Övergiven

Sitter här hemma i en tom lägenhet. Emma och Iris är ute på Hansa City med Emmas syster och jag är totalt övergiven. Så kan det bli bara för att man vill titta på ett Londonderby. Hade jag vetat att jag skulle blivit ensam så här länge så hade jag nog följt med. För just nu saknar jag mina tjejer skitmycket. Och när Emma dessutom ska ut och äta med sin syster ikväll så gör det att hon saknas lite extra. Vill ju umgås lite med dem när det väl är helg.
Ikväll ska jag och Iris alltså ha en mysig lördagkväll för oss själva. Blir mat, mys, bus och slappande framför tv:n.

Nu ska jag ta och städa undan lite kläder och annat som ligger slängt över hela lägenheten

Trött pappa

Idag så är jag en rätt så trött pappa efter en liten jobbfest igår. Var rätt så städad men lite småpackad var jag. Och det brukar betyda att jag är trött dagen efter och så är det även idag. Men Iris har tvingat mig till att bli lite piggare än vad jag egentligen är. En bra fördel med barn. 
Så det var upp redan innan klockan hade slagit 10 för att gå och köpa frallor och sen så hade vi en lång, mysig familjefrukost. Är skönt att börja helgen i lugn och ro utan en massa stress av att saker ska göras. Vad som händer resten av dagen har jag inte en aning om men jag funderar på att slå mig ner i soffan och titta på fotboll och äta skräpmat. Men vi får se vad som händer.

Så här ser Iris ut när hon äter sin frukost som idag bestod av yoghurt, macka och vatten.




Tillbaka efter ett litet uppehåll

Nu är jag tillbaka efter gårdagens uppehåll.

Börjar återhämta mig efter onsdagens overkliga och oerhört bittra nedflyttning av Bajen till Superettan. Eller återhämta och återhämta, det kommer jag aldrig att göra men jag har börjat inse att det är verklighet och att jag inte kan göra ett skti för att det ska ändras. Iris har varit precis lika ledsen som jag och har gråtit, skrikit och svurit en massa och hennes första ord blev:
"Micke Andersson kan dra åt helvete"

Nu släpper vi det och går vidare. Igår så kom Emma och Iris till mitt jobb för en liten lunchträff. Dagen blir genast lite kortare efter ett sånt besök och jag ser redan fram emot nästa. Iris var på ett rätt bra humör hela dagen och var full av energi trots lite sömn. Fattar inte hur hon orkar.
Och så har lilla damen lärt sig att rynka på näsen. Så nu kryper hon omkring med rynkad nästa och frustar som en liten minitjur.

Igår kväll så kom Iris moster Anna med barn ner. Och Ida, 5år, och Iris att och kramades så sött i soffan. Önskar att jag hade haft kameran med mig men det kommer säkert fler gånger då de myser ihop innan de åker hem igen.


Idiotjävel

Detta tidningsutklippet mötte mig idag på jobbet när jag kom ut ur fikarummet. Jävligt moget beteende. Får jag reda på vem det är ås kommer jag aldrig mer att prata med den idioten. Det minsta man kan begära en dag som denna är fan lite respekt. I övrigt så sov Iris lite bättre i natt och kommer hit för en lunch idag. Och det tycker jag om

Svart

Just nu är hela jävla livet bara svart, svart, svart. Jävla skit. Satan, fan, jävlar, helvet och alla andra satans svårdomar och könsord ni kan tänka er.
Tack Bajen för att ni åter igen krossat mitt hjärta

Hemlängtan

Just nu sitter jag bara och önskar att jag kunde gå hem. Jag är trött som en liten gnu och önskar att jag fick lägga huvudet på kudden och somna och sova tills det är dax för match. Men samtidigt så vill jag hem till mina tjejer och mysa och leka. Men jag får hålla ut ett tag till.
Har varit väldigt produktiv på jobbet idag trots tröttheten från gårdagen och natten. Ska kanske vara så här trött varje dag om jag jobbar på som jag gjort idag. Värt att fundera över. Om jag kommer fram till att det är så det ska vara så får jag ta nätterna när Iris vägrar sova ordentligt för att öka produktionen ytterligare.


Ännu en

Det blev ännu en jobbig natt. Den började dock väldigt bra med att Iris sov som en stock i sin egna säng utan några som helst tecken på att något skulle vara fel. Härligt tänkte vi när vi gick och la oss, en hel natts sömn att vänta. Men icke, vid 12 började det och fortsatte hela natten. Det var till att vakna titt som tätt och gnälla. Så jag har haft ännu en natt i min ensamhet. Och när det är dax för mig att gå till jobbet så vaknar lillskiten och är jättepigg och babblar som aldrig förr. Är rätt härligt iofs men för Emmas skull så önskade jag att hon låg och sov istället.

Ikväll ska jag vara en dålig förälder. Har nämligen bett Emmas föräldrar komma och vara lite barnvakt så jag kan titta på Trelleborg-Bajen. Men jag gör det för att vara en bra förälder. Med tanke på vad matchen betyder så tror jag att jag kan ha svårt att koncentrera mig på Iris och matchen samtidigt och är då rädd att hon ska göra något som kan skada henne utan att jag märker det, typ slita i en sladd eller något. Nu tror jag inte att Ulf och Christa har något emot att umgås med mig och deras barnbarn utan tvärtom tycker att det är roligt. Så efter jobbet så åker jag och köper lite fikabröd så vi har något att mumsa på under tiden. Nu kanske ni tänker att Emma kan väl ta Iris under tiden matchen spelas men hon är iväg på kurs så det är kört.

Är rätt fint ute just nu ser jag. Solen går upp över taken och de gula löven fladdrar lite i vinden. Hösten när den är som bäst helt enkelt

Tröttkeps

Vi har en liten tröttkeps här hemma idag. Är kanske inte direkt överraskande med tanke på natten. Idag efter jobbet så gick jag och hämtade Iris hos hennes morfar eftersom Emma hade tagit med sig Iris mormor för lite träning. Iris var rätt trött när jag kom och somnade i vagnen efter tre minuter. Hon vaknade till när jag bar upp henne men somnade snabbt om.

När hon väl vaknade så var det matdax och med ny energi i kroppen så har det varit full fräs igen. Men nu börjar orken ta slut och rätt snart så tror jag att hon somnar för natten.

Nu ska jag kolla på Simpsons och Family Guy.

Blev jobbigt

Som jag förutspådde så blev det en rätt så jobbig natt. Iris hade jätteproblem att svoa och vaknade titt som tätt och var ledsen. Så det blev nästan en natt för mig själv. Är inte helt klar i huvudet angående när Emma var i vår säng eller när hon låg i extrasängen med Iris. Det enda jag vet med säkerhet är att jag vaknade en stund innan väckarklockan ringde av att en pigg och glad liten tjej satt i vår säng och ville gå upp. Så denna morgonen gick åt till blöjbyte och att ge Iris gröt. Vi hann även med lite mys innan det var dax att gå till jobbet.
Nu hoppas jag bara för Emmas skull att båda kunde somna om efter att jag gått och att Iris har lust att sova igen lite av det hon missat i natt. Annars är det risk för att hon inte blir någon rolig unge att umgås med.

Blir jobbigt

Känner på mig att denna natten kommer att bli rätt jobbigt. Iris har redan vaknat tre gånger och halvgråtit lite. Eller vaknat och vaknat, hon är halvvaken och kan inte riktigt vakna ur det som verkar vara en mardröm.
Så jag antar att jag kommer få sova ensam i min och Emmas säng så Emma kan sova inne hos Iris och ge henne lite trygghet.
Så denna natten kommer säkert sluta med att Emma och Iris sover som små grisar och jag ligger och vrider och vänder mig med mina mardrömmar utan någon trygghet bredvid mig.

God natt

Vår dag

Iris och jag började dagen med att jag läste tidningen och drack en kopp kaffe medan Iris mumsade i sig majskrokar


Väl på jobbet så satte jag upp en bild på Iris på mitt kontor så jag kan sakna henne ännu mer varje gång jag får syn på bilden


När jag äntligen kom hem så kom hon krypandes till mig. Svårt att inte bli på galet bra humör när man möts av denna underbara tjej


Tyvärr så blev det inte någon längre stund vi fick tillsammans då Emma, Iris och Iris mormor skulle ut en sväng och gå på stan


Efter en dryg timme kom Emma och Iris hem och då var de så här glada när jag var hemma


När vi väl fått av Iris jackan så lekte hon, jag och mina dubbelhakor lite på golvet med alla hennes leksaker


Sen var det dax för mat


Sen ville Iris leka lite till, denna gången var det bara bollen som gällde


Medan jag och Emma åt mat så passade Iris på att hångla lite med ugnen


Och efter ett hångel så behöver man sova lite


Och när man väl vaknar så ska pyjamasen på


Och innan Iris somnar för natten så vill hon ha lite lagom varm välling


Och nu ligger lilla gumman och sover så sött i sin säng. Har märkt att man hinner umgås rätt mycket på en dag trots att jag jobbar. Och mer blir det när jag blir föräldraledig om en dryg månad


Hemma

Kom precis hem från jobbet och mötte av en stålande glad Iris. Tyvärr så är varken hon eller Emma hemma längre utan tog en sväng på stan med mormor. Så nu sitter jag här och har knappt något att blogga om förutom saknaden av tjejerna.

Ikväll så blir det nog en lugn hemmakväll med tv, mat, mys och lek.

Detta var nog det sämsta inlägget jag gjort sen jag började blogga. Skäms lite faktiskt

Morgonmys

Iris har inte riktigt fattat det här med vintertid så hon vaknade strax innan klockan var sex idag på morgonen och vägrade somna om. Så efter att jag gjort mig fin, borstat tänderna och hämtat tidningen så fick Iris sitta hos mig i köket så Emma skulle få sova lite till. Så Iris satt så snällt i sin stol och käkade majskrokar medan jag satt och drack en kopp kaffe och läste tidningen. Fattar inte hur man kan vara så morgonpigg som Iris är. Hon sitter och jollrar, ler, skrattat och viftar med armar och ben så man tror att hon har käkat ren koffein hela natten.

Ikväll så tänkte jag slänga in ett litet bildinlägg som kommer visa min och Iris dag. Kommer ju bli ett litet uppehåll i våran tid tillsammans eftersom jag jobbar men det kommer ändå att bli en fin liten bildserie. Så om ni bara håller ut ett antal timmar till så kommer det att komma en massa bilder på den lilla prinsessan.

Längtan och rädsla

Om drygt en månad så börjar min föräldraledighet och det är något som jag längtar till enormt mycket. Ska bli fantastiskt att vara hemma med Iris och vara den som hon ska spendera sina dagar med. Någonstans i huvudet så har jag redan börjat planera hur vi ska ha det. Om det sen blir så är ju en helt annan sak. Tanken är iaf att vi ska ha någon aktivitet för Iris varje dag. Om det sen blir att bada, gå långpromenad, gå till öppna förskolan eller vad det nu kan bli. Det får framtiden utvisa.
Men det som ska bli skönt är att vi kommer få rutiner ihop, att jag kommer veta hennes rutiner lite bättre än Emma. För nu är det faktiskt så att Emma vet bäst.
Att jag sen antagligen kommer bli den som får uppleva hennes första stapplande steg, hennes första ord osv är något som känns riktigt spännande och bra.

Så vad är jag rädd för då? Att jag kommer tycka att det är tråkigt. Att dagarna kommer krypa fram. Till en början är jag inte det minsta orolig men allt eftersom tiden går så är jag rädd att jag kanske blir uttråkad. Jag varken hoppas eller tror det men någonstans så är jag ändå rädd för att det kan hända. Men det är klart, om jag ser hur jag har det med Iris idag så flyger ju bara tiden fram när man är ensam med henne.

Det andra jag är rädd för är att jag kommer bli en fet kaffepappa som fikar, fikar och fikar hela dagarna

Laddad

Min lilla tjej är så laddad inför derbyt. Hon har redan dragit i sig lite uppvärmningsvatten så att rösten ska hålla i dryga 90 minuters skrikande och hejande. Var tur att jag bytte blöja på henne förut för där låg en bengal som hon försökte smuggla in i vardagsrummet och det är inte riktigt ok för en bebis på åtta månader. Och nu är det bara en dryg timme kvar till avspark och nervositeten är riktigt jobbig för oss båda.

 

Söndagsmys

Idag har jag och Iris haft så mycket söndagsmys som man bara kan. Vi började redan vid fyra i natt när Iris inte ville sova längre. Blev en 40 minuters mys då innan hon somnade om. Sen så var det dax igen strax innan sex. Då var det bara till att gå upp och leka lite och ge henne lite gröt. En liten lekstund senare så gick vi och la oss igen och sov. Blev väckt av en rejäl spark på benet för då ville Iris inte sova längre. Så från åtta har det varit full fart här hemma. Men det är mysigt på något sätt även om jag är fruktansvärt trött emellanåt. Men så är det att ha barn. Man får inte alltid vara pigg och utvilad.

Om en stund så kommer John, Angelika och Minna hit för en brunch och efter det ska jag och John kolla på derbyt medan tjejerna ska ut på promenad. Derbyt ja, Iris är tokladdad och valde helt själv Bajenkläder dagen till ära. Kommer ett kort senare för just nu ligger hon och sover.

Lördagsmys

Det har varit en väldigt mysig och lugn lördag. Känns lite som en söndag tom. Började som väntat dagen med Melodikrysset, gick väl sådär om jag ska vara ärlig. Iris var på ett strålande morgonhumör och satt och provsmakade både det ena och det andra från frukostbordet. Det var korv, ost, skinka och bröd. Hon börjar bli en liten gormand.
När vi väl kom i ordning här hemma och fått på oss alla kläder så gick vi ner till Babyproffsen och lämnade tillbaka en bilbarnstol vi hyrt. Men nu har Iris blivit för stor för den så nu går vi upp en storlek.
Sen så gick vi uppåt staden igen och träffade Ika. Och som vanligt så hade Ika en liten present till Iris men det återkommer jag till. Iris och Ika verkar ha funnit varandra rätt så bra. Iris sitter så snällt hos Ika och leker och drar i hennes hår. Så det kommer bli lugnt att skicka Iris på prao hos henne senare i livet. Och så var det det här med presenten. En klassisk söt Briohund som Iris kan dra omkring med. Ni som inte vet hur den ser ut kan titta här nedanför.


Helgplaner

Sitter och tänker lite på vad som händer i helgen när jag tar lite pauser från jobbtänkandet. Och vad har jag kommit fram till då?
Karlbom vill ha med mig ut på en liten after work som antagligen kommer sluta med en helkväll och jag vet helt ärligt inte om jag fixar det. För det första så är jag sjukt trött och för det andra så är jag inte sugen. Känner mig rätt tråkig faktiskt men vad fan ska man göra? Ska på jobbfest nästa helg så jag kanske laddar för den istället. Den som lever får se helt enkelt.

Imorgon så blir det nog till att vakna, lösa melodikrysset, kanske städa badrummet och umgås med Ika. Ika ja, hon kommer ner till Kalmar idag från huvudstaden och även om det inte var jättelänge sen vi sågs så ska det bli kul att träffa henne igen. Är lite konstigt att jag tycker det ska bli så kul när det egentligen är Emmas kompis. Men så är det.

På söndag så blir det lite brunch med Angelika, John och Minna som uppladdning inför derbyt mot solnatattarna. Och sen får vi se vilket humör jag är på efter den matchen och vad jag orkar göra mer den dagen.

Och mellan alla de här sakerna som händer så ska jag mysa en jävla massa med Iris och Emma.

Fredag

Så var det fredag igen och denna fredagen är lite extra efterlängtad. Vet inte vad det har varit med denna veckan men jag har varit rätt så trött och sliten hela tiden tycker jag. Men nu är det helg och då ska jag vila. I min fantasi iaf.

Har på senare tid upptäckt vilket temprament min lilla dotter har. Hon blir verkligen vansinnig ibland när hon inte får som hon vill. Igår var andra dagen i rad jag råkade ut för det. När vi kom hem från fikat så lekte vi lite innan det var dax för mat. Stod en halv burk Ishavsgryta i kylen som jag värmde på. Det var ingen höjdare så Iris åt inte speciellt mycket alls. Men fruktpuré gick bra så hon fick i sig lite iaf. En timma senare så fyllde vi på med lite gröt så att hon skulle ha någon mer mat i magen än bara välling. Och tar det för långt tid att få fram skeden till hennes mun så ger hon ifrån sig ett vrål, ett argt vrål. Och när gröten sen var slut och hon ville ha mer så blev hon arg, så arg så att hon ännu en gång bara vrålade rakt ut. Fick muta henne med lite majskrokar för att göra lilla fröken nöjd tills jag och Emma hade ätit upp vår mat och kunde göra lite välling åt henne.
Det jag nu funderar på är varifrån hon har fått det tempramentet??


Rockstar


Fika

Direkt efter jobbet idag så skyndade jag hem för att hämta Iris så vi kunde gå och fika med Marcus Hägglöf och hans dotter Astrid. Marcus är en gammal vän till mig sedan gymnasietiden och vi räknade ut att det var fem år sen vi senast såg varandra. Så det var fanimej på tiden. Var jävligt kul att se han igen och det är inte mycket som har ändrats med honom eller hans sätt att vara. Det blev en helt del pappaprat med tanke på att vi båda numera är föräldrar till varsin liten flicka. Astrid är iofs ett halvår äldre än Iris men det är fortfarande två små tjejer. Och så kommer de nog alltid att vara för oss.

Ikväll så blir det en lugn och fin familjekväll med mat, tv, slappande och kanske lite godis, chips eller nåt.

Och så kan jag utlova en liten film på Iris lite senare

Arg mamma

Tydligen så hatar Iris mamma mig för tillfället. Eller rättare sagt, hon hatade mig men har nu förlåtit mig. Varför undrar ni kanske då och det ska jag berätta.
Idag på morgonen när jag skulle gå så gick jag in till Emma och Iris som låg och halvsov i sängen för att säga hej då. Kläckte då ur mig på skämt till en trött Emma att "du kan väl inte vara trött som har sovit så länge två nätter i rad".
Då var jag medveten om att hon varit uppe vid fyratiden för att ta hand om en vaken och gnällig Iris. Vad jag då inte visste var att hon hade varit uppe några gånger till medan jag legat och sovit gott.
Så, vad har jag då lärt mig av detta? Att man aldrig ska skämta med en trött mamma som haft nattpasset när klockan inte ens har passerat sju. Kan vara något att tänka på för alla er andra också om ni hamnar i samma situation.

Favorit

Idag så har vi nog hittat Iris favoritmat. Spagetti med mozzarella och tomat. Tänkte bara ge henne en halv burk först och avsluta med lite fruktpuré till efterrätt. Men när den första portionen spagetti var slut så bara skrek hon rakt ut så det var bara till att värma på resten också. Och hon slängde i sig det med. Och efter det så åt hon med glädje upp fruktpurén också.


Klaga mer

Tror att jag ska klaga mer på min dotter för det verkar som om det gör att hon sover hela nätterna. Känns dock lite tråkigt att jag ska behöva klaga på det finaste som finns så det kanske får vara värt att Emma får gå upp några gånger per natt om jag slipper klaga på henne. Ska fråga vad Emma tycker om det.

Ikväll så är det dax för min och Iris ensamtid igen. Är det någon som har någon idé på vad vi ska ta oss till? Vi har lite tid mellan 18 och 20 där vi inte har något speciellt planerat. Så är det någon som har ett riktigt bra förslag på vad vi ska ta oss till så kan ni väl säga det till mig. 


Vägrar

Vi har ett litet problem här hemma för tillfället. Eller vi har två. Men vi tar det första problemet först.
För tillfället så vägrar Iris att bli bytt på. Och det hade väl varit en sak som varit någorlunda ok att förstå, men inte när hon blir så ledsen när hon har bajs i blöjan. Det kan jag förstå ännu mer iofs. Men just nu är hon helt galen på skötbordet. Hon skriker, gråter och blir helt vild. Är rätt jobbigt att se henne skrika så att hon nästan kräks men vad har man för val? Bajset måste ju bort. Så det är bara till att lyssna på rösterna i huvudet som sjunger "Always look on the bright side of life" och ignorera hennes skrik. För jag vet att hon tystnar i samma ögonblick hon blir upplyft.

Det andra problemet är att hon inte alls är bekväm med att lägga sig. Det ska kämpas till det bittra slutet då hon inte orkar längre. Vi läste oss fram till att det kan vara lite separationsångest och det är tydligen sånt som ger sig så det är bara till att bita ihop och lägga henne tre-fyra gånger per kväll.

Nu ska jag och Emma mysa lite i soffan med en skål med popcorn på bordet och Hell´s Kitchen på tv.


By the way. Är tydligen en jävla massa folk som vill ge mig och Iris saker eftersom ni inte skriver några kommentarer så jag ser fram emot att en massa presenter ska komma till oss.

Som utlovat

Här kommer bilden som jag lovade lite tidigare. Och idag så får jag vara med igen. Var ett tag sen tror jag.


Pappa med chockat barn


Trött

Kom hem idag och förväntade mig det vanliga, härliga, glad bemötandet jag har blivit van vid, men istället möts jag av en oerhört trött tjej som inte alls var på humör för att mysa med sin pappa. Så nu ligger hon och sover igen och tar igen sig efter en hård dag med simhall och en massa annat. Så ikväll blir det ingen lugn och ro för henne för då ska jag busa med henne så mycket jag orkar. Antar dock att hon orkar mer än mig iaf så det blir väl jag som ber om välling vid åtta och somnar strax efter.

Ska se om jag kan slänga upp något nytt kort på bloggen. Känns som det var väldigt länge sen ni fick se den lilla damen. Så om ni håller ut och väntar några timmar till så lovar jag ett dagsfärskt foto.

Urk

Jag har ett problem som är rätt så jobbigt för mig. Det är ju så att innan Iris kan äta någon mat så bör jag smaka på den för att se att den inte är för varm eller smakar konstigt. Och Iris ska få testa all mat, även sån som jag inte tycker om. Och igår så var det lax, potatis och örtsås som stod på menyn. Och jag kan lova er att det är något jag aldrig skulle få för mig att äta själv. Men igår så var jag alltså tvungen att smaka och det smakade skit rent ut sagt. Eller, det smakade alltså lax men det smakar skit om du frågar mig. Och jag antar att det inte var sista gången jag var tvungen att provsmaka något som jag verkligen inte tycker om.

Och igår visade Iris att hon är en liten härmapa. Först så höll hon på att blåsa pruttar med munnen på sin mamma för att lite senare blåsa så fort jag blåste. Tror jag ska ställa mig i vardagsrummet med en golfklubba och svinga lite så hon ser hur det ska se ut redan nu. Då kommer hon ha en stor fördel när det väl är dax för henne att greppa klubban själv för första gången

Tiggeri

Eftersom jag och Iris är helt överrens om vad hon ska syssla med i framtiden så är det hög tid att vi redan nu börjar öva på det liv hon ska leva. Iris och min högsta önskan är att hon ska bli golfproffs. Och som alla vet så behöver inte golfproffs jobba utan försörjer sig på prispengar och sponsring. Men eftersom Iris inte har börjat tävla än så är det ju svårt för henne att vinna några prispengar.
Så nu gör hon och jag en fuling, vi kräver sponsring. Det kan vara vilka saker som helst som en liten flicka på snart åtta månader eller en pappa på dryga 30 år tycker om.
Och alla som sponsrar oss får självklart ett omnämnande eller kanske tom sin logga eller namn här på bloggen. Men om ni inte vill sponsra så kräver jag iaf att ni ger någon kommentar då och då. För det är det jag egentligen vill ha. För vem behöver saker när man har folkets kärlek?? Så nu är valet helt och hållet ert, antingen så ger ni mig och Iris saker eller så skriver ni några rader om vad ni tycker eller känner. Ok?


Måndag

När man sitter här på jobbet en måndagmorgon så inser man hur lång tid det är kvar innan man får en heldag med Iris igen. Det är rätt tråkigt att veta det men samtidigt så blir det mindre och mindre tid kvar av veckan. Och till denna helgen kommer tant Ika till Kalmar och då blir det alltid mysigt och trevligt. 

Igår kväll så visade sig Iris från sin allra bästa sida. Efter att ha legat i sängen och sovit i en timme så vaknade hon till. Jag gick in i hennes rum och lyfte upp henne. Och då kom stora leendet. Och då kände jag att det inte skulle vara någon idé att försöka lägga henne igen. Så vi gick ut till Emma och där fortsatte det stora leendekalaset. Men efter lite välling så somnade hon om i sin mammas famn. 
Men jag måste säga att de gånger när hon kommer upp ur sängen igen och är på det underbara humöret så vill man knappt att hon ska somna om. För den glädjen hon ger mig när hon är på det humöret går inte att beskriva. 

Barnkalas

Idag har Iris varit på sitt första barnkalas, Frans fyllde tre och det måste ju firas. Så det var ett tiotal barn där merparten var tre år och äldre och två till i Iris ålder. Iris var naturligtvis inte med och lekte så mycket utan var mest i närheten av mamma och pappa.

Efter kalaset så gick vi hem till farmor och farfar så Iris fick umgås lite med dem. Hon har nu för tiden kommit över sin skräck för farfar och kan skratta och leka med honom med. Farmor har det aldrig varit några problem med och hon börjar nå samma status som mormor. Så det är jippi så fort någon av hennes mor- eller farföräldrar kommer och hälsar på.

Efter allt detta så var hon helt utslagen och satt och sov som en liten gris i bilbarnstolen.

Bortbjudna

Ikväll så har vi blivit inbjudna till familjen Anderbom. Blir våran första kväll ihop sen lilla Alice kom till världen. Ska bli kul att se hur Iris fastnar med blicken på Alice. Hon brukar nämligen glo på små barn rätt så intensivt.
I eftermiddags så har Iris mormor och morfar varit här och tittat på fotboll och myst med Iris. Så man kan lugnt säga att Iris har fått umgås med sina äldre släktingar idag. Och det är något som hon trivs med.

Nu hör jag från badrummet att Iris har lagt en rekordbajs. Är bara till att gratulera henne till det nya rekordet.

Iris rum

Här kommer lite bilder från Iris rum.


Några bilder på Iris övanför sängen

Iris säng med hennes kära Bajenhund

Iris leksaks- och bokhylla

Iris Playsambarnvagn som hon fick av gammelmormor när hon döptes

Iris nattlampa

Iris sparbössa som fylls på titt som tätt

Iris nya överkast som även hennes pappa hade som överkast en gång i tiden

Vi avslutar med Iris absoluta favorittavla. Den är egentligen min men jag kan tänka mig att låna ut den till henne ett tag till. Men hon kommer aldrig att få den. Någon gräns har även jag.


Utveckling

Iris har börjat med en massa nya saker. Barn gör tydligen det när de blir äldre. En del saker är bara bra och söta medan andra bara gör mig orolig och rädd. Vi börjar med några söta och bra saker.
För det första så har hon lärt sig att vinka. Är kanske inte en klockren vinkning men det liknar något iaf. Och hon gör det när man vinkar till henne så då antar vi att det är en vinkning.
Sen något som är så gulligt, hon har börjat kramas. Hon lägger armarna runt en och huvudet mot ena kinden och så kramar hon åt. Hon vet hur hon gör sin pappa glad den lilla tjejen.
Krypigt har hon gjort ett tag men nu så är det utflyktsturer som gäller. Idag kröp hon från vardagsrummet, genom köket och in i hennes rum. Det såg väldigt målmedvetet ut, hon visste vart hon skulle.
Sen har vi sakerna som oroar mig. Hon försöker konstant att ställa sig upp när hon sitter i barnstolen i köket. Det känns inte så bra. Räcker med en sekunds ovaksamhet så kanske hon ligger på golvet. Det är verkligen inget jag vill uppleva så jag vakar som en hök över henne när hon sitter i den.
Sen så har hon börjat ta tag i tv-bänken och drar sig själv upp på knä och försöker sen att ställa sig upp. Har inte lyckats hittills utan jag eller Emma har hunnit avbryta det lilla äventyret.
Så man kan lugnt säga att det händer saker runt den lilla tjejen hela tiden. Det är kul men samtidigt oroande. För jag har insett att jag är den där pappan som inte vill att något som helst ont ska hända min lilla tjej. Även om jag vet att hon kommer att slå sig och att hon lär sig något av det så vill jag inte. Jag vägrar.

Slappartid

Idag har jag fått lite välbehövlig slappartid. Emma är på stan med Jenny och Iris har varit på stan med farmor och farfar. Så jag har varit helt ensam ett tag och den stunden spenderade jag i soffan, halvsovandes. Hade nog kunnat somna om jag velat men jag tänkte vänta lite med det så vilan ger mer energi inför kvällen.

I natt så har Iris sovit riktigt bra igen. Hon vaknade strax innan tre och var då på ett närhetshumör i ca 40 minuter. Hon sov som en stock i min famn men i samma stund jag la henne i sängen var det kört. Och det funkade inte att ligga bredvid mig heller utan det skulle vara i famnen. Såg fram emot en jobbig sista del av natten men gjorde ett sista desperat försök med sängen igen och då funkade det. Hallelulja!!!! Efter det så sov hon rätt bra och vaknade inte på riktigt innan klockan var halv nio så det blev en halv sovmorgon för mig och en hel för Emma som fick sova vidare en stund till.

Tror att det är dax för mat för Iris snart, och för mig kanske.


Vägrar

Igår när det var läggdax för Iris så var det inga större problem att få henne att sova. Helt utmattad efter all lek med mormor. Däremot så tog det inte lång stund innan hon vaknade och var hur ledsen som helst. Jag gick in och lyfte upp henne och gav henne en napp. Tystnad. Men i samma stund som jag la ner henne i sängen igen så började gråten igen. Samma sak igen, upp, napp, tystnad. Väl tillbaka i sängen, gråt. Iris vägrade helt enkelt att sova ensam. Funkade skitbra när jag la henne i vår säng och la mig bredvid men i samma stund jag reste på mig så började det igen. Så det hela slutade med att jag fick sova ensam och Emma och Iris delade säng, inte spjälsängen dock utan gästsängen. 
Jag undrar vad det är som händer i hennes lilla hjärna när det blir så. Och jag undrar också vad det är med min eller Emmas kropp som skänker henne trygghet. Har en tanke om att det är våra kroppars ljud. Så nu har jag kommit på en skitbra uppfinning. En madrass med kroppens alla ljud. Emma sa att det redan finns skivor med det så nu ska jag bara komma på ett bra sätt att få in en liten cd-spelare och hörtalare i en madrass. Tror det finns massvis med pengar att tjäna på detta.

Mormors tjej

Ikväll så har vi varit hos Iris mormor och morfar för mat och umgänge. Och det är bara att konstatera att Iris är mormors tjej. Och att mormor är Iris tjej. Är inte många minuter under ett besök där som de två är ifrån varandra. Och som förälder så är sånt väldigt glädjande att se. För då vet man att Iris kommer att trivas jättebra om man lämnar henne där själv. Tror nog att det snart är dax för första natten utan mamma och pappa för den lilla damen. Tror att jag och Emma skulle tycka att det var betydligt mer jobbigt än vad Iris skulle göra.

Nu är vi iaf hemma igen och Iris pappa är så sjukt trött. Hade det inte varit Inlåst på tv nu så hade jag redan legat i sängen och sovit som en liten gris.


Speed

Idag har jag och Iris haft en ensamkväll till. Vi har gjort ungefär samma saker som igår men idag har hon varit på ett ännu bättre humör. Vet inte hur jag ska få henne att somna sen för hon är så jävla speedad och hon har redan dragit i sig två dl välling. Får väl göra en haalv portion till antar jag.
Idag så har Iris visat hur snabb hon är på att krypa. Och ännu en gång så visar hon vilken linslus hon är.


Vi två

Igår kväll så var det bara jag och Iris som hade en mysig hemmakväll med en massa mys. Emma var ute och åt med mammagruppen så jag och Iris roade oss själva. Vi åt god mat, drack vatten och så lekte vi hur mycket som helst. Iris var i högform på golvet och kröp omkring och lekte med sina leksaker. När tröttheten började komma smygande så blev det lite välling och sen så sov hon sött. Tyvärr så har hon haft en dålig natt och har vaknat en jävla massa gånger så Emma har inte fått sova så mycket. Jag då? Jag har inte märkt ett skit. Såg att Emmas del av vår säng var tom när jag vaknade idag och fick berättat för mig att den varit så sen två. Ibland är jag faktiskt rätt nöjd med att sova så hårt som jag gör.

Ikväll så blir det en kväll till utan Emma. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men jag antar att det blir något som liknar gårdagen. Mitt enda mål för kvällen är att Iris ska vara i säng innan fotbollen börjar. Men hur det blir med den saken bestämmer inte jag.

Iris intressen

Tänkte berätta lite för er om Iris olika intressen. Tar det i punktordning.
- Titta på sig själv i spegeln. Eller spegel och spegel, det räcker med att det blir en liten spegelbild på något så är hon fast.
- Bita på saker. Det är ju så att allt som hon får i handen måste in i munnen för ett litet smakprov.
- Vägra somna. Hon tycker att det är riktigt jobbigt att sluta ögonen och bara somna. Men att sova är rätt ok nu för tiden.
- Äta. Är väldigt sällan fel med lite mat, eller kex, eller majskrok, eller välling, eller tutte.
- Fisa. Hon fiser väldigt, väldigt mycket. Tror hon har fått det av sin mor.
- Sladdar. Detta kan vara hennes favoritsak och det är verkligen inget jag tycker om. Det ska dras och bitas i dem så jag funderar på att göra ett helt sladdlöst hem.
-Dra i hår. Nu har ju inte jag något långt svallande hår på huvudet direkt men det känns när hon greppar tag i brösthåret och sliter till.

Detta är några av Iris intressen just nu. Och ska jag vara riktigt ärlig så hoppas jag att hon får lite andra intressen när hon blir äldre.

Svårt

Idag så blev det väldigt svårt att lämna hemmet och bege sig till jobbet. Morgonen flöt på som vanligt med tandborstning, påklädning, snus, tidningsläsning och idag så lyxade jag till det med en kopp te för att få halsen på lite bättre humör. Är lite förkyld nämligen.
Men det var när det var dax att gå som det tog emot att jobba. Gick in i sovrummet och skulle pussa Emma hej då och Iris låg vid hennes tutte och åt lite frukost. Jag pussade Emma och var på väg ut ur rummet när Iris tittade upp och gav ifrån sig ett lite "Hmm" med sin lilla ljusa stämma. Självklart så vände jag och gick för att ge henne en puss med och då vart det liv i luckan. Hon log med hela ansiktet och började sparka med benen av glädje. Då fick hon en puss till och blev ännu gladare. Och på tre sekunder så gick hon från halvsovande och ätandes till att bli hur pigg som helst och hela hennes ansikte lös av glädje. Och i det ögonblicket är det inte lätt att gå ifrån henne. Men ibland så måste man. Värre för Emma då som jag antar ville sova vidare. Får hoppas att Iris blev trött igen. Nu ska jag jobba.

Stackarn

Idag när jag satt på jobbet och hade fullt upp med datorjobb så plingade det till i fickan. Gutt, sms tänkte jag och läste. Var tyvärr inget roligt sms då det stod att Iris hade ont i magen och bara grät och grät. Så jag ringde upp Emma och då sa hon att Iris hade gråtit i en timme plus att hon hade haft diarré. Och då hade jag över två timmars arbetstid kvar. Var rätt svårt att koncentrera sig på det jag skulle. Sen så dröjde det iofs bara en timme innan jag fick ett nytt sms där det stod att allt var bättre igen.
Väl hemma så ligger Iris och sover i Emmas famn. Var nog väldigt välbehövligt. Och sen för att göra hennes sömn ännu bättre så fick hon sova hos mig när jag duschat av mig och satt på mig myskläder. Och i samma stund som jag fick henne hos mig så gick jag ner i varv och bara njöt av att vara pappa.
När hon väl vaknade så var hon på ett strålande humör och har varit det sen dess. Får bara hoppas att inte magproblemen kommer tillbaka mer idag.

Gungkanin

Igår när vi var ute hos mina föräldrar så skruvade jag ihop en gungkanin som pappa hade köpt från Playsam. Och Iris älskade att gunga på den. Hon är då lite för liten för att gunga själv på den så pappa får hålla i henne lite. Men hon är lika glad för det.


Iris helg

Och så har jag slarvat med bloggandet igen. Får be er alla om ursäkt och lovar skärpning.
Så hur har min, Emmas och Iris helg varit då? Jo, den har varit bra. Men jag nöjer mig inte med att skriva så utan jag tänkte ge er lite mer om vad som hänt.

I fredags så gick jag och Emma i omgångar till familjen Anderbom för att hälsa på deras lilla nyfödda flicka. Hon var så söt och jag längtade tills nästa gång vi ska ha barn. Iris fick stanna hemma eftersom hon är förkyld och då tyckte inte vi att vi skulle utsätta den nyfödda för basiler. Efter det så hade vi en mysig hemmakväll med god mat, vin och slappande.

Igår så åkte vi till Nybro för att göra ett syntest på mig. Det gick väl ok tror jag. Brytningsfelet var värre men närsyntheten var bättre. Iris satt så snällt och tittade på och fann den stora glädjen i en lite lapp om linser. Tänk om man kunde hitta vardagsglädjen i såna små saker.
Väl hemma så började vi med att laga mat, tapas skulle intas till fotbollen. Iris mormor och morfar kom hit och hjälpte oss att äta upp och mormor och Iris lekte loss ordentligt.

Några timmar senare så började den spännande natten. Och för en gångs skull så är jag tacksam som fan att vi har ett barn som inte alltid sover hela nätterna. Iofs så vaknade vi av att grannen skulle ha efterfest för när de kom hem var det ett jävla liv. Och det var inte mindre liv när alla skulle gå hem vid fyratiden. Nä, då får idioterna för sig att slita loss två av tre brevlådor från väggen nere i entrén plus att slå av huvudströmbrytaren för hela huset. Och hade inte Emma varit vaken och märkt att allt blev svart och att kyl, frys osv lade av så hade det itne slutat lyckligt. Först så misstänkte vi att det var strömavbrott men när det lös i de andra husen så gick jag ner till elcentralen i huset. Väl där så stod jag och tittade och tittade på vad som kunde vara fel. Är ju inte någon elektriker direkt så jag får vara glad att jag såg att huvudströmbrytaren var avslagen och att alla säkringar hade slagits av. Så det var till att chansa lite på hur många som skulle vara igång. Men vi fick tillbaka strömmen iaf.
Sen så var det en rask promenad upp för trapporna och påringning hos grannen. Och det var tur att jag behärskade mig för jag hade lust att slå till honom. Men full och dum som han är så fattade han ingenting. Det kunde ju inte varit hans kompisarsom gjort det för han följde ju med dem ut. Det som han inte insåg var att Emma hörde hur någon gick i trappan och stängde dörren efter att strömmen försvunnit. Men han kopplade nog inte iaf att hans kompisar kunde gjort något. Efter en rejäl utskällning så gick jag in till tjejerna igen och försökte lugna ner mig. Idag vid kvart i nio så ringde jag på hos grannen igen och sa till han att jag ringt hyresvärden och förklarat vad som hänt och bett han att kolla så jag hade gjort rätt med alla proppar och skit.
Sa då till han i en lite lugnare ton att det här inte är ok, att det är hans ansvar när han har fest och att han ska vara jävligt glad att vi var vakna för annars hade han haft en hel del mat att ersätta för tre hushåll. Och han fattade fortfarande ingenting och skyllde på att han inte kände dem som varit på festen osv.
Vem bryr sig? Det är din jävla fest och då har du ansvar. IDIOTJÄVEL!!!!

Nog om det. Idag så hade det varit en riktig slappdag med film och mycket soffliggandes. Iris har varit trött som bara den men har vägrat att sova, och gör så i detta nu också. Vi har försökt att få henne att sova i en timme nu utan att hon ens är i närheten av att sluta ögonen, tvärt om. Sista tio har hon bara blivit piggare och piggare.
Ikväll så var vi ute hos Iris farföräldrar och åt en god middag och hade det allmänt mysigt. Farmor och Iris hade en riktig myskväll och höll ihop nästan hela tiden. Är lite spännande att inse att man inte är värd speciellt mycket hos sina föräldrar längre. Men det är väl så det ska vara.

Finbesök

Idag på jobbet så fick jag ett riktigt fint besök, Emma och Iris kom förbi med lite lunch till mig. Kan säga att det gjorde att dagen kändes betydligt kortare än vad den var. Så kan jag gärna ha det varje dag. Och saken blev inte sämre av att Iris var på ett strålande humör och sken upp som en sol när hon fick syn på sin pappa. Och det var samma sak när jag kom hem från jobbet, en galet glad tjej.
Och ikväll så har jag och Iris haft lite ensamtid igen. Vi har ätit, bajsat, bytt blöja och så har vi lekt en jävla massa. Tyvärr håller hon på att bli förkyld så hon är lite smågnällig emellanåt. Men det är en del av livet att inte alltid vara frisk. Men sist hon var förkyld så gick det över på några dagar så vi får hoppas på samma korta sjukdomstid denna gången.

Inte som planerat

Det blev inte riktigt som jag planerat ikväll. Kvällsmaten intogs utan någon sovstund innan. Men nu sover hon som en liten gris. Fast vis av erfaranhet så vet jag att det kan ändras fortare än Lucky Luke drar sin pistol. Hon är så söt när tröttheten börjar komma och hon kliar sina ögon som om det verkligen var sand i dem. Och det är inte lite sand som verkar kommit in i ögat. En annan hade haft så röda ögon så man hade sett brutalt bakfull ut. Fattar inte att hennes ögon orkar med allt gnugg.

Nu till något helt annat. Igår kväll vid 17:10 så fick Iris en liten kompis. Martin och Bettys lilla tjej kom då till jorden. Är så glad för deras skull och längtar tills jag får träffa dem. Är lite avundsjuk på vad de just nu upplever. Den där första tiden då allt är så nytt. Då allt bara är mysigt. Då man inte riktigt fattat vad som hänt. Måste erkänna att de där första dagarna var bland det bästa jag någonsin upplevt och kommer uppleva. Får hoppas att Martin och Betty upplever det på liknande sätt.
Så avslutningsvis så vill jag, Emma och Iris bara säga,
ett stort, stort grattis och massor av kramar till er alla tre.

Ensamtid

Så har jag och Iris lite ensamtid ihop igen. Emma är på kurs så nu är det bara hon och jag. Vi har ofta väldigt roligt när vi är ensamma hemma. På en halvtimme har vi redan hunnit med att äta, byta blöja, sätta på pyjamas, dansa, busa på golvet och nu leker Iris med alla hennes leksaker. Tänkte att hon skulle ta en liten kvällslur snart innan jag laddar vällingflaskan för kvällsmaten. Hon har gnuggat ögonen i 45 minuter så det borde inte vara så svårt att få henne att sova. Ska kanske passa på innan hon blir för trött och bara gnäller.

Återkommer senare med mer om mitt och Iris liv

Faster

Idag var Iris faster och farfar här på besök. Man måste säga att Iris trivs i sin fasters sällskap och det är skönt att veta. Så i framtiden kan vi nog skicka iväg henne till Göteborg på sportlov och liknande utan större problem.
Imorgon åker dock Iris faster tillbaka till västkusten och nästa gång vi träffas så har Iris fått en kusin till.


Iris med sin faster


Dopet

Igår så döpte vi alltså Iris. Var en väldigt fin högmässa med barnkör, bra präster och jävligt mycket folk. Var duktigt nervös när jag skulle läsa en bön inför alla. Men som den store talare man är så gick det kanon. Hur skötte sig då Iris? Strålande om du frågar mig. Hon var dock inte så intresserad av vad som hände utan somnade i samma stund som högmässan började. Vaknade när hon var 10 cm övanför vattnet och prästen började skvätta vattan på henne. Och som ni då säkert kan räkna ut så vaknade hon med ett illvrål och grät, grät och grät. Under den efterföljande sången så tystnade hon dock men i samma stund den sången tog slut så började det igen. Men när hon väl fick komma till pappa så var allt bra och sen satt hon tyst resten av tiden, eller tyst och tyst. Hon satt och pratade på som hon brukar göra.
Sen så var det dopfika och Iris fick en massa fina och bra saker. Tackar ännu en gång för allt. Och tack för att ni kom.

Nu kommer det lite bilder och en film för er som inte fick eller kunde komma.


Jag läser bön

Iris blir välsignad

Prästen skvätter vatten på Iris

Iris gråter i Anders famn

Pappa Pelle, prästen Anders, Iris och mamma Emma

Fadder Anna, präst Anders, Iris, Fadder Dadda


Och så en liten film på det hela

Dopdag

Idag så har vi döpt Iris. Allt gick väldigt bra men jag tänkte spara detaljer, bilder, filmer osv tills imorgon. Med detta inlägget vill jag bara tacka alla som kom och gjorde denna dagen till vad den blev. Och jag antar att Emma och Iris håller med. Så tack alla som kom och även er som inte kom men kanske tänkte en tanke på min dotter idag.

Overall

Igår testade vi en ny overall på Iris som hon kan ha i höstrusket. Den var lite tajt men den funkar. Hon var extremt söt i den dock den lilla prinsessan


Ny frisyr

Igår så kände jag för att göra en ny frisyr på Iris. Blev väl sådär om jag ska vara ärlig, rätt pojklik om om du frågar mig. Kanske inte syns så väl men ni får anstränga ögonen lite


Morgonmys?

Idag så gick jag och Iris upp rätt tidigt eftersom hon var lite väl pigg och inte alls ville sova. Så det var till att ge sig upp och leka. I max 20 min för sen så blev hon trött som bara den igen och somnade i min famn. Tänkte att jag skulle gå och lägga mig igen men jag blev sittandes i soffan med Iris i famnen. Är ett rätt så skönt sätt att inleda helgen på men det är lite roligare när Iris är vaken och man kan busa lite.
Idag blir det till att umgås med släkt. Inleder med en fika med min syster och Henrik. Sen blir det träff med Emmas faster och sen så drar vi oss ut till Lindsdal för att träffa min släkt. Full fart helt enkelt

Dåligt men på bättringsvägen

Nu tror ni säkert att Iris är sjuk men det handlar om bloggandet sista dagarna. Har helt enkelt inte hunnit men nu går jag in i en ny fas av mitt liv så nu blir det bättre igen kan jag lova er.
Anledningen till att jag inte bloggat något är att jag har varit på utbildning och huvudet har varit fullt av tankar på det och så har jag inte umgåtts så mycket med Iris så jag har inte haft så mycket att skriva om. Men nu är det helg och då betyder det att det kommer bli massvis med tid med den lilla gumman.

Har nyss lagt Iris i sängen och hon sover just nu som en stock. Har tydligen inte sovit så mycket idag så det är nog välbehövligt. Hon var lite halvgrinig innan ögonlocken blev för tunga för att hållas uppe.

Ikväll så ska vi till Emmas föräldrar och äta middag. Hennes syster med familj och även hennes farmor är där så det blir trångt runt bordet. Varför är alla där då kanske ni tänker??? En anledning är att det är dop på söndag och då får vi passa på att träffas lite mer än bara i kyrkan. Imorgon blir det min släkt som står på tur.

Nu ska jag ta mig en liten, liten, liten fredagsöl innan Iris vaknar

RSS 2.0