Innedag

Idag har det varit en innedag. Blev en liten sväng på stan på förmiddagen innan regnet kom men sen lunch har vi varit inne jag och Iris. Och vad gör man då? Jo, man leker och tittar på lite film. Och sover naturligtvis.
Iris har varit en smågnällig tjej idag men det är verkligen inget konstigt med tanke på hur lite hon har sovit i helgen. Men hon envisas med att gå upp vid halv sex iaf. Fattar inte det men det är väl något bebisigt. Kan ju missa något om man sover för länge.
Men nu har hon varit på ett toppenhumör de sista två timmarna. Det har varit full fart på henne med en massa lek av alla dess slag. Grejer har flygit över hela hennes rum när hon får för sig att flytta alla leksaker från ena sidan av rummet till den andra. Men det är rätt kul att titta på så hon fick hållas.
Mina gamla glasögon har även varit en populär leksak. Har tyvärr inte fått något kort på henne när hon provar dem men jag lovar att lägga ut ett så fort jag lyckas knäppa en bild på henne för hon är så sjukt söt med brillor.

Ikväll så blir det nog rätt så lugnt tror jag. Det är iaf mina planer, sen får vi se om Emma och Iris har några andra


Som utlovat

Här kommer bilden på en sovandes Iris som jag lovade förut. Visst ser det rätt obekvämt ut. Men det är lite av pappas flicka som kan sova lite var som helst




Mycket har hänt

Det har hänt en hel del sen sist och jag får försöka ta det i ordning.

I fredags så inleddes dagen med en cykletur till Skälby där vi träffade några andra ur föräldragruppen. En massa lek senare så tog vi cykeln hem och åt en god lunch. Någon timme senare så kom mormor och morfar och hämtade Iris för att ta med henne till Nybro för att gå på någon matgrej innan de hämtade Emma på jobbet och gav henne skjuts hem. På kvällen blev det grillning.

I lördags så blev det en dag i bilen. Mitt kusinbarn skulle ha namngivningsceremoni och eftersom de bor i Örebro så var det bara till att sätta sig i bilen. Så drygt fyra timmars resa upp, några timmar på ceremonin och drygt fyra timmar hem. Men det var en rätt bra dag trots allt resande. Var kul att träffa släkten igen och det var en fin ceremoni. Och Iris var så duktigt med bilåkandet. Knappt något gnäll alls och på ett strålande humör den mesta tiden. Kan bero på att hon fick sitta och titta på Teletubbies nästan hela tiden men jag blev imponerad att hon köpte att sitta still så mycket.

Igår så var det mors dag och Iris hade köpt ett örngott, övertalat mig att ge Emma en massage och så gav hon bort ett litet biopaket till Emma också. Och en egengjord tavla men den fick Emma redan i torsdags. Och så hade jag och Iris fixat frukost till Emma när hon vaknade så det var dukat bord för henne igår helt enkelt.
Efter frukosten så cyklade vi till Skälby och plockade blommor till våra mammor, eller, Emma plockade blommor medan jag höll cykeln där Iris satt och sov i sin barnstol. Lovar en bild sen.
Sen blev det fika i Lindsdal med farmor och farfar innan vi åkte till MAXI och handlade. Avslutningsvis på vår lilla turné så blev det middag hos mormor och morfar.

Kvällstimmarna spenderades här hemma med lite söndagsmys.


Så, nu är en ny vecka igång och den är rätt planlös men jag och Iris ska säkert hitta lite saker att göra. Vädret verkar bli sådär måndag, tisdag och onsdag så vi får se hur mycket vi kan vara ute men får vi möjlighet så blir det utomhuslek. Nu ska jag göra som Iris gör just nu, sova.

Parken

Jag och Iris fick sällskap av gudfar Dadda ner till parken. Tänkte att Iris skulle få gunga och leka av sig lite på lekplatsen. Men när vi kommer dit så är det fullt med en massa snorungar i 10-årsåldern som har tagit lekplatsen i besittning. Så vi går vidare och sätter oss på en bänk och dricker lite kaffe som vi inhandlade på Pressbyrån på vägen dit medan Iris tar sig ett mellanmål beståenda av banan och majskrokar. När kaffet är urdrucket och banan uppäten så springer Iris omkring på gräset och spelar lite fotboll. Av någon anledning så skriker hon konstant åt bollen och håller upp händerna i luften. Kan inte låta bli att undra vad hon fått det ifrån?
När hon tröttnade på bollen så började hon jaga måsar istället. Som tur var fick hon inte tag på någon. Efter fem minuters måsjakt kände jag mig färdig med gräsmattan men då lekplatsen fortfarande var upptagen så blev det en promenad till slottet. Var inte speciellt spännande så vi gick snabbt tillbaka till parken och till Iris stora glädje var det nu tomt på lekplatsen. Så hon tog snabbt plats i gungan och satt kvar där en bra stund medan jag och Dadda turades om att knuffa.

Nu är vi hemma igen och har hunnit med att hänga tvätt, busa, Iris har som vanligt slagit sig lite och nu tittar hon på lite Teletubbies. Är andra gången hon tittar på dem idag men första gången blev det bara 10 minuter så då kan hon få en dos till så här framåt kvällen.

Om en stund så blir det käk, pasta och korv står på menyn och det brukar passa så vi får hoppas att det gör det idag också.

Måsen

Förmiddagen har jag och Iris spenderat på Måsen. Iris lekte runt med de andra barnen och en hel del för sig själv också. Satt och bläddrade i en bok utan att bry sig det minsta om någon annan. Kan väl vara skönt att vara själv även i andras närhet ibland.
Favoriten på Måsen idag var annars en gunggrej. Vet inte om det kanske ska vara en häst eller något liknande. Ni får avgöra själva vad ni tycker det ser ut som på bilden nedan. Tillbaka till ämnet. Iris ska bestämt gunga den själv utan hjälp från pappa. Hon klarar det dessutom galant så jag förstår att hon tycker att pappa bara förstör när han försöker hjälpa till.

När vi kom hem från Måsen så blev det lite spagetti och köttfärssås innan Iris slocknade. Nu ligger hon bredvid mig i soffan och halvsnarkar lite och ser ut att ha det rätt bra. Fan, verkar som om mina planer för dagen för en gångs skull ska klaffa. Om nu bara regnet håller sig borta så blir det lekplats när hon vaknat till lite och känner sig redo för det.


Iris gungar loss


Mammagris

Idag när Emma gick till jobbet så förvandlades Iris till en riktig mammagris. Hon kramade henne så hårt hon kunde och grät floder när hon gick. Tycker det är kul när Emma får den uppmärksamheten av vår lilla dotter med tanke på att hon normalt är rätt så pappig. Men pappigheten har nog minskat lite den senaste tiden när jag tänker efter. Kanske är mammas flicka trots allt.

Idag så ska vi ner till Måsen om en stund. Tänkte ta förmiddagen där för att sen dra hem och äta lite lunch. Sen är min plan att vi ska sova lite innan vi tar en cykeltur till någon lekplats.

Och ikväll ska Emma iväg på något Sex and the city-tema nere på Baronen efter jobbet så jag och Iris har verkligen en heldag idag. Så då blir det chips och öl ikväll istället för välling.....

Vår dag

Efter lunchen idag så gjorde vi oss klara för en cykeltur. Tog en sväng innan jag åkte förbi jobbet och hälsade på. Var ett tag sen jag var där. Iris gick omkring och spanade in hur det såg ut och jag gick efter. Och för första gången så var hon inte rädd för Bagarn. Hon börjar bli stor min lilla tjej. När vi varit där en sväng så cyklade vi en sväng till innan vi drog oss hemåt för en eftermiddagslur. Den eftermiddagsluren var skön kan jag lova. Tur att jag ställde klockan för både jag och Iris sov som två små grisar.
Nu är vi relativt nyhemkomna efter en sväng ner till Kattrumpan där Iris har gungat och åkt rutschkana. Önskar bara att hon kunde sluta med att fälla ut fötterna när hon åker så det slipper ta stopp så fort. Stannar ofta en bit innan hon är nere när hon försöker härma Janne Boklövs v-stil. Får tejpa ihop benen på henne nästa gång så hon får njuta av hela rutschkanan.

Nu håller Iris på och leker med lite allt möjligt och jag ska förbereda maten lite om jag får för henne. Hon brukar inte tycka om när man gör något i köket utan att hon får vara med och det är inte alltid så lätt att laga mat med en 11-kilosklump på ena armen. Men jag tror jag har tur idag.

Skit och aj

Resan till Jönköping igår slutade i moll, som vanligt nu för tiden får man väl tillägga. Är bara att inse att det blir ytterligare ett tungt år för mitt kära Bajen. Så nu är jag och Iris helt överrens om att gnagar-Borken måste bort, snarast.

Igår så var det en dag med rätt mycket regn så det var mycket inomhuslek för mig och Iris. Blev lite uttråkad framåt eftermiddagen men det gick ok. Får hoppas att det klarnar upp lite snart så vi får mer uteaktiviteter idag.

Nu ska vi prata olyckor och skador. Iris har haft en blånagel sedan slutet av februari och nu håller den på att lossna. Lyckades känna lite på den förut när hon låg och sov men tyvärr så vaknade hon innan jag ens hann göra ett försök att avlägsna den. Siktar på ett nytt försök i eftermiddag om det blir en lite lur till för den lilla damen.
För ca en timme sen så slog Iris i huvudet ordentligt. Hon fick för sig att hon skulle springa i sängen vilket slutade med att hon trillade med huvudet först in i väggen. Aj, aj, aj vilken go bula hon fick. Men efter lite gråt och lite kaffe så var allt bra igen.

Nu ska vi borsta tänderna, klä på oss och göra oss klara för vad denna dagen bjuder på

Måndag och tisdag

Igår så blev det inte mycket bloggande och det har sina orsaker. För runt nio igår så cyklade jag och lämnade Iris hos mormor för att jag skulle ut och spela lite golf. Och då finns det ju inte så mycket att skriva om. När jag kom hem från golfbanan så åkte jag bort till mormor och morfar och fikade, lekte med Iris och sen så blev det kroppkakor till middag. Kroppkakor är så sjukt gott för den delen och den åsikten vet jag att Iris delar med mig efter gårdagens premiärätning. Det var gårdagen det.

Idag så blir det lite mer tid ihop men vid tre kommer mormor och hämtar Iris eftersom jag ska till Jönköping och kolla Bajen. Men fram till dess ska jag och Iris hitta på en massa kul. Om det inte börjar regna så ska vi till lekplatsen bakom Krusenstienska trädgården. Och om det regnar så blir det en film. Vilken film? Teletubbies natruligtvis.

Helgen

Så vad har vi hittat på i helgen då? Igår så var det en dag som efter frukost inleddes med en cykeltur ner till parken där Iris fick leka loss. Men som vanligt så blev det lite sandätning och då fick jag och Emma nog och drog oss hemåt. Väl hemma så bytte vi cyklarna mot vagnen och tog en sväng på stan. Köpte väl inget speciellt men det var fint väder så det var härligt att bara strosa runt. Och när Iris somnade så gick vi hem och satte oss på innegården och käkade lunch i solskenet. Eftermiddagen avslutades med lite glass nere i hamnen.
Vid sex kom farmor och farfar och hämtade Iris som skulle sova hos dem medan jag och Emma gick till Gröna Stugan med familjen Anderbom. Blev en väldigt trevlig kväll och eftersom vi är småbarnsföräldrar så slutade den rätt så tidigt. Fan vad gammal man har blivit.

Idag så blev det en rejäl sovmorgon. Vi gick upp strax efter 10 och det var duktigt skönt. Sen blev det frukost och göra sig klar för barnkalas. Så vid 12 kom Iris hem och bytte kläder innan vi cyklade bort till Minna som hade kalaset. Var mycket barn där och full fart. Höjdpunkten för egen del var när jag hittade John och Angelikas lilla 9-veckorsbebis Minoo vaken i sin säng. Tog upp henne och satte mig med henne i soffan och drömde mig tillbaka till när Iris var en sån liten plutt. Än en gång så måste jag ge Minna lite uppskattning för hur hon är mot Iris. Tack Minna.
När vi kom hem så somnade Iris nästan omgående och sov i en timme innan jag väckte henne. Och sen har vi bara slappat hela familjen tills Emma började baka. Fast jag och Iris fortsatte dock att slappa och bara ha det söndagsskönt.

Imorgon är det golf för min del. Hurra!!

Fralljakt

Eftersom jag fick sova så pass mycket igår natt och i natt så tog jag morgonen med Iris idag så Emma skulle få lite sovmorgon också. Och när vi kände oss ltie rastlösa så tänkte vi att vi går och köper frallor så är det gjort när Emma vaknar. Så på med lite kläder och ut i den öde staden. Vagnen lämnade vi hemme så Iris kunde promenera omkring lite. Fast staden var inte helt öde för när vi kommer till Kvastenhörnan så träffade vi på Jägarn. Och Iris blev naurligtvis jätteblyg. Hon är lite töntig så min lilla tjej. Men vårt mål för frallköpet var Königs som visade sig vara stängt, nästa anhalt blev då Fiesta som också var stängt för tydligen öppnar inte något före kl nio i denna staden, förutom Konsum då där vi till slut köpte våra frallor.
Men något roligt hände när vi var ute och det var när vi gick till Fiesta. Vi är utanför H&M och på väg mot Fyra Kök då Iris lite flummigt går rätt in i deras uteservering med huvudet före. Självklart blev hon ledsen och jag tröstade henne men kunde ändå inte låta bli att se humorn i det hela. Känner mig lite hemsk som skrattar när min dotter slår sig men vad ska man göra? Såg ju att det inte var så farligt och hennes gråt tystnade snabbt. Hade hon fattat vad hon gjort så hade hon också skrattat nu i efterhand.

Nu ska jag gå och väcka Emma.

Glass i solen

Jag och Iris tog just en sväng på stan som avslutades med en glass i solen nere vid gästhamnen. Tänkte att Emma kunde möta oss där när hennes tåg kom men det var inställt så hon fick ta bussen istället och den är inte i stan förrän halv sju och en halvtimme extra orkade vi inte sitta där.
Kan iaf berätta att ska ni bjuda Iris på glass så kan mangosorbet eller melonglass vara två bra alternativ, och den ska gärna serveras i en voffla för att göra henne riktigt nöjd.
Så nu siktar vi in oss på glass minst en gång om dagen i framtiden om vädret tillåter

Äta sand

Iris och jag tog en sväng ner till Stadsparkens lekplats för att hon skulle få gunga lite och leka lite. Och vi gungade och gungade och gungade. När Iris väl kom ner från gungan och skulle leka lite i sanden så blev det inte så mycket lek utan desstå mer ätande. Iris äter alltså sand och tycker det är gott. Hon säger mmm och smackar gott. Personligen så tycker jag det är jävligt vidrigt. Gör allt för att få ut den sanden som finns i munnen men det är inte så lätt. Så nu lär det vara lite sand bajset någon gång i framtiden. Usch, tänk er att ha sand i bajset, kan inte vara någon höjdare.

Nu har jag och Iris hängt lite tvätt och nu ska hon få titta på lite Teletubbies. Blir antagligen en sväng till ut på stan lite senare men det får vänta en stund till så hon hinner glömma att hon inte tyckte det var kul att åka vagn när vi gick hem förut.

Mysigt

Blev en rätt mysig stund på bibblan med föräldragruppen. Barnen lekte, bråkade lite,sprang omkring och hade det allmänt bra. När alla lekt sig trötta så blev det en lunch på Table20. En bra förmiddag helt enkelt.
Efter lunchen så tog jag och Iris en sväng på stan där vi inhandlade en solhatt till Iris och vin till mig och Emma. En bild på vinet är kanske inte så kul så det blir en på Iris i solhatt istället.
Nu ska vi gå till parken och gunga och leka lite i det fina vädret.




Skälby blir bibblan

Var egentligen tänkt att vi skulle ta oss till Skälby idag med föräldragruppen men efter morgonens regn så har det blivit bibblan istället. Finns ju ett barnrum där för de små där de kan leka och ha det bra. Och är det så att barnen trivs så kan det kanske bli en lunch i cafét också. Vi får se helt enkelt.

I natt så har det varit en rättt bra natt faktiskt. Iris vaknade bara en gång innan hon tyckte att det var dax att gå upp vid kvart i sex. Men lite välling fixade så vi fick sova en stund till. Länge leve vällingen. Och idag var det så lyxigt att jag fick sovmorgon ändå till åtta eftersom Emma tog det sena tåget till jobbet. Så idag känner jag mig riktigt pigg och utvilad för en gångs skull. Och det är jag inte ensam om, Iris är också piggare än på länge. Eller, hon är piggare än hon varit de andra förmiddagarna den här veckan.

Lek, mormor och morfar

 

Som jag berättade innan så skulle jag och Iris gå till lekplatsen för att träffa mormor och leka lite. Och det kan man lugnt påstå att vi gjorde. Iris körde på för fullt och gungade, åkte rutschkana, grävde och slutligen så tog Iris sand i händerna och hällde över sig själv. Det var tom sand i blöjan som jag bytte på henne någon timme senare.

När vi kände oss färdiga så gick vi hem till mormor och morfar där morfar väntade med fika. Iris fick en smoothie som försvann i ett ögonblick så där har vi en ny favorit. Efter fikat så stod lek på schemat. Det var verkligen full fart med bollar, burkar, mjukisdjur, papper och en massa andra saker. Och så lyssnade vi på musik och Iris dansade loss ordentligt. Middagen idag var pannbiff med sås och potatis och det var så gott. Var länge sen jag åt pannbiff så jag hade nästan glömt hur gott det är.
Och sen var det dax för dagens höjdpunkt om du frågar Iris, nämligen badet. Den lilla tjejen älskar verkligen att bada. Och idag var hon verkligen på humör för det. Efter badet så var Iris duktigt trött men höll sig vaken tills vi kom hem där lite välling blev droppen som fick sömnbägaren att rinna över. Så nu ligger den lilla ängeln och sover sött i sin säng. Och jag ber till Gud att hon fortsätter göra det hela natten utan att jag behöver gå in dit och hålla henne sällskap.


Mormor och Iris i rutschkanan




Måsen, lunch och golfbanan

När jag tänkt efter en gång till så valde jag att gå till Måsen med en osoven Iris. Hon var duktigt trött när vi gick dit och har varit så hela förmiddagen. Men hon har trots det varit på rätt bra humör. Har känts lite som att hon accepterat att hon varit för trött för att busa för mycket utan nöjt sig med att sitta still och bara vara. Så när jag och Filip(Tessans pojk) spelade lite fotboll så satt Iris helt still och bara glodde. Det säger en hel del om hennes trötthet när hon tycker det är ok att vara still. Så efter Måsen där jag för övrigt tryckte en tröja åt Iris med grisar på så kom farfar och hämtade oss för en lunch på golfbanan. Efter lunchen så ställde jag mig och slog lite bollar medan Iris och farfar promenerade runt lite.  När vi var färdiga så gick vi ner till bilen och i samma sekund Iris satt fastspänd så somnade hon. Gick rekordsnabbt.
Nu är vi hemma och Iris ligger i min famn och sover sött.

I eftermiddag så ska vi träffa mormor i parken till att börja med innan vi går hem dit och äter middag. Så jag skriver mer om hur eftermiddagen utvecklar sig när eftermiddagen passerat helt enkelt.

Iris, Iris, Iris

Just nu är min lilla dotter på sitt allra värsta humör. Hon är så jävla trött att hon knappt orkar stå utan vinglar hela tiden. Hon börjar gråta så fort något inte går som hon vill. Hon gråter när hon får som hon vill. Är förvånad att hon inte spytt än vilket hon brukar göra när hon gråter mycket. Och hon bara vägrar sova.
Har varit en skitnatt i natt också med en massa vaknande. Och varje gång hon vaknar så gråter hon tills hon får lite vatten. Sen så sover hon en timme igen och sen så är det samma sak igen. Kan lova er att det inte är något roligt alls. Och jag kan lova er att jag är precis lika trött som Iris med skillnaden att jag vill sova lite.
Vet snart inte vad jag ska ta mig till med denna lilla damens sömnvanor för något måste hända.
Nu tycker säkert ni att jag är en hemsk pappa som bara gnäller på min dotter men jag lovar er att ni gjort samma sak.
Planerna för idag var att vi skulle till Måsen med Tessan och hennes barn vid 10 men jag tänker inte utsätta mig eller Iris för det för det kommer inte bli något kul alls. Efter det var det tänkt att äta lunch med farfar för att sen träffa mormor. Och lunchen och mormor ska vi iaf få till. Så, nu ska jag snart göra ett nytt försök att få henne att somna. Önska mig lycka till.


Så här glad blev Iris när jag lyfte ner henne ur dockvagnen


Cykeltur

Efter barnvagnssittningen så bestämde jag och Iris att vi skulle ta en liten cykeltur. Så vi packade ihop oss och tog cykeln ner till Stadsparken som första stopp där Iris fick gunga. Och hon gungade inte så lite heller. Försökte få henne att leka med något annat men hon gick hela tiden tillbaka till gungan. Så sammanlagt så gungade hon i nästan 25 minuter. Sen tröttnade jag på att stå och knuffa och satte tillbaka henne på cykeln.
Efter det så blev det en sväng genom gamla stan när farfar ringde och frågade vart vi var någonstans då han ändå var inne i stan och tänkte passa på att hälsa på. Så då cyklade vi hem och gick en sväng på stan med farfar. Så det har varit full fart här ett tag.

Måste bara nämna något om vädret. Det har ju minst sagt varit en risig vår men idag när Iris gungade så sken solen, fåglarna kvittrade och det var faktiskt riktigt skönt ute. Och det är såna stunder som får en att stå ut med skitvädret som är varje dag. Så tack väderguden för den lilla stunden.


Iris i sin cykelstol där hon trivs rätt bra


Dockvagn

Iris är förvisso en liten docka men hon har missuppfattat det här med dockvagn. Tydligen så är det hon som ska sitta i den och inte dockan. Och det verkade som om hon satt rätt bekvämt. Så här kommer det lite bilder på Iris i hennes nya "stol"






Sådär ja

Nu ligger Iris äntligen och sover. Blev iofs en liten sovstund på förmiddagen också men den varade bara en halvtimme så hon var fortfarande trött när hon vaknade men det hindrade inte henne från att vägra somna om. Så efter lunch stoppade jag ner henne i vagnen och gick till MAXI och handlade. Var bombsäker på att hon skulle somna men icke. Hon ägnade den stunden åt att gnälla istället. Eller, nu var jag lite orättvis. Hon var jätteduktigt hela vägen dit och inne på MAXI men vägen hem var en gnällig historia. Men när vi väl var hemma så krävdes det inte så mycket innan hon somnade. Så nu blir det en bra eftermiddag när hon är lite mer utvilad.

Har glömt att berätta en sak. Vi har ju trott att Iris haft en ny tand på gång eftersom hon har tuggat på allt möjligt, haft lite feber och det har tom sett ut som den varit på gång. Vi har varit helt säkra på att den fjärde tanden nere skulle komma när som helst. Men icke. Så i söndags så ser Emma att Iris visst har fått en tand. Men inte den vi trodde utan en kindtand uppe. Vi blev något förvånade men det var tydligen helt normalt att tänder kommer lite som de vill.


Så jävla envis

Varför är min dotter så jävla envis? Hon går just nu omkring som en zombie men vägrar att sova. Så fort jag försöker få henne att komma till ro och lugna ner sig lite så blir hon ledsen och gråter med Lille Skutt-tårar sprutandes ur ögonen. Och jag vill att hon ska sova nu så jag kan sova lite också för efter ytterligare en natt av vakenhet inne hos Iris så behöver jag sömn. Om så bara en halvtimme i soffan men något behövs.

Igår så fick Iris en liten knäpp här hemma på kvällen. Helt plötsligt så började hon att tjuta, skratta, rulla runt på golvet och bete sig allmänt galet. Tyvärr så slutade hon när jag tog fram kameran för att föreviga det hela. Men så är det ju alltid.

Lunch och lek

När Iris satt och åt sin lunch så ringde farmor och frågade om vi ville luncha med henne. Självklart så sa jag ja och kollade i tidningen vad som erbjöds. Efter lite övervägande så blev det Gröna Stugan(igen) där vi åt en delikat lunch bestående av isterband och dillstuvad potatis. Iris var på ett strålande humör och smaksade i sig bröd under tiden. När jag och farmor drack lite kaffe efter maten så kom Iris på att hon kunde låta och började med att skrika lita med sin allra ljusaste röst. Lät inget bra alls om du frågar mig men hon och personalen skrattade iaf. Vad resten av gästerna tyckte har jag ingen aning om men jag antar att de inte tyckte att det var jättemysigt.

Efter lunchen så gick vi hem för jag skulle byta blöja på Iris och klä på henne lekkläderna. Det slutade med att vi hälsade på Birgitta i Ullcentrum och Iris for fram som en virvelvind och välte ut saker och körde på som om hon ägde stället. Efter en bra stund så började hon tröttna och försökte springa därifrån med en mössa och då tyckte jag att det fick räcka. Så upp och byta innan vi gick till Kattrumpan och gungade och åkte rutschkana. Efter en stund var Iris så trött att hon nästan somnade i gungan och då tyckte jag att det var dax att gå hem. Så nu ligger hon och sover i min famn och hon snarkar lika högt som sin mor.

Snabb förmiddag

Så var iförmiddagen över, eller nästan iaf. Iris höll sig vaken till halv tio trots kliande ögon och en massa gäspande. Men till slut så orkade hon inte mer utan somnade i min famn. Erkänner att jag sov rätt gott en stund där med och det var välbehövligt. När vi vaknade så gjorde vi oss i ordning för resten av dagen. Jag köpte lite tajts till Iris förra veckan som är skitsnygga men inte så anpassade till blöja. Blir lite korvigt och dant men jag låtsas att det ser bra ut eftersom jag tycker hon ska ha dem. Är kanske bättre att Emma har hand om Iris klädköp i framtiden?
I eftermiddag så blir det lekplatsen och kanske tar vi en cykeltur också. Iris verkade tycka det var roligt i söndags så då kanske vi bara kan ta en tur eftersom det ändå är helt ok väder. Vi får se.


Dagens outfit


Skitnatt

I natt har det varit en riktig skitnatt där det känns som om jag inte sovit ett skit. Gick in till Iris rätt tidigt i natt men lyckades ta mig därifrån en stund senare. Sen hann jag knappt att blunda förrän det var dax igen. In till Iris som vaknade stup i ett och som helt plötsligt vaknade och var jätteledsen vid kvart över fem och ville gå upp. Då vaknade Emma som gjorde lite välling så vi kunde få henne att vara lugn men att somna var inte riktigt aktuellt. Till slut så lyckades vi iaf att få henne att somna om en liten stund men vid halv sju skulle hon upp. Så här sitter jag trött som ett kryss medan Iris är pigg som en apa på RedBull. Är inte rättvist. Men det är bara att gilla läget och hålla ut tills hon vill sova sin förmiddagslur. Och jag kan lova er att hon inte kommer att vara den enda som sover då

Ny pyjamas

Emma köpte en ny pyjamas till Iris i fredags som Iris idag fick ta på sig för första gången. Nyäten, nybadad och nypyjamasad så ligger nu vår lilla ängel och sover. Hoppas hon gör det länge till utan att jag behöver ligga bredvid henne. Skulle vara lite extra skönt att få sova i sin egen säng en natt efter en natt tillsammans med lilla väderkvarnen.


Iris poserar i sin nya Emil i Lönneberga-pyjamas


Vår eftermiddag

Efter att vi kom hem från parken så har det blivit en hel del lek här hemma som vi avbröt för lite sömn och en promenad på stan. Känner mig alltid lite taskig när jag väcker Iris men jag har inget val om jag vill få henne i säng ikväll. Men idag så blev det väldigt lite gnäll så hon var kanske färdigsoven.
Var promenad på stan var en ren egotur för min del. Valde enbart affärer där jag hade något att titta på till mig själv. Har fått för mig att det kommer bli en sommar med mycket skjorta så jag är på skjortjakt helt enkelt. Hittade några snygga med en som stack ut lite extra. Tyvärr fanns den inte i min storlek så den är bara att glömma. Typiskt!
Nu ska jag och Iris läsa lite böcker i väntan på att Emma ska komma hem och laga mat till oss. Skynda dig älskling!! Vi är hungriga!!!!

Lekplats

Iris och jag är just hemkomna från lekplatsen i Stadsparken. Iris har haft en kanonstund med mycket skratt och lek. Och så blev hon helt fängslad av lite äldre barn som kom dit och fjantade sig. Kan tycka att 11-12 åringar inte hör hemma på en lekplats men det verkade som om de var utifrån och där är det kanske lite efter. Vad vet jag? Iris tyckte iaf att det var väldigt spännande när de äldre barnen gungade och stod som en staty och tittade.
Nu fick vi även testa hennes nya byxor även om Emma gjorde ett test igår, men idag var det min tur och jag ger byxorna ett bra betyg, fyra nappar av fem möjliga. Grattis Lindex byxor till det betyget.


Iris testar sina nya byxor


Små grodorna

Iris har fått en ny favoritlår, Små grodorna. Varje gång hon hör den så börjar hon dansa och försöker sjunga med i slutet. Ni vet, ko, ack, ack, ack, ko, ack, ack, ack osv. Nu går det ju inte jättebra för henne att sjunga men hon försöker så gott hon kan så snart sitter det nog. Söt är hon iaf.


Läskigt

Ibland när Iris ligger i min famn och sover så gör hon det med kisande ögon. Tycker det är lite småläskigt. Ser hon mig? Ser hon vad som är runt omkring oss? Sover hon ens eller vilar hon bara? Eller är hon bara för lat för att orka stänga ögonlocken ordentligt? Vad det än beror på så ska jag i fortsättningen försöka stänga ögonen på henne så jag slipper uppleva det. För det får mig att tänka om alla de här sakerna jag skrev ovan och slipper jag tänka så mår jag bättre.

Värdelös

Känner mig rätt värdelös just nu pga hur jag sköter min blogg. Kan inte skylla på att jag inte har tid utan det är nog bara brist på inspiration helt enkelt. Fast jag känner lite att jag har en hel del att dela med mig av så jag får helt enkelt ta tag i mig själv och sköta denna bloggen betydligt bättre.

Tar en snabb sammanfattning om vad som hänt sen sist.
Iris kusiner har varit i stan och det har varit en hel del tid med dem, moster, morbror, mormor och morfar. Iris har lekt sig själv sjukt trött varje dag med kusinerna så att få henne att somna om kvällarna har varit världens enklaste sak.

Så, en enkel sammanfattning.

Idag så är det en vanlig vardag igen utan några direkta planer men förhoppningsvis så är det uppehåll så vi kan vara ute lite grann och leka. Vi har nu köpt ett par lekbyxor till Iris som är lite tåligare än vad ett par vanliga är och då vill jag att hon ska få använda dem. Så parken är ett mål för dagen. Kom just på att det är det nästan alla dagar.
Vad som händer i övrigt vet vi inte just nu men en gissning kan vara att det blir lite musik, Teletubbies, mat, frukt, lek och kanske lite sömn i eftermiddag. Den som lever får se

Kusiner

Igår kväll så kom Iris kusiner Ida och Moa till stan med deras föräldrar. Så om en stund ska vi bort till mormor och morfar där de bor när de är här så Iris får träffa dem. De gånger de träffats innan så har barnen varit jättebra mot Iris och så får vi hoppas att det fortsätter. Och nu när Iris är mer med och kan gå bättre och klara sig själv rätt mycket så lär det bli en hel del lek mellan dem även om kusinerna är lite äldre.

Ikväll så är det match för Bajen mot Öster hemma och Iris tippar 2-0 till Bajen. Och med tanke på hur bra hon tippade senast så har jag ingen anledning att inte tro på henne denna gången. Men nervöst är det

Farfar

Idag på eftermiddagen så kom farfar på besök och förgyllde Iris tillvaro. Eftersom vädret har varit sådär idag så har det inte blivit någon lekplats idag. Var på väg efter lunch men då började det att regna så det blev inomhuslek istället. Och när man leker mycket inne så piggar ett besök alltid upp. Så efter en snabb fika så blev det en promenad på stan så det blev lite mer uteaktivitet idag än den timme vi var ute på förmiddagen.

Idag har jag jobbat mycket med Iris utveckling då jag plockade fram de pussel hon har. Kan ju inte säga att hon är något geni direkt som löser det helt själv men med lite hjälp så får hon dit en del bitar. Men 350 bitar av 500 är kanske bra? Att hon sen åt de resterande 150 är kanske mindre bra.
När vi pusslat ett tag så tog jag fram lite klossar som ska stoppas i en låda. Ni vet en sån där med olika former på hålen. Det fixar hon något bättre än pussel men även där behövs det lite hjälp. Men det går bättre och bättre för varje gång.

Iris säng

I natt så har jag tydligen sovit inne hos Iris hela natten. Vet att jag gick in dit och att jag inte fick gå därifrån för Iris men att det var hela natten jag blev liggande där hade jag inte en aning om. Tur att Emma har lite koll och berättar för mig vad jag gör om nätterna.
Iris har nu för tiden velat gå upp strax efter sex, innan var det alltid vid halv sju-tiden och en halvtimmes extra sömn gör oerhört mycket för mig. Så nu tycker jag att hon ska ta och gå tillbaka till halv sju-uppvaknandet igen. Inte bara för min skull utan för hennes egen skull också eftersom hon är skittrött varje morgon när vi går upp.

Idag så har jag som vanligt inget planerat för oss utan tar dagen lite som det kommer. Är det bara uppehåll så blir det en sväng till parken sen när vi gjort oss klara. Men förhoppningsvis så ska vi sova lite innan det. Kanske ska ta med kameran så det blir några kort på Iris. Var ett tag sen ni fick ett sådant nämligen.

Mustaschkampen



Tycker att alla som läser min blogg ska stödja mustaschkampen och det kan ni göra via min insamling, Pelle Holmströms musche. Finns på cancerfondens sida. Hittar ni den inte kan ni stödja någon annan, bara ni gör något.


Lite feber och lek

Blev en väldigt konstig natt i natt. Iris vaknade till vid halv ett första gången men var inte svår att få att somna om. Nästa gång hon vaknade så var jag däremot svår att få att somna igen. Hade en sån sjuk huvudvärk så jag knappt visste vad jag skulle ta mig till. Efter ett tag så lyckades jag dock somna och vaknade med friskt huvud. Och då låg Iris bredvid mig så tydligen så hade hon vaknat en gång till och kommit in till oss, mysigt.

Förmiddagen idag sprang iväg med lek och bus. Efter lunch så gick vi till parken och lekte loss ordentligt med lite fotboll, gungor, sandlåda, klättra omkring lite och springa omkring. Efter ett tag så kom tröttheten och vi gick hemåt. När vi kom till innergården så satt Siri, Birgitta och Marianne där och mös i solskenet. Så jag släppte ner Iris och då kom frisörens små söta hundar gående och Iris blev så glad när hon fick klappa dem. Så glad att hon sen jagade efter hundarna in i salongen och sen så snabbt efter. Så idag kom jag närmre en klippning av håret än jag varit på år. Skrämmande.

Efter ett litet mellanmål så lekte Iris lite innan hon till slut somnade i min famn.

Nu till febern. Iris har varit lite småfebrig då och då de senaste dagarna. Jag har trott att det beror på att en tand är på gång för hon är i övrigt pigg och glad. Men nu ringde jag till sjukvårdsupplysningnen för att höra mig lite för hur lång tid det kan ta för en tand att bryta igenom. Och det kan tydligen ta ett antal dagar om man har otur. Men hon sa att så länge febern inte sticker iväg till några högre höjde så var det bara att avvakta och låta tanden komma och hoppas att det gick fort. Så jag får väl lite på dem och tacka för hjälpen.
Försökte för den delen ta febern på Iris idag. Men jag kan berätta att det tyckte inte hon var någon bra idé så det var till att lita på handen och då uppskattar jag febern till 37,9. Så det är ju ingen större fara men fortfarande lite irriterande att hon ska ha feber. Dumma tand!

Fast tydligen så kan inte tänder på väg fram ge feber om man ska tro ena sidan. Men med tanke på hur många barn som drabbas av feber när tänder är på gång så kan man tydligen det. Men som jag läste på en intenetsida så är det helt andra orsaker. Jag citerar rätt av:
"Det finns många missuppfattningar runt tändernas frambrott. Det är några som tror att detta ger feber och att tänderna orsakar öroninflammation hos barnet, och att det blir oroligt och inte vill sova, men det stämmer inte.

Just i samband med att den första tanden bryter igenom sker det mycket med barnet. Mamman och pappans föräldraledighet tar slut och det sker många ändringar i vardagen. Tillvänjningsperioden från amning till annan kost sker också vid samma tidpunkt som tänderna bryter fram."     Netdoktor


Tycker just raden där det står att föräldraledigheten tar slut just när första tanden är på gång är väldigt spännande. För antagligen så är Iris tänder helt i ofas med hur det ska vara eller så är jag och Emma hemma för länge. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro.


Å vad roligt!!!

Det är ju ett så fantastiskt roligt väder ute så jag vet inte riktigt vad vi ska ta oss till idag jag och Iris. Vi har iaf haft en skön förmiddag där vi har sovit i soffan från sju till nio. Är ett bra sätt att inleda en dag på tycker jag. Nu har vi ätit frukost och nu ska vi se vad vi ska ta oss till med resten av dagen. Hade tänkt att vi skulle gå och handla lite nu på förmiddagen men jag skjuter upp det till eftermiddagen i hopp om att regnet försvinner. Och gör det inte det så blir det buss till MAXI.
Förmiddagen kommer nu spenderas inomhus med en massa lek och bus. Har bestämt att Iris får vara kvar i sin pyjamas ett tag till och jag har mina mjukisbyxor på mig så vi får lite mysstämning här hemma. Egentligen skulle jag vilja tända en massa ljus och ligga under en filt och titta på film men det skulle nog inte funka så bra så det får jag skita i.
Nu ska vi borsta Iris tänder så det inte glöms bort.

Vår helg

I fredags så hade vi sedvanligt fredagsmys med god mat. Tyvärr så slutade kvällen lite i moll då Bajen inte kunde vinna hemma mot Brage. När jag berättade för Iris dagen efter så var hon helt knäckt och ville slå sönder tv:n men jag lyckades lugna henne med en muta om att vi skulle till simhallen.

Simhallen ja. Där var vi i lördags med Anna, Elof och lille Alfons. Iris trivdes som vanligt vansinnigt bra i vattnet och hade en rolig förmiddag. När vi var färdiga där så åkte vi hem och åt lunch innan vi åkte till Lindsdal för att titta på ett hus. När vi var färdiga med det så var det middag hos mormor och morfar. Efter maten så åkte jag och Emma hem medan Iris var kvar för att sova där. Jag och Emma hade en lugn hemmakväll med film, chips och cola innan vi gick och la oss och sov. Vaknade tyvärr tidigt idag men vad gör det när man känner sig utvilad för en gångs skull.

Idag inledde vi dagen med att skura badrummet och det var något som verkligen behövdes. Var ett bra tag sen kan jag lova. Efter det så åkte vi och hämtade Iris och tog oss ut till Lindsdal för att titta på ett hus till. Efter det var det fika hos Martin, Betty och Alice innan vi gick hem till farmor och farfar och åt middag där.

Ungefär så har vår helg sett ut.

Nu blev det väldigt mycket hustittande i helgen och då kanske ni tror att vi letar men det gör vi inte riktigt. Men vi kikar lite ifall drömhuset skulle dyka upp. Jag är ju rätt så mycket motståndare till hus just nu för jag ser bara arbete, arbete och mer arbete framför mig. Och jag tycker det är rätt bra att slippa arbeta när jag väl är ledig från jobb. Det är det och en massa andra orsaker som jag inte orkar ta här. Men jag får nog ge mig med tiden antar jag.

Nu ska jag se klart hockeyn innan jag går och lägger mig

Lunch

När jag och Iris hade kommit hem från Måsen som för övrigt var väldigt trevligt och roligt idag så somnade Iris snabbare än blixten i min famn. En stund senare ringde farmor och farfar och frågade om vi ville äta lunch med dem. Självklart sa vi jag och jag väckte Iris försiktigt efter ca 45 minuters sömn och fraktade ner oss till Gröna Stugan. Jag tog en ceasarsallad medan farmor och farfar valde snitzel och carbonara. Och om man tar lite från varje rätt så har ni Iris lunch. Och det var något hon var väldigt nöjd med. När hon kände sig mätt så tog hon en liten promenad i loikalen och charmade folket som satt och åt.

Kom på en sak från Måsen nu. En liten pojke gick omkring och åt på en skorpa då han stötte på Iris som snabbt tog skorpan ifrån honom och stoppade den i sin egna mun. Skamsen så tog jag skorpan ifrån henne och gav tillbaka den till pojken. Eller, det som var kvar med tanke på att hon bet av en tredjedel av den. Så har ni mat i handen eller något ska ni passa er för Iris för annars kan ni lätt bli av med den. Varningen är härmed utfärdad.

Resten av dagen kommer vi spendera inne med tanke på vädret. Även om det inte regnar just nu så är det ju tråkigt och kallt ute så det känns bara som att plåga både mig och Iris genom att vara ute.

Måsen

Idag blir det en sväng till Måsen för att träffa några ur föräldragruppen. Var ett tag sen nu vi sågs beroende på en massa olika saker men idag blir det av. Blir extra roligt för Iris som kanske kan hitta sig ett hångel, brukar bli så när hon träffar Alfons och Celvin.

Vad vi ska göra förutom det idag har jag inte en aning om. Vädret är ju inte direkt strålande och inbjudande så lekplats är nog uteslutet. Blir helt enkelt en hel del innelek i eftermiddag. Och är Iris riktigt snäll så kanske hon kan få titta på lite Teletubbies. Teletubbies ja, Iris fick en Lala av mormor i förrgår och det var en väldigt uppskattad present så tack mormor.

Dåligt igen

Så har jag varit lite i en bloggkoma igen som jag insåg att jag var tvungen att ta mig ur för att denna bloggen ska fortsätta leva.

Gårdagen var en konstig dag då Iris var konstant trött hela dagen. Hon var inte på något bra humör alls så jag misstänkte att en sjukdom var på ingående. Men det visade sig idag att det var helt fel. För idag har hon varit pigg som en lärka nästan hela tiden. Idag har det bara blivit en timmes sömn sen hon vaknade vid halv sex men hon är lika glad för det och det är helt underbart. Så vad har vi gjort idag då? Vi har tagit en promenad på stan på förmiddagen för att titta på lite kläder åt Iris. Nu vet jag att Iris mamma har hittat några kläder hon tycker vi ska köpa men nu har jag hittat några alternativ så nu får vi se vem av oss som ger med sig. Jag tror det blir jag.
Efter lunch så trodde jag Iris skulle somna men icke så då blev det en sväng till lekplatsen där vi gungade, grävde och hade det rätt kul.
Jag gjorde även dagens goda gärning och lånade ut min telefon till en tant som hade fått slut på batteriet i sin. Vilken snäll människa jag är va?


Så här ser Iris ut när hon njuter av att få kyckling till lunch


Bra Iris

Ska börja med att säga att jag ska lyssna på Iris i fortsättningen när det gäller fotboll, hon har ju stenkoll min lilla gumma. Fattar inte hur hon kunde veta att Bajen skulle vinna så pass lätt borta mot Assyriska. Ok, kanske inte var så lätt som 3-0 men hon var närmre än vad jag var och man kan kanske säga att det lossnade.

Idag så tog Iris sovmorgon ända till halv sex. Men när hon väl vaknade så var det liv i luckan. Hon var helt otröstlig tills jag gjorde lite välling. Men blev hon trött för det och somnade om? Nej, det var som en RedBull för henne och sen var hon i full gång. Nu har hon dock sovit i nästan två timmar så hon var nog rätt trött egentligen. Tänkte låta henne sova tills hon vaknar nu så får vi se om det behövs någon mer sömn idag innan det är dax för nattsömn.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag eftersom vädret är så tråkigt men det brukar lösa sig. Kanske tar en sväng på stan, går och gungar lite eller om hon verkar ha det riktigt tråkigt så får det bli öppna förskolan. Vi får se helt enkelt

Sådär ja

Nu börjar det ordna till sig med sömnen för min lilla Iris. Blev en dryg timme i förmiddags innan vi gick till mormor och morfar för lunch. Lunchen var en trevlig och uppskattad överraskning. När vi var mätta och belåtna så gick jag till MAXI medan Iris stannade och lekte sig duktigt trött med mormor.
När vi kom hem så var det dock lite High Chaparall med ett springande och ylande tills hon insåg att hon faktiskt var skittrött och kom och lade huvudet i mitt knä och bad om att bli upplyft. Så nu har det varit 45 minuters bra sömn där jag passat på att pilla ut snorkråkor ur näsan på Iris. Och när man får göra det så sover hon djupt. Men nu är det snart dax för en väckning så hon inte är allt för utvilad när kvällen kommer så Emma får en jobbig kväll. Att min kväll blir jobbig vet jag då jag ska kolla när Bajen ska ta sig an Assyriska på bortaplan. Har verkligen inga positiva tankar eller känslor alls inför denna matchen så det kommer bli jobbigt, jobbigt. Men jag kanske ska lita på Iris som sa att det skulle lossna ordentligt idag men vad vet hon om fotboll? Förhoppningsvis mer än vad jag gör.

Måste bara gnälla på att det regnar. Har ju lovat Iris att vi ska gå och gunga i eftermiddag men det kommer vi inte att göra nu med tanke på hur blöta vi skulle bli. Och även om det slutar så är ju allt dyngsurt och med tanke på Iris förmåga att trillar när hon springer omkring så lär hon se ut som en lerfigur när hon lekt färdigt och så kul ska vi inte ha det. Så det får bli lek inomhus istället.

Varför???

Idag vid fem kom Iris gående in till mitt och Emmas rum och tyckte att det var dax att gå upp, det tyckte inte jag så jag gick och fixade en flaska välling som fick henne att somna om i en timme. Tyvärr kunde inte jag somna om då Iris tyckte det var kul att sparka på sin pappa. Och att hon sen skulle upp vid sex gjorde verkligen inte saken bättre. Och nu till mitt varför. Varför vill Iris gå upp så tidigt när hon fortfarande är skittrött? Hon har sen kl sex varit gnällig, trött, gäspig och kliat sig i ögonen. Men vill hon sova för det? Nä, det går ju inte för då kan man missa något.
Nu hade hon en halvtimme där hon vari högform och lekte som bara den utan gnäll men innan det så har hon inte varit rolig. Just nu sitter hon och tittar lite på barnprogramen och blir tröttare och tröttare. Så planen är lite välling om en stund och sen tar vi en skön sovstund i soffan.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på men en promenad bort till MAXI för att handla lite mat till kvällen är ingen omöjligthet. Och gör vi det så stannar vi nog till hos mormor. Annars så har jag inga direkta tankar på vad vi ska hitta på men en lekplats är väl ingen vågad gissning.

Är lite nöjd med mig själv idag. När Emma vaknade strax innan sju så snörade jag på mig löparskorna för första gången på evigheter och tog en liten runda. Höll inget högre tempo och höll mig i närheten av hemmet ifall jag skulle kollapsa. Men nu är jag igång och nästa gång så ökar vi lite och lagom till sommaren ska jag nog kunna göra ett maraton. Inte för att jag ska men jag kommer att kunna om jag vill

Så trött, så trött

Har nog aldrig sett Iris så trött som hon har varit i eftermiddag. Men har hon sovit för det? Nej då, inte en sekund. Har försökt med allt. Välling, sånger, leka henne utmattad, tittat på tv och bara låtit henne ligga och vila men ingenting har funkat. Och nu är det ju ingen idé för då kan hon inte sova ikväll. Så det är rätt så grinigt här hemma nu. Helt plötsligt så kan hon börja gråta utan att någonting hänt. Så nu längtar jag lite tills Emma kommer hem och avlastar mig.
Får man säga så???

Lekplats

Jag och Iris har varit en sväng nere vid lekplatsen i Stadsparken så Iris har fått leka av sig ordentligt. Hon har gungat, lekt i sanden och lekt ännu mer i sanden. När vi kände oss färdiga så började vi gå hemåt och Iris gick själv hela vägen genom parken. Men när vi kom till vägen så tyckte jag att det  var dax att åka vagn och det tyckte nog Iris också som hade börjat vackla mer och mer för varje steg.
Här får ni några bilder från förmiddagen och så slänger jag med en bonusbild från i fredags när Iris åt upp min grillade majskolv.


Iris på väg mot gungan


Att använda spaden är tydligen överskattat


Det här slutade med att det var sand i hela Iris ansikte, men hon var lika glad för det

Och så bonusbilden


Mmmm, majs


Måndag igen

Så var helgen över och en ny vecka ligger framför oss. Känns som det är fullt upp hela veckan men det är mest på kvällarna vi har att göra så dagarna är idag lite oplanerade men det lär nog lösa sig. Kommer att bli mycket lekpark i veckan om vädret bara håller i sig och inte övergår till regn eller i värsta fall snö.

Igår eftermiddag gick Iris en riktig kamp mot sin trötthet. Hon sov i nästan två timmar när familjen gick och handlade på MAXI men det verkade inte räcka för att hon skulle vara pigg resten av dagen. Vid femtiden så kom den grymma tröttheten och försökte få Iris att somna. Men hon stretade emot så bra hon bara kunde och piggnade till när hon fick lite mat för att sen bli trött igen när maten väl var uppäten. Ett bad följdes av lite Teletubbies och sen så somnade hon utan minsta protest i min famn. Vet inte när det hände senast att hon inte blev lite ledsen när hon skulle somna. Får hoppas hon tar med sig det ikväll igen. Att hon sen skulle gå upp vid sex var kanske inte jättekul men efter lite välling så blev det en timmes sömn till så nu är hon pigg och glad som en lärka. Hon har sprungit omkring här och fört ett jäkla liv ett tag men har nu lugnat sig något. Tycker det är så underbart när hon bara öser på och springer fram och tillbaka i lägenheten och pratar sig egna lilla språk.

Valborg, lördag och tidigt, tidigt, tidigt

I fredags var det alltså som ni alla vet Valborg. Vi firade Valborg uppe på Skälby med mormor och morfar där vi snabbt gick förbi de marknadsstånd som fanns där, köpte lite korv att äta för att sen vara i lekparken så Iris fick leka loss ordentligt. Tyvärr var gungan konstant upptagen men Iris var rätt nöjd iaf med alla andra saker. När elden väl skulle tändas så kom regnet men vi hann iaf se när den fjuttades på innan vi åkte hem. Väl hemma så tändes grillen och det grillades det kött, majs, paprika, lök och lite halomiost. Så när allt var uppätet så var jag duktigt mätt.
Kvällen avslutades med ett parti poker som jag tog hem. Kul för mig, mindre kul för de andra.

Igår så var det en rätt slapp dag för mig iaf. Började med sovmorgon, gick sedan upp och rensade i klädkammaren medan Emma och Iris gick till Ekelunds och köpte frallor. Sen blev det frukost innan Emma och Iris lämnade mig igen för att fika lite på stan. Då passade jag på att duscha, köpa snus och sätta mig med en kopp kaffe på innegården och läsa en bok. På eftermiddagen så blev det en sväng ut till Lindsdal där jag först såg Bajen torska hemma mot Norrköping innan en god middag intogs.

Idag så ville Iris vakna tidigt så jag har varit uppe sen strax innan sex vilket är jävligt jobbigt. Hade gärna sovit någon timme till. Tyvärr så vill inte Iris somna om längre som hon ville förut. Då hjälpte det alltid med att ge henne lite välling så sov hon sött igen men nu blir hon bara skittrött och blir ledsen när hon är på väg att somna om. Så nu är hon istället hur trött som helst under hela förmiddagen eftersom hon vägrar sova och slocknar tillslut av utmattning. Men det är nog hon som lider mest av det.

Vad som händer resten av dagen är det ingen som  vet utan det får visa sig.

RSS 2.0