Grabbdag

Idag ska Iris få vara med om en grabbdag. Jag, Karlbom, Wittberg och Tommy B ska träffas om en knapp timme nere vid Kattrumpan där vi börjar dagen. Efter lunch någon gång så drar vi ut till Lindsdal men då lämnar jag Iris hos farmor och farfar.
Tror Iris ser fram emot stunden hon får hänga med grabbarna. Men det hon ser fram mest emot är nog att bada, för fjärde dagen i rad. Imponerande tycker jag.

Idag tog jag och Iris sovmorgon efter att ha varit uppe en stund vid sex. Var skönt att få gå och lägga sig igen vid halv sju och sova till åtta. Så borde vi ha det varje dag förutom den stunden vi är upp från sex till halv sju. Då hade det varit perfekt.

Igår hade vi picknick med familjen Anderbom. Var trevligt att träffa dem igen, var alldeles för länge sedan. Vi satt nere i Stadsparken och njöt av solen och åt lite pastasallad och drack lite vin. Borde göras betydligt mer ofta än vad det görs om du frågar mig.


Mys i kvällssolen


Som planerat

Idag har det för en gångs skull blivit ungefär som jag planerat. Förmiddagen gick vi runt lite på stan och tittade på en pool till Iris. Hittade en jag tyckte var bra men ville prata med Emma om det först så det blev ingen shopping. Efter lunch så sov Iris en stund och jag passade på att vila lite själv efter den hårda natten.

När hon vaknade så blev det Stadsparken följt av Kalmarsundsparken där Iris badade. Måste se till att få hennes havsbad på film. Hon blir helt tokig av glädje. Ska försöka få det på film i helgen när Emma är hemma. Innan vi kom hem så gick vi och köpte poolen jag tittat ut på förmiddagen.

Sen vi kom hem har Iris och jag fixat och donat lite inför kvällen för ikväll blir det en liten utflykt med familjen Anderbom. Vi ska ner till parken och sätta oss på en filt och äta pastasallad som jag och Iris har fixat. Eller, jag har fixat och Iris har provsmakat. Just nu står Iris och pussar på tv:n för den delen. Vart var jag? Pastasallad i parken ja. Jo, så när Emma kommer hem så möter vi henne vid tåget och tar oss ner till parken och njuter av kvällen. Till det kanske det blir lite vin. Men det är inget jag lovar.


Iris klättrar upp på gunghästen


Skitnatt igen

SÅ blev det ytterligare en skitnatt trots att Iris lovade igår vid middagen att hon skulle sova själv hela natten. Men icke, jag skulle tydligen ligga bredvid henne hela natten. Och som om inte det vore nog så skulle hon upp vid sex. Lite välling så somnar hon snart om tänkte jag. Nu ska jag dricka välling så jag blir pigg tänkte Iris. Och det var Iris tänk som var det som gällde. Tack och lov så fick jag gå och lägga mig och sova i en dryg timme till tack vare att Emma tog det sena tåget idag. Så tack älskling för den sovstunden.

Men nu sover iaf Iris och jag kommer låta henne sova i en timme iaf så hon har ork att vara igång ett tag för idag vill jag ut i solen igen. Gäller att passa på för morgondagen såg inte så ljus ut enligt vissa vädertjänster, regn och åska på ingående tydligen.

Jag har lite svårt med val av solplats. Kattrumpan var bra igår men det är rätt så mycket mer passande där med vattnet i närheten och större ytor att röra sig över. Stadsparkens lekplats är lite mindre men den tar ju bort badmöjligheten. Men, vi kan leka lite där först för att sen gå till Kalmarsundsparken och bada. Bra idé Pelle, så gör vi.

En dag i solen

Det har verkligen blivit en dag i solen idag. Först så började vi med att gå till Kattrumpan för lite sol och bad. Jag badade underbenen medan jag höll i Iris hand när hon badade. Hon gick omkring och skvätte, skrattade och hade det jättekul i det oerhört kalla vattnet. Fattar inte att hon ville bada, själv hade jag gärna gått upp väldigt snart efter att vi gått i. Men hon var nöjd och då är jag nöjd. Efter badet så blev det lite lek i sandlådan och lite gungande innan det var tid att gå hem och äta lunch.

När lunchen var uppäten så blev det lite sömn för Iris. Och hon hade nog gärna sovit betydligt längre än vad hon fick för hon var extremt svår att väcka idag.

Eftermiddagen har spenderats i Stadsparken där mormor kom och mötte upp oss. Och som vanligt så blev det gräva, gunga, klättra lite på lekplatsen innan vi gick till gräset och spelade lite fotboll. Mitt i allt springande så tog vi en liten paus så Iris kunde få i sig lite mellanmål. Idag stod fruktdryck och nektarin på menyn och Iris åt och drack och var väldigt nöjd med det mellanmålet. Hur kvällen blir har jag än så länge ingen aning om men det trevliga med kvällen är att Emma kommer hem en timme tidigare än vanligt, och det tycker vi om.


Iris äter nektarin i Stadsparken och njuter av solen


Vad ska vi göra???

Ja, vad ska vi göra idag jag och Iris. En inte allt för vågad gissning är att vi kommer att vara ute och njuta av det underbara vädret som det verkar bli idag. Nu är frukosten uppäten och snart ska vi göra oss klara för att gå ut. Vart vi ska gå vet jag inte riktigt än men någonstans där det finns sol, skugga och lekmöjligheter för Iris. Så Kattrumpan eller Stadsparken ligger bra till. Kattrumpan för badmöjligheterna och Stadsparken för skuggmöjligheterna. Det kan ju bli så att vi hinner med både och under dagen. Vi får se.

Har varit en rätt jobbig natt där Iris har vaknat tusentals gånger för att dricka lite. Visst är det bra att hon dricker lilla gumman men måste hon göra det så ofta? Kan hon inte dricka ordentligt en eller två gånger under natten istället? Men idag blev det det en halv sovmorgon iaf eftersom Iris somnade om efter lite välling vid sex och sov till halv åtta. Det får ändå ses som godkänt.

Premiärbad

Blev ett litet premiärbad idag för mig och Iris. Eller, jag badade kanske inte utan stod mest i vattnet och höll Iris så hon inte skulle dratta i ordentligt. Men vi tar det från början.
Vi var på väg till Lilla Frö på Öland för att hälsa på Emmas släkt men får reda på att de är på Haga Park och njuter av solen så vi vänder och hämtar badkläder och möter upp de där. Så där satt, låg och stod och njöt av det underbara vädret. Och så smög jag och Iris ner i vattnet och Iris tyckte det var väldigt, väldigt kul. Jag trodde hon skulle tycka att det var lite kallt men icke. Hon skrattade, tjöt och plaskade i vattnet. Så det finns hopp om en massa bad i sommar om vädret håller i sig.
Efter stranden så åkte vi hem till gammelfarmor och tog en snabb fika med henne innan vi återvända till fastlandet och COOP av alla ställen. En stund senare så var vi hemma och nu sitter jag och njuter av att se England bli utsparkade ur VM. Skit samma att England borde fått 2-2 om domaren inte varit blind men det skiter jag i. Skönt att England åker ut. Är iofs en kvart kvar men jag vågar sticka ut hakan och säga att det är klart.

Om en timme så blir det Bajen-Landskrona på O´Learys med Arneving. Gick bra sist vi var där så vi hoppas på något liknande idag.


Jag och Iris badar


Iris funderar lite medan vi andra fikar


Febernatt

Natten har varit en lite småjobbig historia. Iris fick sova mellan mig och Emma då hon var febrig igår och då kan det vara skönt för oss att ha henne nära så vi får lite koll på hur hon mår. Det har varit lite halvhög feber under natten. Vid tre hade hon 39,3 vilket kanske inte är så farligt för små barn men vi tycker inte om när hon har så hög feber så hon fick lite febernedsättande. Tänk er själva att ha över 39 i feber utan att få något som underlättar för er. Nä, länge leve medicin.
Just nu är Iris rätt pigg och verkar inte ha någon speciellt hög feber om hon ens har någon alls. Kommer inte att kolla för vi har bara en rumptermometer och det är inget hon uppskattar. Är så jobbigt att ta tempen på henne när hon ligger och gråter. Nä, nu får vi köpa en örontermometer för att underlätta för lilla hjärtat.

Idag blir det en sväng till Öland för att hälsa på Emmas släkt och en sväng till Revsudden för att hälsa på farmor och farfar. Och sen blir det en hel del fotboll, Tyskland-England vid fyra, Bajen-Landskrona vid halv sju och så avslutar vi med Argentina-Mexico vid halv nio. Fullt upp helt enkelt men är det VM så är det. Fast som ni säkert redan räknat ut så är det Bajenmatchen som är den viktiga både för mig och Iris

Stackars Iris

Man kan tro att Iris gick på spriten hårt igår för idag är hon sjuk. Hon har feber och är helt utslagen. Är så jobbigt att se henne sån. Nu har febern gått ner lite efter lite medicin men hon är fortfarande hur trött som helst. Hon har sovit i nästan tre timmar nu, eller, hon har vaknat till några gånger men har då bara legat still och väntat på att få somna om.
Det var ju inte såhär vi skulle tillbringa midsommardagen men det är bara att gilla läget och göra det så bra som möjligt för min lilla älskling.

Midsommar

Igår var det som många säkert känner av idag midsommarafton. Hoppas att alla hade en trevlig dag. För en trevlig dag och kväll var precis vad vi hade det. Vi firade i år midsommar hemma hos Mange och Becka dit även Tobbe och Frida hade tagit sig. Så allt som allt så var vi sex vuxna och fem barn så lugn och ro var bara att glömma. Men det var en bra dag och Iris hade det så trevligt så hon vägrade att sova på hela dagen. Men det innebar att hon inte var speciellt svår att få till sömns på kvällen vilket var rätt skönt.
Höjdpunkten på dagen om man bortser från allt skoj Iris hade var trots allt grillningen på kvällen. Var fantastiskt god mat. Hade jag inte blivit mätt så hade jag nog suttit och ätit än.
Nu får ni lite bilder från gårdagen.


Iris och Herman leker


Iris äter midsommarlunch


Iris badar i poolen


Sista bilden blir på tårtkalaset


Solig dag

Har blivit en solig dag för mig och Iris idag. Vi började med att promenera omkring lite på stadens gator och torg på förmiddagen innan vi gick hem för att äta lunch. Efter lunchen så gick vi till lekplatsen vid ishallen där mormor kom och mötte upp oss. När vi lekt färdigt så blev det fika innan jag och Iris drog oss hemåt. Väl hemma så tog det tre minuter innan Iris somnade. Nu ligger lilla gumman och sover hårt och när hon vaknar är hennes mamma hemma vilket blir en trevlig överraskning för henne.

Nu är det snart dax att bege sig till golfbanan för att spela av 18 hål

Mysmorgon

Så var det morgon igen. Tycker knappt att man hinner gå och lägga sig innan det är dax att gå upp. Men idag blev det en väldigt mysig morgon med Iris. Efter att ha vaknat vid sex så gick vi upp och så drack Iris lite välling och somnade om i min famn i soffan där vi låg och sov i en timme. Den timmen var så skön att få, utan den hade jag nog varit ett vrak idag.

Planerna för idag är som vanligt att få lite sol på oss. Funderar lite på att byta lekplats idag bara för att vi inte ska fastna i ett mönster som innebär samma lekplats hela tiden. Kan kanske bli den vid simhallen så kanske mormor och morfar kommer förbi. Vi får se vad som händer efter lunch. För på förmiddagen så vill jag ta det lite lugnare och gå lite på stan och titta.

Måste bara nämna den fantastiska tennismatchen som pågår i Wimbledon. Står just nu 59-59 i avgörande set mellan Isner och Mahut. Är helt sjukt, de har spelat i tio timmar nu varav det sista setet har varat i över sju timmar. Stackars Isner kunde knappt gå de sista gamen igår men lyckades ändå vinna sina servegame. Är så sjukt imponerad och skulle gärna se fortsättningen idag. Hur det blir med den saken får vi se.

Ikväll så är det midsommargolf med Dadda som gäller för mig. Står mycket på spel idag och Dadda får gälla som favorit då han spelat betydligt bättre än mig hittills i år. Men någon gång ska det väl lossna och idag kan vara ett bra tillfälle. Håll tummarna.

Vår dag

Har varit en bra dag idag igen. Solen har varit otroligt skön att vistas i och det har vi gjort en hel del. När Iris vaknade idag på förmiddagen så tog vi en sväng på stan och handlade lite alkohol inför midsommar och lite andra grejer som behövdes till vardagen.
När vi var på väg hem så ringde farfar och frågade om vi ville luncha med han och farmor och det ville vi såklart så det bar av ner till Byttan där vi avnjöt en grillbuffé i solen. Mätta och belåtna så gick vi hem och vilade en stund innan vi gick tillbaka till Byttan, eller i närheten av Byttan för där ligger som ni vet vår favoritlekplats. Där lekte vi i en timme innan vi gick hem för att titta på fotboll och leka. Just nu går Iris runt och lägger ner saker i en påse som hon sen tömmer och börjar om med att plocka ner saker igen. Barn roar sig lätt.

Ikväll så blir det middag hos mormor och morfar där gammelfarmor är på besök. Och efter det så blir det en handling på MAXI så vi har allt hemma inför midsommar. Så där har ni vår kväll, vad ska ni göra?




Iris njuter på Byttan


Sommarklädd

Så har Iris fått på sig lite riktiga sommarkläder. Tycker hela hon lyser sommar. Och det blir nog ännu bättre när vi kommer ut och solens strålar skiner på henne. Gud så poetiskt det lät.


Sommar, sommar, sommar

Nu verkar det som om det blir en riktig sommardag. Men jag litar inte riktigt på det även om det ser ut så just nu. Hur som helst så kommer Iris att ha riktiga sommarkläder på sig idag(bild kommer). Sen så får skötväskan packas med lite extrakläder så hon slipper sitta med bara ben i sandlådan om vi skulle råka gå till en sådan. Vilket iofs inte kommer hända innan lunch eftersom Iris just nu ligger och sover och vi har inte ens börjat tänka på att göra oss klara för att gå ut. Men det är en bra idé så jag kanske passar på att ta hand om min morgontoalett medan Iris fortfarande sover. 

I natt så sov nog Iris lite oroligt eftersom jag vaknade upp i hennes säng. Har dock inget minne av att jag gått in dit utan det sista jag kommer ihåg från gårdagen är att jag släcker lampan och lägger mig och håller om Emma. Men tydligen så har jag gått in dit i natt om inte Emma lyfte in mig vilket jag tvivlar på.

Lekplatsen

Jag och Iris var iväg till lekplatsen i Stadsparken. Har blivit vår favoritlekplats. Iris var lika glad som vanligt och grävde, gungade och sprang omkring och mådde bra. Är så glad att hon slutat äta sand för det gör att man kan slappna av lite mer när vi är där. Är inte så kul att behöva vara på sin vakt hela tiden för en sån sak.
Var lite andra barn där också som Iris knappt kunde släppa med blicken under den tiden de var där. Men denna gången blev hon inte rädd som förra gången lite äldre barn var där.

Nu har Iris fått titta på Teletubbies ett tag så att jag kan titta på fotbollen. Hon är väldigt engagerad och springer fram och tillbaka till mig beroende på vad som händer på tv:n. Är ett skådespel i sig att se henne titta på Teletubbies. Kan kanske vara något att filma någon dag.


Min lilla grävskopa


Lunch med farfar

Jag och Iris är nyss hemkomna efter en sväng på stan där vi även hann med en lunch med farfar. Har varit en bra förmiddag med en Iris på toppenhumör. Har inte klagat en enda gång trots en rätt lång stund i vagnen. Nu är vi mest hemma för att smörja in Iris med lite solkräm innan vi går till Stadsparken och leker lite.


Iris avnjuter sin bulle som hon fick till efterrätt


Som tack fick farfar en kram och...


och en puss.


Väl hemma på gården gick Iris som vanligt in på Ullcentrum och kidnappade två ullfåglar


Min ängel

Jag tycker min dotter är en sån otroligt söt lite tjej, min lilla ängel helt enkelt. Det går inte en dag utan att hon skänker mig så mycket glädje och kärlek. Ibland så undrar man vad man gjort för att förtjäna en sån underbar liten tjej. Fruktar den dagen hon börjar dagis och jag börjar jobba igen då vi inte får vara tillsammans så mycket som vi är idag. Blir nog svårt att leva ett vanligt liv igen när man har levt livet för någon annan i nio månader. Skulle egentligen bara slänga upp en bild men det blev en liten kärleksförklaring också. Så kan det gå.


Min lilla älskling


Två tjejer

I natt fick jag dela säng med två tjejer. Iris vaknade i natt och var så ledsen, helt otröslig. Hon måste haft världens mardröm den lilla stackarn. Och när hon bara fortsatte att gråta så tyckte Emma att hon kunde sova mellan oss och så fick det bli. Väl i vår säng så sov Iris rätt så bra, det gjorde inte jag. Är svårt att sova när någon sparkar en på magen hela tiden. Men jag fick en stunds sömn på morgonen när Emma och Iris käkade frukost så nu är jag i fas igen.

Idag så vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Funderar på att gå och handla lite inför midsommar men glömde prata med Emma om vad som ska handlas men det går kanske att lösa i dagens samhälle där det finns både datorer och telefoner. Annars blir det väl någon lekplats så Iris får leka loss lite idag med. Får bara hoppas att det inte blir något duggregn så jag åker därifrån i onödan.

Pappagris

Iris har idag varit en väldig pappagris. Hon har velat vara i min famn hela kvällen. Är ju väldigt hedrande och mysigt men hon har ju en mamma också som hon gärna får vara hos. För det är inte så att hennes mamma inte vill ha henne hos sig, tvärtom. Men nä, det ska vara pappa, pappa, pappa. Hon blev helt förstörd bara för att jag inte kunde ta upp henne när jag stod och diskade utan fick vara med sin mamma i hennes rum. Kom storgråtande ut i köket och då var det bara för mig och Emma att byta plats. Lider med min älskade sambo när Iris är på det sättet.

Iris har fått en ny favoritsysselsättning, duscha. Herre jävlar rent ut sagt vad hon tycker det är kul. Hon skrattar, tjuter och studsar upp och ner som en guttaperkaboll i duschen. Så nu är badet något som blir när vi är hos mormor och morfar eller farmor och farfar där det finns badkar. För att duscha är tydligen det nya. Kan vara något hon fått av mig för jag väljer dusch alla dar i veckan före ett bad.

Nu ska jag gå och lägga mig och sova så jag orkar med en aktiv dag med världens bästa dotter

Plötsligt händer det

Iris och jag är nyss hemkomna efter en cykeltur till Stadsparken där Iris har fått leka loss ordentligt. Tror inte hon har varit så aktiv i sandlådan som hon var idag någon gång innan. Hon grävde och grävde med händer, spade och jag tror tom att hon försökte gräva med fötterna.
För en gångs skull så ville hon inte gunga utan ville bara vara i sanden med undantag när hon klättrade lite på en gunghäst och kröp omkring inne i ett litet hus. Idag trivdes hon på lekplatsen. Tyvärr började det regna lite grann och då tyckte inte jag att det var kul längre. Iris sket i vilket eftersom hon just då satt inne i det lilla huset.
Efter mycket om och men så fick jag upp henne på cykeln och cyklade inåt stan. När vi väl var hemma så hade det slutat regna så då tog vi en liten promenad på stan. Tyvärr började det dugga igen så då gick vi hem. Nu verkar det ju inte bli något av duggandet så nu har vi åter igen gått hem i onödan. Så nu hoppas jag att det blir ett rejält skyfall så jag inte har tagit ett felbeslut igen.

Här under får ni en film på Iris grävande som får ett lite lustigt slut, det är som en trissreklam, plötsligt händer det.


Sådär väder

Vädret som var så bra för ett tag sen har nu övergått till molnigt med regn i luften. Jag och Iris gick ner till Kattrumpan för att gunga och leka lite men gick hem rätt så snart då det verkade bli världens oväder. Åskan mullrade en bit bort och det kändes som den var på väg mot oss, men icke. Har inte kommit en droppe och jag har inte hört en enda åskknall till. Så vi gick hem helt i onödan.

Nu ligger iaf Iris och sover lite och jag funderar på att göra henne sällskap en stund. För efter lunch så lär det bli full fart på lilla damen och då kan det behövas en utvilad pappa.

Fint väder

Är ju ett fantastiskt väder ute så redan nu känner jag ångest för att vi är inne. Iofs så går Iris fortfarande omkring i sin pyjamas och leker för fullt så det går nog ingen nöd på henne.
Men planen för idag är iaf att vi ska ta oss till en lekplats där Iris kan leka sig nöjd. Och helst så ska det vara så jag kan få lite solbränna oxå.

Mystjej

Jag har världens mysigaste lilla dotter. När jag kom hem från O´Learys där jag varit och sett Bajen spöa Syrianska så möts jag av en glad Iris när jag kommer innanför dörren. Får en stor, mysig kram av henne och känner mig väldigt välkommen hem. Ett blöjbyte senare så somnar hon i min famn. De är såna här stunder man alltid kommer bära med sig när hon blir en uppkäftig liten tonåring som vill springa på stan och festa.

Vilket jävla mål av Hallenius för den delen. Världsklass!!!

Cykeltur och städning

Idag på förmiddagen så tog vi oss en cykeltur hela familjen. Vi började med att cykla till Ängö där vi skulle överraska Micke med ett besök men det var han som överraskade oss genom att inte vara hemma. Typiskt. Efter det så cyklade vi till MAXI och handlade lite nödvändigheter inför veckan. Väl hemma så somnade Iris rätt snabbt och strax efter låg jag och Emma också och sov. Skönt.

På eftermiddagen så lånade vi ut Iris till mormor och morfar så vi kunde städa av lägenheten. Är så tråkigt att städa men det är skönt när det väl är klart. Den har ni aldrig hört förut va?

Nu blir det som sagt fotboll resten av dagen med lite avbrott för lek med Iris.

Pyjamas

Tycker bara att ni ska få se hur söt pyjamas Iris har på sig när hon sover om nätterna. Eller, vissa nätter. Vi har faktiskt mer än en pyjamas. Sen så vet jag inte riktigt om man kan kalla det för en pyjamas men jag har inget annat ord för det. Men visst är hon söt.


Iris i sin Hello Kitty-pyjamas


Bra natt

Livet kan vara orättvist ibland. Emma har haft två riktiga skitnätter med Iris. Hon har vaknat ett antal gånger och varit ledsen och svår att få till sömn igen. Men i natt när det var min tur igen så sov hon som en liten gris hela natten och vaknade första gången vid tio i sex. Fick henne att somna om i en halvtimme till innan hon vaknade igen. Men, med lite välling så fick jag henne att somna om en gång till och då sov hon ända till halv åtta. Bra för mig men lite skamset med tanke på vilka nätter Emma haft.

Planerna för idag är än så länge lite luddiga. Kan bero på att klockan bara är åtta och att Emma fortfarande sover. Men vi pratade om att åka och handla lite så det lär vi nog göra sen. Och i eftermiddag så är det mycket bra fotboll, en förmatch med Italien-Nya Zeeland, huvudmatchen Syrianska-Hammarby och en eftermatch med Brasilien-Elfenbenskusten. Så om ni vill mig något mellan fyra och tio så finns jag i soffan.

Kalla vindar

Idag på förmiddagen så tog vi en promenad ner till Stadsparken för att njuta av det fina vädret. Insåg dock väldigt snabbt efter att vi kommit ut att det inte alls var något fint väder. Blåste kalla vindar som gjorde det till en rent ut sagt otrevlig upplevelse att vara ute. Men jag hoppas på lite bättre tur nu eftersom jag och Iris ska ta oss till Kattrumpan för att gunga och åka lite rutchkana innan vi äter middag och tar kväll. Eller vi äter middag var fel, Iris äter middag. Min middag blir lite senare då Emma är iväg för tillfället och kommer hem någon gång ikväll. Men då blir det pizza, vin och lördagsmys.

Dansuppvisning

Igår när vi var hos mormor och morfar så hade en Iris en liten dansuppvisning för oss. Tyvärr är det filmat i lite motljus men jag hade ingen annanstans att sitta och filma. Så det får ni stå ut med. Så här kommer Små grodorna och Huvud, axlar, knä och tå.


Bra dag

Vill bara säga att det har varit en bra dag med Alfons med familj på Öland, farmor och farfar i Lindsdal och middag hos mormor och morfar. Avslutningsvis så hade vi en rätt mysig kväll här hemma. Så, en bra dag helt enkelt


Torsdag och idag

Igår så blev det en mysmorgon för mig och Iris innan jag lämnade mina tjejer för en golfrunda. Spelet värmde inte men det gjorde däremot solen vilket gjorde att jag fick årets första bränna. Så idag ser min nacke ut som om en kräfta lagt sig där för att vila. Och då pratar vi en kokt kräfta. På eftermiddagen så tog vi en promenad på Kalmars gator och torg som innebar att vi åt lite brasilianskt käk nere i hamnen som följdes upp med lite frukt- och grönsakshandling på torget. På kvällen blev det lite grillning.

Idag har vi inte hunnit med så mycket mer än frukost än men vilken frukost. Iris vräkte i sig jordgubbar som är hennes nya favoritföda. Om en stund ska vi till Öland för att hälsa på Alfons med familj. Och kvällen blir hos mormor och morfar där det bjuds på mat.

Ska försöka ta lite bilder på min lilla dotter för det vet jag att ni vill ha. Kanske även någon liten film.

Snoris

Iris är fortsatt sjukt snorig och förkyld. Tycker så synd om henne. Men man kan inte göra så mycket annat än att torka snor, ge henne lite medicin för febern och försöka få henne nässpray. Och vatten, mycket vatten är bra för en förkyld liten flicka.

Planerna för idag är än så länge oplanerade. Men att vi kommer försöka vara ute i solen är ingne vågad gissning. Nu känns det ju som halva dagen gått men med tanke på att det är sommar nu så är det måna, många soltimmar kvar. Så efter lunchen så funderar vi på att åka ut till sommarstugan och bara ta det lite lugnt ett tag. Men vi får se om vi orkar. Annars är det ju en dag imorgon med där solen enligt prognos ska vara framme.

Men nästa uppdrag jar känner att jag har här i livet är att få Iris att sova. Har gjort några halvhjärtade försök hittills men utan framgång. Men nästa gång så är det på riktigt. Då ska lilla damen sova för hon behöver det. Få se om det blir i vagnen eller om jag orkar göra ett försök här hemma.

Goa Iris

På väg ut till Lindsdal så somnade Iris på bussen och sov en stund till när vi var framme. Men när hon väl vaknade så var det full fart hela tiden. Tre minuter efter att hon vaknat så skulle hon ner till sandlådan och när hon väl hamnat där så var det igång. Hon grävde, sprang omkring på gräsmattan, plockade blommor, plockade gräs, slängde med bollar och var i storform. Men det var bara början. För när vi väl gick in så fick hon en liten knäpp och kunde inte vara stilla i en endaste sekund. Hon klättrade på möbler, satt på gungkaninen, sprang omkring i varenda rum, badade, klättrade i trappan, dansade, lekte med apan och körde slut på både farmor och farfar(tror jag iaf).

Jag och Emma var helt hundra på att hon skulle somna på två minuter när vi kom hem men icke. Det var full fart här ett tag till. Hon lekte med precis allt hon kom åt innan jag och Emma testade att lägga oss med henne i sängen. Då tog det en minut tills hon sov och nu sover hon gott för tillfället. Men, hon är så förkyld så det kommer nog bli en jobbig natt. Men hon är så tuff hon bara orkar för hon kämpar på trots att hon knappt får luft och snoret rinner konstant. Men som jag skrev innan, vi får torka bort snoret och det är ett stort steg för lilla damen för det var inte ok förr. Så nu hoppas vi bara att hon blir frisk så snart som möjligt. För snart är jag sjuk och då blir det jättejobbigt för Iris om hon också är sjuk eftersom jag är man och det är synd om oss män när vi är förkylda. Så det så.

Nu blir det andra halvlek av Brasilien och Nordkorea eller vad fan laget heter. http://fotboll.expressen.se/VM2010/gruppg/1.2025227/finns-inget-land-som-heter-nordkorea

Sjukstuga

Det är rena sjukstugan här hemma hos familjen Holström/Ståhl. Iris är snorig och har feber, Emma är förkyld men på bättringsvägen och jag är på väg att insjuka med en förkylning jag med. Så vi är inte jättepigga här för tillfället. Men vi håller humöret uppe med Teletubbies, bubbelvatten, näsdukar, riskakor och en massa andra saker jag inte kan komma på för tillfället.
Tanken var ju att åka ut till farmor och farfar i eftermiddag men vi får se hur det blir med den saken. Gamlingarna skulle prata igenom om de vågar få besök av oss sjuklingar.

Men mitt i all misär så måste jag berömma Iris som har blivit jätteduktigt på att få näsan torkad. För ett tag sen var det en omöjlighet att få röra hennes näsa när hon var snorig men nu går det tom att be henne att få torka näsan så kommer hon fram och sträcker fram huvudet så man kommer åt rätt så bra. Duktig tjej.

Nu blir det snart lunch här hemma. Det är bra tycker jag då jag bara behöver äta och inte fixa den.

Pissnatt

Har varit en riktigt pissnatt. Iris har vägrat sova själv så jag har delat säng med henne nästan hela natten. Och ibland är det ingen höjdare. Hon har inte varit still i fem minuter i sträck så det har inte blivit mycket sömn. Ett tag så låg hon med sitt ansikte på mitt bara för att verkligen känna närhet. Mysigt ja, jobbigt, ja. Så nu är all den utviladhet man hade innan borta och man är inne i vardagen igen. Känns både bra och dåligt. Bra att man känner sig som vanligt och dåligt för det är rätt skönt att vara utvilad.

Idag ska vi ut till farmor och farfar på eftermiddagen. Hur dagen ser ut innan det vet jag inte än men det blir nog en promenad snart för att söva Iris. Får bara hoppas att regnet håller sig borta.

Igår kväll satt jag och tittade på gamla filmer med Iris. Hon har gjort en del roliga saker som vi lyckats fånga. Får nog ta fram kamerans lite mer så man kan få lite mer roliga saker på film.

Iris dansar

Här kommer filmen när Iris dansar loss på Stockholms gator. Blir hon nu inte golfproffs så kanske dansare kan vara ett annat alternativ. Tyvärr kan jag inte vända filmen så ni får luta lite på huvudet


En måndag

Hur har våran måndag varit kanske ni undrar? Det ska jag berätta för er nu.

Förmiddagen gick åt till att gå till MAXI och handla. Hur kul som helst. På vägen hem blev det en fika hos mormor och morfar. Och då hade vi sån tur att jag fick skjuts hem med varorna av morfar. Tacksamt för det för annars hade jag fått bära hem en kasse plus en påse potatis. Och när jag tänker efter så var det bara jag som hade tur eftersom Emma fick gå med Iris. Men när jag packat upp varorna så mötte jag upp tjejerna på stan där vi gick och letade efter lite kläder till Iris. Iris visade inget intresse utan valde att sova hela tiden. Så när hon vaknade så gick vi hem och åt en lunch och tittade på Holland-Danmark. Bra där Holland att spöa gröthalsarna.

När fotbollen var slut så tog jag och Iris cykeln till Stensö för att leka lite på lekplatsen vid campingen. Det skulle vi inte ha gjort för det var en helt värdelös lekplats för små barn. Passar bättre för barn som är plus tre. Så det blev den gamla vanliga lekplatsen i Stadsparken. Iris var i sitt esse och gungade, sprang omkring och satt och lekte i sanden. Allt var bra tills det kom tre pojkar som var i sjuårsåldern. Då blev Iris rädd och jätteledsen så det var bara att packa ner henne i cykelsadeln och cykla hem.

Iris somnade rätt tidigt idag och det var rätt skönt så jag kunde koncentrera mig på fotbollen. Tyvärr lyckades inte Italien vinna men det är ju inte Italien om det inte går lite risigt i början på ett mästerskap.

Nu blir det snart sängen men först ska jag se om jag kan få in filmen som jag halvlovade att lägga upp idag på morgonen


Hemma igen

Så var äntligen mina tjejer hemma igen efter en alldeles för lång stund i Stockholm. Leendet jag fick av Iris när hon fick se mig värmde oerhört mycket. Att hon sedan blev lite blyg och fundersam på det mesta runt omkring henne struntade jag i. Hade kunnat ha henne i min famn i en vecka. Men det var inte Iris så intresserad av utan hon ville bara leka med sina leksaker som hon antagligen saknat mer än sin pappa.
Så, nu är det slut på att få sova hur länge jag vill och att kunna slappa hela dagarna men vad gör det när man får mysa med en liten ängel som Iris.

Nu ska ni få se ett kort från Stockholm där Iris gått in i rollen som katten Findus. Kan även bli en film lite senare där Iris dansar loss på gatan i Stockholm. Om jag kommer ihåg det.


Snart

Nu är det inte så lång tid tills mina tjejer är hemma igen. Ska bli så mysigt. Även om det har varit skönt så har det varit jobbigt att vara utan dem. Har varit väldigt tyst här hemma och det är jag inte van vid längre utan jag vill ha lite liv och rörelse omkring mig nu för tiden. Så tiderna förändras för innan var lugn och ro allt jag ville ha.

Ni förstår säkert varför jag inte bloggat så mycket de senaste dagarna och jag hoppas det är ok för er att jag inte skriver om att jag ligger hemma i soffan och kollar fotbolls-VM och dricker öl. För det är ungefär vad jag har gjort om ni undrar. Ok, lite mer saker kanske som golf idag, ätit mat, städat, tvättat och så har jag slappat en massa.

Städat

Så vad gör man när tjejerna är borta? Jo, städar. Det var så välbehövligt men det gör det ju inte direkt roligare. Men det gick rätt bra och betydligt snabbare än vad jag trodde.

Var en skum känsla att vakna idag i en tom lägenhet. Undrade varför jag inte hört Iris innan jag insåg att hon inte var hemma. Och just nu är det en känsla av att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till. I normala fall så har man ju alltid något att göra vid den här tiden på dagen men just nu är det bara stillhet. Och jag är inte van vid stillhet märker jag för jag blir lite rastlös och det tillhör inte vanligheterna. Så, what to do? Kanske ska läsa lite och dricka en kopp kaffe och försöka njuta av tystnaden?

Fy fan vad jobbigt

Iris och Emma har nu gett sig iväg för deras Stockholmstripp som slutar med att de kommer hem på söndag eftermiddag. Har varit en lite småjobbig eftermiddag då jag insett att det dröjer ett tag innan jag får se och höra Iris igen. Och jag kan lova er att när de åkte var den värsta stunden hittills i livet sen Iris kom, var jävligt jobbigt. Kom tom en tår när jag hade gått in i lägenheten och stängt dörren.

Men nu ska jag göra det bästa av situationen och leva livet. Blir FIFA hos Henke ikväll, imorgon blir det städdag som avslutas med Degerfors-Bajen och några öl, fredag blir det VM-kväll med Henke som avslutas med några fler öl och på lördag vet jag inte vad jag ska göra än men det löser sig. Sova är ett bra alternativ. Så ni ser, jag har att göra.

Sista dagen

Idag är det dagen när Emma tar med sig Iris till Stockholm och är borta i några dagar. Kommer kännas både skönt och konstigt. Men de åker inte än på ett antal timmar så jag hinner nog få min dos Iris för idag iaf. Däremot kommer den dosen inte räcka för resten av tiden de är borta.

Blev lite dåligt med bloggande igår men jag tar en snabb sammanfattning av vad som hände. Klippning, parken, lek, ledsen Iris, glad Iris, glass och myskväll här hemma med god mat och ett glas vin.

Är nöjd med min morogninsats idag då jag för en gångs skull lyckades få Iris att somna. Och idag sov hon ända till kvart över sju. Är förvånad men glad att det gick. Tror jag behövde den extra timmen det blev. Så tack Iris för det. Sova ja. Vi har köpt ett nattlinnne till Iris som hon premiärsov i. Och hon är bedårande söt.

Tyvärr vägrar hon att ställa upp på en fotografering utan gör allt för att det ska bli skitkort så detta är det bästa.


Ursäkta det jättesuddiga kortet


Morgonhatt

Så var det morgon igen och jag känner mig inte direkt utvilad men det är väl bara att kämpa. Iris var lite orolig i natt men vaknade bara en gång vid ett-tiden innan hon fick för sig att gå upp vid fem. Lyckades då får henne att somna om i en timme till innan det var kört med mer sömn för henne. Trodde hon skulle somna i soffan för en stund sen men icke. Så nu är det Teletubbies och lek som gäller. Men skam den som ger sig, om en liten stund ska jag göra ett nytt försök med att få lilla damen att somna om.

Igår så rensade Emma lite i Iris garderob och en hel del kläder åkte ner i en låda, bra Emma. Men helt plötsligt dök en hatt upp som legat någonstans i garderoben och den gillade Iris. Så idag på morgonen så var hatten det första som åkte på när hon kom ut i vardagsrummet. Att hon ser ut som en gammal golfspelande tant i den gör inget för enligt mig så är hon alltid söt min lilla Iris.


Kräk

Iris ligger i Emmas famn och ska till att somna då hon får en hostattack som slutar med att hon kräks. Så det blev en dusch för henne och Emma och sen var hon rätt pigg och lekte en stund till som om inget hade hänt. Men efter lite välling och mys med först Emma och sen med mig så somnade hon och sover nu hårt i sin säng.
Men det är rätt olustigt när hon helt plötsligt kräks, man blir lätt nervös och tror att en magsjuka är på gång men denna gången så verkade vi ha turen att slippa det. Och jag hade turen att inte få kräk på mig. En riktigt turkväll helt enkelt, för mig iaf. 

Imorgon kväll kommer jag inte att släppa Iris i en endaste sekund eftersom hon och Emma åker till Stockholm på onsdag och jag får vara utan min dotter i flera dagar. Hur ska jag klara det? Kommer vara så sjukt konstigt. Slutar väl med att jag tar ett flyg till Stockholm på torsdag morgon när längtan efter min lilla skithöna blir för stor. Usch, tycker det är jobbigt redan nu bara jag tänker på det. Så, från och med onsdag eftermiddag så vill jag att alla ska tycka synd om mig som inte får vara med min dotter.

Kosta

Tidigt idag bestämde jag och Emma att vi skulle ta en sväng till Kosta Outlet eftersom vädret skullle bli lite sådär. Så någon gång mitt på förmiddagen så stack vi iväg. Här nedan kommer lite bilder från dagen som blev lite av en besvikelse, igen när det gäller Kosta. Idag så kom vi därifrån med sex par strumpor, en mandolin, ett par trosor och ett regnställ. Var det värt att åka så långt för det? Ja, faktiskt. För när man gör det med två så goa tjejer som jag gjorde det med så var det lätt värt det. Nu, bilder.


Iris somnade snabbt i bilen..


som Emma körde.


Framme.


Iris provade hockeyhandskar,


Sverigehatt och


en keps.


Men allt hon fick med hem var passande nog för dagen ett regnställ


I ordning

Efter ännu ett uppehåll i bloggandet så kör vi nu igen.

I lördags så var det en rätt bra dag som avslutades med en bra fest. Kommer inte ihåg vad vi gjorde på dagen men jag tror att vi gick omkring och njöt av solen. Kan det stämma?
På kvällen så var vi iaf på fest hos Elin och firade att hon blev tant. Iris var med första timmen innan mormor kom och hämtade henne. Men den timmen Iris var med så var hon i högform och ägde festen. Från första minuten så stod hon och dansade på gräsmattan och sprang runt och charmade alla. Hur hennes kväll var vet jag inte förutom att hon hade det bra. Och det var min och Emmas kväll också. Blev en del att dricka och det tillhör inte vanligheterna så gårdagen var en lång, lång pina. Hade glömt bort hur det är att vara bakfull och det gör jag gärna igen. För fy fan så segt. Men med lite pizza så tog jag mig igenom dagen iaf.

Vad vi gjort idag återkommer jag till om en stund. Ska ladda upp lite kort till datorn först så jag slipper skriva ner allt. Så, på återseende

Sovmorgon??

Blev inte mycket till sovmorgon för min del idag. Iris har haft en natt fylld av mardrömmar och skit så Emma har inte haft en rolig natt inne hos Iris. Tom jag har vaknat några gånger trots att det var Emmas natt och då har hon varit livad. Så nu fick Emma gå och lägga sig lite så hon orkar med dagen och kvällen. Så nu ska jag och Iris gå och köpa frallor. Men först ska jag byta en bajsblöja.

Vår dag

På förmiddagen så var vi på Krusenstiernska där Alfons med pappa Elof också dök upp. Alla andra hade fått förhinder på det ena eller andra sättet. Men vad gjorde det när barnen hade kul?
Efter lekplatsen så gick vi hem och åt lunch innan vi tog en glass med morfar. Vart? Gösthamnen naturligtvis. Tyvärr för Iris så var melonglassen slut och då var det inte så gott med glass helt plötsligt. Men våfflan smakade fortfarande mums.

Sen så gick en väldigt bra plan i lås. Iris somnade lagom till att tennisen skulle börja så jag kunde kolla lite på den. Men eftersom jag ville att Iris skulle somna ikväll också så var jag tvungen att väcka henne efter andra set. Så då gick vi till Kattrumpan och gungade lite innan vi gick hem igen och såg avslutningen. Så grattis Robin och lycka till på söndag.

Ikväll så är jag och Iris ensamma hemma eftersom Emma är på bio och tittar på Sex and the City. Så nu sover Iris och jag ska kolla på film.

Imorgon är det lördag och då ska jag ha sovmorgon. Så jävla skönt rent ut sagt.

Fredag i solen

Fredagen är äntligen här och nu är det snart helg. Och efter helgen så börjar Emma sin semester så det är en efterlängtad helg. Ska bli trevligt att ha Emma hemma hos oss i två veckor. Eller, en och en halv eftersom hon och Iris drar till Stockholm nästa helg och jag blir gräsänkling. Ska bli skönt men antagligen lite konstigt att vara helt själv här hemma i några dagar. Men det är nästan en vecka dit så det var vi mer om när det närmar sig.

Idag ska vi till Krusenstiernska och leka lite med Alfons från föräldragruppen, tror jag iaf. Annars får vi leka själva. Efter det så blir det lunch och sen ska jag försöka få Iris att somna framför tennisen. Och gör hon inte det så får vi väl se till att hon kan leka lite inne en stund. Eller så hyr jag ut henne i några timmar......

Nu ska jag göra mig färdig innan Iris vaknar så jag bara har henne kvar innan vi ska dra

Glass i solen

Efter att jag och Iris varit i Stadsparken och gungat lite så tog vi en promenad till Gästhamnen för en glass i solen. Där satt vi och som ni kanske förstår en hel del annat folk och njöt i solskenet. Iris sket nog i solen med tanke på att hon fick smaka lite av min glass. Och idag så var det inte bara struten som var god utan även glassen. Melonglass är tydligen hennes grej för apelsinsorbén som jag också tog dissades hårt.
Efter glassen så gick vi till Baronen där jag tittade på lite skor. Hittade ett par svårt snygga vita skor som skulle passa riktigt bra till lite finare tillfällen. Får ta med Emma ner på lördag och be om hennes åsikt så får vi se om det blir affär eller inte. Kom just på att det var länge sen jag använde uttrycket dojor om skor. Ska nog börja använda det lite mer.

Nu väntar jag och Iris på att Emma ska komma hem så vi kan sätta igång grillen och få en härlig måltid ute, första för året för den delen. Och medan ni väntar på er middag så kan ni titta på bilden på när Iris äter glass som kommer här under.


Melonglass i solskenet


Utslagen hjälte

Lilla Iris ligger helt utslagen i soffan. Har redan dåligt samvete för att jag snart behöver väcka henne. Men det är lika bra om hon ska kunna somna ikväll vilket jag uppskattar när hon gör. Är skönt att få lite ensamtid med Emma också och inte behöva ha Iris runt fötterna hela kvällarna. Så snart är det dax för att ta upp henne och så försiktigt och snällt som möjligt få lite liv i den lilla damen


Har ni för den delen märkt vilken gigantiskt underkropp Iris har i förhållande till överkroppen? :-)


Lite sommar

Så var det äntligen lite sommar. Kan väl lugnt påstå att det var på tiden att värmen kom. Nu verkar den iofs bli kortvarig men vi njuter så länge vi kan tycker jag. Hur har jag och Iris spenderat denna sköna dag då?
Efter frukost, tandborstning och allt annat som hör morgonen till så satte vi oss på cykeln och cyklade ut till Lindsdal och hälsade på farfar. Var motvind hela vägen så jag var lagom mör när vi kom fram. Väl framme så blev det lite sandlåda och lek på gräset där Iris sprang omkring och kastade golfbollar. Tycker det är bra att det är just golfbollar så hon får upp en känsla för just den bollen redan nu. Sen så bjöd farfar på lunch och skjuts in till stan. Men innan vi åkte så hann vi med lite mera lek.

Nu ligger en utslagen Iris i soffan och sover. Är kanske inte så konstigt med tanke på att det bara blev en knapp halvtimmes sömn på morgonen. Så nu får hon vila lite till så hon orkar med resten av dagen.


Ja, hon är insmord med solskyddskräm så ni behöver inte vara oroliga


Farfar

Idag ska jag och Iris ta oss ut till Lindsdal och hälsa på farfar som bjuder på lunch. Funderar på att ta cykeln ut men vi får se hur vindarna blåser när det är dax för oss att bege oss ut till förorten. I annat fall så tar vi bussen.
Tycker det är så kul med farfar, farmor, mormor och morfar för alla vill verkligen träffa Iris hur mycket som helst. De skulle nog vilja ha henne en stund varje dag. Eller, det känns som det iaf. Och varför skulle de inte vilja det med tanke på vilken söt liten tjej Iris är.

Iris natt var nog rätt ok även om jag gick in dit någon gång i natt och somnade. Vaknade knappt när hon var på väg upp så jag var nog rätt trött. Men för tillfället så känner jag mig rätt pigg faktiskt. Kan tyvärr inte säga det samma om Iris för hon ligger och tar sin förmiddagslur. Men hon får inte sova så länge till för jag vill snart äta lite frukost och det är så tråkigt att äta frukost själv.


Knasboll

Efter middagen idag så fick Iris bada av sig matresterna som hon hade lite överallt. Så Emma och hon skötte det medan jag diskade. Men det gick inte att undgå att höra hur mysigt de hade det. Och den badstunden satte humöret för resten av kvällen för Iris. Och hon var helt galen. Hon sprang omkring och skrek och jollrade och var bara galen. Hon gick tom rätt in i soffan med ansiktet först utan att bry sig speciellt mycket och då är hon i högform. Men till slut tog bensinen slut och hon somnade så småningom i Emmas famn.
Så nu hoppas jag på en bra natt till skillnad från den som var till idag för det var en halv mardröm. Blev inte många timmars sömn. Men en sån natt då och då får man väl ta med tanke på hur bra hon sovit den sista tiden.

Idiotförklarad

Blev för en stund sen idiotförklarad av en gubbe. Han använde inga ord men hans handling sa desstå mer. Så vad hände då? Jo, följande. Jag och Iris har varit ute och cyklat och stannat till vid Krusenstiernska gården för att gunga lite. På väg hem så blir det rött vid stoppljusen vid korsningen Järnvägsgatan/Slottsallén. Jag trycker på knappen och tar sen stöd med handen mot den där knapplådan. Några sekunder senare kommer en gubbe och tant och ställer sig bredvid och vad gör gubben? Jo, han trycker på knappen. Vad tror han om mig? Ser jag ut som en sån som inte fattar hur ett övergångställe med stoppljus funkar? Tror han bara att jag står där och hoppas att det ska slå om? Blev så förbannad men valde att inte ifrågasätta hans beteende. Men är det inte rätt korkat av gubben att trycka och behandla mig som en idiot??

Passar på att slänga upp två bilder på Iris här under. Den första är från i förmiddags då hon hälsade på Birgitta på Ullcentrum och fick leka lite med hennes knapplåda. Sen gick det som det gick, låg knappar överallt. Det andra är ett kort som visar vilken cool dotter jag har.


Iris leker med knappar


Iris i mina solglasögon. Cool tjej va?


MAXI

Så har jag och Iris gått till MAXI och tillbaka. Blev förvånande nog även en sväng inne på MAXI där vi handlade lite nödvändiga saker som t ex blöjor, mat och nappar.
Måste ge Iris lite beröm som satt så snällt i sin vagn hela vägen utan att gnälla ett skit. Hon satt där och jollrade och var på ett allmänt bra humör. Tycker om när det är så.

Nu har vi ätit lunch och Iris har fått lite god efterrätt i form av torkade äpplen och jordgubbar. Är kanske inte jättenyttigt med tanke på att de är lite sockrade men det skiter jag i. Ibland får man lyxa till det lite och är det lill-lördag så är det. Fan vad jag tycke illa om uttrycket lill-lördag. Vem är det som kommit på det egentligen?

Nu ska vi leka lite här inne och samla lite kraft inför eftermiddagens prövningar. Blir en sväng med cykeln innan vi stannar till i parken och leker lite. Är kanske inte optimalt cykelväder med tanke på orkanvindarna som slår mot en ibland men det är bara att växla ner och trampa på lite extra i motvinden och bara glida med i medvinden. Så, nu har ni fått en lektion i att cykla i vind

Glasögonorm

Fick idag bilden på Iris i glasögon. Är kanske inte världens bästa kvalitet men det får ni bortse ifrån. För söt i glasögon är hon min lilla glasögonorm.




Idag så har vi massvis att göra. Eftersom det är fint väder så kommer vi att vara ute en hel del. När vi är klara här hemma så tar vi en promenad till MAXI för lite shopping. Visserligen kommer vi då att vara inne lite men det är vägen dit och hem som är njutningen. Sen är det nog dax för lunch innan vi styr kosan mot parken. Kan nog bli att vi cyklar dit med tanke på att Iris älskar att sitta där bak och låta håret fladdra i vinden. Eller är det något annat som hon tycker är trevligt med att cykla.


Glömde

Glömde ta en bild på Iris i badet så ni får klara er utan det idag. Men det kommer nya bad och nya möjligheter att ta kort på den lilla fisken.

Har haft en väldigt, väldigt trött dotter ikväll eftersom hon inte sovit speciellt mycket idag. Så det var välling redan vid halv åtta och sen dess har hon nästan sovit. Vaknade iofs och var lite orolig men hennes mamma såg till att hon somnade sött igen.

Nu till något allvarligt, vädret. Hur länge ska det hålla på att vara höst? Jag vill inte ha höst längre, jag vill ha sommar. Är så mycket roligare att kunna ta med Iris till parken och låta henne springa omkring i solskenet. Just nu är det blött överallt så det blir lite gunga och sen ner i sanden och leka med lekbyxor på. Jag vill kunna låta min dotter springa omkring på gräset emellanåt och bara flumma runt som hon vill. Så nu vill jag att ni alla hjälper till att fixa fint väder. Ok?

Blåsig gungning

Jag och Iris trotsade i eftermiddags blåsten och gav oss iväg på en promenad som slutade i Stadsparken(som vanligt känns det som). Där slängde jag ner Iris i en gunga och lät henne gunga en stund. När hon tröttnade på gungorna så sprang hon omkring lite innan hon satte sig tillrätta i sanden och grävde lite. Efter en stund så hände det igen, en näve sand in i munnen och då fick jag nog av blåsten och gick hem. Och ja, jag tog Iris med mig.
 
Efter ett tag här hemma så ringde mormor och frågade om hon var välkommen och det var hon såklart. Så då blev det lite fika med nybakade bullar som hon hade med sig. Gott!
Sen så lekte hon och Iris en hel del och Iris la ett helt pussel nästan själv. Inget riktigt pussel alltså utan ett sånt med utstansade hål där bitarna passar. Hon är så smart min lilla tjej. Kanske inte är min tjej trots allt om man tänker på hur smart hon är. Får fråga Emma.

Nu väntar vi på att Emma ska komma hem så vi kan laga lite mat innan vi lägger Iris i badet. För badet är mer än nödvändigt idag med tanke på att det har varit både målning och grävning under dagen. Kanske kommer en bild på en badande Iris sen om jag kommer ihåg det

Måsen

Idag på förmiddagen så har jag och Iris varit en sväng ner till Måsen. Iris har lekt en massa och så blev det lite målande. Hon är en talang med penseln om du frågar mig, 15 månader gammal och målar redan bättre än sin far. Men jag undrar varför hon inte passar på att leka med andra barn när hon träffar dem? Hon leker helst själv och håller sig gärna en bit ifrån de andra. Visst går hon fram och tittar lite på dem och ibland så försöker hon ta deras leksaker men oftast så knallar hon iväg där hon kan leka ostört. Är hon en enstöring vår lilla tjej?

Nu ligger hon och sover sött inne i sin säng och jag kan sitta här och blogga lite. Sova ja, för andra morgonen i rad så har hon kommit in till mig och Emma. Men av någon anledning så går hon inte in till oss utan hon kryper in. Tror det har att göra med att hon egentligen är för trött för att orka ställa sig upp vilket får mig att fråga varför hon ska upp så tidigt? Önskar att jag kunde säga åt henne att gå tillbaka till sängen och somna om men det är hon lite för liten för att förstå än.



Iris målning


RSS 2.0