Tennis?

Idag när jag kom hem från Växjö så var Iris mormor här och var lite barnvakt. Emma är nämligen på kurs som började klockan sex och mitt tåg kom inte till Kalmar innan det. Så då fick mormor rycka ut. Så när jag kliver innanför dörren så sitter Iris och äter gröt. Satte mig ner vid bordet men insåg att jag var tvungen att gå därifrån så hon kunde koncentrera sig på maten.
När allt var uppätet och mormor hade lämnat så satte jag mig i soffan med Iris och började flippa runt lite bland kanalerna på tv:n och helt plötsligt dök det upp en gammal klassiskt tennismatch med Goran Ivanesivic mot Pat Rafter. Kul tänkte jag och tittade lite till. Men roligast tyckte nog Iris att det var för hon släppte inte tv:n med blicken. Så tydligen så är tennis hennes grej.

Mystjej

Måste bara få säga att jag har en fantastiskt mysig dotter. Från det att jag kom hem idag så har hon varit på ett underbart humör. Det har varit en massa babbel hela tiden och det har varit, skratt, skrik och en massa underbara leenden.
Idag så blev det så att familjen Anderbom kom hit och åt lite mat och Iris satt och flirtade stenhårt med Betty. Hon släppte henne inte med blicken under i stort sätt hela måltiden. Hon får sina små förälskelser ibland. Var samma sak med Rickard i Stockholm. Är så jävla kul att se hur hela hennes uppmärksamhet riktas mot en enda person och det är blickar och leenden som är så sjukt söta.
Något som däremot inte var så sött var hennes kvällsbajs. Var ett rekord som heter duga. Och det var löst också och det höjer äckelfaktorn lite extra. Får erkänna att jag har blivit lite svag så och har lite svårt för bajs nu för tiden. Innan har det varit hur lugnt som helst men nu luktar det verkligen illa, och då menar jag illa som fan.
Ska nog börja mata Iris med tutti-frutti och andra saker som luktar gott

Duktig

Iris nattvanor blir bättre och bättre. I natt så har hon inte vaknat en enda gång och det är första gången det hänt. Hon vaknade vid kvart i sex iofs men det får vi nog nästan räkna till morgonen tycker jag. Är skitskönt att hon inte väcker mamma och pappa. Så när jag kommer hem idag så ska hon få sig enrejäl dos med beröm.

Nallemys

Så här mysigt har Iris det med sin nalle när hon sitter i barnstolen. Fast egentligen så var det en lathetsgrej av mig för att jag inte orkade plocka upp det hon slängde på golvet hela tiden. Så jag satte fast nallen helt enkelt.


Mystjejer

Idag när jag kom hem från jobbet så möttes jag av denna underbara syn. Två trötta tjejer som låg och halvsov i soffan. Eller, Iris sov som en liten gris och Emma halvsov.


Sömnbrist

Sömnbrist är något som har varit en storsäljare hemma hos oss i natt. Iris hade väldigt svårt att komma till ro och somna igår och höll på att vakna från och till ändå fram till halv tre. Efter det så har det varit en stabil och lugn sömn för lillgumman. Vad hennes sömnbrist har berott på vet jag inte men jag antar att det är bristen av närhet och en och annan dröm som ställt till det.
Vad min sömnbrist beror på är däremot lättare att sätta fingret på. För det första så har Iris väckt mig några gånger. Men sen så är det den där jävla fotbollen som gjorde att jag hade svårt att somna. Och hade jag inte haft Iris och Emma så hade det varit ännu värre. Men nu har jag ju de där två tjejerna som kan få mig att glömma den värsta paniken och sorgen som finns inom mig. Tack för att ni finns.

I did it

Jag lyckades!!! Jag gjorde det!!! Jag fixade det!!! Jag är bäst!!!
För första natten sen Iris föddes så har det varit en natt utan mat. Och det var jag som fick ta det eftersom Emma hade den otroligt jobbiga natten till igår då allt var skit om du frågar Iris. Men i natt så gick det som en dans. Är väl egentligen mer tur än skicklighet men det skiter jag i, för jag lyckades.
Första gången Iris vaknade var vid halv fyra, och bara det är bra. Jag tog några trötta steg in i hennes rum, lyfte upp henne och försökte få henne att somna om. Stenkört. Men det som var positivt var att hon inte gnällde så mycket. Så hon fick stå i mitt knä och titta sig runt i mörkret tills hon började gnugga ögonen. Då lade jag henne bredvid mig i sängen och låg och klappade henne på rumpan och helt plötsligt så sov hon. Var en rätt mysig halvtimme även om ögonlocken kändes tunga. Och hade jag inte varit så kissnödig så hade jag somnat bredvid henne men nu la jag tillbaka henne i hennes säng och där låg hon och sov som en ängel. På väg till toaletten så sträckte jag armarna i luften som en segergest mitt i natten.
Kvart över fem var det dax igen. Nu var stegen ännu tröttare men denna gången räckte det med att ta upp henne och ha henne tätt intill i några minuter så sov hon sött igen.
Och sen så vaknade hon vid halv sju och det är rätt normalt så från och med nu så är det slut på nattmat för lilla damen. Och för Emma som nog brukar ta en macka eller två medan hon ändå är uppe.

Första videon

Idag så är det premiär för första videon här på bloggen.


Så här kan det gå till när Iris äter frukost, eller någon annan måltid också för den delen


Närvarande

Till skillnad från igår så har jag idag varit en väldigt närvarande pappa. Och just idag så är Iris på ett strålande humör. Var lite smågrinig på morgonen men efter sovstunden i förmiddags så har allt varit kanon.
Det var det däremot inte i natt. Vi har bestämt att vi ska försöka vänja henne av med nattmaten. Hon behöver verkligen inte äta om nätterna utan gör det nog bara för närheten. Och det kan hon få utan mat tycker vi. Så i natt så har det varit High Chaparall där inne. Det har gråtits, snyftats och pratats. Gick sådär men vi ger oss inte. I natt så blir det en ny match och eftersom vi är två mot en så tror jag på vinst

Frånvarande

Idag har jag varit en frånvarande pappa och kommer bli det snart igen. Så vad har jag gjort idag och vad ska jag göra då?
Jo, först så har Dadda och jag spelar 36 hål golf. Kul men jobbigt, är helt slut i benen och huvudet. Tyvärr så var Dadda den bättre av oss idag och vann rättvist. Får skylla på att jag tänkte på min familj för mycket.
Och ikväll så blir det ännu mer Dadda då vi ska ta och käka och dricka en öl eller två på Lilla Puben.
Har känt mig som en halrisig pappa hela dagen men man behöver lite ensamtid också. Men värst är det att jag överlåter allt ansvar på Emma. Men än en gång så behöver man göra sitt med vad än samvetet säger.

Babysim

Idag så var hela familjen i simhallen så att jag kunde få testa på babysim med Iris. Jag få väl erkänna att jag var lite nervös innan för att jag skulle tappa ner henne i vattnet så stackarn fick panik på botten. Men tro det eller ej, men det gick bra och lilla Iris lever fortfarande.
Det var en massa olika lekar och sånger och jag kände mig rätt borta i sångerna kan jag lova. De andra har ju varit med innan så det var dem som fick stå för skönsången medan jag hoppade runt med Iris, skvätte vatten, sprattlade med hennes ben och kokade kaffe. Under kaffekokandet så var min enda tanke att inte få in en endaste vattendroppe i munnen. För jag tror att ungefär hälften av det vattnet som är i lilla bassängen består av barnkiss.
Det som var jobbigast var att doppa ner Iris huvud under vattnet. Fick verkligen tvinga mig själv till det och det var ingen bekväm sak att göra. Har tydligen svårt för att dränka folk.


Man kan lugnt påstå att den här lilla damen inte stirrar upp sig allt för mycket över att vara i vatten utan tar sig en funderare på något annat under tiden


Hemma igen

Så var jag hemma igen efter två dagar i Växjö. Nu dröjer det nog lite innan jag är borta en natt igen, förhoppningsvis iaf. Ikväll så blir det fotboll för mig och Iris, GAIS kommer på besök på Söderstadion och vi hoppas på en totalfotboll av vårt kära Bajen. Stefan kommer förbi och gör oss sällskap och Iris tycker bara det är trevligt med en Bajare till i lägenheten. Emma är iväg på kurs så det är alltså bara Bajare här. Men nog om fotbollen.

Är så jävla skönt att vara hemma igen. Att få komme hem till denna underbara tjej som skiner som solen och är på ett strålande humör. Man blir glad. Undrar hur många gånger jag skrivit det???

Nu ska vi mysa lite innan det är dax att börja ladda.

Tråkigt

Ligger i en säng på ett hotell i Växjö och kollar på Hell's Kitchen efter en utbildningsdag som höll på till halv nio. Så jag kan lugnt säga att det har varit och är en jobbig dag. Men, imorgon blir det garanterat en bättre dag. Varför? Dels så är det sista utbildningsdagen med allt det innebär och så får jag träffa Iris och Emma igen. Är inget kul alls att inte få se sin dotter efter en dags jobb, är skittråkit rent ut sagt. Idag har jag missat babysim och middag på Jenny Nyströmskolan. Men samtidigt så ska jag inte klaga för jag är i Växjö av en jävligt bra anledning och det kanske jag inte ska glömma bort. Men jag önskar att jag hade mina tjejer här hos mig.

Jobbigt

Snart så kommer det att komma en väldigt jobbig stund. Om knappt en timme så ska jag sätta mig i en bil som styr mot Alvesta för en dags utbildning. Sen styr vi mot Växjö för övernattning innan det är en kursdag till. Så det betyder två dagar utan Iris och Emma. Och det är inte något kul alls. Men det tar jag igen genom att vara ledig på torsdag. Om man nu kan ta igen missad tid???
Nu ska jag göra mig klar för att åka så jag umgås lite med mina tjejer innan jag behöver åka.

Återkommer nog med ett ångestladdat inlägg senare under dagen.

Hopp

Iris har nu lärt sig att hoppa. Och det innan hon kan gå. Är ingen dålig liten tjej vi har


Underbart

Idag när jag kom hem från jobbet så fick jag det mest underbara mottagandet man kan tänka sig.
Iris ligger på golvet och leker och när jag säger hej så tittar hon upp och slänger sig åt mitt håll och kryper snabbare än vad hon någonsin gjort för att få komma till sin pappa.
Jag lyfter upp henne och ger henne en skäggig puss och hon bara skrattar, ler och dreglar lite. De fem minuterna som hon var hos mig innan jag lade ner henne på golvet igen var de bland det bästa jag varit med om. Har nog aldrig känt mig mer älskad och välkommen någonstans. Är svårt att inte bli på strålande humör efter ett sånt mottagande när man kommer hem.
Att Emma sen är på ett nästan lika bra humör som Iris gör det inte sämre. Jag är en lyckligt lottad man


Jobbigt

Idag så träffade jag Emma och Iris på brevbärarturen och det är alltid lika mysigt. Tyvärr så blir det också alltid lika jobbigt när det är dax för mig eller dem att gå vidare. Man har lust att slänga iväg all post och gömma cykeln och följa med mina tjejer dit de ska. Och det blir extra jobbigt när Iris är på ett så bra humör som hon var idag. Men jag får hålla ut, om lite drygt två månader så är det jag som får vara hemma med henne hela dagarna.
Men nu får jag snart gå hem för dagen och då kommer jag nästan att lägga resten av min vakna tid på lilla gumman.

Men sen kommer det riktigt jobbiga. Ska iväg på kurs i två dagar i Alvesta och Växjö. Så det blir en natt utan Iris och Emma och det är inget kul alls. Men man får ta lite tråkigheter för karriärens skull. Är bara synd att det ska behöva vara att man måste vara ifrån tjejerna.

Duktig tjej

I natt så har Iris varit en väldigt duktig tjej och har bara vaknat en gång. Runt ett någongång så vaknade hon och grät lite men efter det så har hon sovit som en stock vilket uppskattas av mamma och pappa. Kan det vara hennes nya matrutiner som börjar ge resultat? Isf är jag ett geni.

Ikväll så blir det ännu en kväll där jag och Iris får lite ensamtid. Är något jag uppskattar mer och mer ju säkrare jag känner mig som far. I början var det skräck varje gång Emma stack iväg men nu är det bara roligt. För då är det upp till mig att se till att vår dotter har det bra. Och när man vet att hon har det bra så är det så mycket lättare än vad det var innan då man inte hade en aning om ett skit som hade med barn att göra.

Nu ska jag jobba så att Iris kan fortsätta att bli bortskämd

Typiskt

Så typiskt att Bajen skulle förlora just idag när jag och Iris hade laddat så bra. Hon har varit otrösligt hela kvällen och mår inte så bra just nu. Har försökt att förklara för henne att det bara är fotboll och att det kommer ordna sig på något sätt. Men hon tog till nappflaskan och har vägrade släppa den. Men nu sover hon och imorgon har hon förhoppningsvis glömt denna förlusten.

Match

Idag så kör jag och Iris ut Emma ur lägenheten för idag så är det bara Bajare som får vara hemma. Vi har laddat hela morgonen med sånger, öl, gröt, pasta och allmän uppladdning. Så om 20 minuter kör vi stenhårt här hemma. Både hon och jag är oerhört sugna på tre poäng. Skulle sitta fint med en riktig skräll nere i Göteborg.


Sommarstugan

I fredags så åkte vi ut till sommarstugan för att umgås lite med mina föräldrar. Det var grillning, Idol, prat, lek med Iris och så var det den stora dagen,
Iris skulle sova hos mina föräldrar inne i stora huset medan jag och Emma sov i lilla stugan. Och det gick skitbra. Hon sov till halv fyra för att sen skrika lite innan hon somnade om vid farmors arm. Jätteduktig tjej tycker jag. Emma och jag hade nog större sömnproblem än vad de tre i stora huset hade. Och det känns ju inte rättvist.
På lördagsmorgonen var vi tvungna att gå och hämta henne och stilla vår Irisabstinens. För sen tog farmor över igen och har på två dagar blivit den stora favoriten. Tycker lite synd om farfar för där funkar det inte så bra. Vet inte varför men jag funderar på att tvinga Iris att umgås med honom själv så hon lär sig att farfar inte är farlig.

Igår kväll var vi hemma hos familjen Anderbom och Iris kröp omkring på golvet så nu behöver de inte dammsuga i vardagsrummet iaf.


Iris vilar lite i vagnen


Helg

Så är det äntligen helg. Tyvärr så kom jag hem till en tom lägenhet då Emma och Iris är ute en sväng på stan. Och eftersom Iris äntligen har somnat så får Emma snällt gå vidare på stadens gator och torg. Men jag kan ärligt säga att jag tycker det är dax för Iris att vakna så hon får komma hem till sin pappa.

Ikväll ska vi ut till farmor och farfar i sommarstugan. Ska bli rätt skönt att komma ut till landet och slappa. Tyvärr blir man ju inte så ompysslad längre eftersom all deras uppmärksamhet numera läggs på Iris. Men det tycker jag är underbart för det är ju då jag kan slappa. Och om allt går som det är planerat så ska hon ju sova hos mormor och morfar. Men hur det blir med det får vi se i natt.

Nu har Iris kommit hem så jag ska passa på att mysa lite med henne innan vi ger oss iväg.

Prästen

Glömde berätta om vårt möte med prästen som ska döpa Iris igår. Han kom hem till oss vid fyratiden och berättade lite om hur det hela kommer att gå till. Vi har lite tur som får både barnkör och en annan kör så det lär vara bra sång i kyrkan. Och det tycker jag om iaf. Något jag inte tycker om däremot är att jag ska läsa en bön i kyrkan. Men vad gör man inte för lilla gumman.
Prästen då? Jo, det är en bra präst. Anders heter han och ni i Kalmar vet garanterat vem det är. Långhårig och ser inte ut som en präst för fem öre. Tycker personligen om honom trots att jag aldrig har sett han i kyrkan men han är väldigt avslappnad så det blir nog bra.
Så den fjärde oktober så är det alltså äntligen dax att döpa Iris. Bättre sent än aldrig.

Matning

Idag var det om sagt var mormor som matade och då såg det ut så här.


Mormor & morfar

Kvällen har spenderats hemma hos mormor och morfar som bjödmig och Emma på middag. Och det är ju alltid god mat som bjuds på där kan jag lova er.
Det är väldigt kul att se Iris med sin mormor. Det är mycket skratt och leenden hos båda två. Och när mormor matade Iris med lite gröt så passade jag och Emma på att gå bort till Maxi och handla lite välling åt Iris som hon ska få i sig om en liten stund. Då får vi se hur min teori fungerar. Vore ju underbart med lite riktigt sömn i natt.
Och blir det inte i natt så hoppas jag på imorgon natt. För då är tanken att Iris ska sova hos farmor och farfar ute i sommarstugan. Men det är inte så att vi lämnar bort henne helt och hållet utan jag och Emma finns i stugan bredvid om det skulle gå och helvete. Men vi håller tummarna för att det funkar.

En liten rolig sak, för mig iaf. Tydligen så har Iris varit rätt så gnällig hela dagen. Men när pappa kom hem så var humöret på topp. Och det är ju roligt för mig men mindre roligt för Emma. Men vi skyller på att en tand är på väg upp. För nu har hon gnällat till sig lite igen under kvällen så det var nog inte bara att hon saknade pappa, tyvärr.

Inte det inte

Min idé om dubbla måltider på kvällen funkade sådär om jag ska vara ärlig. Har vaknat av Iris två gånger i natt men det ska nog testas några nätter till innan jag dömmer ut det totalt. Att jag sen har sovit skitdåligt resten av natten kan jag inte skylla på Iris utan mina sjuka drömmar.

I eftermiddag ska vi träffa prästen som ska döpa Iris. Han kommer hem till oss för ett samtal. Ska nog fråga om han kan driva ut alla demoner som finns i lägenheten medan han ändå är där. Nä, men seriöst så ska det bli rätt så kul faktiskt att få lite mer info om vad som händer under dopet och vad man ska göra osv. Och jag vet vem prästen är och har bara hört bra om honom.

Nu ska jag jobba så jag kan fortsätta att skämma bort min dotter. För utan jobb, inga leksaker och kläder till gumman. Eller, det blir det iaf av andra men jag vill också bidra lite

En idé

Fick en idé om hur vi ska få Iris att sova lite bättre. Tidigare så har hon alltid somnat vid Emmas tutte och sov då bättre och längre. Men nu är sista måltiden för dagen gröt vid sjutiden. Vilket betyder att det är nästan två timmar sen hon åt när hon somnar. Så idag fick hon gröt redan vid kl sex och så fyller vi på det med lite välling vid åttatiden istället. Värt ett försök så får vi se hur natten utspelar sig.

Just nu håller Iris och jag varandra sällskap medan Emma är duktig och tränar. Vi har som sagt var fått i henne lite gröt och så håller vi på att laga mat till mig och Emma också. Revben på menyn så det sköter ju i stort sätt sig självt.

Insåg just att denna lilla tjejen kommer närmre och närmre att krypa på riktigt. Det skrämmer mig lite för då kommer man inte att kunna kolla bort en sekund. Blir inget bloggande, tv-tittande, surfande eller något annat halvslappt utan då får man sätta henne i en sitter eller något annat först.

Sov hjärtat

Varför kan inte Iris sova ordentligt om nätterna? Varför ska hon vakna minst två gånger varje natt?
Detta är iofs något hon gjort ändå sen hon föddes men nu har jag börjat vakna av det också och det är inget bra. Idag hade jag försovit mig om inte Emma hade knuffat till mig och sagt att väckarklockan ringt.
Är det någon som har några bra tips på hur man kan få sitt barn att sova hela nätterna? Tar tacksamt emot alla förslag som är något bra.
Fast det är kanske så här det ska vara med små barn? Man kanske ska vakna lite då och då om nätterna och inte få vara utvilad?

En sak till. Vad vill ni att jag ska skriva om här på bloggen? Vad vill just du läsa? Är det något du saknar?
Hör av er i kommentarsfältet så jag får lite uppslag på vad jag ska hitta på. Är rädd att jag blir tjatig annars om hur underbar min lilla tjej är. Kan ju skriva det flera gånger om dagen men är då rädd att ni tröttnar på att läsa det så nu vill jag ha era åsikter. Så skriv!!!

Lek

Idag när Iris ålade runt på golvet så passade jag på att göra samma sak. Enda skillnaden var att jag hade en kamera och det verkade som om hon också ville ha det för hon jagade efter mig vart jag än kröp. Och då såg det ut ungefär så här


Födelsedagskalas

Idag har Iris varit på födelsekalas i Ljungbyholm, Filippa fyllde 10 och då ville självklart Iris vara där. Tyvärr för hennes skull så fick hon inte smaka av tårtan, kaffet, saften och bullarna. Men det fick hennes föräldrar som tur var. För ingen av oss tackar ju nej till lite gott att äta, iaf inte jag.

Idag när jag kom hem så var hon så där underbart charmig igen och blir glad som en lärka när jag kommer hem. Är helt fantastiskt att komma hem till en sån tjej. 100 gånger bättre än kiss- och bajsmorgonen. Och det som är så bra är att hon är så charmig nio av tio dagar.

En sak som är rätt roligt är att Iris har börjat halvkrypa på sitt egna sätt. Hon står lite halvt på knä och sen så slänger hon sig framåt som en krokodil som hugger efter en gasell eller nåt. Och hon gör det med glädje för varje gång så ger hon ifrån sig ett litet glädjetjut och sen kommer det lite ga ga ga da da da beeb beeb. Är lite svårt att inte bli helt uppslukad av vad hon håller på med och glömma allt annat som händer runt omkring en.


Älskar att vara pappa

Tack Iris

Idag på morgonen så frågade Emma om jag hade tid att kolla Iris blöja eftersom hon låg och sprattlade som om blöjan var full. Så jag går och tar upp det lilla knytet och lägger henne på skötbordet, tar av blöjan och tänker
"Det här var ju inte så mycket kiss"
Tre sekunder senare så ligger hon där och kissar över hela skötbordet som en liten fontän. Torkar av henne, skötbordet och lägger henne på golvet och gör klart bytet. Sen så blir det till att skölja av skötbordet och fixa till det medan Iris sitter i sin babysitter. Hinner inte ens klart innan jag hör hur hon sitter och tar i för kung och fosterland. Och mycket riktigt så har hon bajsat. Så upp på skötbordet igen och nytt blöjbyte.
Så tack Iris för att din pappa får vakna i lugn och ro och sitta och läsa tidningen innan han ger sig iväg till jobbet.

Sovdax

Iris har gjort sig klar för sängen men vill slappa en stund i soffan med pappa innan hon går och lägger sig. Och vem kan säga nej till en sån här sötnos??


Bad

I lördags tog jag och Iris ett bad ihop när vi ändå hade ett badkar tillgängligt. Hon trivs verkligen som en fisk i vattnet när hon får bada. Är ingen tvekan om att hon kommer spendera mycket tid i vattnet om somrarna när hon blir lite större. Får hoppas på det iaf så hon inte blir en badkruka som sin far.


Hemma

Så var vi hemma igen och Iris första Stockholmsresa har nått sitt slut. Hon har varit en underbar liten tjej hela veckan och det är ju alltid kul när hon är på det humöret.
Lite kort om vad som hänt sen sist.
I fredags så var hon hemma själv med moster Anna på kvällen så att jag och Emma kundegå ut och ta oss en drink eller två med Ika. I lördags så var det en sväng på stan innan hon somnade tidigt så det blev en väldigt lugn kväll framför tv:n för mig och Rickard medan Emma och Anna var på Grönan. Och igår så var det en sväng till parken innan hon följde med till kusinernas simskola när jag och Emma var och tittade på fotboll. Hade varit lite smågnälligt men det berodde på trötthet så det gick bra det med. Och på flyget hem så sov hon hela tiden så det var inga problem där heller.
Tycker att vi har en väldigt duktig och snäll liten tjej som finner sig i det mesta och nästan alltid är på got humör. Är lyckligt lottad helt enkelt.

Iris dag

Ungefär såhär har Iris dag sett ut. Först så lämnade hon kusinerna på dagis för att sedan ta med mamma till Ica för att handla lite. När handlingen väl var avklarad så gick hon hem och åt frukost. Sen var det dax att ge sig ut på stan. Första stoppet var hos Ika på Tiger där hon blev uppvisad för hela kontoret. Ett väldigt fint kontor om jag får säga något om det hela. Insåg att min arbetsplats ligger långt, långt, långt efter i trivsel och snygghetsfaktor.
När hon var färdig hos Ika var det en lång promenad till Södermalm där det var lunchträff med en av hennes pappas gamla kompisar, Peter "Pelle" Gustavsson. Hennes pappa tyckte det var jävligt kul att se den gamla gårdaren igen efter ett antal år. Sen så gick vi vidare på Söder och hälsade på Tessan i hennes butik där hennes föräldrar handlade en massa kläder åt henne. Och efter mycket tjat från Iris sida så gick vi även till Bajens supportershop där hon fick en body och nya nappar. Hon blev så glad att hon bajsade på sig och fällde en glädjetår. När väl blöjan var bytt så blev det hämtning på dagis och nu har hon lagt sig i sängen för en lite sovstund.
Hur kvällen blir vet vi inte än men det lär ni få reda på någon gång i framtiden

Stockholm

Nu är vi i Stockholm. Jag har varit på utbildning och då passade vi på att hälsa på Iris kusiner. Så Iris har flygit för första gången. Var lite jobbigt precis innan start men sen gick det kanon. Vi har helt enkelt en jätteduktig liten tjej.
Efter det så har jag inte haft så mycket med Iris attt göra förutom på nätterna när hon vägrat sova. Så det har inte direkt varit några mysiga stunder ihop. Men idag så kom förklaringen till den dåliga sömnen, hennes andra tand har kommit fram. Och då är det ok att vara lite grinig om nätterna.

Mormor & morfar

Idag har Iris varit med mormor och morfar hela dagen. Emma har varit i Nybro då hennes företag har något jubileum och jag har som vanligt jobbat. Så då blev det morföräldrarna som har tagit hand om och underhålligt vår lilla dotter. Och det har tydligen gått bra och hon har varit en charmig liten bebis. Känns skönt att veta att man kan lämna bort henne en längre stund nu utan att hela hennes värld rasar ihop.

Men jag måste ju säga att det är så härligt när man väl får träffa sin dotter igen och hon blir precis lika glad hon och babblar, skrattar och är så mysig som bara hon kan vara. Och idag så var hon gulligare än någonsin. Allt var tydligen roligt och bra idag. Får hoppas att hon är på lika bra humör imorgon när hon ska flyga för första gången. Är lite nervös för hur det ska gå men det ordnar sig säkert på något sätt.

Kuddmys

Igår när Emma var och tränade så anföll Iris en kudde. Kanske ska ta och bygga ett kuddberg tänkte jag. Sagt och gjort så låg hon några minuter senare och mös bland kuddarna. Och det var ingen tvekan om att hon älskade att ligga där och gotta sig.


Morgonpigg

Har just nu en väldigt morgonpigg liten tjej där hemma. Hon vaknar åt helvete för tidigt varje dag just nu och det är inget roligt alls. För vem vill gå upp en söndag vid halv sju? Och vem vill behöva vakna innan väckarklockan en måndag? Inte jag iaf men det är väl så att man helt enkelt får vänja sig.

Sen så har vi upptäckt att Iris antagligen inte tål passionsfrukt. När hon var en dryg vecka gammal så åt Emma en tårta med passionsfrukt och det var något som Iris inte tyckte om. Men då var vi inte helt hundra på om det var det men igår så kom nästa passionsfruktsgråt. Hon fick nämligen en fruktpuré med passionsfrukt i och det var ingen höjdare. Hon grät och fes och fes och grät. Så nu är det slut på passionsfrukt på ett jag och jag får äta upp det som finns kvar. Så det blev ju något positivare för mig än för Iris att vi köpte just den purén

Problemskapar

När vi matar Iris så använder vi alltid haklapp när vi inte vill att hon ska skita ner det hon har på sig. Är det kvällsmat och kläderna redan är lite neddreglade och småskitiga efter en dags lekande. Problemet med haklappar är bara att de oftast är mer intressanta att tugga på än maten. Och det är jävligt frustrerande att behöva mata en unge som hellre äter haklapp eller som idag, hellre klappar mig på mitt knä eller försäker ta skeden från mig. Men har man bara tålamod så brukar det lösa sig. Men det kan vara irriterande som bara den när hon tycker om maten när hon väl får den i sig.

Bad

Söndagar är Iris baddag. I början var badet inget som tilltalade henne men efter någon månad så är abdet en favoritsysselsättning för henne. Hade vi bara haft ork så hade hon nog velat ligga i betydligt längre än vad hon gör. Men hon får vänta med det tills vi har ett badkar


Dopmöte

Idag vid halv två så ska vi gå bort till Domkyrkan för ett dopmöte med någon präst. Är inte det mötet där vi pratar med prästen som ska hålla i dopet utan något annat förberedande möte. Vi får helt enkelt se vad det handlar om.
Personligen så är jag inte så mycket för dop. Har lite svårt med allt snack om Gud, Jesus och bli del av församlingen osv. Är ju trots allt en bebis vi pratar om och de har ju inte så mycket att säga om det hela just när de döps. Men det känns ändå rätt att döpa henne så får hon själv välja om hon vill tillhöra kyrkan eller inte när hon blir äldre.
Hur eller hur så kommer dopet att hållas den fjärde oktober och får ni en inbjudan så är ni välkomna. Får ni inte det så får ni titta på bilderna här.

Morgon

Ungefär vid kvart i sju så vaknade Iris till inne i sin säng och ville inte sova mer. Och eftersom det är min morgon så är jag nu uppe i ottan. Iris är på ett rätt bra morgonhumör men är ändå lite trött så det är blir nog sömn igen så småningom. Men innan det så ska det lekas, tjuras lite och sen så kanske, kanske hon somnar igen. Annars blir det en grötfrukost helt enkelt.

Musikstund

Jag och Iris sitter i soffan och lyssnar på musik. Hon har valt att vi ska lyssna på hennes favortiband. Kan ni gissa vilket det är??


Varför?

Varför heter Iris just Iris kanske ni undrar och det ska jag tala om nu. När Iris låg i Emmas mage så spånade vi på en massa namn. Vi hade en massa namn från början och så en dag så sa jag att om det blir en tjej så borde hon ju heta Iris eftersom Emma är optiker. Var från början lite på skämt men ju längre tid som gick desstå mer rätt kändes det. Så vi hade två tjejnamn och ett killnamn kvar när det väl var dax för henne att komma ut. Killnamnet var Eskil och det andra tjejnamnet var Ellen. Efter några dagar så kändes Iris bara rätt. Och på den vägen är det

Tröttis

Nu har en väldigt trött Iris somnat och sover så sött i sin säng. Hon var så trött när vi kom hem från fotbollen att hon knappt orkade äta gröt. Och då är hon trött, för gröt är ju nästan det godaste som finns.
Är det ok att gå och väcka sin dotter bara för att man vill krama henne lite?? Inte? Nä, då får jag väl hålla mig tills imorgon, även om abstinensen är jobbig.

Mystjej

Så här mysig ser Iris ut efter badet när vi bäddar in henne i hennes handduk i någon av min eller Emmas famn


Helg

Så var det äntligen helg och jag får spendera betydligt mer tid med Iris än vad jag gör i veckorna. Ska bli skönt att slippa jobba och kunna ägna en massa tid åt henne istället. För det är så att jag några gånger, varje dag önskar att jag fick vara hemma med henne istället för att jobba. Är så enkelt att man saknar henne lite hela tiden.
Vad som väntar oss i helgen vet jag inte men det finns en liten möjlighet till att hon idag får se sin första fotbollsmatch live, derby i div 2 mellan Lindsdal och Nybro. Imorgon blir det en vanlig, skönt lördag ihop och på söndag ska vi träffa en präst och snacka dop. Dop ja, vi har varit rätt så slöa med det jag och Emma men nu har Emma äntligen tagit tag i det så den fjärde oktober så ska Iris äntligen döpas. Återkommer om det när det blir lite mer aktuellt.

Tidningsbild

Eftersom jag ligger ca sex månade efter i bloggen så blir det lite nostalgi då och då. Och idag så tar vi fram bilden som vi hade i tidningen med vår lilla skatt.


Kommentaren från en arbetskamrat till mig om denna bilden var helt enkelt.
"Emma ser ju ut som en nittonåring"


Framtiden

När man har en liten söt dotter som inte kan prata och bara är så söt som man kan tänka sig så händer det att man tänker på framtiden. Och här tänkte jag lista lite saker som jag definitivt inte ser fram emot

- Första gången jag lämnar henne på dagis. Kommer bli en hemsk upplevelse.
- Första skoldagen. Ungefär som dagis fast värre.
- Första gången hon blir sjuk.
- Första pojkvännen. Den stackars pojken kommer inte få det lätt.
- Första fyllan. Blir ingen rolig bakfylla för lilla Iris
- Första gången hon inte kommer hem när hon ska. Hur orolig ska man inte vara då??
- Första gången hon ber mig dra åt helvete eller kallar mig gubbjävel eller liknande. Hur ledsen blir man inte??
- Om hon inte kommer hålla på Bajen. Då vet jag inte vad jag tar mig till.
- Första gången hon ska sova borta. Då kommer inte jag att kunna sova.
- Första gången hon är ledsen på grund av någon pojke. Han får det ännu värre än första killen
- Om hon blir bättre än mig i golf. Då lägger jag klubborna på hyllan och blir hennes caddie istället.
- Första gången hon blöder. Vill inte ens tänka på det.
- Första gången hon är ensam hemma. Kan man ha barnvakt åt en 25-åring???
- När hon flyttar hemifrån. Tomheten som kommer då lär bli jobbig. Kom just på att hon kan glömma att studera  i någon annan stad eller ännu värre, i ett annat land.
- Första utlandsresan med kompisarna. Tror inte att den får komma.

Ja, här har ni ett litet utplock av några saker som inte kommer bli roliga i framtiden. Usch är det enda jag kan säga om alla ovanstående saker.

Mormor & Morfar

Ikväll så har Iris varit hos mormor och morfar. Hon var inte där ensam utan jag och Emma var med. Mestadels av tiden har hon dock spenderat med sin mormor som lekt, kramat och matat Iris. Är skönt att se henne så avslappnad hos någon annan. Är väl hos mormor, morfar, farmor och farfar där det går bäst. Kan ju ha något att göra med att hon träffar de rätt ofta så hon känner ju de rätt väl.
Nu ska jag gå och avlasta Emma lite i nattningen för som vanligt så är det lite gnälligt innan hon somnar

Hyllning


Här ser ni min hyllningstatuering till min älskade dotter. Här var den precis nygjord.


Glädjespridare

Efter en hård och jobbig dag på jobbet. Det har varit Kalmarpost, reklam, sjukdomar, regn, post, mer regn och slutligen, ännu mer regn. Jag har varit blöt och kall och så kom jag inte från jobbet förrän halv fem vilket är i senaste laget om du frågar mig. Speciellt med tanke på att de andra gick hem redan vid kvart i fyra.
Men vad gör alla dessa jobbigheter när man väl är hemma? Inte ett skit. För när man kommer hem och går in i vardagsrummet och hittar en liten tjej på golvet som vänder sig mot mig och ler med hela ansiktet så glömmer man bort allt jobbigt som varit tidigare under dagen. Det är bara så.

Och vad har Iris gjort idag då? Jo, hon har varit på öppna förskolan i Oxhagen och haft en sångstund. Hon hade tyckt det varit roligt och hade en massa nya saker att titta på. Så på vägen hem så hade hon tydligen suttit i vagnen och babblat på sitt egna lilla sätt ändå tills hon somnade. Ännu en missad sak i hennes lilla liv. Längtar mer och mer för varje dag tills jag får vara hemma med sötnosen.

Gullunge

När Emma var iväg och tränade så passade jag och Iris på att leka lite i hennes rum. Vi lekte med krokodilen, nallen, Bajenhunden, läste en bok och busade lite. Och när man är hemma med pappa så tycker Iris att det är skitkul och skrattar och ler. Tycker iaf att det ser ut som att hon trivs i sin gamle fars sällskap.


Iris saker


Här har ni Iris leksakspåse. Tiger, fint ska det va!!

Här har ni en del av Iris leksaker, iaf dem som får plats i påsen

Här har ni Iris fyra favoritböcker

Här har ni Iris absoluta favorit, tror jag iaf, hennes krokodil

Och här har ni den blivande modellen Iris med sin krokodil


Första bilden

Det här var den första bilden som togs på Iris. Hade inte gått många minuter från det att hon kom ut innan jag hade samlat mig tillräckligt mycket för att komma på att ett kort är ju alltid kul att ha.Duktig tjej

I natt har faktiskt Iris varit en väldigt duktig tjej. Efter att ha vaknat vid ett, vilket är obligatoriskt för henne, så har hon sovit riktigt bra. Normalt så vaknar hon också vid tre och vid fem. I natt så valde hon bort trevaknandet och det får vi se som något positivt. Nu ska hon bara klara av att somna själv också. Men det kommer säkert.
Nu ska jag snart åka till jobbet och inte få se min lilla tjej på hela dagen. Är jobbigare än vad man kan tro.

Jag och Iris

Emma tog detta kortet förra veckan när Iris hade somnat i mitt knä. Är svårt att vara mer tillfreds än vad jag var just då.


5-minutersmetoden

Vi försöker att få Iris att somna genom att använda 5-minutersmetoden. Det är en väldigt plågsam upplevelse för oss alla tre här hemma. Om ni undrar vad 5-minutersmetoden är för något så lägger man barnet i sin säng och låter henne ligga tills hon börjar gråta och då går man in till henne igen, visar sig lite och försöker att få henne att känns sig trygg. Det går sådär kan jag säga. Hon gråter, skriker och är tyst om vartannat.
När man har försökt en stund så tar man upp henne och nattar henne på det gamla vanliga viset. Problemet med det är att hon har en liten, liten tand som dock är jävligt vass. Och hon har börjat att tycka om att bita Emma i brösten när det är dax för henne att äta lite från bröstet. Och det är ju något som Emma inte tycker om, och det kan man ju förstå.
Efter två bett ikväll så testade vi att försöka söva henne i min famn och det gick bra som bara den tills det var dax att lägga henne i sängen. Då körde det ihop sig och gråten började igen. Nu verkar det som om hon har somnat i Emmas famn. Är bara att hoppas att det håller hela vägen tills hon ligger i sin egen säng.

Det här är IrisDet här är Iris. Om du frågar mig så är hon världens sötaste lilla tjej. Hon är lite drygt sex månader och bla bla bla. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva henne så det struntar jag i. Ni kommer nog att så småningom få en egen uppfattning om henne.
Idag var det den första gången som jag verkligen kände att jag missade något i hennes liv. Jag vet att jag har missat en massa saker när jag varit iväg och jobbat, spelat golf eller vad jag nu har gjort men idag så visste jag om att hon skulle till simhallen för babysim och det var något som störde mig att jag inte fick vara med om. Nu har hon ju varit där innan men då var hon så liten så det känns inte riktigt som om hon uppfattade allt som hände.
Men det kommer fler tillfällen och jag ska försöka hinna med någon gång. Annars får jag och Iris ta ett besök till simhallen när jag är föräldraledig.


Iris pappa

Här är nu min nya blogg som bara ska handla om min dotter Iris, min sambo Emma och mig själv. Ska helt enkelt handla om mitt liv som pappa. Allt annat får ni fortsätta läsa på min andra blogg, www.per8holmstrom.blogg.se. Ska hålla den igång så gott det går fram till sista november då jag ska vara föräldraledig och kör igång den på riktigt allvar. Men redan i eftermiddag så kommer det lite härliga bilder på den lilla tjejen

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0