Världens bästa

Jag har verkligen världens bästa sambo. Idag vid fyra-tiden så blev jag och Iris utkörda från vårt hem med ordern att vara borta i ungefär en halvtimme. Så jag och Iris tog en sväng på stan och köpte lite julklappar, handlade lite bröd, hälsade på Janne på Phonehouse, gick och letade efter bollhavsbollar innan vi gav upp och gick hem. När vi väl kommer hem så kom vi hem för tidigt. In i Iris rum och musik skulle det vara på så vi inte hörde vad hon sysslade med. Efter en halvtimme så kom hon in och sa att nu fick vi röra oss fritt i lägenheten igen. Gick genast in i vardagsrummet och vad hittar jag? Min egna adventskalender!!!! En liten present varje dag fram till jul. Detta är lätt en av de 10 bästa dagarna i livet, eller det är det väl inte men det är en bra dag iaf. Min älskling vet hur hon ska göra mig lycklig. Är så glad.


Gunga

Idag så var det världspremiär för Iris, det var första gången hon gungade. Till en början så var det hur kul som helst och hon skrattade sitt härliga skratt. Men efter ett tag avtog det roliga i det hela och det såg mest ut som om hon tyckte det var läskigt. Så skrattet övergick nästan till gråt och då tyckte Emma och jag att det var nog. Men nu har hon iaf prövat och jag antar att det inte var den sista gången i hennes liv som hon gungade. Kommer nog att göra ett nytt försök rätt snart tror jag.

                                                      En gungande Iris


Iris är annars på ett underbart humör. Det började igår kväll då hon överföll både mig och Emma i soffan med pussar, kramar, skratt, slitande i hår och hud och så en enorm massa energi. Hon busade så mycket att hon spydde och då tyckte jag och Emma att det fick räcka med busandet. Men humöret håller i sig idag. Har inte upplevt Iris så här glad och pratsam som hon är nu någon längre tid innan. Har varit lite korta perioder men nu har det varit konstant i ett dygn. Kan det vara för att hon vet att jag ska vara hemma nu??


Nu har den börjat

Så har den äntligen börjat, min föräldraledighet. Den har iofs börjat några timmar tidigare än vad jag hade hoppats och trott men så är det. Skulle egentligen jobbat lite på förmiddagen men Emma är sjuk så då får det bli någon annan dag, för nu är det Iris som går först. Men även om jag skulle varit hemma hela dagen så är det fortfarande lite tidigt att vara föräldraledig, tycker Iris borde sova nu nämligen. Men vill hon inte så vill hon inte så då får vi vara vakna. Även om min dotter är väldigt trött ut så vägrar hon inse det. Varifrån kommer den envisheten? Är inte från mig iaf.
 


Ser hon pigg ut i era ögon??


Första advent

Så var första advent här och det har vi firat med lite glögg och pepparkakor med våra familjer. Så det har varit full fart här hemma för Iris. Hon var inte still en sekund och babblade på och skrattade som bara den. Varför skriver jag "bara den"? Tycker verkligen inte om det uttrycket. Hur eller hur så tog vi en sväng på stan när glöggen var urdrucken och började på Lions julmarknad på Larmtorget. Det slutade med att Emma vann en julskinka. Hurra för det!!!!
Efter det så började vi vandringen till Stortorget istället och då började Iris bli lite jobbig(Jag vet, fel att säga så om sitt barn) och började slita av sig vantarna och mössan och sen började gnället. Så jag tog beslutet att gå hem i förväg och ge henne lite mat. Så nu ligger hon helt utslagen i sin säng och lär nog ligga kvar där ett tag känns det som.

I förmiddags så tror jag att det rann över lite för Iris när vi badade henne. Det var plaskande, skrattande och ett helt underbart humör. Tyckte nästan synd om henne när vi tog upp henne ur vattnet men man kan inte hålla på hur länge som helst.

Nu ska jag fortsätta titta på Arsenal-Chelsea och sen blir det Barcelona-Real Madrid. En bra fotbollskväll helt enkelt.


Morgonmys

Idag så har jag och Iris lite morgonmys. Vi har ätit en god frukost bestående av gröt för Iris och en espresso för mig. Och på det så har vi bytt blöja på Iris tre gånger på 45 minuter, inledde med en rejäl kissblöja som följts upp av två bajsblöjorn en innan gröten och en efter.
Nu är det lek som gäller så att hon blir trött igen och vill sova lite till. Tydligen är Emmas plånbok något av det bästa som finns att tugga på och leka med. Vet inte varför men hon tycker väl om smaken av pengar.
Nu ska jag försöka trötta ut henne ordentligt så vi får sova lite till.


En morgonpigg liten Iris


En lördag

Lördagen började med att jag gick upp mitt i natten för att försöka få Iris att somna om. Slutade med att jag låg och sov i extrasängen med henne tätt intill. Och då var det jag som skulle få sova hela natten. Men det är inte direkt något man tänker på när man hör henne vakna. Då går man upp. Men Emma var snäll och kom in och sa till mig att vi kunde byta vid halv tre och det är jag glad för. För när klockan var fyra ville Iris inte sova mer utan då skulle hon upp. Jag själv fick sova till 10, skönt.

Idag hände något jag inte vill vara med om fler gånger. Jag och Iris leker inne i hennes rum och jag ska sträcka mig efter en leksak. I samma stund som min arm far iväg så böjer Iris fram huvudet så det slutar med att jag sätter en knoge rätt i hennes panna. Vrålskrik och gråt i mängder. Lyckades trösta henne rätt fort dock men jag har aldrig känt mig som en sämre människa. Var hemskt. Mådde fysiskt och psykiskt dåligt ända tills hon gav ifrån sig ett litet skratt och log mot mig. Då kände jag att jag var förlåten.
Så från och med nu ska jag slå in mina händer i bubbelplast när jag leker med henne så att det inte händer fler såna här olyckor.

Nu blir det myskväll i tv-soffan men som avslutning så bjuder jag på en bild när Iris provar min keps. Den är lite stor för henne och jag hoppas att hon aldrig växer i den. För vem vill ha ett ballonghuvud som jag.


Sista dagen

Idag så är det min sista riktiga arbetsdag på länge. Från och med måndag så börjar jag min föräldraledighet. Kommer jobba lite grann vid sidan om så jag hinner klart mitt projekt men det får bli när tid finns för nu är det Iris som gäller. Eller, måndag förmiddag blir det lite jobb också men efter det så blir det Iris, Iris och åter Iris.
Så idag så ska jag jobba som en liten myra för att sen gå hem och ha en mysig helg med familjen innan den nya vardagen börjar.
Blir nog en skvätt skumpa ikväll för att fira. Mmm, skumpa.

Så där ja

Så har jag äntligen lagt över alla bilder till denna datorn. Var ett riktigt skitgöra att sitta och lägga in det på ett USB-minne och föra över det till den nya datorn och upprepa denna proceduren ett antal gånger. Men nu är det gjort och det glädjer mig och bör även glädja er för nu blir det bilder på bloggen igen. Och jag börjar med att slänga upp några direkt.


Iris sover i sin gudfars knä

Mina älsklingar på Lisebergs julmarknad

Utomhusmatning

Jag och Iris på Liseberg

Iris kusin som inte har något namn än

Så, nu har ni fått några bilder igen och jag lovar er en massa fler från och med nu för nu är det bara en arbetsdag kvar för mig. Och när jag har hela dagarna med Iris så lär det bli en hel del kort.


Nervös

Just nu sitter jag och är lite nervös för Iris skull. Emma och Iris är i detta nu på väg till BVC för att vaccinera Iris mot svininfluensan. Tycker inte alls om att min lilla älskling ska få en spruta. Och självklart är jag orolig för att hon ska få feber och bli sjuk av vaccinationen. De flesta blir ju lite risiga så risken är väl stor att det händer Iris också. Och nu till det värsta av allt, hon ska få en spruta till vid ett senare tillfälle och då är det jag som ska vara med. Tycker jag inte alls om men det är väl sånt som kanske stärker en även om jag har väldigt svårt att se det.

Mys med aj, aj, aj

Iris och jag har haft en riktigt mysig kväll med en massa lek och mys. Hon har varit på riktigt pusshumör den lilla damen och har pussat mig över hela ansiktet. Är ju inte som en vanlig puss utan hennes är blöta och lite okontrollerade. Och så har hon pratat på som bara den. Tyvärr så fattar jag inte riktigt vad hon säger mer än hennes försök till mamma och pappa. Och nu är hon helt klar över vad en lampa är och pekar på en varje gång man frågar vart lampan är. Är så stolt över min lilla tjej.

Något jag däremot inte är lika stolt över är det som kallas aj, aj, aj i rubriken. Hon har börjat nypas, och hon nyper hårt som en ilsken hummer. Och när hon gör det när man försöker få henne att sova så är det inte riktigt läge att säga aj utan man får bara bita ihop och vara glad.

Nu har jag bara två arbetsdagar kvar innan jag börjar min föräldraledighet. Ska bli skitkul även om jag är lite nervös för  vad vi ska göra hela dagarna. Men vi ska gå på stan, dricka kaffe, hälsa på mamma i Nybro, hälsa på farmor och farfar, hälsa på mormor och morfar, äta, bada, sova och en massa annat så tiden lär nog flyga iväg. Och så ska vi ta en massa kort också.

Kort ja, lovar er nya kort snart. Ska bara fixa över de gamla korten till den nya datorn först men det görs senast i helgen så nästa vecka börjar bloggandet på riktigt.




Gullig väckning

Fick mig en liten gullig väckning i natt av lilla Iris. Vaknade till av att hon höll på att stöka inne i sin säng. Och helt plöstligt så hör man henne prata på sitt egna lilla sätt:
Ba-ba-pa-pa-ma-ma-mo-ma
Är svårt att inte skratta till lite med tanke på valet av tidpunkt att börja med ett litet tal. Hon är för söt den lilla skiten

Lång dag

Har varit en lång dag för mig idag. Har varit i Alvesta på kurs och var borta i lite drygt 12 timmar. Är en massa timmar för mycket att vara ifrån mina tjejer. Väl hemma så möttes jag av en jätteglad Iris som gav mig en rejäl blöt puss. Borde vara så varje dag när jag kommer hem.
Tyvärr har hon varit väldigt trött och lite grinig resten av kvällen. Antar att det är för att en ny tand är på väg fram och då är det helt ok att vara lite grinig.

Missade en stor händelse idag som iofs Emma också missade. Men för ett litet ögonblick så stod hon själv idag utan att hålla i sig när hon var hemma hos sin mormor och morfar. Kommer bli en jobbig tid framöver. För när ska man släppa taget? När ska man våga låta henne pröva att stå själv? Usch, hon kommer slå sig ännu mer nu säkert och det tycker jag verkligen inte om

Lunch

Har lunchrast nu men eftersom resten av fikarummet var helt öde så tänkte jag att då kan jag lika väl sätta mig här och blogga lite.
Är det bara jag som tycker att bloggen har blivit rätt så tråkig utan en massa nya bilder? Nä, trodde väl inte det. Jag har ju skrivit varför men nu när den nya datorn är på plats så kan det vara läge att ladda upp lite nya bilder så fort jag lagt över de som finns på den gamla burken.
Så om ni bara håller ut så kommer det bilder på Iris när hon var på Leos lekland, det kommer bilder på Iris och Emma på Liseberg och det kommer bilder på Iris kusin.
Så om ni bara håller ut så lovar jag er dessa bilder imorgon.

Idag blir det en dag utan speciellt mycket umgänge med Emma och Iris. Kommer från jobbet tidigast halv fyra och sen ska jag till Henke ikväll och spela lite FIFA10 så det blir väl ungefär tre timmar med familjen idag. Suger lite men man måste ta hand om sina vänner också. Något jag har varit dålig på men hoppas bli bättre på från och med nu.


Tillbaka

Så var jag tillbaka i vardagen igen efter en helg med mys, resande, familjeliv, titt på systerson, hotellnatt och mer resande.
Helgen började som väntat väldigt bra med fredagsmys hemma med familjen. Iris somnade redan vid halv åtta och efter det så var det lite tid för mig och Emma att bara vara. Vi åt ryggbiff, drack lite vin, åt chips, drack cola, kollade på Idol och som vanligt på fredagarna så höll vi båda på att somna i soffan. Men i säng kom vi, en liten stund iaf. Vid kvart över tolv vaknade Iris och var ledsen. Jag gick in för att få henne att somna om och det var inga större problem, problemet var att hon vaknade i samma stund som jag gick ut från hennes rum. Så det blev en natt i extrasängen med en liten Iris bredvid sig. Vi sov rätt bra båda två och hon vaknadeförst vid halv sju nästa gång. Är tydligen tryggt att ligga bredvid pappa.
Sen så var det dax att åka till Göteborg för att träffa Iris nyfödda kusin. Hon var jätteduktig hela bilresan och gnällde knappt ett skit. Det var lite värre på hemresan men det var nog mitt fel eftersom jag gav henne lite för mycket bearnaisesås när vi åt på IKEA i Jönköping. Korkat men nu vet vi det.
Var iaf kul att få träffa min systerson. Han var söt och inte alls så stor som jag föreställde mig. Därmed inte sagt att han är liten för att vara en vecka gammal. Såg något äldre ut om man tänker på kroppshyddan. Hur eller hur så var han söt och väldigt lugn så länge han inte var hungrig. Men så är ju alla nyfödda. Ska bli kul att få köpa lite leksaker för killar nu och inte bara dockor, rosa kläder och annat tjejigt. Har redan siktat in mig på lite riddargubbar så han får leka med något annat än datorer och tv-spel när han blir lite äldre.

Väl hemma igår så blev det lite slappande i soffan för att titta på Robinson sen i lördags. Verkar vara rätt hårt i år. Är glad att jag slipper vara där och må dåligt. Och efter det så tyckte jag att det var hög tid att packa upp vår nya dator. Känner mig nöjd med köpet och är övertygad om att jag och den datorn kommer ha mycket kul ihop


Kvällsmys

Strax efter gårdagens inlägg om att Iris låg och sov så vaknade hon och så fick vi vår myskväll. Hon var på ett sånt fantastiskt myshumör och kramades, pussades och var allmänt jävla gullig. Vi hade en timme som var av absolut världsklass. Går inte riktigt att beskriva hur underbart det är när hon är på det humöret.
Men som vanligt så hade hon svårt att somna när det var dax för det och som vanligt så vaknade hon under natten. Och som vanligt så vaknade hon tidigt på morgonen. Så när jag skulle gå till jobbet så satt hon i barnstolen och skulle äta gröt. Och blicken hon gav mig när jag skulle gå gjorde det till något oerhört svårt. Var inget kul alls att behöva stänga dörren och gå hemifrån. Längtar redan hem till mina tjejer

Som vanligt

Och allt är som vanligt. Iris vägrar sova om nätterna, jag är skitkass på att sköta bloggen, det är pissigt väder och så vidare och vidare och vidare.
Men om jag ska vara lite seriös. Som vanligt på onsdagar så är det min och Iris hemmakväll. Men nu känner jag mig rätt ensam för Iris har redan somnat. Hon var så sjukt trött så då finns det ingen anledning för mig att hålla henne vaken, så nu ligger hon i sin säng och snarkar.
Att jag inte bloggar mer är för att jag inte hinner och orkar. Och för att jag just nu hellre umgås med Emma och Iris hela tiden jag är hemma istället för att sitta här och underhålla er. Men jag lovar att skriva minst ett inlägg om dagen fram tills jag börjar min pappaledighet, för då kommer det bli full fart här igen. Det är ett löfte.
Nu ska jag kolla på tv.

Vägra

Vår lilla dotter bara vägrar att sova själv nu för tiden. Igår kväll så somnade hon sött i min famn för att sen vakna efter ett tag i sängen. Så då var det bara till att ta upp henne, låta henne somna, lägga henne i sängen igen för att höra henne vakna en stund senare. Och så höll det på hela natten så Emma och Iris låg i extrasängen nästan hela natten och jag fick ligga alldeles, alldeles ensam i den stora sängen. Är så synd om mig.
Hur eller hur så har hon två veckor på sig att skärpa till sig och sova hela nätterna i sin egna säng för jag vill inte dela säng med Iris och få en massa sparkar på mig hela tiden. Så det så!!! :)

Ska skärpa mig

Jag lovar er att skärpa mig med bloggandet och jag lovar även att skärpa mig med att lägga upp lite fler bilder. Men, just nu är det rätt mycket och jag är lite i valet och kvalet om jag ska ladda upp fler bilder på denna datorn. Funderar nämligen på att skaffa ny och då är det bara dubbelt jobb att lägga upp fler bilder här.

Nu till Iris. Idag när jag kom hem så blev det lite mys med Iris innan jag fortsatte att jobba lite. Vi låg i sängen och busade lite. Och sen så har vi lyssnat på varenda jävla låt som finns på hennes lekgitarr, och då har vi inte lyssnat på dem en gång, nä, det blev en tre-fyra. Men så länge hon är nöjd så är jag nöjd.
Iris är just nu lite röd i rumpan så vi försöker låta henne vara lite naken för att lufta och idag när hon är naken så ställer hon sig vid bordet och hänger och rätt var det är så skvalar det friskt på golvet och kissar yr omkring som ett höstregn. Och Iris bara skrattar och skrattar. Skitunge!!!

Har även pratat med min systerson idag för första gången. Är så jävla kul att jag har blivit morbror och nu längtar jag sjukt mycket efter att få träffa den lille. Antagligen så blir det en tripp till Göteborg i helgen.
Är även sjukt glad för min syster och Henriks skull. Syrran lät helt harmonisk och så oerhört lycklig när jag pratade med henne och det får en annan att må bra.

Nu ska jag ägna mig lite åt min sambo.

Så där

Nu har jag ändrat designen lite grann. Blev inga stora saker men om du frågar mig så är det bättre än innan. Så nu får det vara så här ett tag.

Så vad har hänt sen sist då?  I fredags så hade vi en mysig hemmakväll. Vi åt räkor och drack en massa vitt vin. Gott ska det vara när det är fredag. Sen så blev det soffan för hela familjen där vi satt och kollade på Idol.

Igår så kom Iris farmor och farfar och hämtade henne strax innan tio och så var jag och Emma ensamma. Vi duschade, kollade dator, städade och bara var vuxna utan barn. Var rätt skönt även om man saknar Iris när man inte har henne hos sig. På kvällen åkte vi ut till Lindsdal för att hämta Iris. Eller hämta och hämta. Vi skulle äta kräftor och umgås med mina föräldrar lite också. Och mitt i vår kräftmiddag så ringer min syster och berättar att nu har hon äntligen fött sitt barn. Drygt två veckor sent så kom den lilla buspojken. Så nu är jag morbror. Coolt va?
Så ett stort grattis till dig syster och Henrik. Längtar efter att få träffa er och lillgrabben.

I natt så var det min natt med Iris och det var en bra natt. Hon vaknade inte en enda gång utan sov till halv sju. När jag kom in i hennes rum så stod och och lutade sig mot kanten på sängen och hoppade upp och ner och tjoade. Tänkte att nu blir det full fart men jag lyckades få henne att sova en timme till i min famn. Underbart. Så jag känner mig faktiskt rätt så utvilad.

Nu ska jag gå in till Emma och Iris och mysa lite

Oops!

Glömde visst av att blogga igår. Eller glömde och glömde, tiden bara for iväg och jag hann inte helt enkelt.
Väl hemma från jobbet så började jag leka lite med Iris då Iris farföräldrar helt plötsligt dök upp och då försvann det en massa tid där. Och sen kom Iris mormor och då försvann det tid där. Och som grädde på moset dök Jenny också upp och då känns det inte rätt att sätta sig vid datorn. Och när alla gått så var det hög tid för mig och Emma att sjunka ner i soffan och slappa till det resten av kvällen. Och sen var det dax att gå och lägga sig. Men nu är jag igång igen och nu väntar en helg och då hinns det alltid med lite mer om man orkar.

Dagens planer är hårt jobb för att sen ta helg och ladda inför nästa veckas ännu hårdare jobb. För då är det fan i mig fullt upp från kl sju på måndag tills det är dax att packa ihop för veckan på fredag eftermiddag någon gång. Kommer bli sena dagar för att jag ska hinna med mitt mål men det är bara att bita ihop.

Håll ut

Har börjat skissa lite på den nya designen och om ni bara orkar vänta så lovar jag er ett nytt utseende innan denna veckan är slut. Men nu ska jag kolla på Bonde söker fru innan jag går och lägger mig.

God natt

Bra idé?

Min idé om att Iris skulle få leka modell idag gick inte så bra. Hon var inte alls på humör för det utan började som vanligt att jaga kameran. Och det sura var att jag hade en kanonbild på g när hon låg och hånglade med sin nalle. Får nog börja smyga lite på henne om jag ska lyckas fånga de ögonblicken jag vill ha. Så istället för modellande så blev det lek, lek och mera lek tills hon var helt utmattad. Så strax efter halv åtta satt hon och kliade ögonen och gäspade som ett stor lejon på savannen. Välling tänkte jag och fixade fram en flaska lite fort. Och från det att vällingflaskan nådde hennes mun så tog det max två minuter innan hon sov. Så kan det gå. Nu har hon iofs vaknat efter det och halsat i sig en hel del mer så nu sover hon nog gott i några timmar.
Nu ska jag ge mig på att designa om bloggen lite tror jag

Makaronfrukost

Iris  vaknade som vanligt väldigt tidigt och var idag pigg som en mört. Så det var full fart på henne från fem-tiden och framåt. Jag blir så glad av att vakna av barnskrik tidigt på morgonen, är underbart. Eller inte. Men det är som det är och bara till att acceptera. Vid kvart i sex gick jag upp för då var det ingen idé att ens försöka somna om och någon minut efter kom Iris och Emma också upp. När jag väl gjort min morgontoalett och hämtat tidningen så satte jag Iris i barnstolen medan jag kokade makaroner och fixade frukost. För att hålla henne lite lugn så fick hon en majskrok som hon som vanligt smaskade i sig. När den var slut så blev det lite gnäll och då testade jag makaroner och det var en hit. Eller, när hon väl fick in makaronerna i munnen så var det gott men när de var kletiga och inte riktigt ville släppa från läppen så var det mindre kul. Men jag tror att vi har fått en liten pastatjej. Kan det vara från hennes kusiner tro??

Idag så är det min och Iris hemmakväll. Tror jag ska försöka få den lilla tjejen att leka lite modell så jag får några nya bra kort att visa er. Men det är ju något som Iris bestämmer och inte jag.

Snorunge

Ja, och nu menar jag inte bara att hon är förkyld utan att hon ibland är en liten snorunge helt enkelt. Idag så har jag och Emma ätit underbart goda pannbiffar och då tänkte Emma att Iris skulle få samma sak. Så hon gjorde en specialportion till henne. Men äter hon det? Nä, det ska vara burkmat om hon ska vara nöjd. Fattar inte hur hon är funtad men är det så hon vill ha det så är det så hon ska ha. Iaf ett litet tag till för snart så blir det vanlig mat. Eller bröd och vatten. Vad tror ni att hon väljer?

Utbildad

Så var jag utbildad i hjärt-lungräddning för barn. Del två av två var igår kväll och det var en rätt bra utbildning som jag förhoppningsvis aldrig behöver ha nytta av. Igår var det lite mer om skörsår, brännskador och lite annat jobbigt. Fy fan vad hemskt det är om något sånt händer Iris, kommer jag aldrig tillåta.

Iris mormor och morfar hade hand om Iris under tiden vi var iväg och det hade gått kanon. Men lagom till att vi kom hem så gjorde hon en vad jag numera kallar en Iris, hon slog huvudet i bordet och grät i högan sky när vi klev innanför dörren. Och inte nog med det, någon timme senare så fick stackarn ont i magen och kunde inte sova så det var High Chaparall där hemma ett tag. Men till slut så somnade hon i Emmas famn och tystnaden infann sig.
Det firade Emma och jag med lite ost och kex. Gott.

Idag är det ännu en dag full med jobb. Längtar tills jag ska vara hemma med Iris.

Ny design

Funderar lite på om jag ska sätta mig och göra en ny design till bloggen, ett nytt utseende helt enkelt. Och då vill jag ha lite bra idéer från er läsare om vad som ska vara med, vilka färger osv.
Eller om ni vill göra en design själva och skicka till mig så går det också bra. För ni har säkert tid.
Så nu är det bara för er kära läsare att sätta igång

Ny vecka

Så var det en ny vecka igen som faktiskt har börjat rätt bra. Känner mig för en gångs skull rätt så pigg och utvilad och det tillhör inte vanligheterna när det är måndag. Så idag så är jag på ett rätt gott humör och känner mig laddad som fan för att göra ett bra jobb idag. Ska snart ut till ett annat brevbärarkontor och starta upp mitt projekt där ute och har lagt morgonen på förberedelser och tnakar kring det.

Men skriv något om Iris då hör jag er skrika. Och jag lyder mina läsare. Iris har som vanligt sovit lite dåligt. Eller, hon har nog sovit rätt bra så länge Emma har legat hos henne och det har hon gjort sen halv fyra. Fattar inte vad det är. Att det ska vara så svårt att sova ensam i sin säng? Och framförallt så borde hon ha gjort det i natt eftersom det blev en sen kväll för henne. Hon var inte i säng förrän efter 22 så hon borde varit kanontrött och sovit som en gris, men icke.

Idag så ska Iris få besök av sin mormor som ska ta hand om henne medan jag och Emma är på hjärt-lungräddningskurs. Så förhoppningsvis så sover hon när vi kommer hem så vi kan få en lugn och skön kväll. Usch vad hemsk jag låter men jag antar att ni fattar vad jag menar.


Vår kväll

Så var denna dagen nästan slut och jag har haft en rätt bra men jobbig fars dag. Iris har ju som sagt varit rätt så förkyld och jävlig men efter en hel del sömn och vila så har hon varit rätt pigg under eftermiddagen och kvällen.
Hov sov mer än någonsin och var extremt lugn när hon var vaken och låg och mös i min famn. Var kanske en extra present till mig idag. Men jag tror mer på att det berodde på tröttheten.
Nu har dock tröttheten satt in och snart så sover hon sött igen. Man blir nog rätt trött av att underhålla alla mor- och farföräldrar som var här för en middag som för övrigt var väldigt god. Tack Emma. 
Och jag tror att hennes farmor har bytt blöja på henne för sista gången. Hon tog ett blöjbyte innan de gick och hon sa sa att hon inte visste riktigt hur bra den satt på och om den var säker och svaret på det är, den satt inte bra alls och var inte det minsta säker. När alla gått och jag stod och ordnade i köket så hörde jag hur Iris tog i och tänkte, snart blöjbyte. Och det blev ett minst sagt anorlunda blöjbyte eftersom det var bajs långt upp på ryggen. Så det var till att spola under kranen och skvätta vatten över hela henne. Så nästa gång jag pratar med Iris farmor så blir det en liten utskällning. För så här kan vi inte ha det.

Och avslutningsvis så bjuder jag er på en liten bild av hur Iris firade sin far idag, sin väldigt trötta far.


Gör ont i hela mig

Usch, stackars Iris förkylning har blivit värre idag. Trodde att den var på väg att släppa igår men idag har hon varit hur snorig som helst och så låter hon lite hes med så hon har nog ont i halsen också stackarn. Och det gör så ont i mig när hon skriker och gråter ut sin smärta. Det värker verkligen i bröstet och det är skitjobbigt att vara pappa just idag. Skulle göra vad som helst för att hon skulle slippa må dåligt. Hon får knappt ens i sig någon mat utan vi fick överge den fasta födan och ge henne välling för att hon skulle få i sig något alls. Är inget kul det här.

Min dag

Idag så är det fars dag och det betyder att det är min dag. Blev väckt och uppvaktad av Iris som kom och gav mig en skjorta. Var kanske inte riktigt mina färger så det ska nog bli ett byte imorgon. Men det är inte så lätt för henne att komma ihåg alla skjortor jag visade att jag ville ha. Knappt jag gör det själv.
Efter det så gjorde Iris och hennes mamma en god amerikansk frukost med ägg, bacon och pannakakor åt mig så nu är jag mätt och belåten. Om en stund så ska vi ta en sväng på stan och förhoppningsvis så somnar Iris. Hon är snorig och trött så en liten lur är precis vad hon behöver.
Dagen kommer avslutas med farsdagmiddag där mina och Emmas föräldrar kommer. Så det kommer bli kalas för Iris som kommer ha så mycket folk att leka med. Skönt och kul för henne

Helg

Så var det helg igen och det betyder en tidig morgon och en sovmorgon. Och idag så är det min tidiga morgon som började redan vid halv fem. För när klockan var halv fem så vägrade Iris att somna om. Hon grät och skrek och var helt otröstlig. Så det blev till att gå upp och göra lite gröt till henne. Den åt hon upp i ett nafs och sen så gick det bra att somna igen. Nästa gång hon ville upp var klockan halv sex men då lyckades jag lura henne till att somna om för att vakna en timme senare och då var det kört för då skulle hon upp, hur mycket jag än försökte att få henne att somna igen. Så nu har vi varit uppe ett tag och jag äter lite godis och Iris äter på bordet.

Idag så blir det en sväng på stan för att leta efter bollar till Iris bollhav, en tur till IKEA och så storhandling på City Gross. Där har ni våran dag.

Fredag

Så var äntligen fredagen här. Ska bli jävligt skönt med helg även om jag troligtvis kommer få en lite halvjobbig natt. Eftersom Emma har tagit rätt många nätter här nu när Iris vägrat sova så är det min tur i natt. Men jag ska se det positivt och tänka att det blir en mysnatt som för mig och Iris närmre varandra. Låter bra va?
Emma ringde förut och sa attt Iris nu har sagt både mamma och pappa. Kanske inte sådär rent som man vill att det ska vara men hon försökte iaf. Eftersom båda hennes föräldrar är oerhört smarta så lär hon prata flytande innan hon fyller ett.
Mina planer för dagen var att jag skulle jobba på bra här under dagen så jag kunde gå hem rätt tidigt, men de planerna har gått åt helvete. Sjukdomar har ställt till det lite så vi får se när jag kan ta mig hemåt. Men det blir senast tre.

Idag så kom Lasse och sa att jag hade fått ett paket. Jippi tänkte jag. Och i paketet var precis det jag tänkte jippi för, min dator. Så nu slipper jag flytta omkring hela dagarna och använda den datorn som är ledig för stunden. Och med tanke på att jag ska börja röra mig till lite andra kontor nu så kunde den inte kommit vid ett bättre läge.

Feber & låda

Nu har Iris fårr feber också som lite grädde på moset. Inte för att det märks så mycket på henne för det är full fart hela tiden. Att vara still är inte riktigt hennes grej. Eller, hon kan vara still om det hon sitter på eller i rör sig. Så idag har Iris fått åka låda. Blev ett uppskattat inslag i kvällsleken. Så nu önskar hon sig en lådbil i julklapp.



Varför?

Varför vägrar vår dotter att sova om nätterna? Tycker vi har försökt med det mesta men inget blir bättre. Nu har vi en utväg kvar och det blir att köpa fullkornsvälling så kanske hon blir mättare, om det nu är det som spökar.
I natt så har Emma legat i extrasängen med Iris sen kl tre och hon hade inte fått många minuters sömn sen dess. Så när jag gick upp så blev det med sällskap av Iris. Så Iris satt och åt gröt medan jag läste tidningen. När det var dax att gå så gick jag in med henne till Emma igen för jag tänkte att de skulle somna om ihop. Slutade med att en trött Emma stod med en skitpigg Iris och vinkade hej då i dörröppningen. Vilken liten skitunge hon är.
Så idag när jag kommer hem så ska jag ta Iris och se till så att Emma får lite sömn.

Men nu till det viktiga. Jag har blivit förkyld. Stackars mig.

Stackars liten

Tycker så synd om Iris. Hon är förkyld som bara den och då är inte hennes humör på topp direkt. Emma är iväg på kurs och jag har knappt umgåtts ett skit med min dotter för hon har sovit nästan hela tiden. Hon höll sig vaken så länge som farfar var här men strax efter sex så gav han sig iväg och fem minuter senare så sov Iris. Vaknade till vid sju-tiden och var upp i en halvtimme och försökte leka men blev bara ledsen. Satt hon själv så grinade hon, lyfte jag upp henne så grinade hon, spelade hon på sin gitarr så smågrinade hon och inte ett skit var bra. Så jag värmde på lite välling och när hon fått i sig halva så sov hon igen. Och gör så fortfarande. Hann inte ens få på henne pyjamasen men det känns som en rätt värdslig sak.
Vi får se om hon vaknar något mer idag och då är lite mer utvilad och på bättre humör än sist. Är hon inte det så får det vara en sån kväll.
Och ska jag vara ärlig så hoppas jag bara att stackarn blir av med sin förkylning snart

Onsdag

Så var det onsdag igen och då har jag en kväll hemma ensam med Iris. Ska bli så mysigt, betydligt mysigare än vad det var i natt för det var inget kul att vara halvvaken från halv fyra och fram tills jag klev upp. Och min insats för att Emma skulle få sova var helt onödig eftersom Emma inte kunde sova ordentligt iaf. Men det var ett bra försök. Tar nog tillbaka lite om det att det inte var mysigt i natt för det var det men inte på det mysiga sättet. Är alltid lite mysigt att ligga bredvid en sovande Iris men det blir blir en och annan fot i magen och på andra känsliga ställen.

Idag så har jag varit en sväng till Alvesta och träffat min nya mentor. En bra första träff även om det gick lite trevande. Men jag är helt övertygad om att det kommer bli bra. Men jag kan villigt erkänna att jag inte var jättesugen på att sätta mig på cykeln för att ta mig till jobbet när jag kom tillbaka till Kalmar. Och nu funderar jag på att ta en taxi hem för att slippa motvinden.

Leksaker

Idag när jag kom hem så gick jag bort till Ming Palace och hämtade Iris så Emma och Anna kunde få äta i lugn och ro. Tog en sväng in på BR för att leta efter bollar till ett framtida bollhav. Men då det var helt tomt i butiken och personalen försvann in på lagret så gav jag upp rätt fort. Får forska vidare i det i framtiden för ett bollhav ska hon ha. Vet att hennes mamma inte håller med mig men så blir det.
Väl hemma så är det ett välstädat vardagsrum som möter mig och alla leksaker är undanplockade. Men i samma stund som Iris kom ner på golvet och tog sig fram till leklådan så var det leksaker precis överallt. Men det är väl så det ska vara och kommer vara för en lång tid framöver.



Vill hem

Just nu så vill jag hem, hem till Emma och Iris. Iofs så tror jag inte att de är hemma utan är ute vid IKEA så jag hade blivit rätt ensam, och då kan jag lika väl vara här. Har tänkt att jobba till minst klockan fyra idag så jag får lite mer plustid och kan styra min sluttid lite imorgon beroende på när jag kommer hem från Alvesta. Kan ju bli så att jag inte är hemma innan 14-15 och då är det inte så stor idé att åka till jobbet utan då tar jag min övertid och jämnar ut det och ser till att få lite exta tid med tjejerna. Men det få vi se imorgon.
Har haft en bra jobbdag annars där jag har hunnit med en jävla massa. Börjar närma mig målet för denna veckan och det känns bra som fan.

Gumman

Och åter igen så har lilla gumman svårt att sova. Det ska vaknas, det ska gråtas och det ska grinas. Lider med Emma som tar nätterna och är helt slut när natten är över. Och det är inte bättre av att hon nu har blivit förkyld och känner sig risig. Lider med henne men jag har erbjudigt mig att ta en natt så hon kan få sova ordentligt. En trött dag klarar jag av. Tror jag.

Igår så var jag och Emma på en Hjärt-lungräddningskurs hos Röda Korset. Det var väldigt nyttigt men lite tjatigt. Visst, det ska ju sitta så upprepningarna har ett syfte men det gick över gränsen. Det enda jag egentligen vill ta med mig från kursen är att jag slipper hamna i en sådan situation att jag behöver använda det jag lärde mig. För fy fan så hemskt om Iris skulle sätta i halsen och tappa medvetandet. Ryser bara jag tänker på det.

Sövande

Har börjat fundera på om jag är en väldigt tråkig person att umgås med. För av någon anledning så har jag sällan problem med att få Iris att sova. I lördags så var det god natt strax efter åtta och igår eftermiddag så räckte det med att jag tog upp henne och vaggande henne i två minuter för att hon skulle somna. Igår gjorde det väl inte så mycket att hon sov eftersom jag ändå satt och tittade på fotboll men iaf. Men det var väldigt mysigt när hon vaknade i min famn och fick några majskrokar att smaska på. Hon satt där så nöjt och åt och tittade upp på mig och fyrade av sitt charmigaste leende. Då smälter man.

I övrigt så var det en rätt så grå och trist dag igår. Var extremt trött och inte alls så humör. Och det blev inte bättre av att Bajen som vanligt fick stryk. Men nu är äntligen allsvenskan över och jag kan börja ladda inför nästa års superetta. Skitkul.....
Det som däremot värmde igår var att Bajens fans än en gång visade att vi inte är som alla andra. Att ha drygt 4000 på en helt betydelselös match, där det dessutom står klart att laget kommer sist och åker ur är bra. Att de 4000 som är där sjunger och för ett jävla liv hela matchen är bättre. Och att hela arenan står upp och sjunger sista fem minuterna plus att de står kvar efter matchen och fortsätter sjunga och hylla föreningen Hammarby är bara bäst. Tårarna rann nedför kinderna när jag satt framför tv:n och det enda jag kände var kärlek. Fy fan. Det är det här som är Hammarby för mig. Vi är Hammarby även när det är som tyngst. Inte som andra lags supportrar som hellre ser en guldmatch där inte det egna laget ens spelar för att den matchen är intressantare. Fy fan för sånt. Hur eller hur så önskar jag som fan att jag hade varit där, sved att sitta framför tv:n. Ska kanske ta med mig familjen och flytta till Stockholm.  

Kvällsmys eller morgonmys?

Igår så var Emma ute och käkade med sin syster och jag och Iris skulle ha en mysig hemmakväll. Problemet var bara att Iris var skittrött och börja kräva välling strax efter åtta och då hade Emma precis gått. Eller precis och precis. Fick 45 minuter med lek och mys. Sen så sov hon som en stock ändå tills klockan närmade sig halv tre. Då var det dax att gå upp och söva henne för att tre timmar senare få ta nästa sväng in till Iris rum. Men denna gången så orkade jag inte ta mig tillbaka till vårt sovrum utan la mig med Iris i extrasängen och där blev vi liggandes en timme inna hon bestämde sig för att gå upp för dagen.
Så Iris val blev helt klart morgonmys även om jag hellre hade tagit kvällsmyset. Men det är inte jag som bestämmer i den här familjen.
Så sen halv sju så har Iris lekt, tjurat, bajsat, försökt att sova, vägrat sova, ätit frukost och mellanmål. Så det har som vanligt varit full rulle.

Och idag så har Iris prövat att äta en macka själv. Första gick bra men den andra gick mindre bra kan man säga.


Iris äter första mackan. Lite kladdigt men ändå ett helt ok jobb.


Resultatet av macka två.


RSS 2.0