Resten av dagen

Strax innan lunch så gick Iris in i någon trötthetsfas som hon inte ville ta sig ur. Försökte att söva henne innan maten, gick inte, försökte ge henne mat för att sen söva henne, gick inte, tog en promenad med vagnen för att hon skulle somna, gick inte, gick hem igen och gav henne mat och lekte lite med henne innan jag gjorde ett nytt försök och då gick det.
När hon vaknade två timmar senare så var hon pigg som en mört och vi lekte med klossar, gosedjur och en massa andra av hennes saker innan jag tyckte att vi skulle ta en sväng till någon lekplats innan vi skulle gå till mormor och morfar och äta middag. Så vi packade ihop och tog oss till lekplatsen i Stadsparken. Men tror ni Iris ville gunga eller göra något annat där? Nä, hon tjurade. Tror ni att hon sen ville ner i vagnen? Nä, hon tjurade igen. Men när jag väl fått ner henne och drog ner till vattnet så hon fick se lite fåglar så ordnade allt till sig och hon blev en glad tjej igen.
Väl hemma hos mormor och morfar så lekte hon med mormor fram till maten och med morfar efter maten så båda två fick sig en rejäl dos Iris. Dos ja, Iris tog sig en dos kattmat idag också. Lyckades pilla ut lite av torrfodret hon stoppade i munnen men en del fick hon ner i magen. Men det är säkert bara nyttigt med lite kattmat då och då.

Nu ska jag fortsätta titta på Champions League


Rockstund

Det har blivit en rockstund istället för en sångstund. Just nu ljuder Mötley Crue ur högtalarna och Iris fick välja sina egna kläder och valde en något rockig outfit.


Sångstund

Hade en tanke idag på att ta oss ner till Måsen för en sångstund men just nu ligger Iris och sover gott så det blir inget med det. Får ta fram gitarren sen helt enkelt och riva av några låtar så Iris får sin egna sångstund. Tyvärr för henne så blir det ju inte samma klass som om vi hade gått till Måsen men man kan inte få allt här i livet och det är väl lika bra att hon lär sig direkt.

Måste bara berätta om Iris bajs idag. Det var en stor korv i mitten och runt den så var det en massa små pluttar. Såg nästan ut som en hare hade hälsat på i Iris blöja och bajsat lite. Och när jag skulle lägga blöjan i en påse så flög de här små pluttarna ur så det var till att plocka harbajs på badrumsgolvet. Ett lite anorlunda blöjbyte helt enkelt. För den delen så har Iris gått ner till en bajs om dagen för tillfället. Och det gör ju inte ett dugg så länge hon inte får ont i magen eller mår dåligt över det men det verkar hon inte göra så jag hoppas att det fortsätter så.

Natten till idag var ingen höjdarnatt. Vid halv två vaknade Iris och sen ville hon inte sova utan att jag låg bredvid. Och jag undrar vad hon drömde i natt med tanke på att hon låg och halvsprang med benen i luften för att sen helt plötsligt snurra runt och lägga sig med rumpan i luften för att dra av en fis. Hon är lite underlig ibland min lilla Iris.

Vad mycket fis och bajs det blev i detta inlägget. Men det blev rätt bra så jag ska nog skriva lite mer om sånt i fortsättningen

Mucho

Vi har hunnit med en hel del sen sist jag skrev. Efter lunchen så gick vi bort till mormor och morfar för ett besök. Mormomr bjöd på pannkakor som Iris slängde i sig. När maten var uppäten så skulle mormor och morfar iväg så då gick jag och Iris vidare till MAXI. Som tur var för Iris så somnade hon en minut efter att vi kom in i affären. Så handlingen gick väldigt smidigt idag. På vägen hem så sprang jag först ihop med Anna från föräldragruppen och vi bestämde att vi föräldralediga ska försöka hitta en dag i veckan då vi hittar på olika saker för att undehålla barnen. När vi skiljdes åt så sprang jag ner på H&M för att köpa ett par byxor till kusin Arvid.
När vi sen kom till gården så var alla ute och njöt av det fina vädret, hatt-Agneta, hyresvärds-Marianne, ull-Birgitta och Birgittas dotter med pojkvän. Så det var bara för mig att springa upp med påsarna medan Iris hade full uppmärksamhet av alla andra. När vi efter lite prat där nere skulle gå upp så blev det stora pusskalaset. Först så fick Birgitta en puss och hon sprang direkt in till Agneta för att göra henne avundsjuk. Vad händer då? Då ska självklart Agneta också få en puss. Så man kan säga, alla fick pussar.

Sen vi kom upp till lägenheten så har vi ätit kiwi, tränat golf och läst lite böcker. Men nu funderar jag faktiskt på om vi ska gå ut en gång till och njuta av vädret. Eller vad tycker alla ni som måste vara inne och jobba? Ska vi det?

Överfall

Idag när vi kom ut på gården så lät jag Iris gå omkring lite. Och vad händer? Hon blir brutalt överfallen av solen och vet inte riktigt vart hon ska ta vägen. Men efter lite tankeverksamhet så vänder hon helt enkelt på sig och går iväg. Hon är smart min lilla tjej.


Solen attackerar Iris ansikte

När Iris hade sprungit klart så satte jag ner henne i vagnen och tog en sväng på stan och inhandlade en påskpresent till henne och några golfklubbor av plast. Klubborna fick hon idag så hon kan komma igång och träna så fort som möjligt. Så fort hon får lite bättre koll på grejerna så lovar jag att lägga upp en film på golfspelandet


Sover bra nu

Måste säga att Iris har sovit rätt så bra de senaste nätterna. I natt vaknade hon vid fyra och sen så sov vi till sju och det är mer än godkänt tycker jag. Att hon sen var helt omöjlig att få att sova igår är en annan ska men så länge hon vägrar sova med ett bra humör och inte blir grinig och gnällig så är det ok. Eller, det är mer än ok, tom lite mysigt.

Idag så har vi inga direkta planer men funderar på att gå och handla lite faktiskt. Inte för att vi behöver sådär jättemycket saker men det är ju trevligt med en promenad i det fina vädret så då kan jag lika väl gå till MAXI och på så sätt så två flugor i en smäll.

Annars så längtar jag rätt så mycket till påsken just nu. Ska bli skitmysigt att få en långhelg med familjen. För hur kul och mysigt det än är att vara hemma själv med Iris så blir det dubbelt så kul och mysigt när Emma också är hemma.

Iris hund

Förra veckan när vi var hos mormor och morfar så lekte Iris väldigt mycket med en liten gosedjurshund. När det var dax att gå så vägrade hon släppa taget och snäll som Iris mormor är så fick Iris ta med sig hunden hem. Så nu har hon en ny favoritleksak i den lilla hunden. Och jag får springa omkring och säga vofff-voff eftersom Iris ger mig hunden för att sen springa iväg och peka vart den ska sitta. Och så ställer hon sig upp, ger mig hunden och så springer hon iväg igen och visar nästa plats. Så hon har pli på hunden och det är ju viktigt även om pappa är den som får springa omkring.


Iris favorit


Sovmorgon och kyckling

Blev en rätt så konstig natt i natt. Till en början så sov Iris hur bra som helst men vaknade vid halv fem och var jätteledsen. Hon grät och grät och ville inte sluta. Men då klev Emma in i rummet och tog med henne till vår säng och vips så sov Iris igen. Vid sex fick jag och Iris gå in till Iris rum så Emma kunde få lite mer sömn innan jobbet. Vid åtta vaknade jag och Iris av att Emma höll på att stöka ute i köket, sovmorgon alltså. Kan ärligt säga att det var riktigt skönt och att jag nu känner mig rätt utvilad.

Till lunch idag så fick Iris kyckling, pasta och tomat. Problemet var bara att pastan och tomaten blev i stort sätt orörda. Men kycklingen mumsade hon i sig med glatt humör. Hon åt nästan en hel kycklingklubba. Tog självklart bort skinnet och putsade till bitarna så en del försvann ju men resten smaskade hon i sig. Och medan vi ändå pratar mat, igår var det premiär för Iris att äta gyros och sushi. Som ni säkert kan räkna ut så blev det köpmat igår och först så åt hon en hel del av min gyrostallrik för att sen smaka av Emmas sushi. Och hon tyckte att båda maträtterna var väldigt goda. Så snart får jag väl köpa en hel gyrostallrik till henne så jag får ha min ifred.

Sköna söndag

Igår så var det full fart hela dagen även om det var i ett lugnt tempo. Först så var vi och hälsade på Angelika, John, Minna och lilla nyfödda Minoo. Hade mycket trevligt och blev bjuden på först köttfärssås och spagetti och så fika på det. Gott. Iris fick en lekkamrat i Minna som tog hand om Iris och lekte med henne hela tiden vi var där. Tycker det är skitkul att se Iris med äldre barn för hon växer på något sätt i äldre barns närvaro. Och Minna var så duktig på att se till så att Iris hade det bra.
Och när det var dax att gå så skulle Iris givetvis pussa alla tusen gånger. Man får helt enkelt bara bryta upp och gå för annars kommer man aldrig iväg när hon är på pusshumör.

När vi väl var hemma kom Emmas gamla kurskamrat Mia hit för en fika. Hade då lite svårt att sitta still eftersom det var hockey på tv. Elitserien i sig är ju skittråkig men när det drar ihop sig till slutspel och det smäller lite mer så är det kul.

På kvällen så ritade Iris för första gången. Hon verkade tycka att det var rätt kul så det blir säkert lite mer ritande idag tror jag.


Iris ritar för första gången


Här ser ni resultatet


Yesterday

Igår var det lördag och lördagar betyder ofta sovmorgon för mig vilket jag uppskattar oerhört mycket. Önksar att jag hade sovmorgon varje dag men det kan jag glömma fram till pensionen och då är man gammal och gamla människor vaknar tidigt så då är det kört iaf.

Igår på dagen så gjorde vi inte så mycket. Det enda jag gjorde av värde egentligen var att städa. Och jag kan lova att den städningen behövdes. Fattar inte vart allt damm kommer ifrån. Men igår våttorkade vi så forthoppningsvis så blir det inte lika dammigt lika fort denna gången.

Igår kväll så var Pierre, Stina och deras lilla Mio här. När de väl kom innanför dörren så överföll Iris Mio och försökte hångla upp honom. Mio blev självklart skräckslagen och efter det så hade dem lite svårt att komma överrens. Men efter ett tag så lekte de med varandra rätt så ok. I övrigt var det en väldigt trevlig kväll med god mat(som jag hade lagat så nu skröt jag lite), lite öl, lite vin och allt annat som hör en bra kväll till.

Idag har vi väl inga direkta planer förutom att vi ska hälsa på Angelika och John som fick en liten bebis för två veckor sen. Är alltid kul att se såna små sötingar så det ska bli kul.

Nu ska jag lägga mig ner i sofffan och sova lite med Iris innan hon vaknar och vi ska gå och väcka hennes mamma

Nalle Puh

Här nedan kan ni se hur Iris beter sig när hon läser Nalle Puh.


Underbara dag

Måste säga att denna dagen hittills har varit underbar. Inte för att något speciellt har hänt men allt bara flyter på, Iris är glad, jag är glad, solen skiner osv osv. Finns inte direkt något att klaga på.

Min plan med att Iris skulle somna när vi gick och handlade funkade inte alls men det spelade ingen roll då Iris satt i vagnen och pratade för sig själv och var på ett strålande humör nästan hela tiden. På vägen hem blev det tydligen lite tråkigt men det löste jag med en handske. Tur att hon är lättroad.

Om någon timme kommer farmor och farfar hit för en fika. Är alltid trevligt när någon tittar förbi på en fika så jag får prata med någon vuxen också. Och när det är någon Iris tycker om så blir det ännu roligare för då får hon någon mer att leka med än sin gamla pappa.

Handla

Efter ytterligare en natt i Iris säng med en lite för tidig uppgång så är vi nu snart färdiga för att ge oss ut på dagens äventyr. Hade en plan när jag fick Iris att ta sin förmiddagslur förut, nämligen att hon ska vara lite trött när hon vaknar så hon somnar i vagnen sen när vi går till MAXI och handlar. För det ska vi göra snart. Jag ska bara dricka upp mitt kaffe, borsta tänderna och sen ger vi oss av.
Vad vi ska göra med resten av dagen vet jag inte riktigt än men att vi kommer vara ute lite till är ingen omöjlighet, tvärtom, det är en möjlighet. (Undrar vad jag menade med det??)

Men sov då

Jag och Emma kom fram till att jag skulle försöka få Iris att sova en lite kortare stund på eftermiddag för att se om det påverkar hennes nattsömn till det bättre. Så efter en 45 minuters sömn hos mig så la jag ner henne i hennes säng för att hon skulle vakna. Tror ni hon gjort det? Nej. I normala fall när man vill att hon ska sova själv så vaknar hon varje gång men när man vill att hon ska vakna, icke!
Nu har hon legat och sovit själv i nästan 45 minuter utan att ens vakna av att jag för lite liv med musik här hemma. Men då är hon väl antagligen trött och behöver sova. Eller vad tror ni?

Vårpromenad

Jag och Iris har precis tagit en härlig promenad i vårsolen. Och precis som jag skrev innan så blev det en sväng ner till parken för att mata fåglarna. Orkade inte ens ge mig ner till stället där de flesta fåglarna befinner sig utan matade dem som var närmst slottet. Iris spanade in alla fåglar och efter ett tag så tyckte jag att hon lät mer och mer som en mås och bestämde mig då för att det var dax att gå därifrån.

Nu är lunchen intagen och Iris sitter och smaskar i sig vindruvor och pratar på om gud vet vad. Eftermiddagsplanerna är inte spikade ännu men ikväll ska vi till mormor och äta mat så jag antar att vi tar en extralång promenad dit om vädret håller i sig. Men fram till det så blir det lek här hemma.


Iris spanar in fåglarna vid slottet


Elvisp

I natt så har Iris varit som en elvisp i sängen. Det jobbiga är att jag dock inte har sovit speciellt mycket tack vare det. Iris sov ju dock rätt så bra så det kanske jag ska glädjas över. Men hon vaknade och var hur glad som helst och började leka i samma stund hon slog upp ögonlocken. Kan säga att jag inte var speciellt pigg just då men tog mig i kragen och masade mig upp ur sängen.

Idag har vi inga direkta planer men det ser ut som om vädret kommer bli bra så en långpromenad känns som ett bra alternativ. Kanske ska gå till stadsparken, mata lite fåglar och bara njuta av att våren nästan är här.

Nu ska jag och Iris sova lite, hörs senare

Äta själv

Iris vägrade att äta ikväll när jag gav henne mat på sked. Då tröttnade jag och gav henne skeden och matskålen så hon fick äta själv. Gick rätt så bra men det var en hel del mat över hela henne. Resultatet kan ni se nedanför.




Hund

Till lunch idag så blev det en macka på Hamnkafét med farfar. Gick hem och hämtade väskan för babysim och när vi kommer ner så sitter det två tjejer där och pratar med Birgitta på Ullcentrum. Den ena tjejen hade en hund och Iris har på senaste tiden blivit frälst i hundar. Så fort vi ser en på stan så pekar och tjuter hon och blir alldeles till sig. Och att idag då få komma riktigt nära en hund var fantastiskt för henne. Och när hon sen fick klappa hunden så visste hon nog knappt vart hon skulle ta vägen. Det var total lycka.
Så tack tjejer för att hon fick klappa hunden. Det gjorde hennes dag.


Iris klappar hunden Sune.

När vi var färdiga med hunden så var det babysim. Iris hade det nog rätt kul idag, såg iaf ut så. Efter babysimmet så satte vi oss i bubbelpoolen och där passade Iris på att hångla upp både Alfons och Celvin. Hon är ett litet monster vad det gäller killar min lilla tjej. Hoppas att det avstannar lite när hon blir äldre och håller sig till en åt gången iaf.


Baby in red

Idag så kände jag att jag ville prova byxorna Iris fick av gammelmormor när Iris fyllde år. De var fortfarande lite för stora men stoppar man ner dem i byxorna så syns det knappt. Så idag blev Iris helt enkelt Baby in red.


Tuff natt

Usch vilken natt det blev. Iris vaknade och grät vid tvåtiden och jag gick då in och la mig hos henne. Hjälpte det? Nä, hon vaknade till då och då och grät och det enda som hjäpte var att hon fick dricka vatten. Så var hon lugn i några minuter och sen var det dax igen. Vid fyra kom Emma in och sa att det är bättre om hon sover i vår säng så kanske hon blir lugn. Och självklart funkade det ett tag för ett tag senare så ville hon ha vatten igen.
Så strax efter sex så gick vi upp och åt lite gröt och hade lite morgonmys innan Emma kom upp så jag kunde gå och lägga mig och sova en timme till och den timmen har nog räddat denna dagen.

Idag är det som ni vet onsdag och då är det babysim. Tror det är sista gången så jag får inte glömma att prata med de andra om de tycker vi ska fortsätta eller inte. Ska vi det så ska vi byta grupp så vi får en lärare som har lite mer organiserade lektionen så barnen lär sig något. Annars så kan vi gå dit själva och leka i den stora bassängen utan någon som sjunger för barnen. Nu låter jag säkert negativ men det är inte så farligt, babysimmet har varit skitkul för både mig och Iris.

Det regnar

Idag så har det blivit en dag med en massa inomhusaktiviteter tack vare det tråkiga regnet. Och konstigt nog så har det inte varit några problem alls att underhålla oss. Vi har lekt med i stort sätt alla hennes leksaker. Att Iris humör dessutom varit på topp har underlättat det betydligt.
Vi var iofs ute en liten sväng efter lunch då det var uppehåll. Tror att både jag och Iris behövde lite luft då.

I övrigt idag så går jag mest och funderar på min frisyr. Eller kanske ska säga min icke-frisyr. Började fundera lite igår på om jag skulle raka av mig skiten igen men har ångest. Någonstans så vet jag att jag inte är så snygg i längre hår utan ser mycket bättre ut i rakat. En halvtimme från och med nu tar jag bestlutet så påverka mig nu om ni kan.

Lunch

Idag så blev det korv med bröd till lunch. Iris smaskade i sig nästan två korvar och ett halvt bröd. Kunde nästan räknat ut att det skulle gå åt mer korv än bröd redan innan vi började äta eftersom hon älskar kött den lilla damen.


Iris äter korv med bröd


Min nalle!!!!

Idag kom Iris gående med min nalle som hennes mamma hade gett henne. Hittade nallen när jag städade mina lådor och la den på nattduksbordet. Men idag så hittade tydligen Iris den när Emma och Iris bäddade sängen. Men så länge jag är med och har lite koll så är det ok att hon lånar den, men jag vill inte att hon ska slita och dra i den utan att jag ser vad som händer. För trots allt så är det ju min nalle, hur sliten och ful den än är.


Sovmorgon

Idag blev det nästan som en sovmorgon då Iris inte började låta förrän kl sex. Gick då in till henne för att bara se att hon sov gott. Men då hade jag redan stängt dörren till vårt sovrum så jag la mig hos Iris istället för att gå tillbaka och fick sova en hel timme till. Så jag och Iris gick upp först vid kvart över sju vilket är något slags rekord, är lätt med på topp-10 i långsovningar för henne. Var tom så att Emma gick upp före oss vilket ytterst sällan händer.

Planerna för idag är att vi inte har några planer men jag gissar på att det blir lek, promenad, sova lite och så mer lek.

Nu ska jag gå till köket och äta lite frukost med mina tjejer

Bokmal

Eftermiddagen har gått i bokens tecken. Iris har velat att jag ska läsa böcker för henne hela tiden. Eller, hon skiter i om jag läser eller inte bara hon får titta på bilderna och vända blad. Som tur är så är det hårda blad så det är inget som går sönder i första taget.
Hon har även fått en favoritbok som heter Djurungar som vi säkert har tittat i 25 gånger idag. Men det gör jag så gärna när jag ser hur mycket hon uppskattar det.


Iris favoritböcker där Djurungar är nummer ett på hennes lista


Frågor

Ska nu göra en Alex Schulman och be er läsare att skicka lite frågor till mig om mitt och Iris liv. Det kan vara vilka frågor som helst som t ex vad som är Iris favoriträtt eller vilken favoritfärg jag har osv.
Så, nu har ni er chans att bestämma lite. Och har ni inga frågor så kan ni få önska er vad ni vill att jag ska skriva mer om eller vad jag ska skriva mindre om. Eller om ni vill ha mer bilder eller färre. Eller om ni vill ha fler filmer, mer text, mindre text, utseendet på sidan osv.
Så, gör er röst hörd nu kära vänner.

Lovar att svara på alla frågor och tänka på alla era åsikter

Loppi.se

Just nu är jag med i veckans familj på Loppi.se. Är bara att följa länken så får ni se hur det ser ut. http://loppi.se/veckans-loppifamilj-per-holmstrom

Ni kan även få ett smakprov om ni tittar på bilden här under

Resten får ni läsa på Loppi.se

Lek hos mormor

Har varit och handlat lite mat på MAXI idag och på vägen dit så lämnade jag Iris hos mormor så hon slapp följa med. Och som vanligt när hon är hos mormor så har hon det bra och springer runt och leker. Och idag så lekte hon lite extra med sin tårthatt som mormor har köpt till henne. Och man måste ju säga att hon passar fantastiskt bra med en tårta på huvudet.


Iris i en tårthatt


Iris paradis

Här kommer en bild på Iris eget paradis, hennes säng som numera står ihop med extrasängen. Har aldrig sett henne så nöjd över att leka själv som hon är när hon leker i sängarna. Hon skrattar, pratar och verkar trivas fantastiskt bra. Är bara till att sätta henne i sängen så vet man att hon klarar sig en stund utan att tänka på vart pappa är.
Hennes uppskattning av möbleringen började redan igår när hon skulle sova men i samma stund hon kom ner i sängne vaknade till och började leka med alla gosedjur och babblade på som aldrig förr. Och det har som sagt fortsatt idag.
Och jag kan lova er att man blir väldigt glad av att höra och se henne leka så som hon gör just nu.


Iris i hennes egna paradis


Iris slappar lite


Säng

Vi har ändrat om lite i Iris rum igen för att hennes sömn ska bli bättre. Igår eftermiddag så tog vi bort benen på extrasängen och den ena sidan på spjälsängen för att få ihop sängarna till en. Vi har nämligen en teori om att Iris inte tycker att spjälsängen är skön och därav den dåliga sömnen. Så därför lägger vi henne numera i extrasängen med spjälsängen bredvid som ett lite skydd för att hon inte ska trilla nr på golvet i sömnen.
Och det här med att ta sig ner från extrasängen på ett bra sätt har hon inte löst riktigt än, nä, det ska vara huvudet först rakt ner i golvet. För att dämpa min oro över det så har vi nu lagt lite kuddar nedanför.
Nu hjälpte ju inte detta så mycket kanske eftersom jag i tröttheten av gammal vana bara la mig med henne i extrasängen direkt istället för att lägga tillbaka henne och själv gå in till min egen säng.
Men jag ska göra ett nytt försök i natt.


Passar på att skicka med ett kort från i lördags när Iris var ute och lekte lite med farmor. Och precis som hennes pappa gjorde när han var liten så passade hon på att smaka lite på snön.


Jobbig natt

Och så kom en sån där jobbig natt igen där Iris vägrade att sova ensam. I samma stund man lagt ner henne i hennes säng så har hon tjutit som ett brandlarm. Och då är det jobbigt att sova kan jag tala om. Så från halv ett till två så låg hon och jag i hennes säng. Sen så blev det några timmar för Iris mellan mig och Emma för att åter igen gå in till hennes säng igen. Och sen upp vid kvart i sju för gröt. Men då satte tröttheten in på lilla damen så det blev vällingflaskan istället för resten av gröten. Sen sov hon sött tills jag försökte lägga ner henne i hennes säng igen. Då blev hon klarvaken och har lekt som bara den sen dess. Det som är bra med det är att man tvingas till att bli pigg själv för att hänga med.
Om en stund så ska vi väcka Emma och jag funderar på att göra det med en videokamera i handen. Men, jag gör det inte för att jävlas med Emma utan för att vi ska få på film hur glad Iris är när hon får väcka någon av oss. Och om det nu drabbar Emma på ett sånt sätt att hon inte tycker om det så får jag ta den smällen.

Lindsdal och buss

Är nu ute i Lindsdal hos mina föräldrar. Passar på att blogga ltie medan Iris leker med farmor och farfar.

Märkte idag att Iris är ett stort fan av korv med bröd. Stannade till på Olgas på väg till bussen och köpte två kokta med bröd. Man är ju inte dum utan listade snabbt ut att Iris ville smaka och därav köpter av två. Och som hon åt och njöt. Så nästa gång jag är och handlar mat så blir det ett inköp av korv och bröd så vi kan ta en korvlunch någon dag.

Väl på bussen så satt Iris och vinkade till en tant hela vägen ut till Barga Centrum då tanten hoppade av. Och när den tanten gick av så vinkade hon till nästa tant. Är skönt att hon underhåller sig själv när vi är ute och far.

Medan jag pratar buss. Jag tycker att det är hutlöst jävla dyrt att åka buss nu för tiden. Det kostar 21 spänn att åka till Lindsdal från Kalmar. Ska det vara så dyrt i dessa tider då alla pratar om miljön hela tiden. Tror de verkligen att fler åker buss när det kostar mindre att ta bilen? Fattar det bara inte. Vill de att folk ska åka mer kollektivtrafik så får de sänka priset till en tia eller något som lockar. Gör det prisvärt för guds skull. Jag blir faktiskt förbannad över priset även om det i det stora hela är en skitsumma. Så, nu har jag fått ur mig det.

Nu ska jag gå ner och sätta mig framför tv:n och se när BP spöa AIK. Hoppas han den där bryter både ett och två ben.

Fredag kväll och lördag

Igår var vi som sagt ute i Ljungbyholm och hälsade på familjen Aberin. Trots att Iris var så sjukt trött så var hon på ett rätt bra humör och lekte friskt med Alva och Filippa. Och jag måste säga att både Alva och Filippa var jätteduktiga med Iris. Att Filippa var det var nästan väntat med tanke på att hon är så pass gammal som hon är men Alva överraskade stort med att ta väldig mycket ansvar och vara väldigt, väldigt snäll och delade med sig av sina saker utan något som helst gnäll. Tack tjejer för att ni tog hand om Iris så bra igår.
Vårrullarna var väldigt goda och man var mätt och belåten när vi åkte därifrån.

Idag så blev jag väckt av att Emma och Iris kom in och mös med mig i sängen. Och Iris humör idag är inte av denna värld. Hon har varit konstant glad och går omrking och skrattar och ler hela tiden. Det roliga är att hon skrattar så fort jag och Emma gör det. Skämtar jag med Emma så skrattar nästan Iris innan Emma gjort det. Tror hon har fått en bra humor lilla damen som skrattar åt mina skämt. Eller, det kanske är dålig humor? Det får ni bedöma.

Ikväll så ska vi ut till Lindsdal och fira gammelmormor som fyller år idag. Om jag inte är helt fel ute så fyller hon 89 år, en respektabel ålder om du frågar mig.

Fredag

Så var det äntligen fredag igen. Undrar varför jag uppskattar fredagar så mycket trots att jag inte jobbar. För innan handlade det nästan bara om att ledigheten var nära men nu är jag ju ledig hela tiden. Så min slutsats blir att det är för att Emma är hemma i två dagar och tar hand om mig och ger mig kärlek.

Så vad har jag och Iris gjort idag då? Inte mycket alls kan jag säga. Vi har varit hemma i stort sett hela tiden förutom en liten utflykt på stan som innebar ett bokköp av mig. Hon vägrade att sova sin förmiddagslur så nu har vi en lunchlur istället. Tänkte att vi skulle ta en tidig lunch idag och sova efter men Iris ville annat. Hon kom och krävde sömn i min famn och då får hon det.

Ikväll så ska vi till familjen Aberin ute i Ljungbyholm. Alla vuxna utom jag ska göra vårrullar som vi ska smaska i oss när de är klara. Jag tar hand om barnen under tiden maten fixas till. Bra för mig och för alla andra som ska äta maten.

Skitunge

Idag när Iris hade ätit upp sin middag så fick jag ett sms av Emma där det stod att hon skulle bli försenad tack vare att SJ som vanligt strular lite. Tog då beslutet att bada Iris. Tog av henne kläderna och lät henne springa runt lite medan jag gjorde klart i badrummet. Då händer det, olycka nr ett är framme när hon helt ogenerat ställer sig och kissar på golvet och skrattar. Men det är ju inte så farligt.
När hon sen sitter i badet och har det allmänt bra så tycker jag det ser ut som om hon tar i lite. Ser dock inget bajs i badbaljan så jag släpper det. Men ca 30 sekunder senare så ser jag det, en tillplattad bajskorv på botten av badbaljan. Fort upp med Iris och ner i barnstolen vi har i badrummet. Ut med bajsvattnet och så tar jag och Iris oss en dusch, som hon för ovanlighetens skull tyckte var kul.
När vi väl var färdiga så kom Emma hem och jag fick en möjlighet att rengöra badbalja och leksaker ordentligt så vi slipper bajsrester nästa gång vi badar.

Det intressanta är varför hon väljer att ha premiär för badbajs när jag väl tar beslutet att bada henne ensam? Det är ju inte utan att man undrar om hon gör det för att retas.

Och medan vi ändå pratar reta. Vi försöker få Iris att inte vara vid spisen och framför allt när den är igång. Men ikväll har hon varit för djävlig rent ut sagt och gått dit och ställt sig och pillat på den hela tiden. Både jag och Emma har tagit bort henne, höjt rösten rejält och försökt få fram budskapet om att det är farligt. Hur tror ni det gått? Inte så bra nej, en stund senare så har hon stått där igen och pillat och bara skrattat när vi tagit bort henne. Då är det inte så lätt att hålla sig för skratt när det är meningen att man ska skälla och vara arg.
Så nu har man fått en rejäl försmak av vad som komma skall

Mammas mössa

Jag tycker att Iris borde ha sin mammas mössa på sig lite mer än vad hon har, oftast åker den av efter några sekunder. Tycker hon är gudomligt söt i den även om hon just på detta kortet ser smått drogad ut. Hann inte ta några fler eftersom hon slet av sig mössan och sprang och gömde den.


Social kompetens

Jag måste bara skryta lite med Iris och hennes sociala kompetens. Vi börjar med ett exempel från igår i simhallen. Vi hade gjort oss klara efter badet och jag hade fått på Iris alla hennes kläder och hade bara min egen jacka kvar. Ställer henne på golvet och hon knallar iväg lite nyfiken på vad som finns att göra i omklädningsrummet. Rätt var det är så går hon fram till en pojke som var tre år kanske och ger han en riktig björnkram, hon släpper inte taget utan står där och kramar han för att sen byta person till pojkens syster som var några år äldre.
Nästa grej var idag på bussen där hon först hälsar på en pojke i vagnen bredvid. Tyvärr så blir hon lite väl närgången och nästan viker sig så hon trillar ur vagnen och blir lite för närgången vilket gör pojken lite rädd så han börjar gråta. Är lite tråkigt när det händer för hon menar ju bara väl lilla Iris.
Men för att fortsätta med sitt sociala sätt på bussen på vinkade hon till alla som klev av bussen. Var ju inte många som såg det dock då de flesta hade ryggen emot henne men jag såg det och tyckte min dotter var väldigt söt.

Idag har vi varit ute och hälsat på farmor och farfar. Farfar hade gjort fläskpankaka som Iris tyckte var hur gott som helst. Hade den inte tagit slut så hade hon nog suttit och ätit där än. Ok, det var kanske en överdrift för hon blev mätt men det var så mycket mmmm från henne så jag tvivlar på att hon ätit något som smakat bättre.

Nu ligger hon och sover i min famn och snart ska jag också sova lite tror jag.

Myshörna igen

Har fixat till Iris myshörna lite till idag. Lapptäcket Iris fick av min kusin blev kanon till myshörnan och när jag sedan slängde dit alla hennes gosedjur så kan hon sitta där rätt så länge och leka. Hon tar upp ett djur, tittar lite på det, piper lite och sen gör hon samma sak med nästa gosedjur.

Babysimmet idag var sådär faktiskt. Iris var väldigt pappig och bestämd med vad vi skulle göra. Hoppa från kanten var det enda som var roligt idag, rutchbanan gick väl an men det var det. Försökte jag hitta på något annat kul så var det gnäll. Men, det är hon som bestämmer så det var bara att gilla läget.

Ikväll så blir det nog en mysig hemmakväll. Jag och mina tjejer, kan inte bli mycket bättre faktiskt.

Underbara onsdag

Men först lite tisdag. Blev en trevlig eftermiddag för Iris som hade det kanon hos mormor och morfar där det blev bad och en massa lek. Och leken fortsatte efter att jag kom dit för Iris kan ju inte vara still utan det ska lekas och gå hela tiden. Vilket är skitkul för hade hon suttit still hela tiden och bara tittat så hade det ju inte varit så spännande att vara hemma.

Idag så är det som sagt onsdag och onsdagar tycker vi om. Nu på förmiddagen så ska vi gå och hämta ett paket till Iris som innehåller ett lapptäcke som min kusin har gjort. Tack Christine.
Efter det så blir det lunch och sen blir det babysim. Och efter babysimet så brukar både jag och Iris vara helt slut så då blir det sovstund i soffan.

Och nu till något helt otroligt. Iris sov i sin egen säng hela natten!!!!! Hon vaknade två gånger men det var bara att stoppa nappen i munnen igen så somnade hon nöjd. Problemet var bara att jag sov rätt dåligt bara för det. Men jag hoppas trots det att Iris fortsätter att sova i sin egen säng hela nätterna för jag är övertygad om att jag kan vänja mig med att slippa byta säng om nätterna.

Vad ska vi göra??

Idag så vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på jag och Iris. Just nu ligger hon och sover och jag sitter här och bloggar. Det jag vet är att jag ska gå bort med henne till mormor under eftermiddagen för att jag ska dona med lite annat men innan det så är det helt tomt i planeringen. Jag skulle vilja hinna plocka lite i min garderob men det är en omöjlighet när man är själv hemma med Iris för då ska fröken nyfiken in och röja runt där så det får vänta till någon gång då Emma och Iris är ute ur huset.

Igår så stötte jag på ett oerhört jobbigt problem. När jag flyttade Iris säng så la jag kudden åt ett håll som gjorde att allt blev helt felvänt när jag skulle lägga ner henne på kvällen. Så nu blir det huvudet åt "fel" håll kommande natt. Men hellre det än at behöva flippa runt henne när hon sover för att det ska kännas naturligt att lägga ner henne.

Ikväll så ska jag gå på hockey. Blir den första matchen för mig för denna säsongen och även den sista eftersom det är den sista matchen också. Skäms lite för att jag inte har varit där tidigare, har inget att skylla på utan det har bara blivit så. Men det ska bli kul att se lite hockey live för vad är OS, NHL och Elitserien om man jämför med livehockey i ett div 2-kval?

Myshörna

Har nyss byggt en liten myshörna åt Iris inne i hennes rum. Tänk vad man kan skapa med ett täcke, en filt och några kuddar. Och som ni ser så tycker Iris om myshörnan. Visst, hon jublar ju inte högt men visst ser det ut som om hon halvligger där och har det rätt bekvämt.


Iris läser Nalle Puh i sin nya myshörna


Svettis

När Iris ligger i min famn och sover så har jag märkt att hon svettas något otroligt mycket. Ibland så är hon helt dyngsur i håret som legat mot min hud. Ser nästan ut som hon duschat när hon vaknar eller vänder sig så svettsidan helt plötsligt kommer uppåt. Undrar vem hon har ärvt det av? Jag gissar att det är från mig.

Just nu så går min dotter omkring och flyttar en kökstol. Funderar på om hon är missnöjd med hur vi har det möblerat i köket. Fast jag och Emma är rätt nöjda med hur det ser ut så det slutar nog med att jag flyttar tillbaka stolen när hon känner sig klar. Hon höll på med samma sak igår men då var det en pall i vardagsrummet. Ibland så undrar man var hon får sina idéer ifrån. För vem kommer på att man ska börja flytta möbler helt plötsligt utan en tanke på vart?


Smårgåsrån

Eftersom vi glömde köpa bröd igår så blev det en lite anorlunda frukost idag för mig och Iris som betod av smörgåsrån och fil med kalaspuffar. Och smörgåsrån är ju mums men först ska man tydligen äta osten som ligger ovanpå. Och när den är slut så ska man ha pappas ost också. Och för husfriden så är det bara till att langa iväg osten från mina rån med. Och sen så blev det lite kalaspuffar också. Är kanske inte en lämplig frukost för en ettåring men några stycken gör ingen skada. Och det var nam-nam och ett långt och högt mmmm.
Men kalaspuffar får nog bli lördagsfrukost i framtiden. Går ju inte att lyxa med honungsrostade grejer mitt i veckan.


Kan jag få in ett helt smörgåsrån i munnen på en gång?



Just nu går Iris omrking som ett stor leende och pratar, piper, tjuter och är på ett stålande humör. Sockerchock kanske? Tror vi blir inomhus ett tag idag eftersom hon verkar trivas rätt bra med det för tillfället. Vi sparar helt enkelt utomhusaktiviteterna tills efter lunch.


Värdelöst

Möblerade om lite i Iris rum igår när vi städade. Satte hennes säng bredvid extrasängen så man kan ligga bredvid henne om hon vaknar utan att ta upp henne ur hennes säng. Och det funkade? Nä, det gick inget bra alls utan hon ställde sig upp och krävde att bli upplyft. Och här kom nästa grej. Det var inte lätt att lyfta upp henne och lägga ner henne i sängen när man inte stod upp utan stod på knä i extrasängen. Så idag blir det ommöblering igen för att underlätta nätterna.
Men det positiva var att hon ändå sov till halv tre vilket är betydligt längre än i vanliga fall.

Hemma igen

Så är min lilla Iris hemma igen. Var fantastiskt att komma till Lindsdal och se henne och farmor genom ett fönster, jag vinkade och fick världens största leende till svar från Iris. Då blir man glad kan jag lova. Och när jag och Emma kom in så var det stort pusskalas. Men när pussarna och kramarna var utdelade så var det farmor som gällde igen. För farmor hade ärtor på spisen och då är man inte mycket värd.
Men sen vi kom hem så har hon varit en sådan mysig liten tjej som bara hon kan vara.

Och imorgon är det måndag och ordningen är återställd. För hur mysigt det än är att få vara ensam med Emma så saknar man Iris lite grann nästan hela tiden. För det är ju vardag för mig nu att vara med Iris hela dagarna och när hon inte är nära så saknas det något. Iofs saknarjag Emma också när hon är och jobbar men hon kommer iaf hem på kvällen. Så imorgon ska jag och Iris ha en riktig mysdag tror jag. Men vad vi ska göra vet jag inte men det brukar lösa sig.

Nu blir det lite vin och ost

Utvilad

Idag är jag för första gången på väldigt länge riktigt utvilad. Iris har varit hos farmor och farfar i natt och jag och Emma lyckades sova enda till kvart över tio. Är något slags rekord för båda av oss sen Iris föddes. I normala fall när hon sover borta så brukar iaf Emma vakna rätt tidigt och då brukar jag också vakna strax efter av att hon för liv och håller på med något. Men inte idag och det är jag tacksam för.

Och sen vi gick upp så har vi varit duktiga och städat så Iris slipper äta dammråttor när hon kryper omkring på golvet. Hoppas hon uppskattar det.

Nu blir det duschen, sen blir det att åka och handla och sen blir det Lindsdal för att hämta min lilla tjej igen. Är konstigt men det behövs inte lång tid ifrån henne utan att man längtar efter henne. Och det finns inte mycket som är bättre än när hon får syn på en när hon varit ifrån mig och skiner upp som en sol och kommer springande mot en och slänger sig i min famn och ger mig en blöt puss. Det är nog det som är lycka.

Mina tjejer

Se så söta mina tjejer är när de ligger här bredvid mig i soffan och sover medan jag i pausen av Bajen-Sundsvall följer Holmenkollens femmil. Och tänk vilken tur jag hade som gick hem och vilade förut för annars hade kanske jag också legat och sovit och missat denna bilden.


Mina trötta tjejer


Lördag

Så var det äntligen lördag och jag har fått sova lite för en gångs skull. Nu mådde Emma inte så bra igår kväll så jag tog natten men behövde inte gå in till Iris innan klockan fyra så det var ok. Men när hon sen ville upp vid sex så väckte jag Emma så jag kunde få sova lite. Och jag sov som en liten gris tills Emma och Iris kom och väckte mig vid nio. Och då kände jag mig för en gångs skull utvilad. Det tillhör inte vanligheterna kan jag lova.

Nu är Emma och Iris och fikar och jag passar på att slappa lite. När detta inlägget är färdigskrivet så blir det till att lägga sig ner i soffan och försöka få ännu lite mer sömn. För vi klockan två ska jag vara ännu piggare och ännu mer allert för då ska jag kolla på Bajen-Sundsvall. För vem bryr sig om allsvenskan när Bajen lirar träningsmatch?

I eftermiddag så kommer farmor och farfar och hämtar Iris så jag och Emma kan ta en mysig hemmakväll ihop. Kommer bli lite god mat, ost och vin, melodifestival och så tar vi nog lite vin till. En bra kväll helt enkelt.

Kool va?

Förlåt för den oerhört töntiga rubriken men ibland så gör jag saker jag inte riktigt står för.


Rätt kool tjej va? Förlåt igen


Hm?

Undrar varför Iris är så trött. Det kan väl inte bara bero på att hon springer omkring så mycket? Visst, hon sover inte överdrivet bra om nätterna men nu är det andra gången hon sover idag. En gång vid vid nio och så nu igen. Tycker det är lite tätt inpå. Normalt så brukar det dröja till halv två-två innan hon eftermiddagssover. Fortsätter det såhär nästa vecka så får jag höra av mig till någon, BVC eller sjukvårdupplysningen ligger nog närmst till hands. Eller om någon av er som läser detta och kanske har barn som är lite äldre än Iris och känner igen det så får ni gärna skriva något.

Men medan Iris sover så ska jag vara lite duktig i hjärnan och fundera ut något kul för oss att göra i eftermiddag. Har haft en tanke på att ta bort benen på extrasängen så den kommer i samma nivå som hennes säng men det är kanske inte så lämpligt att göra när det bara är jag och Iris hemma för det lär vara en nyfiken liten tjej som vill hjälpa till och det lär inte sluta så bra så det får nog vänta. Har ni något roligt förslag på vad vi ska göra så kan ni höra av er.

God morgon

Så var det morgon igen. Tycker att nätterna passerar alldeles för fort. I natt så har Iris sovit lite bättre än de senaste nätterna. Lyckades tom att lägga tillbaka henne i sängen när hon vaknade första gången och det var länge sen. Men jag kan lova er att det ska bli såååå skönt att få sova en hel natt kommande natt. Märks att det behövs när jag inte ens vaknar när Iris gråter utan Emma måste väcka mig. Då har det gått långt.

Och idag är det fredag, denna underbara veckodag. Det tråkiga med fredagarna är att nästan hela dagen bara är en väntan på att Emma ska komma hem så vi kan ta helg. Men jag ska se till att vi har att göra idag. Säger som igår, kommer solen fram så blir det en långpromenad. Annars blir det ytterligare en stadspromenad. Ska kanske kolla om farfar har lust att ta en lunch på Hamnkafét. Tror att det är det jag behöver för att få i mig någon lunch alls. Har inte ätit lunch på hela veckan av någon anledning. Mest har det berott på dålig tajming.

Nu ska jag snart gå och lägga mig igen eftersom Emma tar det sena tåget till jobbet idag, vilket betyder att det blir det en stund över till sömn för mig när Emma och Iris har mysmorgon. Tack älskade Emma.

Pizza

När Emma tack vare SJ idag kom hem lite senare än vanligt så bestämde vi oss för att äta pizza idag. Och gladast över det var nog Iris. Hon satt och mumsade i sig hur mycket som helst och hade vi inte slutat äta själva så hade hon nog fortsatt äta hur mycket som helst till. Hon är ett matvrak den där lilla damen när rätt saker står på bordet.

Idag så lyckades Emma få Iris i säng vid en hyfsad tid och utan allt för mycket gråt och skrik. Håller tummarna för en bra natt nu utan att jag behöver gå och lägga mig hos Iris allt för tidigt. Vore skönt att få sova lite i sin egna säng.

Iris outfit för idag blev lite punkrockig. Önskar att hon hade en skarfs eller något läckert att ha runt halsen när man ser på det så här i efterhand. Men det är iofs inte så lämpligt för barn att gå med halsdukar osv om du frågar mig. Men håll med om att det skulle varit snyggt med en svart-rödrutig skarfs.


Iris i dagens outfit med sina favortiskor i handen


Hare?

Iris har på senaste tiden blivit en liten hare i vissa situationer. Det började i början på veckan då jag stötte på en gammal kompis på stan. Självklart så tittar han och hälsar på Iris som då brister ut i storgråt, tårar a la Lille Skutt sprutar ut från ögonen. Samma sak hände nästa gång jag träffade en annan kompis på bibilioteket. Och idag så hände det två gånger på en halvtimme. Först när vi träffade Janne och sen när när vi träffade vår hyresvärd Marianne. Skillnaden med Janne och Marianne jämfört med de andra två var att denna gången gick det ok efter en liten stund. Janne mutade till sig vänskap med en mobildummy och Marianne med en vante.
Men jag undrar vad det är som gör att hon blir så rädd. För det har inte varit mycket närkontakt och stoj av de vi mött. Hade det varit det hade jag kanske förstått det men inte när det är som nu. Att de bara tittar på henne och säger hej.
Men hon går väl igenom en harfas eller något liknande nu.

Funderar på att gå till Tokige Ture snart. Är så sugen på smågodis. Men jag kanske ska låta bli och vänta till helgen istället. För annars blir det godis både idag och i helgen. Återkommer om det.

Så söt

Jag måste bara få säga att jag tycker min dotter är så sjukt söt ibland. Hon är väl alltid söt men ibland så blir hon lite extra söt. Som nu tex när hon ligger och sover i mitt knä. Det är vid såna här stunder man inser vilken tur jag haft i livet och fått en sån underbar sambo och ett sånt underbart barn. Lyckos mig helt enkelt


Problem

Vi har just nu ett väldigt jobbigt problem med Iris. Hon vägrar att sova, och då menar jag vägrar. Eller, hon vägrar att somna kanske är mer rätt uttryckt. För när hon väl somnat så sover hon ok en stund. Men det måste vara tusentals tankar som far genom hennes huvud hela nätterna för hon sover väldigt oroligt. Och jag antar att det är därför som hon inte vill somna då hon är rädd för vad hon ska drömma under nätterna. Vet inte om rädd är rätt uttryck men jag kommer inte på något annat som passar bättre. Men just nu ligger hon iaf och sover rätt så hårt i mitt knä och här får hon ligga tills hon vaknar av sig själv. Vägrar att väcka henne om det inte blir absolut nödvändigt.

Så, vad ska vi göra idag då? Om solen tittar fram så funderar jag på en långpromenad. Om den inte gör det så funderar jag på en stadspromenad med en fika kanske. Vi får helt enkelt se vad som händer.

Babysim

Idag är det åter dax för babysim. Onsdagar är egentligen bara en väntan på att få hoppa i vattnet och leka med Iris. Visst, vi skulle kunna göra något på förmiddagen innan men vi sparar oss så vi är i fin form när det är dax för vattnet. Och på eftermiddagen så blir det ofta sömn när vi kommer hem eftersom vi båda då är helt slut.

Ikväll ska vi till mormor och morfar och äta middag. Mormor åker nämligen till Stockholm över helgen och vill då träffa Iris innan hon åker för att minska abstinensen efter henne. Och det kan jag förstå. Skulle aldrig klara mig utan Iris i mer än två dagar, då skulle jag bli tokig.

Nu ska jag se om jag och Iris kan få på henne lite andra kläder än pyjamas

Frukostlek

Så här kan det se ut när Iris äter sin gröt på morgonen. Hon har det inte alltid så lätt att koncentrera sig på gröten utan det ska ska lekas med lite allt möjligt. Men det är rätt sött


Skäms på er

Efter min förra utskällning så skärpte ni till er ordenligt med kommentarer. Men nu är ni skitdåliga igen. Men vem är jag att dömma er? Är ju lite halvslapp på att skriva själv här nu för tiden. Men vi kan väl göra en deal ihop? Jag skriver mer och ni kommenterar mer. Deal? Bra, här är handen

Kan själv

Min lilla Iris kan numera dricka själv. Eller, hon har ju druckit själv hela tiden men nu håller hon vattenflaskan själv. Och hon är så nöjd med det för då får hon dricka hur mycket hon vill utan att någon drar undan det goda vattnet för henne. Och man kan inte säga att hon har några problem med att hålla flaskan, nej, hon stilar lite också när pappa ska ta kort. Alltid stila lite framför kameran



Mmm, vatten


Jobbiga nätter

Nu för tiden är det extremt jobbiga nätter. Natten till idag så var det total katastrof då Iris ville gå upp vid kvart i fyra. Minnet är inte helt klart men jag var uppe någon gång mellan fyra och fem och tänkte ge henne gröt och bara ta att hon ville upp med förhoppning om att det skulle bli en lång sovstund strax efter det. Men då kom Emma upp och föreslog välling istället och så blev det. Så Iris somnade om ett tag iaf men sen skulle hon upp vid sex iaf. Så idag är jag inte världens piggaste pappa. Men det betyder inte att vi inte redan gjort saker. Efter frukost, morgontoalett, sovstund, påklädning osv så tog vi en sväng till bibilioteket och testade deras sagorum. Var helt ok men det skulle varit bättre om det varit några andra där. Så nu ska jag försöka övertala de andra i föräldragruppen att hänga på någon gång. Sen blev det en sväng på stan och nu ska vi snart äta lunch. Eller Iris ska, själv så är jag inte speciellt hungrig än.

Iris har idag haft en skrikdag. Det är dock glad skrik och det står man ut med betydligt längre än när det är gnällskrik. Och en dag som denna så håller skriken mig vaken också.

Märkte att jag inte skrec speciellt mycket igår. Berodde mest på att det inte hände så mycket utan jag och Iris låg i soffan i drygt tre timmar på eftermiddagen och sov. Var bland det bästa som hänt på länge. I övrigt så var det som alla andra dagar med lek, mys, mat och mycket spring. Det enda som var skillnad var att hon var på ett otroligt pusshumör. Det skulle pussas hela tiden. Och det är fantastiskt mysigt när hon kommer fram och ska pussas.

Nu ska vi ge Iris lite lunch

Pappa

Igår hände det, Iris sa pappa för första gången. Men vi tar det från början. Iris hade gått och lagt sig men vaknade av en mardröm och grät, grät och grät. Stackarn var helt otröstlig. Vi har märkt innan att ett bad brukar lugna henne och få henne på bra humör igen så vi satte henne i badbaljan och hon började plaska och leka och glömde helt bort att hon varit ledsen strax innan. Och när hon satt där så frågade jag om hon kunde säga pappa. Och efter någon sekunds tanke så sa hon det. Ett rent och fint pappa. Innan har det mest blivit ba-ba-ba när hon örsökt men igår så var det pappa. Jag blev så glad. Så idag ska vi öva på det hela tiden så hon inte säger något annat ord än pappa i fortsättningen.

Sen sist

Nu var det några dagar sen jag skrev och jag får be om ursäkt för det. Så vad har hänt i våra liv då?
I fredags så spenderade Iris halva dagen hos mormor eftersom jag hade lite att fixa med och kunde i ha Iris med mig. Och som vanligt så hade Iris det kanonbra och ville knappt följa med mig hem när jag hämtade henne. När vi väl var hemma så sov vi nästan hela tiden tills Emma var hemme. Och när Emma väl var hemma så blev det bad för Iris. Var på tiden att hon fick testa några nya badleksaker. Och som vanligt så plaskade hon på och trivdes som fisken i vattnet.


Iris badar

Igår så var det lördag och det inledde vi med en frallfrukost. Och Iris trivdes lika bra i stolen med en fralla som hon trivdes i vattnet dagen innan. Efter det så kom farfar och hämtade Iris och tog med henne på en promenad så jag och Emma kunde dona lite här hemma. När Iris kom hem så blev det lunch och sen en sväng på stan. På kvällen var vi hos mormor och morfar och firade mormors födelsedag. Hurra!
När vi väl var hemma så blev det melodifestivalen där det än en gång blev en katastrofutgång då Pernilla Wahlgren gick till final på något konstig sätt.
Så jag antar att det var därför Iris har haft mardrömmar hela natten och vaknat ca 2345 gånger och gråtit. Men det betydde att det blev en mysmorgon när hon somnade i min famn efter en stunds lek. Och nu kom nyss Emma upp vilket betyder att jag går och lägger mig och vilar en stund.

Men först så ska ni få en frallbild.


Frallfrukost


Så söt

Ibland är Iris mer söt än vanligt. För en stund sen så var det ett sånt magiskt ögonblick. Iris hade legat och sovit i min famn en stund. Det första hon gör när hon vaknar är att ta ut nappen, titta på mig och stoppa in nappen i min mun för att sen titta på mig och le. Är svårt att hålla sig för skratt i ett sånt ögonblick.

Nu ska vi ta en promenad

Vattenrutchbana

Här kommer en liten film från gårdagens babysim när Iris åker vattenrutchbana.


Länge sen

Var länge sen jag var så här trött som jag är idag. Har haft en riktig skitnatt där Iris har sovit sämre än sämst. Fick gå in och lägga mig hos henne redan vid ett och det var bara början. Sen skulle hon gå upp vid fyra och halv sex. Och där emellan så var det stora snurren på henne. Hon låg inte still en minut kändes det som. Det positiva med natten var att jag lyckades få henne att somna om när hon skulle gå upp alldeles för tidigt.
Och när det är en sån natt så blir det ofta en jobbig morgon. Just nu är min dotter hur trött som helst men vägrar att sova. När hon somnar till så blir hon ledsen och börjar gråta. Så nu är det lek som gäller tills hon inte orkar mer.

Har inga planer för resten av dagen men en tur ner till Stadsparken och mata fåglar känns rätt aktuellt. Och så ska vi tvätta lite kläder och lakan så volymen i tvättkorgarna minskar något.


Babysim

Gör det enkelt för mig ikväll. Lägger bara upp en massa bilder från dagens babysim. Och är ni snälla så kanske ni får se en film imorgon. Beror på om jag kommer ihåg att ladda batteriet när jag är klar med detta inlägget.

Men nu kör vi en massa bilder.




















Så, där har ni lite bilder att titta på när Iris och jag leker i vattnet. Hörs imorgon


Varför????

Kan någon förklara för mig varför Iris ska upp strax efter sex när hon är skittrött en halvtimme senare? Varför inte bara somna om och sova en timme till? Börjar bli en liten dum vana hon har skaffat sig. Får hoppas på bättring. Men annars så sover hon lite bättre om nätterna nu och jag behöver inte gå in till henne förrän kl fyra typ. Och det är skönt att få lite längre tid i sin egen säng.

Idag så får vi en findag ihop eftersom Emma bara jobbar halvdag. Så det blir en liten familjedag helt enkelt. Är ju babaysim vid halv två och då passar Emma på att följa med och ta lite kort och filma lite kanske. Har hänt en del i vattnet sen den senaste gången vi fotade där. Nu är det en betydligt vildare liten tjej som simmar runt. Och jag har kommit över skräcken att doppa ner henne i vattnet också.
Så i eftermiddag så blir det lite bilder på mig och Iris i badet.

Är det någon mer än jag som vill ha en massa plusgrader nu så snön smälter? Längtar så sjukt mycket efter att få komma ut på golfbanan och spela lite. Har ju en tanke om att det blir kanon att åka ut dit och träna lite och låta Iris hämta alla bollar som jag chippar och puttar iväg. Och sen när hon blir trött och vill sova så lägger jag henne i vagnen och går några hål eller ställer mig och slår lite. Får hoppas att min plan blir verklighet och att hon trivs på golfbanan.

Coop, sova och munspel

Som ni kanske förstår av rubriken så har jag och Iris hunnit med en del idag, och då är vi bara halvvägs typ. När vi hade gjort oss klara för att röra oss ifrån lägenheten så tog vi en promenad bort till Coop för att handla lite. Blev lite köttfärs, frukt, nappar och lite annat smått och gott. Iris gnällde nästan hela tiden och var inte alls på humör för att åka vagn.
Men i samma stund vi kom hem så blev humöret på topp. Och när maten serverades så var hon i sjunde himmlen. Men sen kom tröttheten. Så en kvart efter maten så sov hon middag i min famn. Och hon sov, sov och sov. Lite drygt två timmar blev det innan hon vaknade.
Väl vaken så var det full fart igen som gällde. Hon har kört på i hundra här hemma ett tag nu. Är skitkul men lite jobbigt så jag funderar på om vi ska ta en sväng på stan. Får hoppas att vagnen passar bättre i eftermiddag.
Hon har fått upp ett visst intresse för munspelet hon fick i födelsedagspresent. Tyvärr så har hon inte riktigt fatta hur det funkar men hon gör så gott hon kan. Så, snart så kommer hon sitta och spela munspel i sängen innan hon ska sova. Blir perfekt att spela vaggvisor för sig själv.

Iris försöker spela munspel


Resten av dagen

Ja, vad gjorde vi resten av dagen egentligen. Vi började med att gå till mormor där Iris skulle vara medan jag var och gjorde ett allergitest. Det visade sig att jag är allergisk mot kvalster i sängen och luften, sen så tog vi en släng astma på det och så har du mitt nya sjukdomsläge. Är ju inget som ställer till några större problem så det kan jag leva med.
När jag var klar så tog jag mig tillbaka till Iris mormor för en kopp kaffe och lite prat. Iris smaskade i sig sockerkaka som om det var sänt från himmlen. Det bästa med bullar, sockerkaka och liknande är att man kan reta Iris lite genom att hålla fram det mot hennes öppna mun för att sen dra tillbaka det goda. Och Iris tar det på helt rätt sätt, hon skrattar. Själv så hade jag blivit vansinnig.
När vi väl kom hem så somnade Iris på mitt bröst medan jag satt och slötittade på tv. När hon väl vaknade så blev det musikstund i hennes rum där vi lyssnade på den gamla vanliga skivan. Skillnaden idag var att vi spelade marackas, tamburin och munspel till musiken. Tyvärr så fattar inte Iris det där med munspel utan hon gör ljuden själv utan att blåsa. Men lite ljud kom det ur munspelet efter ett antal försök.

Ikväll så har jag varit och kollat Mickes nya hus på Ängö. Där kommer han bo bra pojken.

Nu ska jag ta och duscha innan jag kryper ner i sängen och sover i några timmar.


Inte så tidigt

Det blev inte en riktigt så tidig uppgång ur sängen idag som jag hade räknat med. Visserligen så vaknade Iris strax efter fem men jag lyckades få henne att somna om och sova ända till halv sju så det får jag vara nöjd med. Och så fick vi en halvtimmes sovstund till här för en stund sen. Hade gärna sovit ett tag till men vill inte Iris sova mer så är det inte mycket att göra åt.

Planerna för idag är att vi ska vara hemma på förmiddagen och leka, mysa och bara umgås. Vid lunch så ska jag gå bort med Iris till mormor där hon får vara under tiden jag är på sjukhuset för ett allergitest. Så nu får vi se om jag har astma eller om det är pollenallergi av något slag.
I eftermiddag har jag ingen aning om vad som händer men det blir nog en promenad på stan, brukar bli det.


Iris leker i sitt nya prinsesstält


RSS 2.0