Thailand

Så var dagen då vi åker till Thailand här. Vid 12-tiden så sätter vi oss på tåget mot Stockholm för att sen ta oss till Arlanda där planet lyfter vid 23. Ett antal timmar senare så är vi framme i Thailand och då blir det bara slappa i två veckor. Känns rättvist.
Skriver nog inget mer idag, skriver inget imorgon men det är inte omöjligt att jag skriver lite på måndag.

Det enda negativa med denna resan är att jag missar cupfinalen. Suger att inte kunna vara på plats på Söderstadion den 13:e för att skrika fram Bajen till ett cupguld. Men, å andra sidan kan det vara spännande att sitta i Thailand framför en dator och följa matchen.

Är det inte jävligt typiskt för den delen att Iris inte ville ha sovmorgon idag. Hade gärna sovit i någon timme till då det blev rätt sent i säng igår. Är ju inte direkt så att vi hade packat tidigare för kunna ta det lite lugnt den sista kvällen hemma.

Igår var farmor och farfar här och Iris körde på ordentligt. Det var lek från det att de kom till det att Iris inte orkade längre och ville sova. Så det fick sin lilla dos av Iris, nu får vi hoppas de klarar sig i två veckor utan henne. 

Supertjejen

Iris har verkligen varit en riktig supertjej idag. Har bara varit mysigt och underbart att vara hemma med henne idag. Hon är kramig, pussig, gosig, glad och lydig. Har knappt varit några hyss alls idag. Nu låter jag som om det brukar vara tråkigt att vara med henne men det är inte alls så jag menar. Det är bara det att idag är det extra bra.

När Iris vaknade så satte vi oss i soffan för att hon skulle bli pigg i lugn och ro. Det slutade med att vi somnade båda två en stund till. Skönt som fan rent ut sagt. Efter det så blev det lite frukt och sen ut på stan. Vi har varit på systemet, Konsum, Mika, Tokige Ture och en sväng ner till Kattrumpan för lite lek. Och allt detta utan gnäll om att behöva sitta i vagnen mestadels av tiden. Bra Iris.
Iris visade även sin styrka idag då hon hängde lite i en stång nere på Kattrumpan. Kanske är en blivande gymnast istället för golfare vi har avlat fram jag och Emma. Hur det blir med det får framtiden utvisa.



Den blivande gymnasten??


Måsen

Jag och Iris har spenderat förmiddagen på Måsen idag. Vi har målat, pysslat och haft sångstund. Iris var i sitt esse under sångstunden och stod och gjorde alla rörelser och försökte sjunga med. Blev förvånad över hur lite hon kladdade på sig själv när hon målade. Tror att jag ska sätta upp hennes målning inne i hennes rum sen så hon kan njuta av sin egen konst.

Efter Måsen blev det lunch och efter lunchen så somnade hon sött. Nu ligger hon och sover och jag försöker att göra lite nytta här hemma innan resan. Ska snart hänga tvätt och sen ska jag köra igång nästa maskin så vi har lite kläder att ha på oss när vi drar. Nu kanske det inte kommer att behövas så mycket kläder men jag tar det säkra före det osäkra.

I eftermiddag blir det en sväng på stan, Systembolaget, Mika Jeans & Design, Konsum och kanske lite annat. Den som lever får se.



Toker?


Fredag

Så var det fredag igen och jag ska vara hemma med Iris. Har alltid tyckt om fredagar men tycker om dem ännu mer nu för tiden. Kan det bero på att jag får vara hemma med Iris?
Idag så blir det ett besök till Måsen på förmiddagen så Iris kan få måla lite och sjunga lite grann. Vad vi ska göra resten av dagen vet jag inte än men det brukar lösa sig.

Ikväll så kommer farmor och farfar hit på middag så de kan säga hej då till Iris innan vi åker till Thailand. För sen blir det ju två Irisfria veckor för de.

Igår så var jag hos Henke och spelade lite FIFA. Och ska jag vara ärlig så var det Henkes tur att äga denna gången. Men det kan jag leva med då vi tillsammans sen vann VM med Sverige. Visst är det kul att läsa om när två vuxna sitter och spelar tv-spel och pratar om det som om det vore viktigt?

Kollade igår också på onsdagens avsnitt av Bonde Söker Fru. Helt seriöst. Vilka idioter det är som är med i det programet. Blir nästan mörkrädd över vad det är för folk som rör sig i vårt samhälle. Usch.
Fick en tanke igår. Tycker fula människor att andra fula människor är snygga? Och tycker de att snygga människor är fula? Eller har de bara accepterat sin nivå? Jag menar, det finns ju ingen vettig kille som kan tycka att tjejbonden är snygg. Eller är hon det om man själv är ful? Blir förvirrad av sånt här 


Dåligt

Så, nu har jag glömt av att blogga igen. Blir en kort uppdatering här. Iris lever och mår bra. Har sovit ok i sin nya säng. Jag och Emma lever också och mår bra. Börjar dra ihop sig mot resan nu så nu kanske det är dax att börja packa lite.

Nu till det stora glädjeämnet. Bajen är klara för final i Svenska Cupen efter seger på straffar igår mot Kalmar FF. Underbart är ordet.

Återkommer i eftermiddag eller ikväll med lite bättre bloggande.

Kallt

Fy fan vad jag frös på väg till jobbet idag. Tyckte det var väldigt, väldigt kallt. Skönt då att jag åker till värmen på lördag. Så, nu fick jag det sagt idag med.

Har varit ytterligare en kass natt där Iris inte velat sova i sin säng. Blir snart lite halvtokig om hon inte sover en hel natt snart. Eller, nästan en hel natt iaf. Men va fan, allt kommer ju ändå att sabbas när vi åker till Thailand så vad spelar det för roll hur hon sover denna veckan. Så, nu kom Thailand med en gång till.

Idag så vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på efter jobbet men det är inte helt omöjligt att jag och Iris drar hem och myser. Men det kan även bli en liten sväng till parken om hon inte har hunnit ut för eftermiddagslek på dagis. Vi får se helt enkelt vad som händer.

Nu, jobb

MAX

Idag så var vi lata familjen och orkade inte laga mat. Så det blev en tur till MAX för att inhandla den som skulle ätas. Och för en gångs skull så åt inte jag mest utan det gjorde Iris. Fattar inte att hon kunde äta så mycket. Hon åt nästan en hel stor hamburgare och en halv liten pommes. Hur får det plats i hennes mage? Helt sjukt.

Har idag inte varit speciellt populär hos Iris utan hon har varit väldigt mammig. Men jag och Iris har en sak ihop som vi ofta gör om kvällarna, vi borstar Iris tänder. Hon börjar bli rätt så duktigt på det lilla damen. Är inte alls lika jobbigt nu för tiden som det var innan.

Nu till min dag. Har varit seg hela dagen. Antar att det är både sjukdomen och natten sömnlöshet som satt sina spår. Men det blir inte tidigt i säng för mig iaf. För ikväll ska jag kolla på när Milan spöar Napoli. Det är min förhoppning iaf.
Men dagen har inte varit speciellt kul. Har varit småirriterad hela tiden tycker jag utan att låta det gå ut över någon dock vilket jag är stolt över.

Nu ska jag förlora mig i tv:n värld med Paradise Hotel, Biggest Loooooser och slutligen fotboll.

Ha en bra kväll

Sådär

Iris första natt i sin nya säng blev väl ingen höjdare. Hon slog i sänggaveln både en och två gånger innan hon vaknade och blev ledsen. Var antagligen något förvirrad över hur det nu ser ut i hennes rum. Inget är ju som det brukade vara. Så idag blir det mycket lek där inne så hon vänjer sig. Tillbaka till ämnet. Vid ett så fick hon komma in till mig och Emma istället och där har hon spenderat natten. Men det gick tydligen bra om du frågar henne.

Och nu är det bara denna veckan kvar innan vi drar till Thailand. Ska nog börja räkna ner arbetsdagarna och börjar med att säga 4. Fan vad skönt det ska bli att komma iväg.

Nu ska jag jobba

Livsnjutare

Min dotter är en riktigt livsnjutare. Efter en längre sovstund så blev det en sväng till MAXI för att handla lite. Väl hemma så har det bara varit härligt för henne. Först så blev det lite chips i soffan med pappa så hon och jag kunde kolla på Man City - Arsenal och ha det bra för att sen ta ett bubbelbad. Det är väl så en söndag ska avnjutas antar jag.


Chips och fotboll följt av.....


bubbelbad


En vecka

Om en vecka så ligger jag här och slappar och har det skönt. Vad gör ni om en vecka?


Vår helg

Nu är nästan helgen förbi och en ny veckas arbete ligger framför oss. Vår helg har passerat rätt så fort men vi har dock hunnit med både det ena och det andra. Men, det var ju inte riktigt de sakerna vi hade planerat att göra som blev gjorde. Vi skulle på middag i fredags, på fest i lördags och idag skulle vi vara småbakis och bara vara. Så har det inte blivit då vår magsjuka ställde till det lite.

Så i fredags så var vi hemma hela familjen och mådde sådär. Eller, Iris mådde bra men jag och Emma var lite mer medtagna av veckan. Men det blev en lugn och skön kväll i tv-soffan. I lördags så blev det helt plötsligt ett sängköp genom Facebook. Så nu har Iris en säng osm passar henne lite bättre än bäddmadrassen hon hade innan. Så när Iris åkte ut till farmor och farfar för andra gången denna veckan så möblerade vi om och donade i Iris rum. Så nu ser det ut lite mer som ett barnrum än vad det gjorde innan.
Efter det så började vi packa lite inför Thilandsresan innan alla krafter tog slut och soffan hägrade igen. Och där satt vi som två utslagna boxare och tittade på det underbara programmet Så mycket bättre. Var en underbar stund man fick där och Petters version av Stockholm i mitt hjärta var bland det bästa jag hört på länge.

Idag så tog vi sovmorgon innan vi åkte och hämtade Iris i Lindsdal. Väl hemma så kom Ika på besök. Så då blev det fika och lite prat. Blev tyvärr ingen längre stund då hon skulle åka tillbaka till Stockholm. Så nu ligger Iris och sover, Emma rensar avloppet och jag sittar och bloggar. Är rätt så lugnt här hemma alltså.

Nu ska ni få se lite bilder från Iris "nya" rum


Iris sover i sin nya säng


Här stod sängen förut


Och här stod byrån förut men där är det nu en jävla massa leksaker


Så här ser det ut när man tittar in genom den ena dörren


Och en bonusbild som visar hur glad Iris blev när hon kom hem i fredags morse


Sjukstuga

Jag och Emma är fortsatt sjuka här hemma även om det inte är lika illa idag som det var igår. Jag har varit rätt så risig på förmiddagen så Emma har gjort ett kanonjobb som orkat ha hand om Iris trots att hon inte mått så bra. Och nu är det min tur att ha hand om Iris. Mår iofs rätt ok nu men har absolut ingen energi. Det har däremot Iris. I normala fall så sover hon vid den här tiden på dygnet men idag visar hon inga som helst tecken på att vilja sova. Så nu får hon nog vara vaken resten av dagen så hon kan somna ikväll. För att få en långkörare ikväll är inte något vi skulle orka med.

Måste bara tacka mina föräldrar som kunde ta Iris igår eftermiddag och ha kvar henne över natten. Vet i fan hur vi hade löst det utan dem.

Ensamma hemma

Jag och Emma är ensamma hemma. Men det är kanske inte så fint som det låter. Jag tar det från början.

Vid ett-tiden idag så kände ja gmig något skitnödig. Satte mig och sprutlackerade kaklet i toan. Mådde dock inte dåligt men en stund senare så kände jag att det var dax igen. Men då vaknade Iris till så då fick jag gå in och lägga mig hos henne en stund. När hon somnat om så körde jag en omgång till på toan och kände att jag började må illa. Ringde då min far som vi hade tänkt att träffa på eftermiddagen och frågade om han kunde ha Iris tills Emma kom hem. Tack och lov så kunde han det och kom och hämtade henne. En stund senare ringde Emma och sa att hon också var risig och på väg hem. Så nu har jag och Emma legat här hemma och mått dåligt. Vi har bajsat och spytt och varit riktigt risiga. Och jag får alltid feber när jag är magsjuk också så idag hade jag en febertopp på 38,6. Så det kan förklara varför jag kännt mig frusen.
Nu är helgens alla planer omkullkastade och vi får ta nya tag och vara hemma istället. Och det suger att allt skiter sig då vi hade mycket roligt att göra i helgen. Vi skulle äta middag imorgon med Ika, Sören och Ikas föräldrar. Är så typiskt när väl tant Ika är hemma att vi blir dåliga. På lördagen skulle vi fira Anna som fyllt 30 men det får vi också skita i. Söndagen hade vi väl inga planer förutom att vara lite bakfulla och sova så länge vi vill och kan. Men det kommer fler tillfällen till det.

Nu ska jag titta lite på Alex Schulmans kaninprogram och se om det är något att ha.

Hon sover

Nu sover min lilla Iris lunch och jag har passat på att äta lite. Ska även vika lite tvätt och plocka undan lite innan hon vaknar. Är inte alltid så lätt att göra det när hon är vaken. Ska även försöka att skruva i lite barnsäkra grejer i våra skåp som hon just nu älskar att öppna. Tyvärr så fattar jag noll om hur jag ska göra men jag får väl tänka till lite innan jag börjar skruva helt enkelt.

Nu till något helt annat, NÄSHÅR. Vill bara säga att det inte är ok med näshår som sticker ut ur näsan som långa små snablar. Ta hand om ert näshår så jag slipper må dåligt. Nu kanske inte just ni som läser det här har de problemen men då kan ni sprida budskapet om att det inte är ok. Ok?

Årsdag

21 oktober 2001 är väl bland de bästa datumen någonsin, dagen då Bajen tog sitt första SM-guld i fotboll. Det ska jag fira ikväll med Emma. Kollade nyss på tv4-play från säsongen och det slutade med att jag satt här med tårar i ögonen. Det var en bra säsong.


WTF???






Det här var ju ingen rolig syn som mötte en när man tittade ut idag. Snö?? I oktober?? Vart är världen på väg?


Hm?

Så här hittade jag Iris i vardagsrummet idag.

                



Vet inte riktigt vad min dotter får alla sina konstiga idéer ifrån. Men det måste vara från Emma för jag har aldrig försökt krypa in i en hink. Eller, det kanske jag har någon gång för länge sedan när jag var full men det var innan Iris kom in i bilden.


Gör något då!!

Sen i måndags så har jag gått samma distrikt på jobbet. Och i en trappuppgång så har det suttit en mal på samma ställe varje dag. Varför sitter den bara där? Varför gör den inte något? Blir lite sur på den. Den är ledig hela dagarna och så bara sitter den där på en vägg och gör absolut ingenting.

                
                                                         Malen


I övrigt så har den varit en lång men rätt så bra dag. Tyvärr så hade jag ju helt fel prognos för vädret för den regnade ju minst lika mycket idag som det gjorde igår.

Nu till Iris som idag är mycket piggare och som inte spytt en enda gång. Tyvärr så betyder ju inte det att hon kan gå på dagis imorgon eftersom de har en regel om att man ska vara spyfri i två dagar innan man är välkommen tillbaka. Är egentligen en bra regel även om det kanske inte är ultimat när man jobbar. Och torsdagar på jobbet är en dag då det behövs folk så det känns lite sådär att vara hemma med


Fel match

Igår så hade jag iaf sett fram emot Real Madrid mot Milan i CL. Men det var fan inte mycket att hänga i granen. Real avgjorde den matchen på en kvart och efter det så var det rätt så tråkig fotboll utan någon nerv. Borde kanske valt Arsenalmatchen istället. Inte för spänningen men det är sällan Arsenal lägger av att spela så det blir ltie av en målorgie varje gång de är överlägsna och mål är ju alltid kul att se. Men nu har jag förhoppningsvis lärt mig läxan till nästa omgång av CL. FÖr ikväll är det enbart skitlag som spelar och då väljer vi bort fotbollen.

Nu ska jag snart ta och cykla till jobbet. Har min sovmorgon idag och börjar vid kvart i åtta för att se jobba med lantbrevbärarna på eftermiddagen. Är lite för komplicerat för att jag ska orka förklara det här så ni får nöja er med att jag jobbar med lantbrevbärarna.

Och så vädret. Ser ut som vi slipper regnet idag. Kommer dock vara molnigt och inte allt för mycket sol. Temperaturen kommer ligga runt sju grader. Så det är bättre väder än igår enligt mig så idag ska jag njuta av att vara brevbärare.

Trött tjej

Iris somnade helt utslagen förut i Emmas famn. Efter lite överläggande om vart vi skulle ha henne ikväll och i natt så kom vi fram till att hon får börja med att sova lite på en madrass i vardagsrummet till att börja med. Antar att vi kommer att flytta in henne i hennes säng sen när det är dax för oss att knyta oss. Men än så länge så verkar hon sova rätt så bra där hon ligger.
Nu hoppas jag bara att hon inte spyr något mer. Lider så fruktansvärt mycket med henne när hon spyr. Hon blir så ledsen varje gång, helt chockad över vad som händer. Men hon är tuff och håller humöret uppe den övriga tiden.


Iris sovplats i vardagsrummet


Skitdag

Får nog klassa denna dagen som en riktig skitdag. Började med att natten var helt värdelös då Iris inte var på humör för att sova. Nä, det skulle röjas på för fullt och hon vägrade vara lugn om inte pappa låg bredvid henne. Eller lugn var väl att ta i. Hon fortsätter att snurr och bete sig men det är inte speciellt mycket ljud som kommer från henne.

Och vädret har ju inte direkt varit med oss idag heller. Äckligt duggande under hela brevbärarturen vilket gjorde den till allt annat än angenäm. Väl inne så hinner jag inte mer än att sätta mig vid bordet och börja äta innan de ringer från dagis och säger att Iris har spytt. Så det var bara till att slänga i sig två tuggor till och dra och hämta henne. Så från det att vi kom hem så har vi haft en spyfest här hemma. Och jag kan berätta att Iris åt spagetti till lunch idag om någon undrar. Är inget roligt att ta hand om Iris, spy och försöka få kläder osv i vatten för att bli av med den värsta spyan. Men nu är Emma hemma och är man två så är det inte längre någon match. Tycker dock så synd om min lilla gumma som blir helt förskräckt varje gång hon spyr. Hade tagit hennes sjukdom alla dar i veckan.

SÅ nu är kvällens myskväll med Emma iställd då ingen av oss känner oss speciellt romantiska då det kan komma en spya från rummet bredvid när som helst. Så vi slår oss ner i soffan istället och tar en tv-kväll. För den delen så saknas det kuddar i halva soffan då Iris valde att lägga sin spagetti där. Så just den delen är inte så skön, och det är min del av soffan.


Min lilla sjuka tjej


Sköna måndag

Var länge sedan en måndag var så bra som den var idag. Vet inte riktigt vad det var som gjorde dagen men det bara flöt på. Det enda negativa var att jag var trött som fan när jag vaknade men det gick över när jag cyklade till jobbet. Är svårt att vara trött när det är minus 34 grader när man cyklar till jobbet.

Kom på idag att det är mindre än två veckor tills vi åker till Thailand. Jag tror inte ni fattar hur skönt det ska bli att få sola, bada, slappa och bara vara i två veckor. Visst, det kommer ju inte bli lugn och ro hela tiden, blir sällan det med Iris, men det kommer vara mer lugn och ro än om jag hade varit hemma och jobbat. Jag kan redan nu lova er lite bilder från vår tid där.

Nu till något mindre roligt. Mindre roligt för mig iaf. Antar att några av er redan märkt det men idag så märkte jag hur jävla tunnhårig jag börjar bli. Fick en impuls i kroppen att jag borde raka av mig allt hår och ge upp min dröm om att ha ett långt, härligt hårsvall igen. Men så kände jag att det kanske finns lite hopp kvar om att det ser ok ut ibland trots att det inte är direkt tjockt med hår ovanför flikarna. Få ta en lång och seriös diskussion med Emma om detta ikväll.

Inställd golf

Dagens golfrunda frös inne. Vid niotiden så var det uppskjutet i minst en timme och eftersom Dadda skulle med flyget vid sju ikväll så hade det blivit tajt om vi gått ut en timme senare än planerat. Så då tog vi beslutet att ställa in dagens runda. Men har vi tur med väder och allt annat så tar vi den rundan nästa vecka. Den som lever får se. Annars antar jag att jag står som segrare för årets säsong.

 

                
                                           Så här såg det inte ut idag


Istället för golf idag så blev det kalas för Frans som fyllde fyra och fika med farmor och farfar. På kalaset var det maskeradtema vilket tilltalade Iris innan vi kom dit. För när hon fick se alla barn i kostymer med masker så blev hon så jävla rädd att hon hängde sig fast vid mig som en igel. Min stackars lilla tjej. Men efter ett tag så mjuknade hon upp och hade nog rätt så kul. Iris var för den delen utklädd till drake. Vi letade upp hennes gamla drakpyjamas och tryckte på henne den. Den var något tajt men det funkade.

Nu blir det en lugn och skön hemma kväll där jag gissar att Iris kommer att somna rätt så tidigt, har nämligen bara blivit en dryg kvarts sömn idag och det är lite väl lite.


Iris som en söt liten drake


Kall golf

Igår så var det dax för en runda golf igen. Optimistiska som vi är så hade vi bokat en tid vid kvart i åtta men då det var frost på greenerna så kom vi inte ut förrän vid nio. Men då var frosten borta och det var is på banan istället eftersom de försökte vattna bort frosten. Så igår var det premiär för mig att putta på is. Gick sådär kan jag avslöja. Spelade dock något bättre än Dadda och har idag ett slags lening när vi går ut. Men idag går vi ut vid halv tolv så förhoppningsvis så slipper vi isegreener idag.
När jag kom hem från golfen så blev det en sväng till Fredriksskans för att se Bajens juniorer spöa Kalmars dito. Nu såg jag inte straffavgörandet då jag behövde lämna innan det men jag fick avgörandet refererat för mig av Arneving så jag missade inget. Radiosporten nästa för honom.

Eftermiddagen och kvällen spenderades hemma med Emma och Iris och vi hade en mysig kväll med pizza, chips och cola.

Natten har dock varit mindre mysig. Iris vaknade strax innan halv två och vägrade att somna om. Det var full jävla fart i sängen fram till tre då Emma kom in och hämtade oss och frågade om vi ville sova i min och Emmas säng istället. Så det gjorde vi och då gick det plötsligt att sova. Så det blev tom sovmorgon till halv åtta idag. Fantastisk skönt att hon kunde sova så pass länge efter att ha varit vaken så länge under natten. Hade nog inte blivit någon rolig dag idag annars.

Bra eftermiddag

Har efter mitt utbrott mot SvFF förut lugnat ner mig och haft en bra och trevlig eftermiddag. Under tiden Iris sov så kom Dadda hit och vi satt och pratade lite. När Iris vaknade till så blev det fika för oss alla tre. Banan och kaffe till Iris och enbart kaffe till mig och Dadda. Tycker det är kul att Iris tycker så bra om Dadda, att Dadda tycker om Iris har det ju inte varit några tveksamheter om någon gång men det är kanske värre åt andra hållet. Barn tycker ju inte om alla men i detta fallet så lyser hela Iris när Dadda är här. Värmer ett hjärta som mitt.

När Dadda gått så slappade jag och Iris en stund innan vi gick ner till Kattrumpan och lekte. Vi gungade, grävde, åkte rutchkana och spelade fotboll. Ju mer Iris spelar fotboll desstå mer övertygad blir jag att hon är vänsterfotad. Och vänsterfotade spelare behövs ju alltid. Vad skriver jag egentligen??? Iris ska ju inte spela fotboll, det är för le**ar. Hur eller hur så var det en väldigt fin höstdag även om det var kallt. Så det var väldigt fridfullt och fint nere på Kattrumpan idag.

Nu kommer snart Emma hem och då blir det fredagsmys.


Är lite färre människor på Kattrumpan på hösten


Måsen

Idag på förmiddagen så gick jag och Iris ner till Måsen för att leka lite med andra barn. Var länge sedan vi var där nu men idag var det dax igen. Tyvärr så var Iris inte alls på humör när vi kom dit utan skulle bara vara hos pappa. Mjukade upp henne med lite banan men det som fick det att lossna var när sångstunden kom igång. Då blev Iris sitt vanliga glada jag som gärna sprang omkring och lekte.
Efter Måsen blev det lunch med farfar, Gröna Stugan idag igen och idag stod pannbiff på menyn. Iris åt och passade på att flirta med alla som gick förbi vårat bord. Så personalen fick nog höra ordet hej ca 320 gånger under tiden vi var där.

Nu är vi hemma och Iris ligger och sover medan jag bloggar och surfar runt på nätet. Och det kanske jag inte skulle gjort. Vilka jävla idioter det är som sitter i Svenska Fotbollsförbundets diciplinnämd. Idag friades Syrianskas Haris Skenderovic för armbågen han gav Christer Gustavsson när de mötte Bajen. Helt horribelt. När Charlie Davies gjorde armbågade sig fri från en Örebrospelare förra året så fick han fem matchers avstängning och den var inte hälften så grov som denna. Inte för att det spelar någon roll för Bajens slutplacering i årets tabell men det är fan en stor, jävla skandal. Är så satans upprörd. När ska SvFF behandla Hammarby enligt samma regelverk som de övriga lagen??? Fy fan


Iris funderar lite under besöket på Måsen


Tillbaka

Nu är jag tillbaka på jobbet igen efter några dagars sjukdom. Känns skönt att veta vad jag ska göra idag. Missade igår mitt första föräldramöte. Suger lite faktiskt. Inte för att det hade varit något jag sett fram emot men ett första föräldramöte är ett första föräldramöte.

I natt så blev det en lite jobbig natt. Iris ville ha sällskap och det fick hon av mig. Men det jobbiga var att hon senare kissade så mycket att blöjan läckte. Så det blev blöjbyte och riva av sängkläderna klockan fyra på natten. Inte precis vad man vill göra vid den tidpunkten.

Idag blir det en öl med Dadda som uppladdning inför helgens golf. Lär väl bli lite annat än bara golf att prata om men det är en av sakerna vi ska beta av.

Lovar även att ha med lite mer bilder från och med nu i mitt bloggande

Sista dagen

Känns som det är sista dagen jag är hemma för denna sjukdomen, imorgon bär det av till jobbet igen. Fan, man glömmer bort hur fantastiskt tråkigt det är att vara hemma hela dagarna utan att ha någon ork att göra något. Är skillnad när man är frisk och kry och kan göra vad man känner för.

Så det har helt enkelt inte hänt så mycket de senaste dagarna, därav den dåliga uppdateringen. Skulle ju kunna skriva lite om gårdagens fotboll men det finns kanske inte så mycket att säga förutom att Sverige sög och Holland var överlägsna.


Sjuk del 2

Ja, så blev jag sjuk då. Kände på mig att jag inte skulle orka med att jobba idag men jag gjorde ett försök som inte höll. Så från klockan tio så har jag legat i soffan. Skönt men långtråkigt. Har lite feber, hes, lite ont i halsen, snorig och är allmänt kass. Så jag stannar i soffan så länge jag kan. Men nu kommer snart Iris hem så då får vi se hur det blir med den saken så jag ska kanske ta en sista liten vila innan hon kommer inanför dörren det lilla vilddjuret.

Sjuk

Mår just nu inte så bra men är ändå på jobbet. Undrar för mig själv om det är ett bra beslut att vara här. Halsen är helt körd och jag är täppt och jävligt också. Har dock ingen feber och det är positivt. Men nu kör jag på så länge jag orkar och hoppas att det släpper lite här under morgonen.

Igår var det en dag där det var full fart hela tiden. Eller halva tiden iaf. Vi inledde eftermiddagen med att åka till Lindsdal för att fira lilla Anderbomskan Alice som fyllde ett förra veckan. Efter det så blev det ett besök hos farmor och farfar för lite arbete innan maten. Väl hemma så blev det till att slappa resten av kvällen.

Jag och Emma följder för den delen The Event. Fan vilken bra serie det är. Men har ni inte sett de första avsnitten så kan ni lika väl skita i det för då har ni ingen chans att hänga med. Så det så.

Postfest del 2

Det var en trevlig fest igår med en hel del öl. Hade jävligt trevligt och satt och pratade en hel del med olika människor. Är kul att sitta ner och prata lite i lugn och ro med människor man i vanliga fall "bara" jobbar med och känner på ett visst sätt.
Blev lite pingis, lite sång och mer öl innan jag drog mig hemåt. Har idag fruktansvärt ont i halsen och har en röst som låter förjävlig. Får hoppas det blir bättre under dagen. Blev inte så många bilder igår så jag skiter i att lägga upp några

Nu ska jag försöka få i mig lite chips utan att Iris ser det. Undrar om jag lyckas.

Postfest

Sitter hemma och laddar för fest med jobbet med en kall öl och Disney Channel. En uppladdning som alla andras gissar jag. Eller?

Dagen har varit rätt så soft och har passerat i ett lagom tempo tycker jag. Fick tom sova lite här på eftermiddagen vilket inte tillhör vanligheterna. Skönt var det iaf.

Nu kommer det nog att dröja några timmar innan jag skriver igen men då kanske det kommer något foto på någon full person. Så kollla här imorgon för det kan vara just din brevbärare som dyker upp här på bloggen.

Snart smäller det

Tror att min rygg kommer att smälla av snart. Ok, lite överdrivet men något är fel. Kände lite igår när jag lekte med Iris att något inte är rätt och nu är det inget roligt alls. Får be Emma om en uppmjukning sen när Iris tar sin lilla sovstund på dagen. Och om inte det hjälper så får jag ta mig till Jonas nästa vecka. Och som om det inte vore nog med ryggen så har jag ont i halsen också. Är inte mycket med mig för tillfället helt enkelt.

I övrigt undrar jag vad jag gör uppe så här tidigt? Varför kan lilla hjärtat inte sova lite längre? Att gå upp innan åtta på helgen borde vara förbjudet. Och det borde vara ännu mer förbjudet när man sedan gäspas hela tiden för att man är trött.

Så gick det

Så, hur gick det nu för mig och Iris med sprutan hon skulle få. Ja, vad ska man säga. Hon har ju fått sprutan men att säga att det gick bra är allt annat än sant. Vi behövde vara tre stycken för att kunna ge henne den och då hade jag och en till ändå försökt två gånger utan resultat. Hon var helt galet ledsen och arg så vi fick ta hjälp av en till och då gick det. Det roliga är att fem sekunder efter att det är klart så var hon glad.

Sen har vi varit och provat bröllopsmenyn och den var god. Vad den innehåller avslöjar jag inte här utan det visar sig när bröllopet är. Så nu har jag suttit och druckit vin till lunch. Så borde jag ha det varje fredag tycker jag.

Nu ska jag passa på att vila lite medan Iris sover så jag har energi till att göra lite saker på eftermiddagen. Vad vi ska göra vet jag däremot inte. Förslag någon?

Fredagledigt

Och så var det fredag igen och det betyder att jag är föräldraledig. Älskar fredagarna när jag är hemma med Iris. Vet inte om hon känner samma sak men man kan alltid hoppas.
Men idag blir det inte bara roligheter för 10:45 ska vi till Ångkvarnen för att ge Iris en spruta. Hon behöver lite vaccin när vi åker till Thailand och då är det bara till att ge henne det. Kommer inte att bli en angenäm upplevelse men jag får väl låtsas vara stark för Iris skull även om jag kommer gråta inombords.

Men när vaccineringen är klar så blir det desstå mer nöje. Lunchen idag är ännu inte bestämd, har just nu två alternativ. Det första är att provsmaka en bröllopsmeny, det andra att gå till MAX. Återkommer till bröllopsmenyn. Vet egentligen inte om jag är sugen på hamburgare idag men det är lika bra att få MAX avklarat så jag inte behöver tänka på det i framtiden.

Bröllopsmeny ja. Det är ju så att jag och Emma ska gifta oss i januari och de som fått uppdraget att laga maten har nu fått ihop en meny som ska provlagas idag. Och då kanske jag ska gå dit och provsmaka lite om tid finnes för dem och oss. Mer om bröllopet, har ni inte fått någon inbjudan så beror det på två saker. För det första så är de inte skickade än men blir det inom några veckor. Och det andra är att du kanske inte är bjuden. Men än ska du inte ge upp hoppet men har det gått en månad utan att du fått en inbjudan så kan du börja misstänka att du inte är välkommen. Kommer att skriva mer om bröllopet i framtiden.

Iris valde just att äta en macka utan något på istället för kex. Det gör mig och säkerligen hennes framtida tandläkare nöjda. Bra Iris.

Golf

Igår så bokade jag och Dadda våra finalrundor för golfsäsongen. Det känns som om det börjar bli på gränsen att spela snart så vi har tagit beslutet att de här två rundorna blir de sista för säsongen. Nu är det ju så att Dadda har tagit några fler poäng än mig under säsongen så han kommer att ha fyra slag till godo när vi slår ut. Men den 16 och 17 oktober så går rundorna iaf om ni är intresserade av att komma ut till Kalmar GK och titta. Går även bra att komma ut och bära min bag om ni hellre vill det.

Idag är det sista arbetsdagen för denna veckan och den avslutas som vanligt lite tufft med Kalmarposten och reklam. Men det är bara att bita ihop och gå ut på ett skitdistrikt och göra sitt jobb. Sen blir det att hämta lilla gumman på dagis innan vi beger oss till mormor och morfar för middag. Skönt att slippa tänka på matlagning och trevligt att få svärfars mat. Blir bra.


Att göra en SD

Från och med nu så ska jag börja göra som SD, så fort någon säger något som jag inte håller med om eller tycker om så ska jag bara gå därifrån. Tror att det är en bra idé som fungerar bra i vuxenlivet. Eller vad tror ni?

Har i övrigt varit en rätt bra dag tycker jag men jag börjar bli kraftigt trött på blåsten. Man blir lite knäpp i huvudet av att det susar runt en hela tiden.

Idag när jag och Iris kom hem från dagis och jobb så gick vi in till Ullcentrum och pratade lite med Birgitta. Iris passade på att pröva lite mössor. Tyvärr fanns ingen i hennes storlek men hon provade de som fanns för att vara på den säkra sidan.

Nu ska jag byta bajsblöja innan jag och Iris hoppar in i duschen.


Iris provar mössor på Ullcentrum


Dagishämtning

Jag tror inte jag har berättat än om hur det är att hämta Iris på dagis så det ska jag göra nu. När man väl tagit sig in på gården, och det är inte lätt vill jag säga. Är som att bryta sig ut ur ett fängelse, fast tvärt om.
Sen går man in och när Iris väl får syn på mig så skiner upp som en sol och kommer fram och ger mig en underbar kärleksfull kram. Sen så blir det pussar, kramar och leenden i en lång, lång stund. Efter det så blir det cykel hem och då tar vi ofta någon frukt att äta innan vi myser lite. Just idag har vi myst framför tv:n där vi kollat på Teletubbies. Och sen kollade vi på lite kort på datorn också.

Ska försöka ta en bild av Iris här under kvällen så ni får ett nytt kort idag. Sen kanske jag berättar lite om allt annat som pågår just nu. Vi får se vad som hinns med


Aktiv natt

Och som vanligt så var det en aktiv natt från Iris. Kvart i tre så vaknade jag av att hon höll på att stöka och låta inne i sitt rum. Går in och hittar henne på golvet. Hon ville inte tillbaka till sängen, ville inte sova hos mamma och pappa utan hon skulle sova i soffan. Det blev nu inte så utan hon fick sova hos oss och där höll hon på att stöka runt rätt så länge innan hon kom till ro. Sen lyckades både jag och Emma gå upp och göra oss i ordning innan hon vaknade och ville upp. Så morgonen var bra iaf.

Så vad väntar idag då? Först så ska jag jobba, sen ska jag hämta Iris på dagis och vad jag och Iris sen ska hitta på står skrivet i stjärnorna. Men jag skulle vilja få henne på att bra lekhumör så jag kan diska lite när jag kommer hem. Blev ett litet berg igår som jag vill ha undan innan jag eller Emma ger oss på att laga mat. Sen så har jag lite ditt och datt att göra också men det får vi ta om tid finnes.

Bra måndag

Har varit en väldigt bra måndag för ovanlighetens skull. Var lugnt på jobbet, mysig när jag kom hem till mina tjejer, kanelbulle, mat, sen hem till Henke för att äga i FIFA11. Så borde varje måndag vara, nästan iaf.

Hade faktiskt glömt bort att jag börjat blogga igen och hade jag inte skrivit dnu så hade jag säkert glömt bort det i flera dagar till. Så nu får ni vara tacksamma att jag skriver idag.

Måste ta lite om FIFA. Är ett fantastiskt roligt spel som jag gärna skulle ha själv. Men, eftersom mitt X-box är trasigt så kan jag ju ändå inte spela hemma. Och köpa ett nytt känns inte riktigt aktuellt för tillfället då jag ändå inte har speciellt mycket tid för att spela. Men vi får se i framtiden när Iris har växt upp och kan leka lite mer själv eller hålla i den andra kontrollen.

Nä, nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite, håller just nu på med Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson. En helt fantastiskt rolig bok. Var länge sedan jag skrattade så mycket åt en bok som jag gjort till denna. Så den jag rekommendera till er alla läskunniga. Och för er som inte kan läsa så är Arvid Anka lär sig simma ett bra alternativ.


Sköna söndag

Har varit en bra och väldigt produktiv söndag. Har fått sova hela natten då Iris varit hos farmor och farfar och kunde därför ta en lugn morgon med Emma. När vi kände oss färdiga med slappandet så tog vi en sväng till MAXI, en sväng till återvinningen för att sen dra oss ut mot Lindsdal för att hämta vår underbara dotter. Och Iris blev så sjukt glad av att se oss och log med hela kroppen. Kärlek kallas det. Efter lunch så blev det trädgårdarbete, lite krattning och äppelplockande. Råkade ge en snigel en rejäl flygfärd från en gren och fick dåligt samvete av det.

Sen blev det en promenad till Stefan och Linda där vi fikade och hade en trevlig stund innan vi åkte hem och har haft en vanlig kväll med familjen här hemma.

Nu ska vi äta lite kvällsmat innan sängen kallar.


Den stackars snigeln som fick en flygfärd


Barnfritt

Ikväll så ska jag och Emma vara barnfria, Iris ska till farmor och farfar och stanna där över natten. Är välbehövligt för oss alla tre tror jag. Emma och jag behöver få en natts ostörd sömn och det behöver Iris också, och eftersom hon alltid sover bra ute i Lindsdal så får hon nog det i natt med.
Men innan vi går och lägger oss så blir det en kväll på Gröna Stugan där vi ska äta och dricka gott. Nu blev jag hungrig bara för det.

Och så är det fotboll i eftermiddag, Bajen tar emot Syrianska på Söderstadion och det är väl alltid kul att sabba för topplagen. Tror och hoppas på en toppmatch av Bajen men samtidigt räknar jag med en förlust med 7-0. Och ni som hängt med ett tag vet att jag är en urusel tippare när det gäller Bajen.

Nu ska vi gå och köpa pyjamaser till Iris och ta en fika på stan, en stor fika hoppas jag eftersom jag är hungrig.

Sen så hoppas jag bli lite rik idag också på mitt topptips, eller, kanske inte på just detta tipset men om jag vinner varje onsdag och lördag på topptipset så blir jag ju rik så småningom.


Jaha, det regnar

i Wales alltså. Hade ju tänkt mig att titta på lite golf då och då under dagen men det har ju inte blivit mer än fem minuter. För övriga tiden så har jag och Iris hittat på saker för att sen märka att det är avbrutet pga regn. Så någon golf har det inte blivit idag helt enkelt. Och nu lär det väl skjutas upp så att det inte avgörs förrän måndag och då jobbar jag så då missar jag det. Om jag inte lyckad hitta en mini-pc att på något sätt fästa framför huvudet när jag går brevbäring. Får jobba på det.

För den delen längtar jag tills Emma är hemma av både en och två anledningar.

Passproblem

Jag och Iris cyklade som ni vet bort till polisen för att hämta hennes pass. Jag visade mitt pass som leg och tanten i kassan tog det och tittade och gick sen och hämtade Iris pass. När hon ska lämna Iris pass till mig så tar hon mitt pass och makulerar det. I samma stund hon gjort det så kom hon på sitt misstag. Så det blev till att göra ett nyss pass till mig. Så istället för att vara en välklippt snygging i passet så är jag nu en långhårig och orakad slusk. Så kan det gå och det var sista gången jag gav polisen beröm.

Efter passfadäsen så tog vi oss till Gröna Stugan för en lunch med farfar. Blev fläskytterfile med rostad potatis och bearnaisesås, även för Iris. Måste ge beröm till servicen som Gröna Stugan har. De ser verkligen till att barnen trivs och har det bra. All heder till de för det.

Nu ska jag titta på lite Ryder Cup och sova lite.

Om ni undrar hur Iris ser ut nu för tiden så ser hon ut så här,


Pass

Om en stund så ska jag och Iris göra oss klara för att åka till polisen och hämta Iris pass. Hon kan ju behöva ett när vi åker till Thailand om några veckor. Passet gjorde vi i lördags så det har gått fort för polisen att göra klart det. Kul att bli överraskad av att polisen gör något bra för en gångs skull. Tyvärr så är kanske inte fotot på Iris i passet det bästa eftersom hon tyckte att det var jobbigt och läskigt att vara hos polisen så hon gråter på kortet. Men vad gör det? Hon ska ju bara ha det i fem år....

Samma blogg, nytt innehåll

Så då ska jag försöka få bloggen att leva lite igen. Men denna gången kommer det inte bara att handla om Iris. Det kommer att handla om jobb, fritid, golf, fotboll, Emma, vänner och allt annat som händer i livet.
Ni kanske är intresserade av vad som har hänt sen sist och det är massor så jag vet inte riktigt om jag orkar ta med allt men jag gör en lång historia kort. Iris går på dagis, jag jobbar, Emma jobbar, kräftor, golf, sjukdom på Iris och Emma och så har livet fortsatt som vanligt.

Så, nu är ni uppdaterade. Lovar er att skriva så ofta jag kan och lägga upp kort då och då. Ska även försöka hinna med att ändra utseendet lite på sidan för att få bort det babygulliga över den.


RSS 2.0