Så trött

Min lilla Iris har haft en väldigt jobbig dag. Hon sov hos mormor och morfar i natt och det är väl inget konstigt med det. Hon vaknade dock och var lite förvirrad om vart hon var någonstans men hämtade sig fort och hade det mysigt med kusiner, mormor, morfar, moster och morbror innan morfar gick in med henne till oss. Självklart så somnade hon i vagnen och vaknade när vi bar upp henne till lägenheten.
Efter lite mys här hemma så tog vi en sväng på stan innan vi gick bort till mormor och morfar igen för att låna bilen. Och självklart så somnade hon strax innan vi kom fram så det blev ännu ett jobbigt uppvaknande.
Sen så höll hon sig vaken när vi åkte ut till Lindsdal för att hälsa på farmor, farfar, faster och nästa kusin. Och trots tröttheten så var hon på rätt gott humör hela tiden men blev lite grinig precis innan vi åkte hem. Och naturligtvis så somnade hon i bilen hem. Blev väckt ännu en gång när vi skulle få på henne pyjamasen. Men när väl vällingen var klar och uppdrucken så somnade hon och har sovit stenhårt sen dess. Normalt så brukar hon alltid vakna till någon gång under kvällen men inte idag. Så då måste hon varit sjukt trött innan hon somnade strax innan sju. Och det är tidigt för lilla Iris. Så nu får vi hoppas att hon sover bra i natt och inte vaknar allt för tidigt imorgon. Men jag räknar med att vi sitter i köket strax efter fem och äter gröt.

Mer kalas

Igår så hade vi alltså Iris födelsedagskalas och här kommer lite bilder ifrån det.


Tant Ika kom med ett stort paket som Iris blev väldigt förtjust i


Och det blev en hel del paket till


Allas ögon på paketöppningen


Som vanligt var pappret mest intressant


Sen blev det hemmagjord tårta


Första tuggan...


Ååå, gud så gott


Alla presenter upplagda lite fint. Nu är de spridda i hela lägenheten


Så tack alla som var här igår och skämde bort vår dotter. Vi är väldigt tacksamma. Kan säga att det var ett bra kalas och Iris verkade trivas rätt så bra. Så nu laddar vi för tvåårskalaset. Men då tror jag att vi kör ett riktigt barnkalas.


Kalaset

Just nu så hinner jag inte att slänga upp några bilder och skriva något längre inlägg. Men om ni väntar till senare så kommer det en del bilder och lite mer text. Så håll ut några timmar till så lovar jag ett bra och maffigt inlägg.

Kalas

Idag ska vi ha ett litet kalas för att fira Iris ettårsdag. Det blir inget barnkalas eftersom jag och Emma tänker att det kommer hon ju inte ihåg iaf. Men några barn kommer från släkt och kanske vänner så hon får nöja sig att leka med dem. Men tårta ska hon få iaf, en tårta som hennes pappa ska göra. Den lilla trenden av bakning fortsätter helt enkelt. Nu gjorde iofs Emma tårtbotten igår men det blir jag som ska garnera den osv och det är ju det som räknas.
Så just nu håller vi på att fixa till här hemma så Iris leksaker inte är spridda över hela lägenheten utan finns på hennes rum. Nu bär hon iofs tillbaka en massa grejer till vardagsrummet men vad ska man göra åt det? Hon måste ju få leka flickan.

I natt så fick jag äntligen sova själv utan att behöva tänka på Iris. Var riktigt skönt att bara få sova. Och en liten sovmorgon fick man också. Förhoppningsvis så blir det en ny sovmorgon imorgon då vi funderar på att låta Iris sova hos mormor och morfar så hon kan leka med sina kusiner imorgon på morgonen. Vi får se hur det blir. Annars funderar jag på att tvinga Emma att ta denna natten med genom att låtsas sova även om jag hör Iris, och inte vakna när Emma försöker väcka mig.

Nu ska jag mysa lite med mina tjejer innan allt folk kommer.

Gå, gå, gå

Så, vad har ni gjort i eftermiddag då? Vi har tagit en sväng till på stan, ätit mat, lekt och så har Iris gått, gått , gått och gått. Det enda hon kryper nu för tiden är när hon behöver något att ta tag i för att ställa sig upp. Och det är skitkul att se hur hon utvecklat sin gång sen de första stabblande stegen. Är väl synd att kalla det för stabil gång men den är betydligt bättre än vad det var från början. Återkommer till gåendet sen.

Efter lunchen och sovstunden kom moster förbi för att hämta en sak och då tänkte jag att jag passar på att följa med henne ut på stan. Och då visade Iris sin pappighet. Jag satte på henne jackan och gav henne till Anna medan jag klädde på mig själv. Det skulle jag inte gjort, det var konstant gråt tills jag var färdig och kunde ta henne igen. Samtidigt som jag blir lite glad för det så tycker jag att Iris är lite löjlig.
Sen gick vi ner till Baronen där hennes kusiner befann sig. Efter en liten stund inne på en skoaffär så skulle dem åka hem och vi tog sällskap upp på stan. Och hela vägen gick Moa bredvid vagnen så hon och Iris kunde prata. Iris körde sitt ba, ba, ba och Moa svarade likadant. Det var tydligen skitkul tyckte Iris som inte släppte Moa med blicken under tiden hon gick bredvid vagnen. När det var dax att skiljas åt så vinkade Iris så jag trodde armarna skulle flyga av.
Sen så blev det ett snabbt besök på Systembolaget. Iris ska ju ha fest imorgon och bad mig köpa lite öl åt henne och vad gör man inte för sin dotter?
På väg hem så hörde jag en tant ropa på mig och vem var det om inte tant Ika. Hon och Iris sken upp som två solar och Iris gav Ika en stor blöt puss innan vi gick åt vart sitt håll.
Väl hemma så har det varit lek och en massa gående fram och tillbaka i lägenheten. Hur det ser ut kan ni se längst ner i detta inlägget.

Ikväll så blir det OS och lite förberedelser inför morgondagen då vi ska fira Iris ettårsdag.

Höll på att glömma. Iris är verkligen pappas tjej. Min och Emmas middag idag var en fantastisk god ryggbiff och Iris åt och åt av Emmas bit. Hon hade nog kunnat äta en hel bit själv men någon gräns får vi nog dra. Tycker inte om att det börjar bli konkurrens om köttet här hemma. Men så länge jag är större än henne så får jag äta mer kött. Så det så.


Iris i full fart genom köket


Fredag

Idag är det som ni alla vet fredag, en favoritdag för de flesta och så även för mig och Iris, så vi är inte unika på något sätt. Idag så tog jag och Iris tag i våra liv rätt tidigt och var ute på stan strax efter 10, och det tillhör inte vanligheterna. Det första vi gjorde var att gå och lämna in min ring för lite förminskning, den var väldigt mycket för stor när vi hämtade ut dem igår.
Medan ringen blev tillfixad så gick Iris och jag bort till biblioteket. Var inte igår jag var i ett bibliotek kan jag lova. Anledningen till att vi gick dit var att biblioteket bjuder alla ettåringar på bok och en gratis bok är en bra bok. Mne jag kan lova att vi kommer att vara i bibblan lite mer nu. Finns ju en enorm barnavdelning och nu har jag chansen att få henne att bli en bokmal som inte springer omkring på krogen sen. Värt att testa iaf.
Och efter lite besök i de olika bokhandlarna så var det dax att gå hem och luncha. Köttfärssås till Iris och revben till mig. Nu har vi kört lek i en dryg timme så Iris börjar bli lite trött. Så snart så tror jag att vi siktar in oss på en sovstund i soffan tillsammans.

Iris outfit idag är en sparkdräkt ovanpå en body. Tycker hon är skitsnygg faktiskt. Eller vad tycker ni?


Iris ute och promenerar i sin sparkdräkt


Ett år

Det händer en del med en liten tjej på ett år. Eller vad säger ni?


Iris 2009-02-25

Iris 2010-02-25


Aj, aj. aj

Det var inget roligt beösk för Iris på BVC idag. Vägningen gick bra men sen så var det katastrof. Hon grät, skrek och hade inget kul alls. Och då hade sprutan inte ens kommit fram. Nä, det som var så jobbigt var mätning av huvud och längd. Är tydligen jättejobbigt att bli mätt.
Men sen kom sprutan. Men då var hon redan så ledsen att det inte gick att säga om sprutan gjorde ont eller om hon tog det lika bra som förra gången då hon knappt gav ifrån sig ett ljud.

Efter det att vi kom hem så har vi vilat, ätit vindruvor, druckit kaffe och så har vi delat på en bulle. Funderar på om jag ska ta en sväng ut på stan sen för att visa upp min söta dotter eller om jag ska låta Emma få den uppgiften. Emma jobbar nämligen halvdag idag och ska iväg med moster och Iris och äta kinabuffé så då kanske hon kan ta turen på stan också medan hon ändå är iväg. Vi får se helt enkelt.

Hipp hipp hurra!!

Idag fyller min lilla Iris ett år. Hennes första födelsedag helt enkelt. Idag blir det ett rätt lugnt firande med bara mig och Emma. Familjen får vänta till lördag. Det tråkiga med hennes födelsedag är att vi ska till BVC och bland anant ska Iris få en spruta. Och vem vill ha en spruta på sin födelsedag? Inte jag iaf. Men jag ska köpa en bulle till henne efteråt så kanske hon glömmer att det gjort ont en stund innan.

Nu ska vi fortsätta kolla på hockey

Blod

Och så hände det, Iris slog sig så pass mycket att hon började blöda. Hon gick omkring i sitt rum med en leksak i handen och så hör jag hur hon trillar. Hon trillade dock på golvet och det som var närmst som hon kunde slå i var sängen. Men jag tror att hon missade den. Men hur eller hur så började hon att blöda i munnen. Och hon grät, och dreglade blod och jag var ingen kaxig pappa just då kan jag lova. Fick torka rent lite med ett papper och så fick hon skölja munnen och då blev det genast lite bättre, för både mig och henne. Strax efter så var hon sitt glada jag igen så då antar jag att inga tänder fick någon smäll utan bara läppen. Men nu har hon en liten, liten fläskläpp när hon ler så vi är rätt lika varandra med skillnaden att jag har snus under min läpp.
Men nu har jag iaf fått uppleva blod från Iris för första gången. Och det är antagligen inte sista heller men jag hoppas det dröjer till nästa gång.

Nu ska vi snart gå till Italia och äta en pizzabuffé med mormor, morfar, moster, faster och alla kusiner. Så det lär vara full fart på Italia på Storgatan om en halvtimme.

Mysväckning

Tänkte bara dela med mig av den underbara väckningen jag fick idag. Som vanligt så delar jag och Iris säng halva natten eftersom hon vägrar att sova själv. Och idag när hon vaknade så kröp hon upp på mig och när jag vaknade så överföll hon mig med en stor blöt puss. Kan inte säga annat än att det var en riktigt mysig väckning och väldigt överraskande. Kan tänka mig att bli väckt så varje dag faktiskt.

Sen dess så har vi ätit frukost, sovit lite och haft en allmänt mysig morgon. Vad vi ska göra resten av dan har jag inte en aning om men det lär lösa sig.

Kanske ska ta några kort så ni får se den lilla prinsessan.

Kusindag

Dagen började med att jag och Iris tog oss till Måsen så Iris kunde hänga lite med Alfons och Celvin. Såg ut som om de hade rätt kul även om Iris var lite trögstartad idag. Men sen blev hon sig själv och tog för sig och lekte loss som vanligt. Och när Iris leker loss så stoppar hon allt hon kan i munnen så nu blir hon säkert sjuk igen. Håller tummarna för att vi ska få slippa det.

När vi kom hem så tog vi en liten tupplur innan syrran och lille Arvid kom förbi. Var ett tag sen vi sågs så det var roligt att se hur stor Arvid blivit och att han nu blivit en liten person som är med i vad som händer. Och han var en glad liten filur som hade ett litet leende på läpparna mest hela tiden. Iris tittade, pekade och rörde lite försiktigt på honom för att se vad han var gjord av. Var även kul att träffa syrran. Är en sak att prata i telefon och en annan att få träffas och prata i verkligheten.

Ikväll så var vi hos mormor och morfar och träffade kusinerna från den andra sidan. Moster Anna och kusinerna kom med flyget idag så nu är alla Iris kusiner på plats i Kalmar för att fira hennes ettårsdag.
Var kul att se Ida och Moa leka med Iris och båda två var försiktiga och duktiga i lekandet.

Kanske ska ta lite kort om gårdagen också medan jag ändå skriver. Var en slappdag där det enda intressanta som hända var att jag och Emma var och beställde ringar. Så imorgon eller torsdag är de på plats och då blir jag ringmärkt. Kommer kännas konstigt att ha något på fingret men jag antar att jag vänjer mig.

Kalas och gnäll

Idag så har Iris varit på sitt första barnkalas. Alfons fyllde ett för ett tag sen och idag skulle han firas. Var kul för Iris att få leka loss och umgås med lite andra barn och hon trivdes som fisken i vattnet tills tröttheten slog till. Då blev det gnäll. Och det har varit lite halvgnälligt idag. Vi har haft våra duster om lite allt möjligt under dagen. Hon vägrar att ta på sig blöja, hon vägrar att ta på sig kläder och hon ska klättra uppför en rutchbana när andra barn ska åka ner. Och så blir hon helt galen när jag försöker få henne att göra som jag vill. Ena stunden så spänner hon sig allt vad hon har för att i nästa bli helt slapp i kroppen samtidigt som hon kränger runt. Är rätt läskigt vill jag lova. Man har inte riktig kontroll på henne när hon gör så och jag blir livrädd att tappa henne. Så det får hon sluta med omedelbart för annars får hon vara naken hela dagarna och vi kan inte lämna lägenheten. Och hur kul är det?

Och idag så blev jag riktigt arg på Iris för första gången. Visst, man har blivit arg när hon hållt på och dumma sig vid blöjbyten men då är det mest av rädsla för att hon ska slå sig. Men idag så var det bara ilska inom mig. När vi håller på att bråka om en klänning hon ska ha på sig så kränger hon runt, tar tag i mig som vid en kram och biter mig stenhårt i axeln. Blev en rejält hård röst, arg blick och ett antal fy, aj, aj, nej och du får inte bitas osv. Och hon låg där på sängen och såg riktigt skamsen ut så hon visste nog att hon gjorde fel. När man skällt på henne innan så har hon ofta blivit ledsen men nu var det bara skam i hela hennes uttryck. Så förhoppningsvis så gick budskapet in.
Men efter utskällningen så lugnade jag snabbt ner mig och så kramades vi och jag kände mig som en bra far som löst situationen på ett rätt bra sätt.

Nu blir det OS resten av kvällen och så blir det tidig uppgång imorgon för att se Sverige-Finland i hockeyn

Sen sist

Sist jag skrev så var jag fortfarande lite hängig. Allt det sjuka med mig är nu borta men däremot så är Emma utslagen nu. Så på en vecka så har vi alla i familjen turats om att vara sjuka. Får hoppas att det är slut på det så fort Emma blir frisk.

Idag har Iris haft en väldigt konstig dag. Ena stunden så har hon varit på ett strålande humör för att i nästa balla ur totalt och vara vansinnig, ledsen, arg för att sen bli glad igen. Skulle vara kul att veta vad som rör sig i henne hjärna ibland. Varför göra världens grej av att sätta på sig en pyjamas?? För när den väl är på så är allt tipp-topp igen. Barn är konstiga.

Och nu till någon vars namn jag nämner för sista gången i denna gången. Sebastian "Judas" Eguren har sålt sig som en h**a. Hur kan en människa sitta och prata om kärlek till Bajen titt som tätt för att sedan skriva på för AIK? Äckel, du är för alltid av mig hatad. Vill aldrig mer se eller höra dig nämna Bajen igen, du är inte värdig.
Så, nu har jag fått det ur mig här med. By the way, gå med i alla grupper på Facebook som finns som är emot den mannen. Det är så vi påverkar nu för tiden. Jag gör det, du gör det. Eller hur?

Fortfarande sjuk

Som ni kanske förstår av rubriken så är jag fortfarande sjuk. Är dock på väg att bli bättre men jag har fortfarande lite feber och känner mig hängig. Ska försöja få i mig lite mat under dagen så kanske jag piggnar till. Frågan är bara vad jag ska äta för något. Kalaspuffar ligger rätt så bra till.

Iris är just nu hos sin mormor och får stanna där tills Emma kommer hem strax efter lunch. Känner mig rätt kass som inte kan ta hand om Iris men jag vet att jag inte hade orkat att ha henne hela dagen. Ikväll så ska vi dock vara ensamma så nu behöver jag vila upp mig så jag orkar.


Sjuk

Denna gången så är det inte Iris som är sjuk utan det är jag. Kände mig risig när jag var uppe och kollade på hockeyn i natt och det blev ännu värre när jag gick in till Iris för att hon skulle somna om. Låg i extrasängen med henne och det enda jag kunde tänka på var att jag inte skulle spy. Till slut gick det inte längre utan ner med Iris i sin säng och in på toa och spy. Efter det så har jag inte spytt fler gånger men har mått illa hela dagen och haft en hel del feber, var upp i 38,8 för några timmar sen så jag känner mig rätt risig.
Blir nog inte så mycket mer bloggande idag med tanke på jag bor i sängen idag och där händer inte så mycket

Glad tjej

Idag är Iris på ett alldeles strålande humör. Kan inte komma ihåg när hon var på ett sånt här underbart humör senast. Det är inget gnäll alls utan hon bara babblar på, skrattar och leker som aldrig förr. Och så går hon, och går och går. Idag har jag även plockat bort en del leksaker så nu har hon ett fåtal framme som hon kan koncentrera sig på. Och det har gjort susen för nu blir hon inte distraherad av 100 andra grejer som ligger framme.

I eftermiddag så är det äntligen dax för babysim igen. Ska bli skitkul att få se henne leka loss i vattnet igen. Och så får jag bada lite också och det tycker jag om. Är så skönt att sätta sig i bubbelpoolen efter babysimmet och bara slappa en liten stund innan dagen ska gå vidare.

Dagen ja, denna dagen började rätt tidigt faktiskt. Var och tog bort mina stygn idag på morgonen. Hade jag vetat att det kostat hundra spänn att ta bort två stygn hade jag gjort det själv. Är fan en skandal att ta hundra kronor för två minuters jobb. Helt sjukt. Blev vansinnig men orkade inte tjafsa om det så tidigt på dagen.

Nu ska jag och Iris vika lite tvätt

Trött tjej

Iris ligger nu helt utslagen i min famn och sover. Hon har fortfarande inte spytt än idag trots ett intag av en hel del vätska och lite gröt och avslutningsvis en macka på det. Så vi håller tummarna för att det fortsätter så här.
Natten som gick var ok med tanke på hur hon mår. Hon vaknade till vid två och då var Emma där inne och tog hand om henne. Vid femtiden gick jag in och då kom det två småspyor som knappt räknas men efter det och lite vatten så kunde hon somna om och sov rätt så bra. Dock kunde inte jag sova då utan låg och läste lite. Så nu är ännu en bok färdigläst. En bok som är skriven av en snubbe som levt på fel sida lagen och till slut tvingades fly till Thailand. Jag är wanted heter den och var rätt så bra men språket var under all kritik. Han kommer inte att vinna Nobelpriset i litteratur direkt. Visst, jag kanske inte skriver så bra alla gånger men 100 gånger bättre än "David Larsson" iaf.

Idag så blir det en slappdag med Iris. Blir att vara inne hela dagen och se till att hon får i sig vätska, lite mat och ännu mer vätska så hon frisknar till snart. Hon får gärna vara frisk till kvällen så vi kan gå på babysim imorgon men det känns tveksamt. Vore kanske inte helt rätt mot de andra barnen att utsätta dem för hennes magsjuka eller vad det nu är.
Ska se om Iris mormor kanske kan komma förbi en stund dag så jag kan få lite luft. Behöver gå ner och lämna in min jacka på kemtvätt eftersom den blev nedspydd igår. Vågar inte chansa att tvätta den själv utan det får ett proffs lösa.

Sjukling

Skrev ett inlägg igår som fösvann på något sätt. Var ett långt inlägg om att Iris är sjuk och spydde hela gårdagen. Om vilket helvete det var att ta hand om henne, hennes nedspydda kläder, mina nedspydda kläder, den nedspydda soffan, att få henne och allt rent samtidigt osv. Orkar inte skriva ett lika långt inlägg igen så ni får nöja er med att få veta att Iris är sjuk. Men idag är hon lite piggare och har inte spytt än så det finns hopp om att friskheten är på väg tillbaka.
Fick en bra bild igår som visade att Iris är min dotter. Hon och jag har förmågan att sova lite hur som helst, var som helst.


Jobb

Idag blir det några timmars jobb. Var egentligen tänkt att jag skulle jobba en heldag men så blir det inte nu. Sjukdomar ställer till det lite för mig så nu blir det egenjobb i några timmar. Måste ju komma framåt lite grann. Har trots att det inte blev som planerat gått kanska så bra. Har kommit på ett bra sätt att ta mig framåt i arbetet utan hjälp. Funkar dock inte överallt men på en del ställen går det kanon.

Har haft en riktig skitnatt i natt. Bara för att Iris sov från halv nio till sex så kunde inte jag sova. Först hade jag svårt att somna och när jag väl somnade så vaknade jag ett antal gånger. Fattar inte varför men det är väl vanan att vakna som väckte mig.

Blev en väldigt anorlunda morgon idag. Först så ville Iris inte ha gröt vilket hon alltid brukar äta när vi går upp, sen så ville hon leka, sen skulle hon lyssna på musik för att sen tömma en flaska välling och somna om. Hade tänkt att vara på jobbet strax efter åtta men det blev en timme senare eftersom Iris snarkade så sött. Men det blir lite konstigt när en morgon inte är som den brukar. Så imorgon får du ta och skärpa till dig lilla gumman så pappa är i fas.

Har kommit på att jag har tröttnat på snön nu också. Är skitjobbigt att knuffa barnvagn genom snövallarna som finns lite överallt. För att skotta går ju tydligen inte att göra i Kalmar.

Måste dela med mig av en liten rolig sak också som hände när vi gick till mormor. En sopbil hade kört fast i en snödriva. Men det var rätt åt honom då han försökte gena på en cykelväg. Och det som gjorde det rätt jobbigt för honom var att det stod en lyktstolpe en halvmeter bakom honom som han inte kunde undvika om han backade. Så han stod där och spekade snö när jag hade gått förbi. Jag skrattade rått inom mig. Ha ha ha. Idiot att fastna. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha!!!
Kommer skratta åt detta hela dagen om inget annat kul inträffar.

För den delen. Vad bra det gått i OS hittills. Ha ha ha ha.

Lovar att skaffa mig bättre humor till nästa inlägg.

Igår och idag

Så, vad har då hänt igår och idag? Senaste jag skrev var om Iris smörgåshatt. Efter det så skickade jag ut Emma och Iris på stan då jag hade lite att göra inför kvällen då jag och Emma skulle fira vår treårsdag. Den är egentligen på tisdag men det känns lite tråkigt att fira en tisdag så vi tidigarelade det lite. När tjejerna kom hem så åt vi en liten salladslunch och slappade lite. Efter lunchen så körde Emma ut Iris till farmor och farfar där hon skulle spendera natten. Och då fick jag fart under vingarna. Fixade till en liten skattjakt här hemma för Emma som gav henne lite ledtrådar om vart vi skulle vara under kvällen. Och sen så stack jag iväg till dit vi skulle vara under kvällen, natten och morgonen. När väl Emma kom hem så fick hon leta runt lite här hemma och med lite fler ledtrådar på telefonen så kom hon fram till att vi skulle vara på Packhuset. Hon fick en sista lapp som jag gömt där det stod vad hon skulle packa osv. Och medan hon packade så satt jag i en soffa på vårt hotellrum och drack en öl. Mmm, öl.
En stund senare så kom Emma dit och då hade jag dukat fram lite gott att äta, tänt lite falska värmeljus och tagit fram en flaska skumpa som jag haft på kylning. Emma var väldigt rörd av mitt lilla arrangemang men det var bara början på hur rörd hon skulle bli. För när skumpan var upphälld och vi hade satt oss bekvämt så gick jag ner på knä och friade. Och vet ni vad? Hon sa ja. 
Så nu är vi förlovade och i framtiden väntar ett bröllop. Hur bröllopet blir får vi se. Kan bli ett litet, ett mellan eller ett stort. Den som lever får se.
Efter det så gick vi ut och åt innan vi tog oss tillbaka till hotellrummet för att bara vara med varandra och mysa.

När vi vaknade till idag och hade ätit frukost så tog vi oss ut till Lindsdal för att hämta vår lilla dotter. Fick lite tid där ute innan det var dax att ge sig av mot Kläckeberga kyrka för att närvara vid lilla Alice dop. Innan dopet började så blev det en väldigt jobbig stund för mig. Passade på att gå till min morfars grav och prata lite med honom. Fick lite dåligt samvete för att det var så länge sedan jag var där men sen så kom det mest saknad. Trots att det är över 11 år sedan han dog så kan jag sakna han oerhört mycket emellanåt. Önskar att han fått se hur bra mitt liv har blivit och att han hade fått träffa Emma och Iris. Han hade varit stolt över vad jag har i mitt liv.

Hur eller hur så blev det bättre när jag väl fick komma in i kyrkan och släppa det och tänka på psalmer osv. Efter dopet så var det dopfika på kafét som öppnat ute i Kläckeberga. Ett väldigt fint ställe som jag kan rekommendera er alla att besöka. 

På kvällen så var vi hos mormor och morfar och åt en middag. Sen vi kom hem så har vi varit som tre zombies här hemma. Eller jag och Emma har varit det iaf. Iris vägrar ju som vanligt att inse att hon är trött och kör på som om det var mitt på dagen. Men till slut slocknade hon och snart är det min tur. 

God natt. 

Hm?

Fråga mig inte varifrån hon har fått det men Iris har en läggning till att lägga saker på huvudet. Spelar ingen roll om det är leksaker, kläder eller mat. Upp på huvudet ska det och idag så tog hon nog priset när vi satt och åt frukost. Eller vad sägs om en smörig macka rätt på skallen. Osten hade hon lagt i knät så den inte var i vägen. Men som man säger, allt klär en skönhet.


Aj, vad dåligt jag sover

De senaste två nätterna har jag sovit något så otroligt dåligt och det finns en skyldig till det. Ni kan säkert lista ut vem. Just det, Iris. Två nätter i rad så har vi delat säng rätt så länge och två nätter i rad så har hon legat och sparkat mig i ansiktet, halsen och bröstet. Är inte jättelätt att sova då kan jag lova er. Självklart försöker jag få henne att ligga som man ska i sängen men hon vänder sig snabbt tillbaka och sparkar på som om det inte fanns någon morgondag. Får vara glad att hon inte fått in någon kanonträff än.

Idag så är det fredag och det ska jag och Iris fira med en sväng på stan om en stund, sen blir det lunch, sova och sen kommer farmor och farfar på besök. Tänkte bjuda på mina muffins som jag bakade igår. Japp, ni läste rätt, jag bakade muffins. Tyvärr så höll inte riktigt formarna utan det rann ut lite grann men det är smällar man får ta. Goda blev dem iaf.

Idag ska jag försöka hinna hämta en dörr uppe på vinden så jag kan begränsa ytorna som Iris kan röra sig till. Vi hade en dörr till vardagsrummet eller köket förut som vi tog ner men nu känns det rätt att sätta upp den igen. För snart så går det undan när hon ger sig ut på promenad och jag är inte så snabb längre så då blir det en stängd dörr som hindrar henne från att gå ut i köket. Tycker att min lathet ibland leder till smarta beslut och detta är ett av dem.

Iris outfit idag ser ut såhär om någon undrar. Plus ett par jeans som snart ska på


Överskattat

Att sova när man är skittrött är tydligen överskattat om du frågar Iris. Hon har nu i två timmar gått runt och kliat ögonen, gäspat, trillat och gråtit. Var länge sen jag såg henne så här trött. Men att sova verkar inte vara ett alternativ, för då kan man ju missa något. Har försökt att sjunga, välling, smeka hennes huvud, klappat rumpan, gått runt med henne, låtit henne gå. Ingenting funkar. Så nu får hon sitta på golvet och leka med sina saker. Skulle gärna ta med henne ut på en promenad men jag orkar inte ta fajten att få på kläder, var tom svårt att få på henne strumpor nyss. Men hon är rätt söt när hon sitter och leker och håller på med sina ljud. Det enda som oroar är att det är när tröttheten är som värst som de värsta vurporna kommer.

Igår eftermiddag så gick vi och besökte mormor och morfar. Vi fikade och så fick Iris bada eftersom vi missade babysimmet. Och hon är helt vild i badkaret, hon plaskar, ålar runt, biter på saker och igår så bubblade hon tom vatten. En liten kaffekokare fick hon helt enkelt till. Är lite synd att vi inte har ett badkar när man ser hur kul hon tycker det är. Men hon brukar uppskatta badbaljan med så det går ingen nöd på henne.


Rädd

Idag blev jag för första gången riktigt rädd när Iris slog sig. Hennes reaktion visade tydligt att det gjorde riktigt ont. Hon satt på golvet nedanför bordet hon slog i och höll sig för kinden och örat och bara skakade med den andra handen. Hon skrek så hon knappt fick luft och jag kände hur skräcken bubblade upp inom mig. Nu hade jag sån tur att jag såg hur det hela gick till och visste vart hon slog sig. Hade jag inte sett det och bara hört dunsen och sett hennes reaktion så hade jag bajsat på mig.
Efter en lång stund av tröstande så lugnade hon till slut ner sig och vi kunde andas ut tillsammans. Sen så ville hon leka igen och det slutade naturligtvis med att hon slog sig igen, denna gången var det dock mest tröttgröt så då blev det till att sova. Så nu ligger här hon bredvid mig i soffan och snarkar högt. Men vi får hoppas att hon inte sover allt för länge för snart ska vi gå och hälsa på mormor.

Snittad och sydd

Så har jag blivit snittad och sydd idag. Var hos en hudläkare för att kolla ett födelsemärke i pannan som kom fram för ett tag sen. Och eftersom det är nytt så tyckte jag det var lika bra att kolla upp det. Så nu sitter jag med ett stygn i pannan. Och det suger lite eftersom jag inte får vara med på babysimmet med Iris idag bara för det. Men nu försöker jag få tag på Iris mormor för att höra om hon är sugen på att vara med istället. Och är hon det så blir det lite badkort idag. Annars får vi se om det blir några kort alls. Så nu ska vi bara hålla tummarna ett tag för att det var ett ofarligt födelsemärke och inga dumheter. Så, håll tummarna.

Iris som för övrigt är på ett strålande humör idag och har lekt själv i nästan en timme nu. Är rätt skönt att bara sitta och slappa i soffan med ett öga på henne och ett på tv:n. Undrar om det goda humöret beror på att hon fick en promenad med farfar när jag var borta? För isf får han komma in och ta en promenad med varje dag ;)

Nu ska jag se om hon är sugen på lite mat.

Intensivt

Det har varit en väldigt intensiv men rolig dag idag med Iris. Självklart så blev det en rätt så tidig morgon efter en halvjobbig natt. Jag trodde att man skulle vänja sig någon gång men icke, det är lika jobbigt att gå upp varje morgon. Var faktist lättare att ta sig ur sängen när jag jobbade än nu och då är det ändå senare uppgång nu. Fattar inte. Nu gled jag visst ifrån ämnet lite tror jag.
Väl uppe så var Iris på ett myshumör och efter en kort liten sovstund så klädde vi på oss och gick till MAXI och handlade. Var lite jobbigt att gå ändå dit idag eftersom mitt knä blev lite sämre igår efter ett konstigt knak helt utan förvarning. Men det var bara till att bita ihop.
Väl hemma så var det lek, mat, sovstund och ännu mer lek. Sen tyckte jag och Iris att vi behövde gå ut en gång till för att glida runt lite på stan. Hittade en duktigt snygg Lyle & Scott-tröja som fick det att vattnas i munnen på mig. Men det känns inte som rätt läge att köpa kläder just nu. Så den fick hänga kvar på sin galge.
Väl hemma igen så blev det mat igen, denna gången åt jag och Iris köttbullar och makaroner. Och här ser vi att hon fått en stänk av mitt italienska påbrå då hon verkligen älskar pasta.
Sen tänkte jag att vi skulle ta en dusch ihop och satte henne i hennes nya barnstol av plast som jag köpte just för att kunna ha i badrummet för sånt här. Men tyckte hon om det? Nej, så det blev till att ta fram badbaljan och låta henne plaska loss där.
Och när pyjamasen var på så lekte hon sig trött innan vällingen. Om som vanligt så ligger hon och halvsover när hon kommer på att sova är fel och börjar grina och gnälla tills hon får komma ner på golvet och leka igen. Och sådär håller det på. I samma stund man tar upp henne så börjar gnället. Men ändå går eller kryper hon runt och gäspar och kliar sig i ögonen. Så till slut så får man ta upp henne och tvinga henne kvar i famnen tills hon somnar. Och det tar oftast bara några minuter men känns som en evighet.

Ska vi ta de värsta vurporna idag också medan jag ändå skriver. Vi har en vurpa som slutade med pannan i bordet, en med pannan i en byrå, en med bakhuvudet i golvet, en med ansiktet i barnstolen och slutligen en till med bakhuvudet i golvet. Undrar om barn kan få hjärnskakningar? För isf borde hon haft en hel del vid det här laget


Beviset

Här har ni det första beviset på att Iris numera kan gå lite. Försökte filma men det var hon inte med på men i samma stund jag tog fram kameran så tog hon några stabblande steg. Ska försöka få det på film också så ni får se det mer lite mer action än en stillbild.




Iris är ute och går




Som ni vet så var jag uppe halva natten och kollade på Super Bowl. Tyvärr var det inget Iris tog hänsyn till utan hon skulle upp innan sju. Så det var bara till att gå upp och vara glad. Nu löste det sig iaf genom att hon blev skittrött rätt så snart så vi fick sova en stund till. Och det har nog räddat mig idag. Längtar dock redan till eftermiddagsluren vi ska ta.


Mer nattbloggande

Detta börjar ju bli en liten vana att sitta mitt i natten och blogga. Men att jag gör det idag beror enbart på att det är Super Bowl. Hade gärna sovit men det är ju bara Super Bowl en gång om året och det missar jag inte.

Så hur var vår dag då? Av det jag kommer ihåg så var den rätt så bra. Har tyvärr inte riktigt kolla på vad vi gjorde så jag antar att det inte var så mycket. Vi var ute i Lindsdal en sväng under eftermiddagen. Vi började med att hälsa på familjen Anderbom i deras nya hus och efter det så var det farmor och farfar som fick besök. Jag tror att jag och Iris farmor har en förmåga att känna av varandras tankar. I lördags blev jag extremt sugen på kallops men det är kanske inget man orkar ställa sig och laga en lördagkväll. Och idag på morgonen så sa jag till Emma att jag hoppades på kallops till middag. Och vad blir det? Just det, kallops. Var fantastiskt gott.

Nu till Iris. Iris går mer och mer för varje dag. Redan i fredags tog hon åtta-nio steg och så har det fortsatt hela helgen. Rätt var det är så släpper hon det hon håller balansen med och ger sig ut på en liten vinglig färd. Det ser ut som om hon fått lite för mycket att dricka när hon vinglar iväg, fast detta är lite sötare än att se någon packad person på stan som raglar omkring. Nu kan man iaf lura henne att gå genom att hålla något hon vill ha och sätta sig en bit ifrån. Jag blir lika glad varje gång hon tar några steg, känns som hon är väldigt unik även om de flesta små barn någon gång börjar gå. Hon är ju inte direkt stabilt än men det ser bättre och bättre ut för varje gång hon går. Så imorgon ska vi öva som bara den. Ska rensa golvet i vardagsrummet från alla hennes saker och lura iväg henne på en massa promenader till mig. Ska försöka att få det på film eller kort också så ni får se hur duktig hon är.

Nu ska jag försöka koncentrera mig lite på Super Bowl.

Nattbloggande

Sitter här själv i natten och kan inte sova. Var trött för ett tag sen och låg i sängen men då började mina luftrör att krångla så jag låg bara och hostade och harklade mig och blev piggare och piggare för varje minut som gick. Så då kunde jag lika väl gå upp och kolla på en film och sätta mig vid datorn. Så nu är det Röd Oktober och bloggande som gäller.

Idag så hade jag en skön liten sovmorgon och när jag väl kom upp så möttes jag av en förkyld liten Iris. Förkyld? Igen? Tar det aldrig slut med förkylningar? Hon har varit snorfri i max en vecka sen förra vevan och det är tråkigt att hon ska behöva gå omkring och snora. Nu verkar hon inte lida så mycket av det men det är surt iaf.

Idag så har vi varit rätt aktiva i familjen. Efter frukost osv så tog vi en sväng på stan och köpte en doppresent till Alice som döps nästa söndag. Vi passade även på att köpa Simpsonsfilmen. Är lite dåligt att jag inte köpt den innan men så blir det ibland. Efter lunch så tog vi oss ut till IKEA och köpte lite saker till Iris. Först en barnstol i plast så hon kan vara med och duscha med mamma eller pappa när någon av oss är ensamma hemma. Det funkar kanon i simhallen för då sitter hon och ler och är glad hela tiden när jag duschar så då kanske det funkar hemma med. Sen så blev det en gosedjursflodhäst (häftigt ord va?) som hon blev helt galen i så länge vi var på IKEA. Hon satt och kramade och pussade det där djuret som om det var hennes livs kärlek. Men när vi väl kom hem så var det inte intressant längre.

Och på kvällen så blev det såklart Melodifestivalen. Och vilken skitfestival. En bra låt där framträdandet var rent pinsamt för tre av medlemarna i Pain Of Salvation då de bara satt på scenen utan att spela en enda ton. Vad gjorde dem där? Hur kan dem gått med på det arrangemanget? Men låten var bra.

Nu ska jag kanske göra ett nytt försök till att somna. Känner hur tröttheten börjar komma tillbaka.

Imorgon är det Super Bowl så då blir det en väldigt sen natt för mig. Kommer inte vara i säng innan kl fyra iaf så måndagen lär bli en seg, seg dag.

Duktig skitunge

Jag måste ta och börja med att ge Iris rejält med beröm som sov ändå till kl åtta idag. Visserligen så sov jag bredvid henne men det spelar mindre roll när hon sover så länge.
Vi hade en väldigt mysig morgon idag med en massa lek innan vi gick till Jenny Nyström och åt mat med Henke och Henrik. Iris skötte sig utmärkt ända tills vi skulle byta blöja på henne. Och ni som hängt med i bloggen vet ju vad hon tycker om det och att då göra det inne på en trång toalett gör ju det hela till ett Mission Imposible. Vi hade verkligen ett krig där inne som hon nästan vann. Hon fick helt enkelt sitta resten av måltiden med bara ben. Sen så lyckades jag kriga på henne byxor, overall osv så vi kunde gå hem.
Väl hemma så sov hon sött i min famn och vaknade på ett strålande humör och låg och busade med mig i soffan. Och nu är det full fart på den lilla damen.
Ikväll ska vi gå hem till mormor och morfar och äta god mat och ha det allmänt trevligt.
Foto ja, får se om jag lyckas få ett bra sen som jag kan slänga upp här. Kan ju komma både ett och två inlägg till innan dagen är slut om ni har tur. Annars kommer det imorgon.

Stora aj-dagen

Idag har det verkligen varit den stora aj-dagen. Vet inte hur många gånger Iris har slagit sig så hon börjat gråta. Det började på morgonen då hon skallade en av glasdörrarna vid duschen. Det följdes upp med att hon trillade och slog pannan i ett bordsben. Den vurpan såg ut att göra riktigt ont. Efter det så slog hon sig själv med en låda i ansiktet. Och så här har det fortsatt under dagen. Har varit mycket gråt pga att hon slagit sig på det ena eller andra sättet idag. Men hon är rätt tuff för gråten varar ingen längre stund utan efter lite tröst så är hon igång och leker igen. Och när hon inte slagit sig så har hon varit en underbar liten tjej idag som lekt väldigt mycket själv och då är det rätt slappt att vara föräldraledig.

Men inget kan ju bara vara bra för då är det ju inte jag, nä, lite gnäll ska vi också ha. Men först så ska jag säga att numera så kan Iris ligga snällt på skötbordet någon gång då och då och det är kanon. Men nu så vägrar hon att sova däremot. Hon vill verkligen inte somna på kvällarna utan håller igång minst en timme extra mot vad vi är vana vid. Och försöker vi få henne att sova så blir det ett jäkla liv. Men, så länge det inte blir värre och hon fortsätter sova så bra som hon gör om nätterna numera så är det nästan ok.

Nu ska jag och Emma mysa med lite ost och kex.

Ska försöka få upp någon bild på den lilla prinsessan imorgon

Hon kan gå!!

Idag på morgonen så gick jag och lämnade Iris hos mormor eftersom jag skulle försöka jobba lite. Fick en del gjort men inte tillräckligt, som vanligt. Men det kommer fler dagar. När jag var färdigjobbad så gick jag för att hämta Iris för lite babysim men det fanns tid för en kaffe. Och tack gode Gud för det. Efter den vanliga kramen av Iris så satte jag ner henne på golvet medan mormor gjorde kaffe. Och då hände det, Iris ställde sig mot en pall och tog en tandborste i varje hand, tittade på mig och tog sina första steg utan att någon höll i henne. Det var visserligen bara två men det var två stabila steg. Jag blev helt till mig och halvropade:
"Såg du, såg du? Hon gick"
Men det hade mormor inte gjort. Typiskt. Men med en gång ringde jag Emma som naturligtvis inte svarade. Men när hon ringde upp så blev det inte ens ett hej utan mina första ord blev självklart "Iris gick två steg helt själv nyss"
Är så stolt över min lilla tjej. HON KAN GÅ!!!!!! Detta kan varit det största som någonsin hänt mig om man räknar bort en del andra saker. Vi skriver det igen, HON KAN GÅ!!!!!!

På babysimmet idag så var Iris på ett strålande humör, hon trivs verkligen i vattnet den lilla tjejen. Är kanske inte så konstigt då hon är fisk. Ha ha ha, fy fan vad tråkig jag är. Hur eller hur så är hon konstant glad i simhallen. Är bara lite synd att hon inte vill sitta på madrassen och dyka mot mig. För varje gång hon gör det så skrattar hon. Men det är ju det där med att sitta och ligga på rygg, det är ingen höjdare för tillfället om man heter Iris.
Problemet med Iris i vattnet idag var att hon bet mig en massa gånger, är inget skönt alls. Och det är ju inte bara i vattnet hon bits utan det är hela tiden. Det måste vi få ett slut på på något sätt.

En sak till, HON KAN GÅ!!!!!!  

Nybro tur och retur

Idag har jag och Iris varit och hälsat på Emmas jobb. Vi tog sällskap med Emma på morgonen. Sen charmade Iris alla som var där innan jag tog lite kort på tjejerna som jobbar där som de ska ha i sin reklam. Får hoppas det blev något bra kort för annars få vi ta en runda till väldigt snart och göra ett nytt försök. Ska kolla när Emma kommer hem.
När vi skulle åka hem så var tåget som vanligt försenat. En halvtimme i Nybro är väl inget som någon ser fram emot. Men det gick rätt fort med en Aftonbladet och en sovande Iris. På tåget hem fick vi sällskap av Helena, Dylan och Nicki så resan hem gick fort.

Är väldigt nöjd med Iris för tillfället. Först så sov hon väldigt bra i natt och vaknade bara till vid kvart i två men somnade om väldigt fort och vaknade sen inte förrän halv sex och då lyckades hon somna om en gång till. Och sen så fick jag byta blöja på henne utan en massa krångel, visserligen bara en gång för nästa gång var det katastrof men det är ju ett steg framåt iaf.

Nu blir det lek ett tag

Vår dag

Så, hur blev vår familjedag nu då? Den blev precis så bra jag ville. På förmiddagen så gick vi omkring i myskläder och slappade i soffan med att kolla på Robinsonfinalen som både jag och Emma missade i lördags. Efter det så gick vi bort till MAXI och handlade. Som vanligt så blev det lite för dyrt men det är väl så det är nu för tiden. Sen blev det fika hos mormor och Iris hade som vanligt en suverän tajming och bajsade precis när vi skulle gå och hade börjat ta på overallen. Men, man börjar bli van och det är inte oväntat. För tydligen så finns det inget bättre än att bajsa innan man ska iväg. Själv så föredrar jag att bajsa när det är lugn och ro och man inte behöver stressa.
Kvällen har spenderats här hemma och det har varit en massa mys med hela familjen. Iris har varit på ett strålande humör och var precis lagom trött när det var dax för välling. Men då blev allt fel. Iris började dricka när gråten plötsligt kom. Hon gröt och skrek och tårarna sprutade ur ögonen. Magont tänkte vi. Men hela tiden pekade hon på vällingflaskan och ville ha mer. Hon drack i några sekunder och sen så kom gråten igen. Då tänkte jag att den kanske är för varm och tänkte ta mig en klunk. Men icke. Det var tvärstopp. Tydligen så hade en liten klump fastnat så Iris fick inte i sig en droppe välling. Men, när väl klumpen var borta så slank vällingen ner tills hon somnade i Emmas famn. Och där ligger hon nu och sover sött.

Nu tar denna bloggen kväll och så hörs vi imorgon.

Hemma igen

Så var mina tjejer hemma hos mig igen så nu är det långt ifrån tomt här hemma. Igår så hade vi bara en myskväll ihop med mat, chips, ostbågar, välling, cola, massage och så självklart en massa lek med Iris. Och idag så får vi en bonusdag ihop eftersom Emma har tagit ledigt från jobbet. Så idag så ska vi ha en riktig familjedag ihop, vi ska handla, vi ska mysa och göra allt annat som man gör i en familj. Det låter som något tråkigt när jag läser det men det är det absolut inte utan tvärt om, tycker om familjegrejer.
Igår så fick Iris välja vilken pyjamas hon skulle ha och jag blev självklart nöjd med valet.

Iris finaste pyjamas 


RSS 2.0