jag känner mina läsare rätt så skiter ni väl i hockey.

För den delen, varför har det inte kommit några erbjudanden om att få designa min blogg. Tycker det är dåligt engagemang från er läsare. Ska jag behöva göra allt själv?

Solsidan

Så har jag och Emma något efter alla andra börjat kolla på Solsidan. Vi köpte den innan jul för att vi av någon anledning inte tittade på det när det gick på tv, men nu är vi igång. Började med de fyra första avsnitten idag och det är helt fantastiskt kul. Så för er som inte sett det så är det bara till att börja titta.
Längtar redan tills det är dax för nästa kvälls tittande.

Idag var jag och bytte en julklapp. Fick två av boken Svensk Maffia Fortsättningen och gick och bytte den ena idag. Blev Backyard Babies Them XX-boken med tre skivor och en dvd. Mellanskillnaden på 48 kr kändes väldigt överkomlig. Har än så länge bara skummat igenom boken men det var en del kort som var riktigt bra. Ska snart lägga mig i sängen och granska varje bild väldigt noga. Bilder på musiker i action är det inte mycket som slår.

Medan jag ändå pratar Backyardböcker. Är det någon som har min Backyard Babiesbok? Och är det någon som har min En Av Grabbarna? Vill gärna ha dem isf.

Tofs

Idag så har Iris haft sitt hår uppsatt i en tofs för första gången i hennes liv. En väldigt duktig far lyckades att fixa en trots att Iris hår är rätt så tunt och hennes far är rätt så klumbig. Men det gick. Resultatet ser ni här


Gott nytt år

Ja, så var 2011 här. Ett år som jag tror kommer bli ett bra år, iaf för mig. Men först ska vi ta och knyta ihop säcken som innehåller 2010.
Nyårsafton firades som vanligt ihop med familjen Anderbom. Men för första gången så var vi i deras hus i Lindsdal. Kvällen innehöll som vanligt mycket god mat och dryck. Vi åt, smördegsknyten med rödbetor och chevreost, hummer, oxfile och avslutade med ananascarpaccio. Och så lite chips på det. Och till dryck blev det skumpa, öl, vin och så lite mer skumpa. Och eftersom jag är så vuxen nu så drack jag även en hel del vatten.
När vi inte åt så spelade vi spel, Bezzerwizzer, som jag ägde i. Iaf första omgången för i andra så fick jag se mig besegrad av Emma. Om ni inte spelat det så kan jag rekommendera det varmt. Och som sig bör när det spelas spel så blev det lite tjafs. Vet inte om det oxå har blivit en nyårstradition men det ser ut som det. Fast det glömdes snabbt och vi återgick till att ha trevligt.

Igår så var vi hos farmor och farfar hela dagen och fixade inför bröllopet. Är en hel del kvar att göra men det känns ändå som om vi har koll på läget, tror jag.
På kvällen åt vi pizza med mormor, morfar och gammelfarmor innan vi åkte hem och däckade i soffan. Jag ville se Hipp Hipp och lyckades hålla mig vaken genom att hota mig själv med stryk om jag somnade.

För den delen så blev det ingen sammanfattning av 2010. Hann inte med det på nyårsafton och då känns det meningslöst att göra det nu när det är ett nytt år. Eller har jag fel? Nä, trodde väl inte det


Nyårsfina kusiner


RSS 2.0